pijn of vreugde

Regelmatig kom ik ze tegen op internet. Petities en inzamelacties ingeleid door afschuwelijke verhalen en gruwelbeelden. Goed bedoelde acties om mensen bewust te maken en te laten tekenen tegen allerhande pijn en ellende. Maar de manier waarop deze acties worden vorm gegeven maakt dat ze soms meer kwaad doen dan goed.

Op een ochtend kwam ik erachter dat ik er niet meer tegen kon. Elke dag begon, zodra ik mijn computer aanzette, met vijf, zes online petities in mijn inbox met verhalen over ellende, pijn, geweld en onrecht. Plus bijbehorende foto’s. En gedurende de dag kwamen er alleen maar meer bij.

Ik realiseerde me dat het mijn frequentie enorm verlaagde om de dag zo te beginnen. Ik moest elke keer bewust dingen doen om mijn stemming weer in de plus te krijgen en mijn frequentie te verhogen.

Soms was het zo erg dat ik energetische aanhechtingen van energie, collectieve emotie of zelfs complete verdwaalde entiteiten, verbonden aan de foto’s moest weghalen of verlossen en naar het Licht sturen voor ik weer verder kon met mijn dag en gewoon mijn vrolijke, creatieve zelf kon zijn!

Realiseer je wat je deelt

Als je zonder onderscheid schokkende verhalen en foto’s van geweld tegen mens en dier deelt, vermeerder je onbedoeld de pijn en ellende in plaats van dat je een positieve bijdrage levert aan de genezing van de wereld.
Iedereen die deze foto’s ziet en empathisch of hooggevoelig is, zal pijn, shock, verdriet, angst en/of boosheid ervaren bij het zien ervan.
Als mensen erg vaak aan gruwel-of doemverhalen worden blootgesteld, kunnen ze de moed verliezen en blasé of apathisch worden.
Hooggevoelige of mediamiek begaafde mensen kunnen zelfs, zonder dat ze dit doorhebben, energieen, entiteiten en collectieve emoties als angst, wanhoop en woede die verbonden zijn met de foto’s en verhalen overnemen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het ‘oh, kijk eens wat erg-effect’

Het is heel menselijk om het leed dat we zien in de wereld en wat ons raakt te willen delen met anderen omdat dat ons oplucht, en omdat we het gevoel willen hebben dat we er iets aan kunnen doen. De manier waarop we dit doen echter, bepaalt in grote mate of we bijdragen aan het leed in de wereld, of bijdragen aan de oplossing.

De grenzeloosheid van de high-tech wereld

Een deel van het probleem is dat we in een high-tech wereld leven waarin alles ongefilterd binnenkomt in onze privéwereld via TV’s, smartphones, tablets en PC’s. De hoeveelheid informatie (en dus ook ellende) die je in je wereld kunt binnenhalen is eindeloos. Er zit geen filter op internet. We zullen dus zelf een bewuste keuze moeten maken wat we wel en niet binnen laten.

pijn

Je hebt een keuze in wat je toelaat in je wereld

Als je gevoelig bent voor het lijden van anderen en voor de energieën die binnen kunnen komen via woorden, beelden en video’s, is het erg belangrijk om bewuste keuzes te gaan maken voor wat je wel en niet in je wereld wilt hebben.

Ik kan me herinneren dat toen ik nog thuis bij mijn ouders woonde, mijn vader erop stond dat om zes uur ’s avonds het journaal aanging, ook als we aan het eten waren. De machteloosheid die ik voelde bij de oorlogsbeelden en andere narigheid die ik letterlijk op mijn bord kreeg en die ik niet buiten kon sluiten, kan ik terughalen alsof het gisteren was.

Nu kan ik zelf keuzes maken, maar het aanbod aan laagfrequente beelden is alleen maar groter geworden. Als ik de PC aanzet, lijkt het wel alsof de wereld bijna alleen maar bestaat uit kommer en kwel.
Tot ik het van me afschud, naar buiten ga en een hond aai, geniet van de zon op mijn gezicht, een gezellig onderonsje met een buurvrouw. Wat een andere wereld! En daarna ben ik weer in staat iets positiefs, moois, geks of grappigs te creëren.

