Lichtwerkers zijn mensen die de aarde voorbereiden voor het nieuwe tijdperk. Zij brengen het Licht vanuit hen zelf middels diepe verworven kennis verkregen in vorige incarnaties dan wel bij doorgave via een helder en zuiver kanaal. Er is een grote verandering op komst waarbij het oude zal verdwijnen en plaats zal maken voor een nieuwe dimensie ofwel de overgang van de derde naar de vierde dimensie. Hierbij zullen harten worden geopend daar waar de duisternis het Licht tegenhield.

Het is een diepgaand vredesproces waarbij oude normen en waarden zullen verdwijnen en plaats zullen maken voor een nieuw tijdperk. Dit proces zal zeker niet verlopen zonder slag of stoot of zonder verlies of pijn. De nieuwe tijd stuwt oude pijn naar buiten waarna een nieuw begin gemaakt kan worden. Een lichtwerker dient heel zuiver te zijn en te werken zonder ego belangen. Een lichtwerker is liefde en draagt deze liefde uit zonder daarbij het contact met de aarde te verliezen. Hij of zij fungeert als de brug tussen hemel en aarde en verbindt op deze wijze de oude dimensie met de nieuwe dimensie.

Lichtwerkers zijn mensen die zich eigenlijk aan de frontlinie begeven en de eerste klappen dienen op te vangen alvorens zij de boodschap tot vernieuwing uitbrengen naar de omgeving. Er zullen de komende tijd zich vele netwerken ontvouwen van zuivere zielen die herenigd worden en elkaar weer begroeten na lange tijd van afzondering. Voor hen zal een tijd van vervreemding van de omgeving, een buitenbeentje zijn, een vreemde eend in de bijt, ten einde zijn en men zal weten dat alles wat is afgelegd om zover te komen goed is geweest.

Licht
Via het lichtwerk op aarde zal de duisternis die ons hemellichaam nog omsluierd verlichten en men zal de aarde voorbereiden voor het opgaan in een nieuwe dimensie

De laatste jaren is al veel voorbereidend werk gedaan en vele handen maken licht-werk! Wees de komende tijd alert en zie in de wereld om je heen, hoe vele grote en ingrijpende veranderingen de mensheid dwingt om zijn ogen te openen. Deze veranderingen zijn broodnodig om het bewustzijn van de mensen te verhogen omdat enkel met een hoger bewustzijn en dus een hogere trilling de overgang van de derde naar de vierde dimensie te maken is.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Via het lichtwerk op aarde zal de duisternis die ons hemellichaam nog omsluierd verlichten en men zal de aarde voorbereiden voor het opgaan in een nieuwe dimensie. Een dimensie waarin men de pijn en ellende voorbij zal zijn, let wel dit geldt voor hen die mee wensen te gaan met deze vernieuwing. Zij die in oude normen en waarden blijven hangen, zal herhaling van ellende, pijn en verdriet ten deel blijven vallen aangezien zij het verleden niet wensen te vergeten. Enkel het leven in het nu, geeft ons de mogelijkheid om de stap te maken en de uitgestoken hand van de overkant te aanvaarden. Voor de lichtwerkers wacht een zware maar dankbare taak om het pad te effenen voor hen die bereidwillig de overkant willen halen.

Wat is lichtwerk?

Lichtwerk is het brengen van Licht onder de mensen door het werken aan je innerlijke Licht zodat dit gezien kan gaan worden. Dit geschiedt door zelfwerkzaamheid via het hart en op egoloze wijze. Dit is een eeuwigdurend proces waarbij we voortdurend ons denken, handelen en onze systemen zuiveren zonder over anderen te oordelen, maar wel blijven onderscheiden van wat het Licht werkelijk dient en wat niet. Wij maken ons vrij van ons emotionele en mentale veld waarbij wij het tweezijdige zwaard, van balans en evenwicht, durven te hanteren.

Lichtwerk richt zich op alles wat een Universele uitstraling heeft, omdat dit versterkend werkt. Alle zwakke schakels zullen vanzelf afvallen als deze niet meer door één van ons gevoed worden. Lichtwerker kun je dan ook niet worden, dat ben je! Voor het Lichtwerk zijn cursussen, technieken en inwijdingen volstrekt overbodig, aangezien iedere ziel enkel zichzelf kan inwijden, waarbij het leven zelf de grootste leerschool is. Lichtwerkers werken nimmer in groepen want zij werken uitsluitend aan het Zelf!

