Wat komen we doen hier op aarde?

Als ziel kiezen we er bewust voor om naar de aarde te komen. Dit doen we omdat we bepaalde dingen willen leren. Toch beseffen maar weinig mensen dit. We zijn er vooral op uit om een zo’n aangenaam mogelijk leven te leiden, zonder veel gedoe. Deze levenshouding zou zo maar eens een gemiste kans kunnen zijn; want juist in onze problemen zitten vaak onze lessen verborgen!

Voordat we naar de aarde gaan, bestuderen we ons nieuwe leven zorgvuldig. We kijken welke mensen en gebeurtenissen ons kunnen helpen bij de les die we willen leren. Omdat we op aarde altijd een vrije keus hebben, kunnen we zelf kiezen welke weg we inslaan. Ook dus of we onze lessen aan willen gaan of niet. In dat opzicht hebben we alle vrijheid. Vergeet echter niet, dat vrijheid hand in hand gaat met verantwoordelijkheid.

Vroeger werkten we wel 60 tot soms 100 levens aan eenzelfde thema. Als we een les namelijk in dit leven niet leren, incarneren we gewoon nog een keer met dezelfde les. Tegenwoordig evolueren we sneller en is het mogelijk om je primaire levensles al in het eerste leven meester te worden. Soms combineren we zelfs levenslessen; de meeste energie gaat in dat geval dan uit naar de primaire levensles, terwijl tegelijkertijd iets minder energie aan een tweede levensles besteed wordt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat betekent dat je les leren? Wat hier feitelijk mee bedoeld wordt, is dat we iets wat negatief is in ons leven, we dat op een positieve manier op weten pakken. Stel dat ik als kind bijvoorbeeld mishandeld ben; wanneer ik deze ervaring positief in mijn leven weet in te zetten door bijvoorbeeld met vrouwen in Blijf Van Mijn Lijf Huizen te gaan werken, heb ik mij deze levensles meester gemaakt.
Oordeel niet over anderen; we hebben namelijk geen idee aan welke les deze persoon werkt. Misschien werkt de bedelaar in de straat wel een laatste keer met zijn levensles Acceptatie en is hij veel verder gevorderd dan dat jij bent..

Het is van belang om niet in een slachtofferrol te gaan zitten, maar de verantwoordelijkheid die bij de vrije keus die we hier op aarde hebben op te pakken. Blijf vooral in je eigen persoonlijke kracht staan, hoe zwaar en heftig je ervaringen als mens hier op aarde ook geweest zijn. Weet dat je ziel onbeschadigd is en blijft.

Hoe kunnen we herkennen aan welke les we nu in dit leven werken?

Het identificeren van je primaire levensles is soms lastig omdat dit vaak een blinde vlek voor je is. Hoewel het voor je omgeving soms overduidelijk is, is het mogelijk dat jij zelf geen idee hebt.
Het is dus van belang van een afstandje naar je leven te kijken en te ontdekken waar de rode draad loopt. Het leven herhaalt zich namelijk veelvuldig als lessen niet opgepikt worden.
Als leidraad kun je nemen dat overal waarin je sterk emotioneel geraakt wordt, dit naar alle waarschijnlijkheid aan je levensles raakt. Emotie is hierin het alarmsignaal.

Ik zal hieronder de twaalf primaire levenslessen opsommen.* Je zult wellicht bij iedere les iets van herkenning ervaren. Dit komt waarschijnlijk omdat je deze lessen al eerder in een ander leven voorbij hebt zien komen.
Les 1: Acceptatie: het leren accepteren van jezelf en het leren ontvangen
Les 2: Aanpassing: leren met veranderingen om te gaan
Les 3: Zijn, leren ervaren dat je als individu heel en compleet bent
Les 4: Menslievendheid: in harmonie met anderen leven
Les 5: Communicatie: vanuit je hart communiceren
Les 6: Creatie: het tot uitdrukking brengen van je eigen kracht
Les 7: Grensafbakening: individualiteit tot uitdrukking brengen via grenzen
Les 8: Integriteit: leven in harmonie met jezelf
Les 9: Liefde: liefde voor jezelf
Les 10: Vertrouwen: vertrouwen in jezelf
Les 11: Waarheid: eigen waarheid onderkennen en ernaar handelen
Les 12: Genade: leven in harmonie met alles

Als je één van bovenstaande lessen herkent in je huidige leven, ga er dan vooral mee aan de slag. Bewustwording is de eerste en vaak aller moeilijkste stap. Daarna is het van belang om steeds ‘wakker’ te blijven. Wanneer je iedere keer als je emotioneel getriggerd wordt even stilstaat bij wat je raakt en onderzoekt of dit bij je levensles hoort, zal je daarin grote stappen kunnen zetten.
Soms kan het helpen een dagboekje bij te houden, waarin je alles omtrent je levensles opschrijft. Wees vooral heel trots op jezelf dat je op zo’n consciëntieuze manier met je leven weet om te gaan. Later als je overgaat en terugkijkt op je leven, zal je jezelf oneindig dankbaar zijn.