Je kiest je eigen frequentie

Als je bewust wilt leven, is het belangrijk je te realiseren dat je zelf, bewust of onbewust, de frequentie kiest waarop je wilt functioneren. Je kunt je laten leven door de frequenties die op je af komen: in de wereld, via de media, via andere mensen. Maar je kunt er ook bewust voor kiezen je eigen frequentie te bepalen.
Dit doe je door bewuste keuzes te maken: er steeds weer voor kiezen waar je je op af wilt stemmen: hoog-of laagfrequente mensen, gedachten, conversaties, programma’s, muziek, boeken enz.
Als je toestaat dat je voortdurend gebombardeerd wordt door deprimerende beelden en gruwelverhalen, zal je frequentie dienovereenkomstig dalen. Dan wordt lijden jouw realiteit.
Maar als je kiest voor verhalen van hoop, liefde en genezing, stijgt je frequentie, en leef je in een compleet andere wereld.

“Alles verandert wanneer je je eigen frequentie gaat uitzenden in plaats van de frequenties om je heen te absorberen, wanneer je het stempel van je eigen intentie op het universum gaat zetten in plaats van je door het bestaan te laten bepalen.”

(Barbara Marciniak, Brengers van de dageraad, 1992)

vreugde

Maar hoe kunnen we dan het bewustzijn van wat er mis is in de wereld vergroten?

Natuurlijk moeten we onze ogen niet sluiten voor wat er op deze wereld gaande is aan onrecht en pijn. Maar als we ons erop blindstaren, is niemand ermee geholpen. Waar het om draait, is hoe we deze informatie delen.

pijnEigenlijk is de oplossing heel simpel. Als je iets positiefs bij wilt dragen aan het bewustzijn van de mensheid, draai de gruwelverhalen dan 180 graden om en ga verhalen delen over genezing en liefde.

Vertel het verhaal van Steffy, de hond die werd gered en nu een fantastisch gezin heeft gevonden. En vertel er dan bij dat er geld nodig is om zwerfhonden te helpen.
Laat foto’s zien van kinderen in oorlogsgebieden die eindelijk onderwijs krijgen, en waarom dat belangrijk is.
Deel filmpjes van reddingsacties die het vertrouwen in de kracht van onbaatzuchtige liefde herstellen.

Creëer of deel positief verwoorde acties en verhalen van genezing en liefde.

Ga het verhaal vertellen dat je wél wilt horen.

En als er dan toch verhalen over onrecht dat plaatsvindt zijn die verteld moeten worden, doe het dan op een manier die empathische mensen beschermt: begin niet meteen met een schokkende foto of zin, leidt het zo in dat lezers zichzelf kunnen beschermen in plaats van gechoqueerd te worden, en praat  vooral over mogelijke oplossingen.

De wereld heeft juist behoefte aan mensen die vreugdevol zijn, in hun kracht staan, en kiezen voor de realiteit die ze willen zien, zodat ze deze kunnen manifesteren.

Welke realiteit kies jij?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Weer precies een artikel wat past bij waar ik mee bezig ben/ was. Het is echt fantastisch hoe je geholpen wordt door de kosmos om je te ondersteunen bij je eigen proces…..
  Ik ben al heel lang aan het knokken voor betere zorg voor demente bewoners van een verpleeghuis waar mijn moeder al 15 jaar woont.Dan gaat het weer de goede kant op en dan gaat er weer een deskundige verzorgster weg en beginnen we weer bij 0. Teamleidster raakt overspannen en maakt de zaak alleen maar erger door in haar overspannenheid de direktie verkeerd in te lichten enz….Ik liep met spiedende blik rond om misstanden op te sporen……
  Tot ik besefte dat dit niet goed voelde voor me… ik was boos/ verdrietig/ gefrustreerd/ had geen plezier meer om naar het verpleeghuis te gaan… Ojee wat zou ik nu weer aantreffen en was doodmoe…
  Ik vroeg de engelen om hulp en deze kwam in de vorm van de woorden ONTSPAN, GA DE POSITIEVE ZAKEN BENADRUKKEN LAAT EEN POSITIEVE WIND DAAR ZELF WAAIEN
  En zie…ik voel me gelukkiger, personeel voelt beter dat ik het positief bedoel, hun niet aanval maar mee wil helpen door met elkaar in gesprek te gaan om het beter te maken voor bewoners.
  En nu gebeuren er wonderen! Meer aktiviteiten overdag voor bewoners, gezelliger sfeertje, meer aandacht voor bewoners. busje is besteld om 1x per week uit rijden te gaan met bewoners, een tovertafel wordt aangeschaft om bewoners meer te prikkelen…….
  Deze energie maakt gelukkig en blij….
  Dus ook hier weer de magische woorden van Ganhdi…"wees zelf de verandering, die je in de wereld wilt zien".