Weet de wereld waarom je hier bent

‘Ik wil dat mijn depressies zin hebben gehad. Als ik maar één persoon kan helpen, dan is dat al zo waardevol.’

‘Mijn burn-out was de zwaarste periode uit mijn leven, maar ik heb er veel van geleerd. Uiteindelijk bleek het een zegen. Dat wil ik anderen laten zien.’

‘Ik kan weer voelen, na jaren compleet afgesloten geweest te zijn voor mijn gevoel. Ik wil mijn klanten ook helpen weer in contact te komen met zichzelf.’

Dit soort verhalen hoor ik wekelijks van onderneemsters waar ik mee werk. De meesten zijn hoogsensitief en allemaal zijn ze nieuwetijdskinderen. Ik ken weinig ondernemers (of mensen die plannen hebben om te gaan ondernemen) die geen grote WAAROM hebben, die niet voelen dat er een diepere betekenis is aan hun leven en hun werk. Noem het een missie, of geef het een andere naam, maar ze doen niet zomaar wat ze doen. Ze hebben een diepe drive om anderen te helpen.

Wat is jouw grote WAAROM?

Wat is jouw drive? Waarom doe jij wat je doet? Wat heb jij zelf geleerd waar je nu anderen mee helpt? Was het je hooggevoeligheid waar je mee worstelde en nu je weg in hebt gevonden? Ben je anders in je leven gaan staan na een depressie of burn-out? Hebben jouw kinderen je geleerd anders naar opvoeden te kijken? Heeft jouw eigen opvoeding je geleerd hoe het niet moet en wil jij laten zien hoe je wél liefde toont aan je kind? Mocht jij je dromen niet waarmaken en help jij nu anderen ze wel waar te maken? Wat is jouw unieke doel? Waar sta jij iedere ochtend voor op? Waarvoor stap jij steeds moedig in de arena van het leven? Wat zorgt ervoor dat jij die moed vindt?

Weet de wereld het al?

Wat ik heel veel om mij heen zie: Mensen met een prachtige missie. Mensen die hun dromen waar willen maken omdat ze wel móeten. Mensen die er vol voor willen gaan. Maar de wereld weet het niet. Ze kennen ze niet. Hebben geen idee dat er mensen bestaan die hen precies kunnen helpen bij waar zij tegenaan lopen. Omdat je laten zien toch nog wel eng is. Omdat je soms niet weet hoe. Omdat er angsten zijn die je nog in de weg staan. Omdat je vastloopt in twijfel.
Misschien ben jij wel zichtbaar, maar is jouw grote WAAROM dat ook? Weten mensen waarom jij doet wat je doet? Kennen ze jou en jouw verhaal echt?ongevraagd advies

Doe het toch!

Wees bang, dat is niet erg. Twijfel, dat doen we allemaal. Ga op je gezicht, dat overkomt iedereen met een grote droom weleens. Maar blijf het doen. Blijf je laten zien. Blijf moed tonen. Blijf jouw unieke waarde tonen. Blijf – zoals Brené Brown het zo mooi omschrijft – in de arena stappen, want hoe kun je winnen als je het niet probeert?
Ja, het is eng om je te laten zien. Ja, je kunt nare reacties krijgen, dat weet ik als geen ander, want dit is nu niet echt een onzichtbaar platform om voor te schrijven. Maar de enigen die ertoe doen, zijn de mensen die jij kunt helpen. Wat hebben zij aan jouw verhaal? Wat kunnen zij leren? Wat is voor hen van waarde? De rest mag lekker roepen, ze doen er niet toe. De mensen uit je dorp niet, je familie of schoonfamilie niet, zelfs je partner niet. Zijn zij bang omdat jij je zo laat zien, laat ze dan, dat zijn hun angsten. Jij wilt degenen bereiken voor wie jij dit allemaal aangaat en die hebben zo veel aan jouw verhaal! Dus blijf alsjeblieft dapper doorstappen voor jouw missie. De wereld heeft je nodig!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Stap voor stap

En is het voor jou toch allemaal nog veel te eng? Veel te groot? Neem dan kleine stapjes. Zo groot als je kan en zo klein als nodig is. Begin eens een klein stukje te posten over jouw persoonlijke proces. Neem desnoods niet het spannendste, maar iets onschuldigs. Kijk eens wat er gebeurt. Ik zie zo vaak ondernemers die doodsbang zijn om iets te plaatsen omdat het zo kwetsbaar is en die alleen maar lof krijgen als ze het toch doen. Het merendeel van de mensen bewondert moed en zal dat laten merken. Degenen die stiekem jaloers zijn dat jij het wel doet, terwijl zij niet durven, of die gewoon niets van jou begrijpen, omdat jullie beleving mijlenver uit elkaar ligt, die mogen hun mening hebben, maar daar hoef jij helemaal niets mee. Kijk wie jij wilt inspireren en laat het besef eens tot je doordringen dat je iedere keer dat jij je laat zien, iemand kan helpen. Jij bent al een inspirator, je weet het alleen misschien nog niet.