Lichtwerkers bereiden op dit moment de aarde voor op een nieuw tijdperk dat gaat komen. Zij brengen het Licht vanuit henzelf middels diepe verworven kennis verkregen in vorige incarnaties dan wel bij doorgave via een helder en zuiver kanaal. Door hiernaar te leven zijn wij niet alleen Licht voor onszelf maar ook voor de ander.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

29 REACTIES

 1. Dikke tranen rollen over mijn wangen….. Verdrietig ben ik niet,wel zwaar ontroert. Wat een prachtig nummer, het raakt me diep. Heel diep…. Bedankt Rob! Liefs Indira

 2. Hallo,

  Wilde even een nummer posten maar wist niet goed waar. Dus dan maar hier.
  Ben benieuwd wat het met mensen doet. Met mij in ieder geval veel. Het komt uit de film Inception. Het geeft mij een gevoel van ontwaken uit “de droom”

  Liefs Rob

  • @rob, heel mooi rob! Zelfs mijn jongste kind stopte met spelen en ging op mijn schoot zitten om mee te kijken en zei; mooi he mama :),

   liefs sabine

  • Prachtig filmpje en ontroerend.
   In het artikel herkenden ik veel.
   Dat raakten de juiste snaar.
   Want alles wat ik altijd al wist. wordt elke dag duidelijker .

 3. Hoi Allemaal,

  Ik las zo juist het artikel over lichtwerkers en dat het binnen kwam is 1 ding wat zeker is, het raakte mij en vind het mooi om alle reacties te lezen waar ieder iets mee heeft en raakvlakken zijn. Soms zit ik ook met zoveel gevoel en gedachten waar ik de juiste woorden niet voor kan vinden, alsof er geen woorden voor bestaan.
  Soms uit ik het in muziek of ik kom zelf een tekst tegen wat mij raakt als lichtwerker.
  Voorbeeld zie you tube filmpje:

  Licht groet,
  Jacques 😀

 4. “Er zullen de komende tijd zich vele netwerken ontvouwen van zuivere zielen die herenigd worden en elkaar weer begroeten na lange tijd van afzondering. Voor hen zal een tijd van vervreemding van de omgeving, een buitenbeentje zijn, een vreemde eend in de bijt, ten einde zijn en men zal weten dat alles wat is afgelegd om zover te komen goed is geweest.”

  Wauw , dit raakt me echt. Ik heb veel oude contacten in mijn omgeving ‘los moeten laten’, maar ik kom nu zulke mooie nieuwe mensen tegen, die op dezelfde trilling zitting en meteen mijn trilling verhogen als we samen zijn. Wat ik wel pijnlijk vind soms, is dat ik ze soms al weer zo snel moet loslaten, het is duidelijk een herkenning , een aanraking en heel erg in het Nu. Ik kan dan wel weer verder, maar t onthechten went niet echt, zeker niet als het gaat om iemand waar je verder mee wilt. Hierin voel ik me soms wat alleen , hoewel ik eigenlijk weet dat ik altijd de juiste mensen tegenkom om mijn Licht te versterken. Ik voel een enorme dankbaarheid voor de mensen die een stukje meelopen op mijn Lichtwerkpad:-)
  Liefs, Sage

 5. Gladiator is mijn lievelings film:P dat eind nummer wil ik graag op mijn begrafenis/crematie eindnummer 😛

  Maar verder, enorm bedankt voor je reactie! het helpt , ik denk nu dat ik mijn ego wel te baas ben. Of neej laat ik het anders zeggen “Ik ben mijn ego de baas ” haha !

  Bedankt!

 6. Ik herken mezelf ook erg in dit stuk van de lichtwerkers, ik ben net 18 jaar geworden maar soms vindt ik het ook wel fijn als mensen zien hoe ik leef zegmaar of nouja , hoe ik in het leven sta en dat ze zien dat ik veel mensen help, is dat ego? Ik zelf ben me wel veel bewust van dingen en ik help ook graag andere mensen, dat geeft mij zelf ook een goed gevoel maar de ander ook. Het gekke is alleen, dat ik nooit een oordeel over iemand heb, ik kan het niet goed uitleggen hoe ik dat bedoel maar als ik iemand zie lopen dan komt er geen oordeel in me op over zijn uiterlijk of innerlijk, wel gevoel over hoe die persoon zou “kunnen” zijn maar niet oordelend.

