De laatste tijd horen wij veel verhalen van kinderen, maar ook volwassenen die last van hun buik hebben. Ze lijken energetisch ‘vol te lopen’ op het werk of op school. Vaak zorgt dit voor een misselijk gevoel en later ook hoofdpijn. Ook kan het leiden tot kokhalzen of zelfs overgeven. Wij herkennen dit als energetische overbelasting via de navel. Zware energie genaamd ‘hucha’ die niet verteerd kan worden. Hoe dat zit kun je in dit artikel lezen.

je hebt een gat in je buik.

Toen de Peruaanse sjamanen die mij hebben getraind voor het eerst in Nederland kwamen, viel hen veel op. Ons land is volledig plat en zij hebben moeite om hieraan te wennen omdat ze bergen gewend zijn. Wij eten drop en minder chocolade. Maar er zijn meer vreemde dingen aan ons westerlingen. Het viel de sjamanen op dat wij met een volledig geopende navel rondlopen. In hun cultuur komt dit bijna niet voor.

Als we in de buik van onze moeder zitten is de navel onze mond. We eten en drinken er dan mee. Bij de geboorte wordt de navelstreng vaak afgeklemd en daarna doorgeknipt. Aan de navelstreng wordt geen speciale waarde toegekend. In zeldzame gevallen eindigt de navelstreng in een fotoalbum. Maar meer doen we er niet mee.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ritueel om de navel te sluiten

Zoveel anders is het bij de Peruanen. Zij zien de navel als een verbinding met de andere wereld. De wereld van de zielen. Daar waar we allemaal vandaan komen. Als baby hebben we een open verbinding met die wereld van de zielen. Als we geboren worden blijft die verbinding zichtbaar als de navel, die zij Cusco noemen. Ja, zo heet die stad in Peru ook. Dat is de navel van de wereld, maar dat is weer een ander verhaal, misschien eentje voor later.

Het oog moet gesloten worden

Na de geboorte van een kind doen de sjamanen rituelen om de navelstreng te eren en de navel te sluiten. Daarmee wordt de verbinding tussen deze wereld en de wereld van de zielen gesloten. Op die manier kunnen de zielen uit die andere wereld de baby niet meer lastig vallen. Daarnaast blijft de energie van de baby meer gecentreerd omdat er minder van deze wereld naar binnen toe wordt getrokken via de navel.

Energetische overbelasting via de navel bij een kind

Met deze nieuwe inzichten gaan we weer even terug naar de westerse wereld. Laten we een kind nemen van een jaar of 11. Een jongetje, voor het gemak even Casper genoemd. Casper gaat naar de basisschool en zit in een drukke klas. Zo eentje waar we er in Nederland maar al te veel van hebben. Elke middag komt Casper thuis met een vermoeide blik. Hij komt op school niet uit de verf, de school heeft het over een labeltje en dit levert zorgen op bij zijn ouders.

Casper hoorde en zag altijd al meer al wel meer dan andere kinderen. Zijn verbinding met de wereld van de energie is nog intact. Helaas is hij steeds vaker misselijk en heeft hij hoofdpijn als hij bij een klasgenootje is wezen spelen. Zoveel hoofdpijn dat hij moet overgeven als hij thuiskomt. Na dat overgeven klaart hij op en gaat het beter.

Moeite Hebben met het opnemen van informatie kan betekenen dat je kind al vol zit

Uiteindelijk krijgen zijn ouders er genoeg van en gaan op zoek naar een oplossing. Deze oplossing vinden zij als iemand hen wijst op een Sjamanistisch Healer. Deze healer vertelt de ouders bovenstaand verhaal en wijst hun op de mogelijkheid om dit op te lossen.

energetische overbelasting via de navel

Energetische overbelasting via de navel bij een volwassene

Met deze nieuwe inzichten gaan we opnieuw terug naar de westerse wereld. Laten we een volwassene nemen van een jaar of 33. Een vrouw, voor het gemak even Linda genoemd. Linda heeft een baan als juf van een basisschool. Zo’n school die is gefuseerd omdat er te weinig kinderen geboren waren. Na de fusie zitten er meer dan 30 kinderen in haar klas. Sinds een week is Linda thuis en ze wil niet meer naar haar werk. Ze is burn-out. Helemaal opgebrand. Er is te veel van haar gevraagd. De verhuizing van het oude schoolgebouw naar het nieuwe is haar niet in de koude kleren gaan zitten.

Linda was altijd al een gevoelig typetje. Ze kon feilloos de gevoelens van de kinderen in haar klas oppikken en dat talent zette ze dan ook succesvol in. Door de verhuizing werden de kinderen steeds somberder en na de fusie kwam Linda in een klas met kinderen die veel van haar aandacht vergden.

Geen grenzen kunnen stellen kan een gevolg van een open navel zijn

Ze merkte dat ze na de vele vergaderingen vaak misselijk was. Ze eindigde dan met migraine in bed. De dag erop ging het dan wel weer. Toch liep ze al snel weer vol.

