Kerst is voor mij altijd een tijd om verbinding te maken. Verbinding met familie en vrienden, maar vooral ook met mezelf. Want hoe kun je op een prettige manier contact maken met de ander, als je weinig contact of verbinding met jezelf hebt gemaakt? Als je je alleen maar op de wensen en behoeftes van de ander richt, kan het zijn dat je de verbinding met jezelf even ‘kwijtraakt’.

Dat is meestal ook de reden dat veel mensen juist last krijgen van ‘kerststress’. Ik krijg vaak klachten te horen als: “Wat moet ik nu weer doen om niet alleen te zijn met kerst?” Of: “hoe kom ik die verschrikkelijke familiedagen nu weer door?” Want reken er maar op dat de feestdagen geen pretje zijn als je nog niet geleerd hebt om bij jezelf te blijven. Of als je nog niet goed verbonden bent met jouw persoonlijke intenties voor jezelf.

Oude rollenpatronen en gewoontes

Zo kan het zomaar zijn, dat je vanuit een automatisme weer in oude rollenpatronen vervalt en op manieren reageert die eigenlijk al lang niet meer bij je passen. Rollenpatronen waar we vaak een ander de schuld van geven, maar die we toch echt zélf innemen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

In een verbinding ben je minimaal met zijn tweeën en zelfs al houdt de andere persoon zijn oude gedrag aan, dan nog ben jij degene die ‘beslist’ óf en hoe je daar op reageert.
En ook ‘alleen zijn’ met de kerst brengt de optie met zich mee, dat je jezelf deze kerst kunt richten op een nieuwe gevoelsmodus. Je kunt een nieuwe verbinding met jezelf en de kersttijd aangaan. Dan is het wel de kunst om niet in je gewoonte van eenzaamheid en slachtofferschap te vervallen. Dat is jouw ‘beslissing’.

Beslissing staat tussen haakjes, omdat het vaak niet voelt als een beslissing, het voelt vaak alsof het gewoon gebeurt. En dat klopt, dat is ook zo. Als je samen al vaker op een bepaalde manier hebt leren omgaan met elkaar, slaan je hersenen deze informatie op. Zodat jij precies weet hoe je kunt reageren en wat te verwachten. Het is jouw interne automatisering.

Reageren vanuit het NU

Maar jouw hersenen geven daarmee wel oude informatie af. Want klopt het wel, dat je nog steeds op dezelfde manier reageert op je familieleden en partner als bijvoorbeeld drie jaar geleden? Zijn we in staat om vanuit het NU te reageren? Vanuit hoe we oprecht nu willen reageren vanuit ons hart, in plaats van gestuurd te worden door de associaties in onze hersenen?

Door een eerlijke en oprechte verbinding met jezelf aan te gaan in deze tijd, kun je een eerlijke en oprechte verbinding met een ander aangaan.

Stel je eens voor wat het je zou brengen om de kerstdagen door te brengen met een open blik. Wie zou je zijn, zonder al je voorbedachte associaties en oordelen over je familie? Hoe zou je dan op ze reageren, vanuit het Nu?

En hoe zou het voor jou zijn om heel bewust je eigen intentie voor de kerstdagen helder te krijgen? Want vaak zetten we onze intentie voor de feestdagen onbewust al neer: “Nou, daar gaan we dan..”, of we bedenken van tevoren al hoe laat we weer naar huis kunnen.

Ongeacht de verwachtingen die je op vorige ervaringen hebt gebaseerd, kun je ervoor kiezen om met een heldere, open blik vanuit het NU een intentie voor jouw kerst neer te zetten.

Wees de creator van jouw wereld

Misschien kun je je richten op het voelen van dankbaarheid voor de mensen en overvloed om je heen. Misschien kun je je focus op humor en luchtigheid richten, of wellicht past diepgang in de verbinding wat meer bij je vandaag. Het is helemaal aan jou.

Besef je ook dat de mensen in je omgeving het recht hebben om te reageren zoals ze willen, zonder dat jij daar iets mee moet. Ben je in staat om jezelf te mogen zijn en mag de ander ook zichzelf zijn?

Weet ook dat de eerste stap om iets nieuws te ervaren aan jou is.
Jij bent namelijk de creator van jouw wereld en jij bent degene die bepaalt hoe je jouw omgeving ervaart.

Dat weet je allemaal al, want daarom ben je op deze site. Om jezelf te inspireren en te omgeven met gelijkgestemde mensen.

Maar stel je eens voor wie jij bent, als je iedere dag helemaal voor jouw optimale intenties gaat? Wie ben jij als je met de focus op jouw hart, jouw nieuwe jaar ingaat? Stel je dat eens voor.

Wees het Kerstkind en ontdek jezelf opnieuw!

Ik wens jullie allemaal een fantástisch jaar toe waarin je de wereld helemaal mag beleven vanuit een heldere en luchtige jij. Zonder al je oude associaties, zonder al je oude reacties, alleen nog maar vanuit een heldere, herboren jij.

Wees het Kerstkind en besluit om vandaag opnieuw geboren te worden. En morgen weer opnieuw. Zodat iedere dag een nieuwe, inspirerende dag kan zijn, waarin je jouw leven kunt leven via jouw hart.

Je hersenen mag je altijd gebruiken, maar geef ze niet meer de volledige (onbewuste) leiding over jouw leven!

Geniet van jezelf en iedere nieuwe dag waarin je jezelf kunt zijn. Iedere nieuwe dag is een nieuwe mogelijkheid om jezelf op een andere manier te ontdekken.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Hartelijk dank
    Dit helpt mijn bevestiging van mijn eigen vermoeden.
    Ik was dus goed op weg Mindfulness.
    Een liefdevolle heerlijje rustige Kerst toegewenst ❤

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in