We zijn gelijkwaardig maar niet gelijk: jouw gaven en talenten zijn nodig!
“Maar we zijn toch allemaal gelijk?”. Dat las ik steeds onder mijn vorige artikel waarin ik opriep je niet blind te staren op de spirituele kennis en gaven van anderen.
Maar is dat wel zo? Zijn we allemaal gelijk? Of zijn we gelijkwaardig aan elkaar maar juist niet gelijk? Ik denk het laatste en dat is precies zoals het bedoeld is. Juist het feit dat ieder van ons zijn eigen gaven en talenten heeft, is zo waardevol.

Je gaven en talenten zijn nodig!

Onze kwaliteiten, gaven, talenten en persoonlijkheid maken ieder van ons tot een uniek wezen. Dat we zo anders zijn, maakt ons allemaal van onschatbare waarde.
Regelmatig zie ik dat mensen hun gave of talent als vanzelfsprekend of minder belangrijk zien. Toch is het van het grootste belang dat ze deze erkennen, koesteren én inzetten.
Juist deze tijd vraagt van jou om je bewust te zijn wat jou anders maakt. Stof het af, zet het in het licht en presenteer het aan de wereld. Het is nodig!

Wat zijn jouw gaven en talenten?

Laat ik voorop stellen dat ook de zogenaamd vanzelfsprekende talenten van grote waarde zijn. Wellicht ben jij mama van een kindje dat jouw aanwezigheid en aandacht nodig heeft. En ligt jouw missie in het opvoeden, zonder daar nog een andere baan naast te hebben.
Of ben je een geweldige verbinder en daardoor uitermate geschikt om leiding te geven.
Heb je een creatief talent en blijven jouw creaties binnen de veilige muren van jouw huis? Creatieve werken zijn geschenken aan de mensheid.
Ik herinner me dat ik regelmatig een reformzaak bezocht waar een enorm schilderij boven de toonbank hing. Bij ieder bezoek werd ik erdoor getroffen en manifesteerde zich een energie in mij. Maanden later was ik gelijktijdig in de zaak met de maakster en ik vroeg haar wat ze had verbeeld. Het bleek het moment van de conceptie van haar jongste kind te zijn, exact toen het zaadje de eicel bevruchtte. Dit verklaarde de intense energie die ik voelde, het was het scheppingsmoment!
Dit illustreert hoe krachtig creatieve werken kunnen zijn. Iedere creatie draagt een trilling. Wanneer je je hiervan bewust bent, kun je op een bijzondere manier bijdragen aan de collectieve trilling.

Erken je gaven en talenten

Soms zijn gaven zo onaards en groots, dat we geneigd zijn om ze niet serieus te nemen. Froukje ervoer een activatie toen ze energetisch in contact kwam met haar kosmische familie. De energie vanuit haar handen werd als laserstralen: intens krachtig en doorgrondend. Het overweldigde haar. Omdat dit ver van haar aardse persoonlijkheid af stond, duurde het enige tijd voordat ze haar gave serieus nam en durfde aanvaarden. Nu, 2 jaar later, geeft ze healings waarbij mensen zowel fysiek als energetisch een duidelijke verandering ervaren.
Enige terughoudendheid ten opzichte van gaven zie ik vaker en is volkomen menselijk. Ontdekken dat je mensen kunt helen of een enorme kristallen obelisk in je draagt, is voor ons als mens nogal wat. Gun jezelf de tijd om eraan te wennen, maar neem het wel serieus.

Het talent van Lara

Lara is gezegend met een prachtige stem en een grote muzikaliteit. Wanneer ze alleen al over zang praat, stijgt de trilling om haar heen. Ik kan me wel voorstellen hoe magisch het zal zijn als ze daadwerkelijk zingt, vanuit haar hart.
Haar zang beperkte zich jarenlang tot de veilige kring van haar familie. Steeds meer is ze zich ervan bewust dat zang en muziek blijdschap en heling brengen. Omdat ze het spannend vindt om hier concreet vorm aan te geven bleef ze tot voor kort werkzaam binnen de zorg. Steeds opnieuw verloor ze haar baan. Het universum maakte haar duidelijk dat de tijd gekomen is om haar bijdrage te leveren met haar muzikale talenten.