Haar man had er uiteindelijk genoeg van en hij herinnerde zich een verhaal van een sjamaan uit Peru. Hij had op een verjaardag iets gehoord van iemand die op reis was geweest in Peru. “Hoe heette dat ritueel ook weer?”

Q’osqo healing is het ontladen van de navel

In het Inca sjamanisme is het reinigen van de navel een veelgebruikte methode. Dit ritueel, in combinatie met het ontladen van de emoties, wordt aangeraden als iemand vol blijft lopen met hucha. Het is een simpele sessie waarin er door de sjamaan een verbinding met het moment van geboorte wordt gemaakt. Deze verbinding zorgt ervoor dat er een schoonmaak op gang komt.

Alle in de tussentijd (tussen geboorte en nu) opgehoopte zware energie stroomt weg naar de aarde. Het lichaam wordt ontladen en alle patronen die als gevolg van die zwaarte zijn ontstaan, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hierdoor kunnen diepe geboortetrauma’s worden ontladen. Daarnaast wordt het koord dat van de moeder naar het kind loopt aangeraakt. Moeder en kind zaten aan elkaar vast via de navelstreng. Het ontladen van dit gebied kan ook gevolgen hebben voor de moeder. Dit kan uiteenlopen tussen gelukzaligheid en diep verdriet. Ook kan de moeder boos worden omdat er een gemis wordt ervaren. Maar,  uiteindelijk komt deze scheiding beiden ten goede.

Hucha Rumi is het energetisch reinigen met stenen

Na de verbinding gaat de Inca sjamaan aan de slag met twee stenen. Deze stenen worden gebruikt om blokkades in het energetisch lichaam op te sporen en te ontladen. Zowel op energetisch als fysiek niveau. Het schokken van het lichaam kan dan het gevolg zijn. De methode met de stenen wordt ook wel hucha rumi genoemd. Hucha van ‘zware energie’ en Rumi van ‘stenen’.

Cellulair geheugen is het gevolg van onze spanningen op fysiek niveau

De combinatie van beide technieken wordt een uitgebreide hucha rumi of gevorderde hucha rumi genoemd. Deze sessies kun je in Nederland en daarbuiten boeken bij sjamanen die opgeleid zijn als pampamesayoq. Soms is een enkele sessie al voldoende om opzienbarende effecten te bereiken. Soms zijn er meerdere sessies voor nodig. Het ligt eraan hoe groot het trauma is en hoeveel er per keer ontladen kan worden.

Samengevat is dit net als de sami healing een pareltje. Een methode die gebruikt wordt om het probleem van energetische overbelasting doeltreffend aan te pakken en kinderen en volwassenen te helpen de open verbinding met de wereld van de zielen te sluiten. Mijn wens is dat de westerse wereld dit pareltje gaat ontdekken en toepassen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen de open verbinding met de wereld van de zielen kunnen sluiten en kunnen voorkomen dat ze energetisch overbelast raken.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Ik ontdekte nu maanden later, dat de navel ook; Spirit Gate wordt genoemd. Wij kwamen hier via onze eigen MASTER CODES van verschillende planetaire origines en werden soms geboren bij een moeder van een andere planetaire mastercode origine.

  Dan kan het zijn, dat je in de moederbuik te maken krijgt met ‘opgedrongen’ mastercodes. Stel, je legt een puzzel in elkaar. maar dan komt in het eindresultaat van de totale legging van de puzzel, iemand die stukjes uit jouw puzzel trekt, deze vervangt of zelfs weglaat. Dit heet: vorming van het kristallijne lichaam. Kristallijne codes. Hierdoor lieten we stukjes van onze eigen informatie achterwege, want we gaven er ook toestemming voor. We werden in een diepe biologische staat geduwd wat een hele kluif was.

  Je krijgt hierdoor een ‘borderline’ tussen energie en materie. En die ‘borderline’ is dat we telkens die overbelasting denken nodig te hebben om de doorbraak in en naar de materie te krijgen. Hier worden ook de doelen gesteld en de deadlines. Telkens die druk om te presteren. Press-teren. De donkere druk van de teer, de snelweg naar onszelf.

  Als de navel niet gesloten is, dan zoeken wij in de Spirit Gate naar de puzzelstukjes die we achterlieten, die energetische delen van onszelf zijn. We denken dan telkens als cultuurbrenger of heler die delen te vinden en aan te reiken aan anderen. Vaak lieten wij toe dat puzzelstukjes bij ons werden weggehaald of gewijzigd, omdat we hierdoor mogen ‘leren’ en ontdekken, dat we geen enkele andere cultuur mogen omvormen of vervormen of er iets van weglaten of wegnemen. Dat we een deel van onze ‘eigenheid’ achterlieten in de Spirit Gate, omdat we kwamen om samen te leven en de Star Wars die nog altijd energetisch achter de navel en baarmoeder energie van de mensheid zich afspeelt in na-weeen en energie overblijfselen, dat we aldaar niet die oplossingen in ‘dat duister of donker’ kunnen vinden. Want we zoeken onszelf op aarde. Om hier op aarde, die stukjes weer te voelen en jouw Ziel en Spirit te vragen om jouw oude Master Codes te veranderen in de Heelheid zoals Jij bedoeld bent geweest.