  Laatst zat ik rustig na te denken en ik dacht , hoe kan het dat ik weet hoe iets voelt zonder het te hebben meegemaakt, het kan misschien raar klinken maar ik weet hoe het bijvoorbeeld voelt om zwanger te zijn, of hoe het voelt om een vriend te hebben. Ik hoef er maar aan te denken en ik krijg het gevoel en ik kan gewoon meepraten erover alsof ik er in dit leven ervaring mee heb gehad, maar dat is niet zo in dit leven.

  Is dat mogelijk? weten hoe iets voelt zonder het in dit leven te hebben meegemaakt? ik ben er niet te open over omdat mensen gauw denken, hoe kun je nou iets weten zonder het te hebben meegemaakt, Ik kan het dan niet goed uitleggen want ik weet het zelf niet eens, misschien dat 1 van jullie hier eventuele ervaring mee heeft?

  Bedankt,
  Gr Anna

  • @Anna,
   Hey Anna,

   Een beetje belangstelling of aandacht van andere mensen kan nooit kwaad, zolang je je ego de baas blijft.
   Stel je krijgt ineens heel veel aandacht en veel mensen willen jouw hulp.
   Dan kan het zijn dat je ego het overneemt en meer en meer aandacht wil.
   Gewoon even als voorbeeld he 😉
   Ik denk dat je wel snapt/voelt wat ik bedoel, want je hebt volgens mij een groot inlevingsvermogen, dat zie ik in je 2de stukje.
   Je kunt het zelf uitproberen, stel je een situatie voor, wat dan ook.
   Ik heb dat zelf ook, als ik me bijv echt ga voorstellen dat onze kat dood is, dan komen er bij mij zo tranen tevoorschijn.
   En ik leef altijd heel erg mee met (hoofd)personen in films, bijv een stukje uit Gladiator, als de hoofdpsersoon door het graanveld loopt naar zn vrouw en kind, ik krijg er nu al een brok in mn keel door, alleen al door er nu aan te denken.
   Ik weet niet of jij dat zo ook hebt ?
   Dat hoeft natuurlijk niet, iedereen is anders 😉

   Als dit je iets geholpen heeft, maakt mij dat ook blij 🙂

   Met vriendelijke groet,
   Dennis.

    • @Gordon, ja inderdaad, voor mij ook dat zandpad met de bomen, in zijn gedachten, niet te omschrijven wat voor mooi gevoel 🙂
     Een soort van herkenbaar plaatje, en dan in combinatie met die muziek, wauw, echt prachtig !
     En erg ontroerend.
     The Passion of the Crist raakte me ook diep, heb er gewoon bij zitten huilen, alsof ik erbij was zeg maar.
     En ja inderdaad, ik wil naar huis.

     • @DH,

      Dit moet niet gekker worden!! the passion of the christ heb ik op dvd gekocht en ik wil het zovaak zien, ik huil me er kapot bij maar het geeft me ook een mooi gevoel. Het verlangen naar huis is er voor mij ook, thuis naar de sfeer waar ik hoor.

      Ik heb ook heimwee “gehad” nu kan ik er beter mee omgaan en ben mijn gedachtes nu gelukkig ook te baas om het zomaar te zeggen XD

      Maar ook bij Sneeuwwitje raak ik diep ontroerd, sowieso bij veel films maar Sneeuwwite, Heidi , gladiator en the passion of the christ zijn mijn lievelings films! Bij deze films raak ik het meeste ontroerd, het verlangen naar huis, maar ik krijg er ook mooie warme gevoelens van!

      Gr Anna

      • @Anna,
       Nee inderdaad 🙂 hahaha.

       Verder word ik ontroerd door muziek, bijv 2 nummers van Rammstein, ja apart he 😉
       De nummers zijn Nebel en Mutter.
       Als ik nu aan die nummers denk krijg ik alweer kippevel van boven tot onder.

       Groeten,
       Dennis.

