engelen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Engelen zijn gevleugelde boodschappers. Het woord engel is afkomstig van het Griekse woord ‘Angelos’ = boodschapper.

Engelen staan als een energetische brug tussen de hemel en aarde, als transformator van energie. Zij zetten de universele energie van ‘Het Al’ of ‘God’ (hoe jij deze creatiekracht wilt benoemen mag je zelf bepalen, in dit artikel noem ik het God) om naar de fysieke, materiële energie op aarde.

Engelen zijn onsterfelijk, gecreëerd uit pure bewustzijnsenergie. De liefdesenergie van God. Elke engel is een pure uiting van liefde.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Waar komt de engelen-kennis vandaan?

Vele verhalen vertellen dat engelen op de tweede dag door God zijn geschapen. Volmaakt en onsterfelijk. Engelen dienen God en de mensheid, zij staan er precies tussenin. Veel verhalen gaan ook over contact met engelen.

Hoe zien engelen eruit?

De meeste mensen kennen engelen uit religieuze kunst, maar engelen hebben eigenlijk geen fysieke vorm.

Mensen nemen engelen op verschillende manieren waar: als gevleugelde wezens; als lichtbron die verschillende vormen of kleuren kan hebben; als een energie die je niet ziet maar voelt; en ook als menselijke vorm worden engelen herkend.

Engelen zijn volmaakt en compleet, mannelijk en vrouwelijk: androgyn.duister

Wereldreligies

Al duizenden jaren praten mensen over engelen en worden engelen gezien. In veel grote wereldreligies komen engelen voor; in zowel teksten uit de Koran, de Bijbel en kabbala als in de  mystieke joodse teksten 1 en 2 Henoch staan beschrijvingen van engelen met vleugels. In veel culturen, mythen, legenden, beelden en grotschilderingen zien we engelen terug. Ook geschriften uit Egypte, Perzië en India van ver voordat onze jaartelling begon, vermelden gevleugelde wezens of boodschappers van goden.

Het licht dat men doorgaans beschrijft rondom de engelen zou de pure, heldere energie kunnen zijn waarmee de engelen zijn gemaakt en daardoor uitstralen. Door de enorme uitstraling van het licht zou het kunnen dat het menselijke oog dat ziet als grote, verlichte vleugels.

Engelenleer heet Angelologie

Bronnen waaruit je engeleninformatie kan leren zijn manuscripten van mystici, profeten, wetgevers, dichters en kroniekschrijvers van eeuwen geleden. Oude religies van waaruit de hedendaagse religies zijn ontstaan, vertellen veelal over krachtige engelentradities.

Verboden

Vanuit bepaalde christelijke stromingen werden engelen ‘verbannen’, omdat sommige christelijke sekten de liefdevolle en heilzame krachten van engelenenergie als bedreigend voor hun geloof ervoeren.

De spirituele ontwikkelingen van de mensen in deze tijd zorgen ervoor dat meer en meer mensen zich bewust worden van de engelen in ons leven en om ons heen. Velen geven aan dagelijks contact te hebben met engelen.

Mensen ervaren ook wel zielsvrienden als engelen. Zij die je helpen je spirituele ontwikkeling te stimuleren en te ondersteunen. Velen vinden troost, bescherming en hoop door geloof in de heilzame kracht van engelen.

Ander tijdperk

Doordat we middenin de overgang van het Vissen- naar het Watermantijdperk zitten, kan ook dat verklaren waardoor meer en meer mensen engelen ervaren, toelaten en bewust worden. We staan er simpelweg meer voor open.

In het Vissentijdperk legden we de verantwoordelijkheid van onze ontwikkeling, ons gedrag en spirituele groei in handen van autoriteiten. Nu het Watermantijdperk steeds krachtiger wordt, nemen we steeds meer deze verantwoordelijkheid zelf.

Wat brengt ‘contact met engelen’ je?menselijke-engel

Contact met engelen brengt je zelfinzicht, wijsheid en een mogelijkheid tot spirituele ontwikkeling doordat engelen je helpen obstakels te overwinnen. Zelfinzicht begint bij zelfstudie, wat de weg is naar je innerlijke licht. Het is het pad dat wordt verlicht door de engelen. Jouw innerlijke pad naar je eigen kern. Naar God.

Contact met engelen helpt je door middel van licht je lichaam, ziel en geest weer één te maken. Daarmee ontstaat een bewustzijnsgroei. Zo zal je trillingsfrequentie verhogen. En daarmee verhoog jij automatisch de frequentie van de aarde.

Hogere trillingsfrequenties produceren andere gedachten waarmee je de mensheid dient en helpt met de groei en ontwikkeling.

Vraag hulp!