Voel jij nu dat jij een rol hebt te vervullen nu? Dat jij een lichtbrenger bent? Maar kun je er nog niet altijd bij? Weet je niet wat jou bijzonder maakt? Of weet je niet hoe je meer mensen kunt bereiken met jouw licht? En dim je daardoor nog te vaak jouw licht? Doe dan 6 december mee met mijn gratis webinar: Zo laat jij jouw unieke licht online zien. Ontdek niet alleen hoe je de wereld een stukje mooier maakt op jouw manier, maar ook hoe je daarmee meer mensen – ja, ook klanten – aan gaat trekken die echt bij jou passen.
Zie ik je dan?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

14 REACTIES

 1. Ik leef om te leren anderen te helpen zonder te begeren.
  Ik droom van mens en dier en werk aan hun plezier.
  Nu druk met mijn nieuwe project voor kinderen door lied en kindermusical: Gepest door de rest.
  Laten we haten vergeten en samen lekker eten.
  En liefde begeren door samen te leren.
  En liefde geven in dit leven.

 2. Hierbij wil ik reageren op Andrea. Zij vraagt zich af of de wereld het wel wil weten. Ik denk het ook niet. Maar bedenk dat angst altijd een slechte raadgever is. Ik geloof echt dat heel veel mensen bang zijn, maar niet weten waarvoor. En het ook niet willen weten, omdat ze bang zijn voor het onbekende. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de wereld mensen zoals wij hard nodig heeft. Ook ik heb teleurstellingen genoeg achter de rug, maar weet sinds kort hoe dat komt. Omdat ik vond dat en wanneer die ander mijn hulp nodig had, terwijl diegene daar zelf anders over dacht. Daar heb ik van geleerd. Ik help nu mensen die in mij zien wie ik ben en wat ik hen te bieden heb. Zij komen naar mij toe om om hulp te vragen. Op het moment dat zij er aan toe zijn. En niet eerder. Want dat moment bepalen zij, niet ik (hoe moeilijk ik het ook vind om iemand te zien worstelen met pijn of verdriet).

 3. Wil de wereld dat wel weten?
  Mijn ervaring is van niet. Dat is de reden dat ik me in mijn schulp heb teruggetrokken.
  Rode draad in mijn leven is ” teleurstelling” en ” neem je ruimte in “.
  Dat laatste zelfs letterlijk.
  Mijn Tai Chi – leraar vertelde me dat ik te weinig ruimte inneem voor mezelf bij het doen van de oefeningen.
  Dat klopt met het figuurlijk te weinig ruimte innemen.
  Gevolg is dat ik me in mijn leven verveel.
  Niet meer doe wat ik graag zou willen doen, omdat het ” toch geen zin heeft “.

 4. Wowwww wat mooi…… Dit is de zogenaamde schop onder mijn komt die ik nodig had. Heel eng om de kleine stappen te gaan maken maar ik mag me gaan laten zien en vertrouwen dat dat is wat juist is! Dankjewel voor deze mooie goede krachtige tekst

 5. Lieve Nadia
  hoe komen dingen toch altijd op het juiste moment. Dank je wel! voor je versterkende woorden. Ja mijn tijd om in de arena te gaan staan is ook aangebroken. ik sta al in de buitenrand. maar ik mag in het midden gaan staan stralen….. wow wat vind ik dat eng… Fijn te weten dat ik toch niet alleen hierin ben.
  Dank dank dank
  liefs jolanda
  Wees de Glimlach en heb Plezier
  (maar dat lukt niet altijd hoor)

 6. Dank jewel Nadia, ik moet nog door mijn “ongegronde angsten & drempels heen, gewoon al de stap zetten om vrijwillig mensen te helpen, nodig voor mijn ziel, zit reeds acht jaar thuis, zware depressies komen & gaan”mis ook mijn fysieke & mentale kracht;
  Mijn zonnevlecht chakra en wortel chakra zijn gesloten, helemaal niet bon”
  Door jou blog zal ik stapjes zetten, gewoon doen,niet denken & twijfelen 🙂
  Thanks, see you next time here xxx’s

  • Hoi Key
   Ik herken mij ook in het stuk maar ook in de jouwe. Mijn passie is Jin Shin Jyutsu. Mijzelf leren kennen helpen. en mijn missie is om mensen verder te helpen op het pad. Jin Shin Jyutsu kan heel erg helpen om jou fysieke en mentale kracht weer aan te wakkeren en daardoor weer sneller in je kracht te komen. hoe? houd simpel weg ieder dag zoveel mogelijk al je vingers liefdevol en zachtjes vast. Zet hem op! je kunt het! liefs jolanda

 7. Super, Dankjewel! Die angst om mijn verhaal te laten zien en horen herken ik heel erg. Angst voor de reacties van anderen, voor schaamte, en misschien ook toch nog wel een beetje voor wat het met mij zal doen.
  Maar toch voel ik die inmens sterke drive om wat met mijn verhaal te gaan doen.
  Heb je tips voor waar je kunt beginnen met posten?
  Liefs,
  Lianne

  • Hoi Lianne,
   Volg je drive! Je mag me een berichtje sturen, dan kan ik later contact opnemen om wat tips te geven. Kan via mijn site. Ik ben alleen wel eerst anderhalve week op retreat, dus reageer pas na 29 mei.
   Liefs,
   Nadia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in