Energetisch bouwen

Natuurlijk is het spannend om je op een nieuw pad te begeven. Het helpt om dit pad eerst energetisch te verkennen. Zie voor je hoe het zou zijn om dit deel van jou aan de wereld te laten zien. Hoe voelt het voor jou? En voor de ander? Stel je voor hoe blij de ander is met jouw healing, creatieve werk of jouw aandacht en aanwezigheid. Op deze manier kan je aardse persoon er alvast naartoe groeien.
Misschien hoop je dat anderen jouw talenten en gaven erkennen, wat jou helpt om stappen te nemen. Dit is een valkuil, dan leg je je lot in handen van anderen. Maak contact met je hart en voel het verlangen dat jouw gaven geleefd willen worden.

Je nieuwe pad

Merk je dat je het moeilijk vindt om over te gaan op concrete stappen? Dan zullen jouw energetische helpers omstandigheden creëren waardoor je een ander pad zult moeten bewandelen, zoals bij Lara het geval is.
Vraag ook zelf aan je energetische helpers om ondersteuning. Ze zullen mensen op je pad sturen die jou motiveren en helpen. Ook zullen je helpers jou inspireren en in contact brengen met bruikbare kennis. Wees niet verbaasd als je vroeg in de ochtend wakker wordt en er ideeën en inzichten jouw hoofd binnen stromen. Tussen slapen en waken is ons verstand naar de achtergrond, waardoor de weg vrij is. Het stemmetje dat allerlei vragen stelt en bezwaren opwerpt, is dan minder actief. Een uitgelezen kans voor jouw helpers om contact met jou te maken.

Urgentie

Natuurlijk is het spannend om een nieuw pad in te slaan. Aanschouw je angsten en belemmerende overtuigingen. Door je er bewust van te zijn, nemen ze al af. Mogelijk is er meer nodig, omdat je blokkade is ontstaan in een vorig leven of een belemmerend familiethema is.
Vanuit het universum is de urgentie voelbaar dat we ons potentieel ontdekken en inzetten. Enige spanning hoort daarbij. Je mag je het volgende afvragen: in hoeverre geef ik mijn angst voorrang boven de mogelijkheid dat anderen blij worden van of geheeld worden via mijn talenten en gaven? Zo bekijk je jouw angst vanuit het collectieve perspectief.
Tot slot: weet dat er meer mogelijk is dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Nieuwe paden leiden tot verrassende ontdekkingen.
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

 1. Talenten en gaven worden vaak verbonden aan een overlevingssysteem. In mind en spiritualiteit. We zijn juist op weg om deze wegen te doorbreken Op 22 maart 2023 wordt Heavens Cross naar de Aarde gebracht. Star Sirius. Dit gaat niet meer over talenten brengen voor alles en iedereen, want velen hebben ons niet ‘begrepen’ omdat zij in dit leven ook niet dezelfde stappen konden zetten.

  Vanaf Atlantis gaan wij naar Alt Brain. Dit is het wegnemen van de Atlantis Headband of hoofdband met een bepaald kristal dat ‘iedereen gelijk maakte’. Maar we zijn niet gelijk. Velen die( nog) niet konden evalueren hebben de evolving Souls geholpen om alles zo ‘steady’ mogelijk te houden, terwijl zij wisten dat zijzelf nog niet konden meegaan in de transities die Heavens Cross komt brengen. Deze Zielen zeiden: Ik kan het (nog) niet, maar jij wel. Ik houd de balans van zogenaamd structureel niet meewerken, maar door mij, kun jij, lichtelijk stabiel jouw pad vervolgen. En in dat pad van hoop, kan ik volgen, maar niet in gelijk aan wat jij deed, want voor ieder ligt de uitkomst anders. “Ik zal volgen, maat later’.

