licht en donker

Op vakantie verloor ik een bedeltje van mijn bikini in de badkamer. Mijn ogen zochten de lichte vloer af naar het donkere bedeltje en, hoe ik ook zocht, ik vond het niet. Toen keek ik naar het bedeltje aan de andere kant en zag ik dat het lichter van kleur was dan ik dacht. Aangepast aan dit nieuwe idee, zochten mijn ogen opnieuw de vloer af. Ik vond het onmiddellijk.
Het schoot me te binnen dat het net zo is met onze perceptie in de wereld, in de maatschappij. Wil je mooie dingen zien, liefdevolle dingen, dan passen je zintuigen zich aan. Je ziet waar je naar zoekt. Zoek je naar leed, naar wreedheid, naar complotten, dan zie je die.
Natuurlijk kun je niet alles uit de weg gaan en ligt je focus nooit uitsluitend bij het positieve, maar je kunt je wel beseffen dat je een keuze hebt.

Er zullen mensen zijn die dit ontzettend naïef van me vinden. Ze zullen zeggen dat er nu eenmaal leed en wreedheid in de wereld is. Je hoeft er niet eens naar te zoeken. En ze hebben gelijk. Het is overal om ons heen, Je hoeft je ogen niet te sluiten, tenzij je dat zelf wil. Maar toch geloof ik dat het voor niemand goed is, om je focus daar te leggen. Het is goed mogelijk dat er bijvoorbeeld inderdaad complotten zijn. Maar wie heeft er baat bij als we daar de focus op leggen? Wie heeft er baat bij als we ons boos maken, of bang? Worden we daar als mensheid beter van? Ik denk van niet.
Als je wil dat je wereld mooier wordt, zul je ervoor moeten kiezen om het mooie ook te zien. Verleg je focus en je wereld verandert.

Begrijp me niet verkeerd; wat mij betreft heb je altijd volledig de vrije keuze in wat jij kiest, zoals het ook bedoeld is. Kies vooral wat voor jou goed voelt. Voor mij is dat in ieder geval niet: me concentreren op dingen waar ik onrustig, verdrietig, boos of bang van word. Natuurlijk krijg ik ook dingen mee die wel dat effect op mij hebben, maar ik zoek het niet op. Het is goed om er af en toe bij stil te staan dat je een keuze hebt: Jij kiest of je zoekt naar licht of donker. Kies verstandig.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Volgens mij hebben jullie beide gelijk…dat je heel bewust bent dat t duister aanwezig is en t accepteert dat t zo is maar om daar niet verwikkelt in te raken, je op je eigen licht concentreert en op t goede richt..ervan uitgaand dat iedereen dat potentieel heeft…je voed waar je aandacht aan geeft…

  • Dat bedoel ik inderdaad @Adriana en @Roos. Natuurlijk is er duister, ook in onszelf. Maar ik beslis waar ik mijn focus leg en daar waar ik mijn focus leg, zie ik meer van… Ik kies er niet voor om het duister volledig niet te zien, maar wel om er niet op te focussen, omdat ik er niet meer van wil. Bovendien wordt ons zoveel voorgeschoteld wat niet perse waar is, dat ik niet alles wil weten. Wat ik moet weten, kom ik toch wel tegen…

 2. "Jij kiest of je zoekt naar licht of donker. Kies verstandig."
  Alleen focussen op het licht of het donker is niet goed.
  Dit is hetzelfde alsof je zou kiezen tussen yin of yang. Het gaat tussen het evenwicht tussen tegenovergestelden. Een valkuil van vele spirituele mensen is het donker, het negatieve compleet te negeren. Net zoiets als altijd maar moeten positief denken. Nou ik kan je vertellen, daar wordt je niet vrolijk van. Vroeger in de kerk werd ons precies hetzelfde geleerd, dus een valkuil. Notabene door het duister bedacht, vooral door de Rooms Katholieke kerk. In de naam van een geloof zijn in de geschiedenis miljoenen mensen vermoord en nog steeds. Zogenaamd om het duister te bestrijden, omgekeerde praktijken.
  Alles negeren wat duister is of lijkt, is als je kop in het zand steken. Ik wil dit niet zien, dus bestaat het niet. Inderdaad behoorlijk naief. Wil je de realiteit zien ja of nee, het is zoals het is.
  De realiteit in de wereld, laat zien wat er binnen in ons, niet in evenwicht is. Zo binnen zo buiten. Komen we weer bij yin en yang, het evenwicht tussen tegenovergestelden. Ook het evenwicht tussen het vrouwelijke en het mannelijke. Het evenwicht tussen de linker en rechterhersenhelft. In evenwicht met de natuur zoals die van oorsprong, De Bron, zo bedoeld is.

  • Hallo Roos,

   Ik snap wat je zegt over Rooms Katholieke Kerk. Ik wil hier graag op reageren zonder de intentie van artikel Nadia weg te willen halen.
   Velen van ons hebben een donker koord in onze kruin chakra zitten. Dit is een ander donker dan het donker van onszelf dat wij mogen erkennen. Het donkere koord waar ik het over heb is een Romaans Katholiek Koord. In dit koord zit de constante: Niet goed genoeg. (mensen in zonde geboren) en hierdoor proberen velen deze onderbewuste valse beschuldiging te overtroeven met ‘goed’ doen. Dan krijg je Licht werk dat gebaseerd is op schaamte en schuld. Dit zijn twee heel andere donker en licht aspecten dan die van Onze Originele Licht Bron. En het leidt af van het eigen toelaten van donkere delen omdat het donkere deel van Het Romaans Katholieke Koord de boel verwart.

   ) Another client had what I could call an invasive cord coming into her 7th chakra from the Roman Catholic Church. This dictated her relationship with the Divine and in essence, only made the Divine accessible through the Catholic Church. What is very important to say about this case is that on asking my client, she revealed that several members of her biological family were wither in the priesthood or had been nuns. A corresponding cord was also found in the first chakra, coming down through her root cord to her ancestors. Without the presence of this ancestral connection to the Church, I personally doubt that the 7th Chakra cord would have been so invasive. For the client, she agreed to the 7th chakra cord out of loyalty to her family – and this is the key, loyalty to the family. After the healing she felt a greater freedom in her connection and experience of the Divine and could respect the Catholic Church for its function without fearing it. Having a cord to the Catholic Church, a Guru or any other religious organisation is not a bad thing, we all have them, it is only unhealthy when it dictates the nature of our personal relationship to the Divine or tells us that it is only possible to have a relationship with the Divine through one person or organisation.

   Mocht je meer over allerlei koorden en aanhechtingen willen weten:
   https://familyconstellations.net/?page_id=1184

   Het gaat er niet om om mensen wanhopig te maken dat er zoveel kan zijn wat ons tegenhoudt. Maar soms als we dingen lezen, gaat ons onderbewuste er al naar toe en kan het toch in dromen of overdag iets gaan aanraken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in