gezondheidsdoelen

Het lijkt soms wel alsof alle mensen die we kennen wiens fysieke conditie vooruit is gegaan, daarna weer terugvallen in hun oude gewoonten. Er zijn maar weinig van ons die het bereikte kunnen vasthouden (en die mensen zijn dan ook een bron van inspiratie). Wat is het geheim van degenen die een permanente verandering in hun leven hebben doorgemaakt?

Het antwoord is eenvoudig: zij hebben een verandering doorgemaakt, zowel op innerlijk als uiterlijk niveau.

De manier waarop we ons lichaam waarnemen is het resultaat van onze gedachten. Te veel van ons zijn zo bezig met details als voeding en oefeningen dat we het belangrijkste vergeten, ons innerlijk zelf.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zonder aan onze gedachten te werken kunnen we gewicht verliezen met een sterke wil en vastberadenheid, maar hoe lang houden we dit vol?

Door met hangen en wurgen vast te houden aan een superstreng leefpatroon is het niet eenvoudig om dit een heel mensenleven vol te houden. Zelfs diegenen die regelmatig lichamelijke oefeningen doen en een voedingsplan volgen, zullen uiteindelijk falen en weer terugvallen op hun oude gewicht en conditie, hoe gedisciplineerd ze ook waren begonnen.

Hoe dit te vermijden?

Door te leren te genieten van de activiteiten die goed voor je zijn.

De eerste stap in dit proces is om te voelen dat je het beste verdient. Jezelf genoeg waarderen om een verandering in je leven te willen maken.De kracht van dankbaarheid

De tweede stap is om een verbinding te maken tussen de nieuwe uitdagingen en het verbeteren van jezelf.

Motivatie komt, door je te realiseren dat de oefeningen en een ander voedingspatroon goed zijn voor jezelf.

De derde stap is om je inspanningen en dagelijks succes te erkennen en verder te bouwen naar het moment dat je vooruit zal helpen.

Het klinkt eenvoudig, maar het is niet gemakkelijk!

Verreweg de moeilijkste stap in dit proces is de eerste stap, het leren houden van jezelf.

Het accepteren van jezelf voor alles wat je bent, je goede en minder goede kanten. Waardering hebben voor je talenten en kunnen lachen om je kuren.

Weet dat je uniek bent in het universum, dat je recht hebt op een mooi en goed leven. Dit is essentieel om van jezelf te houden.

Hoe leer je van je zelf te houden?

dankbaarheidBegin eens van jezelf te houden door een houding van dankbaarheid aan te nemen. Voel je dankbaar en gezegend voor het lichaam dat je hebt.

Elke ochtend als ik wakker word, vind ik het heerlijk om hardop te zeggen “Dank u Universum, dank u voor mijn lichaam!”. Soms geloof ik mezelf dan nog niet helemaal, dus dan doe ik het gewoon nog maar een keer, luider en luider, totdat ik moet lachen om hoe gek het klinkt! Golven van gelukzaligheid en dankbaarheid stromen dan door mijn lichaam. Heerlijk.

Als je onvoorwaardelijk van jezelf houdt, dan heb je een sterk verlangen om jezelf beter te behandelen, ongeacht hoeveel gewicht je nog wil verliezen, hoeveel sterker je conditioneel en fysiek nog wil worden, of hoeveel gewoonten er nog zijn die je wilt veranderen.

Je dromen hebben jou nodi̇g

Een meditatie die je helpt je diepste dromen en verlangens te manifesterenJe kunt je leven maar één keer leven. Deze wereld is zo mooi en biedt een verscheidenheid aan ervaringen. Binnen in jou leeft een droom, dingen die je al zolang wilt doen, reizen naar plekken die op je verlanglijst staan, een gemeenschap waar je bij wilt horen.

Wanneer je niet lekker in je lichaam zit, komen je dromen steeds verder van je af te staan. Door aan je zelf te werken, ben jij straks in staat is om je dromen en alles wat je hart je ingeeft te bereiken en realiseren.

De waarheid is: je bent die persoon al. Je hoeft alleen maar te beseffen hoe geweldig je al bent, zodat het door je fysieke lichaam en in de wereld om je heen tot uitdrukking komt. Anderen zullen je schoonheid niet herkennen, totdat je het jezelf herkent.

Vergeli̇jk jezelf ni̇et met anderen

Je kunt er nooit uitzien als een ander dan jezelf, dus waarom jezelf vergelijken met anderen? Het is zo makkelijk jezelf te verliezen in foto’s van prachtige mensen die in tijdschriften en op Instagram staan. İk heb ook het gevoel gekend niet goed genoeg te zijn. Maar dat is nu juist de bedoeling van die advertenties, dat we het boek of programma gaan kopen, dat ons het gevoel moet gaan geven genoeg te zijn. Nou, wat denk je?

JE BENT AL GOED

Kun je dat heel snel zeggen?

IK BEN AL GOED!

Haha, dat voelde goed, hè?

(Je kunt het zachtjes zeggen in je gedachten, maar het is veel krachtiger om te schreeuwen!)