Een liefdevolle groet, Irene Verweij

* Zie: Spirituele Psychologie en de twaalf primaire levenslessen van Steve Rother:
Spirituele Psychologie en de twaalf primaire levenslessen van Steve Rother(klik op de link of het plaatje om het boek te bekijken bij Bol.com )

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Ik heb al verschillende malen te horen gekregen dat ik een “ oude” ziel ben maar nu ik dit artikel gelezen heb vraag ik mij af wat ik dan in godsnaam in al die levens heb uitgevoerd want ik krijg nu alle 12 hierboven beschreven lessen voor mijn kiezen, ik ga het nog druk krijgen

 2. Er komt maar één vraag bij mij op en dat is…. waarom ik ervoor heb gekozen om opnieuw te worden geboren bij een moeder die een narcist blijkt te zijn en ik daardoor veel ellende in mijn leven heb gekend en pas sinds een paar jaar te weten ben gekomen dat het niet aan mij maar aan haar lag. Wat voor les zou ik hieruit willen/moeten leren

 3. Ik vraag me al een tijdje 1 ding af. Wat gebeurd er als je alle lessen geleerd hebt?
  Ik ken een gezin die werkelijk nooit problemen ervaren. Alles komt bij hun op de juiste tijd/ manier aangewaaid. Ze benoemen zelf dat ze zondagskinderen zijn (beiden op zondag geboren) Kan het zo zijn dat zij geen lessen hoeven te leren? Zo ja, wat doe je dan op aarde?

 4. ruud dank je wel voor je aanvulling

  wij mensen hebben in wezen een vrije wil
  we kunnen ja of nee zeggen
  n dier kan dat niet
  daarom wil ik graag iets zeggen over eigen wil of vrije keuze
  de meeste keuze s die wij maken zijn gemanilpuleeerde keuze s
  mensen kiezen voor 70 % onbewust
  dus de keuze van n ander
  en dat gewoon hier binnen de dampkring

  we maken dus zo ie zo voor 70 % gemanipuleerde keuzes
  en dat is dan de keuze -die n ander wil dat wij maken
  we worden continu van alle kanten gemanipuleerd misleid en verleid
  daar staat iedereen aan bloot in onze samenleving

  dat is wetenschappelijk uitgezocht -als voorbeeld denk maar aan de reclame
  dus die vrije wil is vaak de wil van een ander die op een of andere manier macht wil

  zo zijn de rijken rijk geworden
  door zn medemens geld afhandig te maken
  dus te verdieneen aan de ander

  hier een klein handig houvast voor iedereen
  wie GEEN NEE wil horen
  die wil macht over je
  dus wees alert als de ander jou nee niet respecteerd

 5. even een paar opmerkingen waar ik me aan stoor:
  dat wij op aarde altijd een vrije keus hebben is in mijn optiek geen volledige waarheid, op aarde zijn andere energieën bezig die onze vrije keus inperken met symbolen in geheime codes zodat wij onbewust worden gehouden en toch bewust ermee instemmen wat de Elite, Cabal, Illuminatie wil omdat de mens weinig tot niks weet over die technieken. onze vrije wil wordt gemanipuleerd door allerlei technieken van andere beschavingen die de mensheid gevangen wil houden en slaaf maken omdat de mens een heel krachtig wezen is. en daarom is het belangrijk om wakker te worden.

  hoe kan je weten dat je vroeger wel 60 tot 100 levens werkten aan het zelfde thema?
  dat is gewoon gelul in de ruimte in mijn optiek, want wie heeft er een bewijs van?
  levenslessen wij komen hier op aarde geen levenslessen opdoen wij komen hier op aarde ervaringen opdoen, met levenslessen aan die lessen hangt gelijk het hokjes denken aan vast van goed of fout, voor God is er geen goed of fout er is alleen wat werkt voor jou en wat minder goed werkt voor jou, aan alles wat je doet is er een oorzaak en gevolg. of een gevolg van een oorzaak.

  Les 1: Acceptatie: het leren accepteren van jezelf en het leren ontvangen
  Les 2: Aanpassing: leren met veranderingen om te gaan
  Les 3: Zijn, leren ervaren dat je als individu heel en compleet bent
  Les 4: Menslievendheid: in harmonie met anderen leven
  Les 5: Communicatie: vanuit je hart communiceren
  Les 6: Creatie: het tot uitdrukking brengen van je eigen kracht
  Les 7: Grensafbakening: individualiteit tot uitdrukking brengen via grenzen
  Les 8: Integriteit: leven in harmonie met jezelf
  Les 9: Liefde: liefde voor jezelf
  Les 10: Vertrouwen: vertrouwen in jezelf
  Les 11: Waarheid: eigen waarheid onderkennen en ernaar handelen
  Les 12: Genade: leven in harmonie met alles
  deze lessen neem je elk leven mee, als deze lessen in je levenservaringen stopt en je bent het het zit in je zijn en je leert alles onvoorwaardelijk lief te hebben dan weet je wie werkelijk bent.

  dank je wel Irene Verweij voor het dat je dit deelt met ons, dit is mooi geschreven en waar dat vrijheid hand in hand gaat met eigen verantwoordelijkheid.

  In lack'ech

 6. Ik herken ze allemaal.
  Vaak denk ik dat het toch echt efficiënter is als we onze levenslessen beter zouden weten. Dat scheelt een hoop vragen.
  Ik ga dat voorstellen hierboven……

 7. Nou, als ik die 12 lessen hier lees, ben ik bang dat ik nog vaak "naar beneden" gestuurd zal worden en dat wil ik helemaal niet meer, wilde deze keer dus al niet….tjeetje zeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in