    • pfffff Lees dit voor het eerst…lichtwerkers …ik kende het totaal niet ….wel echt intens bizar om dit te lezen maar nog meer al jullie reacties en belevingen….ik heb zo vaak gedacht …ik klop niet , maar beleef jullie ervaringen al jaren en ik raak er alleen maar van in de war , denk dat ik alleen zo "apart" ben …te gevoelig of zo…Gordon wat jij beschrijf met film of muziek….pfff k heb het onder andere met Bryan Adams van het album Spirit het nummer sound the bugle…..dikke tranen man ,en inderdaad het gevoel van thuis ,naar huis gaan, heimwee ,ik weet het niet maar wat een rare verwarrende gevoelens zijn dat ! k hoop ooit te gaan snappen wat dit gevoel is …..ik denk dat deze site me wel een stapje daarin gaat helpen …(voel ik ook weer op een rare manier) ….bedankt voor jullie reacties , daar kan ik weer verder mee …Wim

 7. Als ik je artikel voel, voel ik me goed. Ik heb niet alles gelezen maar de trilling van deze pagina en de intentie van deze tekst is echt mooi.
  Het voelt als thuiskomen al wist ik dat ik een lichtwerker en nieuwetijdskind ben, toch voelt het als verbinding maken met een plek waar vele gelijkgestemde zielen verbonden mee zijn.
  Dat ontroert me diep vanbinnen.
  Dank je
  Sofie

 8. Ik had een tijdje geleden al eens laten horen dat ik enorm aangetrokken werd door muziek. Ik moest gewoon heel veel gaan zoeken. Als ware het intuïtie kwam ik telkens uit op muziekvormen die nooit eerder mijn intresse hebben. Feitelijk ben ik nooit ergens fan van geweest. Iets klinkt lekker, kippevel als het echt perfect is, of ik vond het bagger. Kan allemaal van dezelfde artiest zijn.

  Bovenstaand stukje is in soortgelijke bewoordingen wel vaker beschreven. Ik voel me er goed bij. Herken het. Ik leef het.
  En een songtext daverde door mijn gedachten. Het is al een oudje.

  So wild, so beautiful and pure
  All elements divine
  The essence of all life
  So vast, extensive and remote
  Unbridled and erratic
  Savage but glorious

  It bursts; its energy is stirring
  It calls; its drawing power will enchant us with its might
  Its massive spirit’s bright
  Let it flow!

  Its endless beauty will evoke
  A timeless sequence we all share
  We can not break through nor control
  But to feel its true soul, dare to concede and to connect

  Emerging waves and brightened skies
  The sun burns in your eyes
  The wind that blows and pounds

  It shines, its energy is whirling
  It fights, will not be interfered with people who can’t feel it is all nature’s flow
  Let it flow!

  Its endless beauty will evoke
  A timeless sequence we all share
  We can not break through nor control
  But to feel its true soul

  Its endless beauty will evoke
  A timeless sequence we all share
  We can not break through nor control
  We should cherish it!

  Oh, energy, oh, evoke me
  Let it flow!

  Its endless beauty will evoke
  A timeless sequence we all share
  We can not break through nor control
  But to feel its true soul
  It is not at our command, no!

   • @Gordon, Leuk, dank je. Niet echt een spetterende clip 🙂
    Ik had nog nooit van deze Nederlandse groep gehoord.
    De laatste 4, 5 maanden is muziek enorm belangrijk voor me.
    Ik zie wel het verband.
    Muziek=trilling=licht.

    Neem dan het laatste nummer van het album.
    Dat ontroerd mij tot tranen toe.

    • @Dennis Holland, Ik ken het album niet hoor… Ik heb ze een keer gezien op Appelpop in Tiel. Dat optreden was erg goed, maar verder luister ik nooit naar ze.

 9. Moedig is misschien een understatement uit mijn vingers. Nu, ik dit aan het typen ben voel ik me best wel ongemakkelijk. Alsof ik mijn eigen doodsvonnis aan het typen ben…

  Lichtwerken is zonder twijfel een wereldbaan. Ben alleen denk ik vergeten de kleine lettertjes te lezen. Stom.

  Het komt wel goed

  Hoop ik

 10. Hey Rob,

  Ik weet niet zeker of ik nu een lichtwerker ben, het is wel zo dat ik bijv iemand ergens mee help (via internet bijv), en daar hoef ik verder ook niks voor terug te hebben, ik vind het al mooi om iemand te kunnen helpen.