  Dan ga je voorbij het achterlaten (vrijwillig) van die delen van jou die ooit in de baarmoeder (atlantis als totale baarmoeder van de mensheid) zijn achtergebleven als toestemming om geboren te worden in een aardse familie die van verschillende sterrenstelsels kwamen en ook hun authentieke delen en Master Codes moesten achterlaten omdat zij niet incarneerden in hun ware sterrenfamilie op aarde. Dan zul je begrijpen, dat die achtergebleven delen niet zitten in een medische of cosmetische spiegel waarin wij ‘zien’ en onvolmaaktheid en ‘ongezondheid’ blijven zien als straf.

  De navel sluiten is de poort van en naar Atlantis afsluiten en de Star Wars en die delen van jou op aarde toelaten die je achterliet. Die komt Spirit jou brengen vanuit een andere plek, dan vanuit de plek waar je het achterliet. Want dat is verleden tijd.

  Rondom de navel zit de Shen Que, of chi en hier zitten de drukpunten van middenrif en longen. De navel afsluiten kan dan zeker helpen om de madness around covid en massa bewustzijn los te laten (oude starwars die nu via covid de mastercodes aan het wijzigen is. de verstikking laat zien hoe of we de navelstreng van het verleden met geboden etc nog om de hals dragen en is bedoeld als wake up call and not as enemy).

  Vooral helers en cultuurbrengers van andere planeten hebben de neiging om hun in de baarmoeder of Spirit Gate achtergebleven delen via het Oog van Ocuultisme terug te vinden. Zij sluiten zich niet aan in de maatschappij. Ze projecteren hun machteloosheid (die zo niet voelde tijdens wegnemen van hun puzzelstukejs omdat de Ziel daar nog overzicht had) op ‘underdogs’ van deze maatschappij en proberen met stukjes reflecties hun oude ‘laboratorium’ of baarmoeder of oude planetaire kennis nog op te lappen. Hierdoor hebben zij angst voor alles wat anders is. Ze voelen zich verstoord in hun pogingen om zichzelf te vinden op deze aarde en projecteren op anderen op aarde de ‘wezens’ die ooit hun kristallijne lichaam in worden aantastten of aanraakten. Die ver-kracht-ing als slachtoffer van machteloosheid en op deze aarde niet de verlosser of cultuurbrenger kunnen zijn voor de gehele mensheid, frustreert hen. Het zijn juist de wezens die ooit hoog in aanzien stonden in bepaalde planetaire Councils, die het meeste moeite hebben om hun oude paradijs op te geven en zichzelf te vergeven voor het feit, dat ze vrijwillig kozen voor deze incarnatie en het wegnemen van die stukjes van zichzelf die zo vertrouwd zijn, om zo andere culturen, zielen en gevoelswijzen te ontdekken via en met anderen.

  In feite is het niet afsluiten van de navel een vorm van Culture Shock. Daar stopt de ademhaling en de spirit van jouw huidige incarnatie voelt zich aldaar overweldigt.

  Enne ff wat simpels: draag wat vaker een brede riem om jouw buik/navel. Liefst koper of messing.

 2. Superbedankt! Dit klopt helemaal. Ik ben nu 55 jaar oud en schreef jaren geleden een gedicht, waarin ik omschreef dat de mensen die ik ontmoette, voelden als kinderen/ouders/geliefden uit vorige levens. Alles liep door elkaar. In de baarmoeder van mijn mams, die een verwonde hara en tan tien had en daardoor medium, kwam er een entiteit binnen die mij poogde aan te vallen. Toen spande het erom of ik in de wereld zou komen of niet. Het woord navel bevat ook na-vel. Zoals een slang (kundalini) kan na-vellen. Het telkens zoeken naar heling en telkens nieuwe inzichten en methodes ontdekken, om openlijk na te vellen, telkens te pogen om openlijk te vernieuwen ook als voor-beeld voor anderen. Maar de oorzaak van dat spritueel shoppen is ook dat de esculaap of het helingssymbool de slang in de kern zich totaal ongemakkelijk voelt. Ook ik herken het vaak niet lekker voelen en het onverteerbare. Jouw artikel geeft mij zoveel antwoorden en veel meer bewustzijn de navel te sluiten. De donkere wortel ook van de voorouders (nu ook wereld van de zielen) waar lijden en schaduwen inzitten, spelen ook een rol. Zeker met mijn deels Indonesische achtergrond. dank je wel lieverd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in