  We zijn teveel mensen laten geloven dat zij kunnen wat zij nog niet kunnen. En in die meeslependheid, in die ‘gelijkheid’ ontnamen wij soms onbedoeld, de evolutie van Zielen, die dit nog niet kunnen, maar wel de stabiliteit vasthielden zodat zij die hiervoor echt kozen in dit leven, niet al te instabiel de zaken kunnen doormaken die zij zonder deze prachtige zielen, minder stabiel hadden kunnen doormaken.
  Deze ‘stabiliserende’ Zielen, zijn Zielen die ook volgen, door de paden die de ‘pioniers’ uitzetten. Maar zonder deze Zielen, hadden wij nooit verder kunnen komen. En dat is iets wat vaak vergeten wordt, door Zielen die nog niet kunnen, een wortel voor te houden. Maar juist dank zij HEN, kunnen wij ons pad vervolgen.

  Heavens Cross van Sirius zal vooral de psychologische systemen van de Aarde resetten. Want we denken vaak aan: Ziel en hart, maar onze psyche heeft enorm geleden door geloofssystemen, al dan niet religieus. Dus is het tijd niet iedereen een wortel voor te houden waar zij niet aan toe zijn en hierdoor onze paden als een bodissatva (degene die nog niet wil overgaan naar Licht om eerst anderen te helpen), deze aanmatiging los te laten en te beseffen: Zonder Zielen die kozen om nog niet zo ver te zijn, om paden te stabiliseren voor hen die dit wel aankunnen, als geschenk te zien, en niet als ‘achterblijvers’ die nog iets moeten leren?

 2. Hi Susanne, mooi wat je schrijft over de hulp die je kan aanroepen…..je kan er zo dicht bij zijn maar het toch op de een of andere manier niet kunnen ‘pakken’. Het besef dat er hulp is, geeft zo’n steun en opent deuren..poorten.
  Let the Magic in….
  Live groet,
  Paulette

 3. Hoi Lynn, dank voor je reactie.
  Ik denk dat je het artikel anders interpreteert dan de strekking was. Naar mijn idee zijn talenten en gaven geschenken die we aan de wereld mogen geven. Te vaak zie ik dat mensen voorthobbelen in een bestaan dat hun niet voedt. Wanneer ze contact komen met hun talenten, stroomt hun energie. En dat komt anderen weer ten goede, ze worden aangeraakt zoals je zo mooi zegt.
  Soms zullen mensen geld ontvangen en er hun beroep van maken. Maar dat hoeft zeker niet altijd het geval te zijn.
  Het mag allemaal, zo lang de intentie erachter maar zuiver is. Dat kan ook als iemand een healer is of met creatieve kunsten zijn geld verdient.
  Warme groet,
  Susanne

 4. Waarom dien je die die je bent af te stoffen en in een groter licht te zetten?
  Alsof je dan, wat onze eigen valkuil is en vaak aangepraat, pas je licht bent.
  En dat licht wordt vaak ingezet door de schijnwerpers van de zakelijke markt!
  Het meest verwarrende in deze maatschappij is, wanneer je bent en leeft die je bent dat ze moeite hebben om met je om te gaan.
  Tenzij je een titel en een zakelijke transactie er aan toevoegd.
  Wanneer je de eenvoud bent dat vaak als verwarrend en niet normaal zijnde wordt ingezet door medemensen…dan steekt er een angst op omdat ze iets aanraken wat nog niet in hun zelf een plekje heeft kunnen vinden.
  En juist dat is een stukje ruimte waar de ander zichzelf kan gaan vragen…wat is dit?
  In plaats van dat je van een door de buitenwereld ‘erkende’ healer de antwoorden zou kunnen krijgen.
  Als we allemaal van sterrenstof zijn, leef die stof en materie voor jezelf…door wie jezelf bent en voelt van te zijn dan is er geen extra licht van en op jezelf nodig.
  Dat kleine vlammetje kan anderen iets ZELF doen herkennen.
  Het leven is zelfhealing, plezier ontvouwen zelfs in heel veel gedacht van pijnlijke en verwarrende chaos.
  Healers worden steeds meer dealers van voertuigen die tot anderen behoren.
  We zijn gelijkwaardig in dat wat in ons zelf tot leven wordt gebracht.
  En wanneer een ander heel geleidelijk zelf zijn of haar healings krachten gaat ontplooien…in een eigen tijdsruimte…leeft een ieder in het eigen licht ipv de spotlight naar en van elkaar.
  Dan ben je zowel innerlijk als uiterlijk uniek gelijkwaardig.