  En inderdaad, als ik iets wil weten, dan vraag ik het aan mezelf, of ik zoek het op via internet, ik vind school ook zoiets stoms eigenlijk, was wel goed op school, maar snapte ook al goed in het begin dat het gaat om gewoon alles wat ze willen dat je weet, dus wat in de boeken staat, van buiten te leren en maar op te hoeven dreunen, zo heb ik school ervaren, de middelbare precies hetzelfde, toen naar een vervolgopleiding, ik dacht nu mag ik eindelijk eens zelf iets uitzoeken/opzoeken/zelfstudie zeg maar, nee hoor precies dezelfde boeken, dit en dat hoofdstuk leren, enz enz, na het 1ste jaar meteen mee gekapt, wat een onzin.
  Dat heeft totaal niks met leren of wijsheid te maken.

  Heb jij (of iemand anders die dit leest) dit zo ook ervaren ?

  Ik ben ook veel met de natuur bezig, bloemen planten voor de vlinders/bijen, zaden bewaren voor volgend jaar, veel variatie in de tuin voor allerlei dieren en insekten enz.

  Dus ja ik zie mezelf gewoon als mezelf, en doe wat goed voelt, maar of ik nu echt een lichtwerker ben, dat kan ik zelf zo niet zeggen.
  Maar het zou kunnen, het klopt op zich wel, ik ben een grijze muis, die vooral niet op de voorgrond wil, ben bescheiden, hoef geen aandacht, ben heel slecht voor (grote) groepen, laat niet over me heen lopen, maar ben ook niet van kijk mij eens, dat zeker niet.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

  • @DH, Hey naamgenoot 🙂
   Wat je omschrijft, en wat ik lees in je andere schrijfwerk, verteld me weinig anders dan dat je een mooi mens bent en daar kunnen er niet genoeg van zijn, toch?
   Ik ben 41 en ontwaak in een hoog tempo. Vanaf kind was al veel duidelijk maar kennelijk heb ik gerust tot een paar jaar terug. Ik ziet het maar als een roeping. Dat klinkt nog het duidelijkst.

   Leef vanuit je hart. Regeer met je wijsheid en luister goed naar jezelf en wellicht zelfs je helper.
   Je intuïtie is een bijzonder en rijk bezit. Leer daar mee om te gaan, graaf het uit en laat het vrij en je ontdekt dat je nooit uitgeluitsterd en uitgeleerd raakt en dat je tijdens je reis anderen zal raken met je licht, liefde en warmte.
   Het is niet intressant of je hebt gekozen hier te zijn om de aardse mens te helpen. Het is intressant dat je vindt dat je dat ook kan en moet doen.
   Dat, Dennis, maakt je een lichtwerker.

   • @Dennis Holland,
    Hey Dennis,

    Aha, duidelijk, dank je voor je reactie.
    Ik voel al goed, wat goed is en wat niet, ook bijv een negatief verhaal via internet/mail of chat, voel ik van binnen.
    Maar ik ga zo door 🙂

    Met vriendelijke groet,
    Dennis.

  • Bizar Dennis …..lees dit nu ook allemaal voor t eerst …..wat jij zegt ….leren van JEZELF ! pfff snapte en snap er nog niets van maar wel mooi om te horen dat ik daarin niet de enigste ben 🙂 En school ? Daar zijn ze nu nog steeds blij dat ik er weg ben ,,,en ik ook Wat een Brainwash wilden ze me daar laten ondergaan zeg …Altijd maar aan t vechten geweest daartegen…en waarom ?? Ik wist/weet het nog steeds niet maar t voelde niet "goed "… blij jullie ervaringen hier te lezen ….DOET ME ZO GOED !

 11. Hoi Gastblogger,
  Een mooi bericht. Ik werd erg geraakt door onderstaande zin:

  Lichtwerker kun je dan ook niet worden, dat ben je! Voor het Lichtwerk zijn cursussen, technieken en inwijdingen volstrekt overbodig, aangezien iedere ziel enkel zichzelf kan inwijden, waarbij het leven zelf de grootste leerschool is.

  Ik begrijp het b.v. niet goed waarom je ingewijd moet worden als je al energie kan geven of met je gedachten veranderingen te weeg kan brengen.

  het kwartje valt nu waarom ik de eigenschappen heb zoals voor een groep opkomen of in de forntlinie te staan. Aan de ene kant bang voor de kracht, aan de andere kant onverschrokken om grote groepen te leiden.

  Voor mij klopt het dat ik niet in een groep hoef te werken. Wel vind ik het leuk om met anderen eens te horen hoe zij dit ervaren en wat hun ervaringen zijn.

  Groetjes

  Rob

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in