Onze transformatie bevindt zich in een stroomversnelling

Erken wat je hebt bereikt

Als je begint met werken aan je gezondheid en conditie is er de valkuil  “Hmm, maar… “-houding.

“Wow, je bent naar de sportschool geweest! Goed bezig!”

“Hmm, maar ik ben nog helemaal niet zo sterk…”

“Je ziet eruit alsof je af bent gevallen!”

“Hmm, ach, het was maar 5 kilo ….”

Deze zelfvernietigende houding haalt je motivatie en plezier naar beneden om verder te werken aan je doelen, en maakt de kans klein om op lange termijn succes te hebben.liefde

Wees je bewust van wat je al gedaan hebt. Wees trots op je intenties en elke stap die je zet in de goede richting.

Accepteer falen

Een ding is zeker: je gaat stappen vooruit maar ook achteruit. Dat geldt voor iedereen.

Maar als je je beoogde doelen niet precies zo haalt als je gehoopt had, wil dat niet zeggen dat je gefaald hebt of dat je een mislukkeling bent.

Het verschil tussen bewonderenswaardige mensen en diegenen die gelijkmatig door het leven gaan, zijn niet de tegenslagen, maar hoe zij daarmee zijn omgegaan. Het mooie is dat de manier waarop je omgaat met je tegenslagen volledig binnen je controle is. Elke keer dat je een stap terug gaat, is het tijd om je intenties te herzien en bij te stellen, zodat je groeit van je ervaring.

Conclusi̇e

De reis naar het hebben van een gezond lichaam is een gezonde geest te ontwikkelen. Het verenigen van je gedachten, overtuigingen en acties doet wonderen voor je hele leven. Het hebben van een fit lichaam zal een bijproduct zijn van alle prachtige veranderingen waardoor jij dichter bij jezelf bent gekomen. Zie je mislukkingen in het verleden niet in een negatief daglicht. Deze ervaringen hebben je gebracht waar je nu bent, en deze keer zal het anders zijn, omdat JIJ de verandering bent.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

 1. Goed verhaal en ik weet zeker dat er veel mensen baat hebben bij deze tekst c.q. stappenplan!
  Ikzelf heb ook jarenlang een negatief zelfbeeld gehad en heb ook honderden keren vanuit dat negatieve zelfbeeld actie ondernomen (om maar het lichaam te krijgen wat voldeed aan het ideaal beeld wat ik in mijn hoofd had).
  Maar keer op keer strandde mijn acties in teleurstellingen omdat ik niet mijn doel (snel genoeg) behaalde of last kreeg van blessures.

  Tot het moment dat ik onvoorwaardelijk van mijzelf begon te houden en mij niet meer liet tegenhouden door twijfels c.q. angsten!
  Dat was het keerpunt waardoor ik voor het eerst vanuit een positief zelfbeeld aan mijzelf begon te werken en het verschil in resultaat is ongelooflijk!
  Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik momenteel 5 dagen in de week oefeningen aan het doen ben. En het is al helemaal niet zo dat ik mijzelf een dieet heb opgelegd, want ik ben en blijf een Bourgondiër in hart en nieren 🙂
  Maar elke keer als ik mezelf verveel of even niet weet wat ik moet doen (en dat komt max. 2 keer per week voor!), dan doe ik een aantal oefeningen. Genoeg oefeningen om de volgende dagen spierpijn te hebben, maar ik ga nagenoeg nooit door totdat de zweetdruppels op mijn hoofd staan.

  Resultaat; zonder dieet, maar met chocola en marsepein en met maar een paar oefeningen per week (max een half uurtje per dag), kan ik jullie melden dat alleen al in de laatste 3 maanden, ik 7 kilo ben aangekomen aan spieren en verdwijnen mijn "vetjes" als sneeuw voor de zon! 🙂

  Daarbij komt wel dat ik sinds mijn onvoorwaardelijke liefde voor mijzelf, ook spontaan minder ben gaan snoepen. Ik snoep nog wel, maar zonder dat het mij enige moeite kost, snoep ik toch al gauw de helft minder. Liefde voor mijzelf verhindert mij van vreetbuien zoals ik die mijn hele leven gekend heb.

  Conclusie; Liefde voor jezelf is inderdaad het cruciale beginpunt evenals keerpunt, voor je lichaam en geest. Om een gezonde fundering te creëren waarbij alle positieve inspanningen een groter en snellere impact hebben op jouw lichaam en je zelfs in staat bent om te genieten van acties, waarvan je geen enkel resultaat ziet!

  Wat betreft "houden van jezelf":
  Ik weet dat de meeste mensen van mening zijn dat het moeilijk is om van jezelf te houden (net zoals ik jarenlang heb gedacht), maar geloof mij… Het is vele malen lastiger en pijnlijker om niet van jezelf te houden, want dat leidt alleen maar tot teleurstelling, verdriet en pijn. Hoe je zelf-liefde kan voelen/ervaren is voor iedereen op een andere manier te bereiken, maar blijf het proberen want je kan jezelf geen groter cadeau geven!

  Veel succes, plezier, gezondheid, kracht en liefde toegewenst voor iedereen die daar behoefte aan heeft en Nieuwetijdskind bedankt voor deze post!

  Groetjes,
  Lynton

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in