Engelen wachten op je roep om hulp! Ook zij willen een andere wereld creëren. Dat kan alleen in hogere frequenties. Maar engelen kunnen alleen helpen als je er zelf om vraagt en leeft naar de wetten van hogere frequenties. Zodra je daarvoor openstaat, aan jezelf durft te werken en transformeren, staan de engelen met al hun onmenselijke en onmetelijke liefde klaar om je te helpen, inspireren en te begeleiden naar het mooiste wat jij kunt bereiken.

Engelentekens op je pad – Hoe kan je engelen voelen?

Het kan zijn dat je de energie van engelen voelt, door een verandering van de energie in huis. Het kan een warme of juist koude gloed zijn die je ervaart, tintelingen of een luchtstroming.

Ook kan je een bepaalde heerlijke geur of smaaksensatie ervaren, liefdevolle gevoelens of diepe rust. Sommige mensen ervaren de vleugels van engelen om zich heen als een heel veilig, liefdevol rustgevend gevoel.engel-kind

Je kan licht zien, lichtstralen of lichtbollen, gekleurd of wit.

Hoe merk je dat engelen met je ‘aan het werk’ zijn wanneer je hebt gevraagd om inzichten, bescherming of persoonlijke groei?

Je gaat steeds meer toevalligheden merken, een positieve stroming in je leven. Ook zien veel mensen engelen in wolkenformaties, in bloemen die ongekend lang goed blijven, in veren of muntjes die je op waarschijnlijke en onwaarschijnlijke plaatsen vindt, in het woord engel dat je tegenkomt op gevels, vrachtwagens, op social media, in liedjes of films. Ook kan het zijn dat je van iemand (vaak van wie je het juist niet verwacht) een engel(tje) cadeau krijgt.

Doen dit soort toevalligheden zich voor, dan kun je ervan uitgaan dat er engelen op je pad bezig zijn, je zo liefdevol mogelijk helpen en ondersteunen in je zorgen en angsten in je dagelijkse leven.

Engelen uitnodigen in je leven

Heel simpel: vraag of engelen je willen helpen. Niets meer en niets minder. Engelen staan altijd klaar om je te ondersteunen in je leven. Niet dat engelen je problemen oplossen of wegtoveren, maar engelen helpen je aan inzichten, bewustwording en een liefdevolle stroming waardoor je door kunt gaan.

Wil je meer engelenenergie ervaren of meer met engelen leven? Ga dan op onderzoek uit! Doe een engelencursus, lees een boek over engelen, werk aan je zelfreflectie, creëer positieve gedachten en verhoog daarmee je frequentie. Je zal zien hoe gemakkelijk dat gaat…

Geniet ervan! Engelenenergie om je heen is namelijk heerlijk!

Lieve groet,
Esther Buijs

4 REACTIES

 1. Engelen energie is met geen pen te beschrijven. Die gloed van onvoorwaardelijke liefde, dat Licht, echt met geen pen te beschrijven. Heb ooit in diepe meditatie contact gehad, ze hebben mij zelfs aangeraakt, bij mijn voet (ik lag) mijn linkerhand en kruin. Onvoorstelbaar!

 2. Beste Christel
  Als je engelen vraagt om hulp
  Voor bescherming van je kind of voor jezelf
  Dan zullen de engelen je altijd helpen niemand uitgezonderd .
  Als je het maar vraagt met Liefde recht vanuit je hart.
  Op welke manier het gebeurd, dat zal je aan de engelen over moeten laten.
  Maar WEET dat ze je zullen helpen en begeleiden ook voor je zoontje ALTIJD.

 3. Kan ik hulp vragen aan engelen voor mijn zoontje van 2,5 jaar? als baby lachte hij altijd naar iemand. Een tijdje geleden zag hij altijd een man op de gang en was hij een beetje bang. Heb geprobeerd uit te leggen dat die mr gewoon kwam kijken. In zover dat mogenlijk was aan een peuter. Toen hij meer schrik kreeg heb ik gevraagd om hem een tijdje met rust te laten. hij heeft hun hulp nodig en heb dit dan ook gevraagd. Maar tot op heden merk ik zelf niets.

  • Als je de Koran mag geloven hebben engelen geen vrije wil en luisteren alleen naar God Engelen om hulp vragen is dan ook nutteloos; je kunt je beter direct tot God richten. De jinn, ook door God gecreëerd, hebben daarentegen wel een eigen wil. Satan is volgens de Koran dan ook geen (gevallen) engel maar een Jinn omdat hij ongehoorzaam was aan God. Niet alle jinn zijn slecht, maar de meeste wel (ook weer volgens de Koran). Iedereen mag natuurlijk geloven wat 'ie wil, maar ik zou me wel twee keer bedenken voor ik andere entiteiten ging oproepen om ze om hulp te vragen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in