Weet jij dat jij aan het roer staat van jouw eigen leven? Want laten we eerlijk zijn, dat gevoel hebben we heel vaak niet. Integendeel, we hebben juist het gevoel dat we het willoze slachtoffer zijn van, ja, van wat eigenlijk? Van de willekeur van het leven, van onze bron, van andere mensen? De maatschappij? Alsof we een ballon zijn die door de wind dan hier en dan daar naartoe wordt geblazen.

Maar het goede nieuws is echt dat jij en alleen jij bepaalt wat er in jouw leven gebeurt. Wat jij nu ervaart in jouw leven is daar niet per toeval gekomen. Jij hebt daarom gevraagd, energetisch en volledig onbewust waarschijnlijk. Je hebt keuzes gemaakt die voor deze ervaringen hebben gezorgd. Niemand anders. Maar je kunt hier een bewust proces van maken en daarvoor is het handig als je snapt hoe het werkt.

Hoe werkt dat dan?

Je gedachten bepalen je emoties en je emoties bepalen je acties. En laat ik dat met een voorbeeld verduidelijken omdat het dan inzichtelijk wordt. Stel, jij wilt je missie gaan leven, je wilt jouw mooie zielstalenten inzetten om te helpen en dus heb je besloten dat je een praktijk wilt beginnen. Maar dan ga je denken: “Wie zit er nu op mij te wachten? Dat kan ik toch helemaal niet?” Je herkent het wel. En dat gaat in je hoofd maar door en door. Ondertussen voel je al in je lichaam wat die gedachten met je doen. Je voelt dat je angstig wordt; logisch, met zulke gedachten. Of je voelt je klein worden, of depressief. En het gevolg van dit alles is dat je geen praktijk begint. En zo gaat het met alles in ons leven. We saboteren onszelf met onze gedachten en onze emoties.

Keer het tij

Maar dat kan anders nu je weet dat dit zo werkt. Laten we beginnen bij het moment dat jij van binnen je diepe verlangen voelt dat je een praktijk wilt beginnen. Even een korte uitleg over het hebben van een verlangen, dat verlangen is er niet voor niets, dat is van jou en het is de bedoeling dat jij dat vorm gaat geven. En het is dus ook mogelijk om het te manifesteren, om daadwerkelijk een praktijk te starten. Het is goed om je dit te realiseren voor wat betreft verlangens, dat is niet zomaar iets, het is niet de bedoeling dat je er niets mee doet. En dan gebeurt er hetzelfde als wat ik hierboven beschrijf: je krijgt van die belemmerende overtuigen, gedachten en emoties. Maar, je weet nu dat jouw verlangen er niet voor niets is en nu denk je: “Ja, maar wacht eens even, hoezo zit er niemand op mij te wachten? Natuurlijk zitten er mensen op mijn hulp te wachten!” Voelt dat beter? Ik dacht het wel! En zo kan je al je gedachten en overtuigingen onderzoeken en ombuigen, herschrijven en eventueel loslaten als ze niet waar zijn. Je merkt meteen dat een fijne gedachte zorgt voor een fijne emotie. En een fijne emotie zorgt ervoor dat je actie gaat ondernemen. En nu durf je en kan je ook stappen ondernemen om je praktijk daadwerkelijk te beginnen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Neem het roer van je leven stevig in je handen

Op deze wijze toon je leiderschap over je leven. Je staat sterk aan het roer. Jij bepaalt waar je naartoe gaat. En dit werkt met alles wat je ervaart in je leven. Zo word je de krachtige creator die je van nature bent. En ik realiseer me dat dit wellicht enigszins simplistisch klinkt en ik zeg dan altijd: het is een simpel proces, maar niet per se gemakkelijk. Omdat we niet gewend zijn om het zo te doen. Omdat het een heel proces kan zijn om je gedachten en je emoties te onderzoeken, te helen als dat nodig is en los te laten. Daar gaat tijd overheen, daar is veel innerlijk werk voor nodig. Maar als je echt wilt groeien in je leven, als je je niet langer wilt laten weerhouden door belemmerende overtuigingen die heel oud kunnen zijn en zelfs niet van jou hoeven te zijn, dan is dit een werkbaar proces. Ik heb mezelf hiermee uit een grote crisis geholpen een aantal jaren geleden, ik pas het dagelijks toe in mijn leven en ik leer anderen om het zelfde te doen.

Geef je zielsverlangen vorm

Je voelt het wel als je echt iets wilt. Er zijn grote en kleine verlangens in ons leven maar sommige daarvan, die roepen ons echt. Dat voel je vanbinnen. Dat is belangrijk voor je. Dat is een zielsverlangen en hoe fijn is het als je dat vorm kunt geven in jouw leven? Als je de stappen kunt zetten om je verlangen echt vorm te geven, zonder dat je je laat afleiden door angst, gevoelens van onveiligheid, onzekerheid, gebrek aan (zelf)vertrouwen? Want dat kennen we allemaal. En het verschil tussen het wel doen en het niet doen heb ik hierboven beschreven. Mensen die hun dromen realiseren zijn niet anders dan jij en ik. Natuurlijk, we hebben allemaal een andere achtergrond en we hebben allemaal al van alles meegemaakt maar we zijn in principe allemaal hetzelfde, we zijn allemaal verbonden met elkaar, we hebben allemaal dezelfde mogelijkheden en kansen en de natuurwetten waarmee we te maken hebben op aarde werken voor iedereen hetzelfde. En, ook niet onbelangrijk, we komen allemaal uit dezelfde bron. De vraag is: wat doe je met alles wat er gebeurt in je leven. En dat is het hele verschil tussen een slachtoffer blijven of het roer van je leven stevig in handen nemen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in