Welke energie is er aan jouw profielfoto gekoppeld?
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Socialmedia zoals Facebook, Whatsapp, Twitter, Instagram, Linkedin etc. maken allemaal gebruik van een profielfoto.

Zo’n profielfoto is natuurlijk handig en leuk, zodat de mensen die jouw profiel bezoeken of met jou in contact komen ook zien met wie ze te maken hebben, maar een profielfoto heeft nog een belangrijke functie. De foto vertegenwoordigt jou op energetisch vlak.

Wat veel mensen echter niet in de gaten hebben, is dat het heel belangrijk is welke energie je aan je profielfoto koppelt.

De energie die je (onbewust) aan je profielfoto koppelt, bepaalt hoe je overkomt, maar is ook bepalend voor de mensen met wie er interactie is via de profielfoto. Er vindt een tweezijdige energieuitwisseling plaats. De intenties, emoties en het handelen zijn van invloed op alle personen die bij dit contact betrokken zijn (dus wie er op de foto staat/staan en wie er naar de foto kijkt).

Gekoppelde energie

Zoals jij als mens een bepaalde energie met je meedraagt, zo draagt ook jouw foto een bepaalde energie met zich mee. Dit geldt dus ook voor je profielfoto.

De interacties die plaatsvinden aan de hand van je profielfoto (denk aan positieve reacties, maar ook negatieve reacties, emoties etc.) worden energetisch overgedragen op de persoon die op de foto staat. Dit geldt ook andersom, dus de overdracht vindt ook plaats van de persoon die op de foto staat richting de persoon die ermee in aanraking komt. Dit noemen we de uitwisseling van energie.

Uitwisseling van energie

Als jij op een bepaalde manier op de foto staat, dan straal je iets uit. Veel mensen denken dat dat alleen een beeld is waar ze op reageren, maar deze energetische uitwisseling bepaalt voor een groot deel hoe mensen op jou (zullen gaan) reageren. Ook al ben je je daar niet bewust van of weten de mensen die jouw foto zien helemaal niet dat het zo werkt, toch beïnvloedt het jullie acties en reacties in belangrijke mate.

Hoe zet je jezelf in de wereld neer

Door middel van je profielfoto geef jij (on)bewust een signaal af naar de wereld, hoe de wereld jou mag zien en daarmee hoe ze op jou zullen gaan reageren.

Als je een account hebt, maar je zet er geen profielfoto op, dan geef je (on)bewust het signaal af dat je niet gezien wilt worden. Dat je jezelf niet waardevol genoeg vindt om gezien te worden. Dat er een bepaalde angst is om jezelf te laten zien aan de wereld en dat je geen vertrouwen hebt in (de kwaliteiten van) jezelf. En daarmee koppel je de energie van ontkenning, onderwaardering en angst aan je profielfoto. Je zult dit ook (kunnen) gaan ervaren in de interacties die er ontstaan. Denk maar aan het feit dat veel mensen een bepaalde vorm van wantrouwen hebben tegen een account waarvan het niet duidelijk is van wie die is. Dit is natuurlijk heel logisch, want je weet dan totaal niet wie of wat je kunt verwachten.

Een foto van vroeger of uit je kindertijd

Als je een foto van vroeger gebruikt, koppel je (on)bewust de energie van het verleden aan je. Dit geeft aan dat je (nog) niet in het heden leeft. En dat heeft vaak te maken met het nog niet aankunnen van de emoties. Je bent (nog) niet in staat om jezelf en je emoties van nu onder ogen te komen en grijpt daardoor terug naar de energie van vroeger. Dit is echter een vlucht, want daardoor zullen de emoties niet doorleefd worden en blijven daardoor ook een bepalend onderdeel van je leven. Ook al denk je dat ze je niet in de greep hebben, door je vlucht hebben ze dat juist wel.

Als je een foto gebruikt uit je kindertijd, koppel je de energie van ‘het kind in jou’ aan de foto. Hiermee geef je aan dat je (nog) niet in staat bent om de emoties/situaties die er op dit moment in je leven spelen te hanteren, dat ze (nog) te zwaar voor je zijn. Je kunt de verantwoordelijkheid die ermee samenhangt (nog) niet dragen en grijpt daardoor terug naar het kind…een kind heeft namelijk weinig verantwoordelijkheid te dragen. Die mag spelen, plezier maken en zich met andere dingen bezig houden dan ‘moeilijke zaken in het leven’.

Kinderen als profielfoto

Ook zie je regelmatig dat mensen een profielfoto gebruiken van de kinderen. Daarmee ‘verschuilen’ ze zichzelf achter de kinderen.

Jij wilt iets met jouw account en je zet je kinderen op jouw plaats neer. Je kunt dit vergelijken met de situatie waarin jij je kinderen naar een afspraak stuurt om je dingen te regelen in plaats van dat je zelf gaat. Dus je kinderen gaan voor jou naar je werk, voor jou naar de dokter etc. Dit zou je heel raar vinden als je dat daadwerkelijk deed, maar als je je kinderen als profielfoto gebruikt, dan doe je in principe hetzelfde, alleen dan op energetisch vlak.

Dit geldt dus ook voor het gebruiken van je huisdier als profielfoto.

Ook het gebruiken van een foto waar je zelf op staat, maar met iemand anders ernaast (bv je partner), bepaalt de energie die je uitstraalt en overbrengt. Hier geef je (on)bewust de boodschap mee dat je op je partner leunt. Dat je iemand nodig hebt om jezelf te laten zien in de wereld. Ook hiermee geef je (on)bewust een signaal af dat je niet vertrouwt op je eigen kunnen.

Wie draagt de verantwoordelijkheid voor jouw (inter)acties en jouw leven

Door de koppeling van energie aan je profielfoto is het belangrijk om ook met het volgende rekening te houden: Zodra je de afbeelding van bijvoorbeeld je kinderen als jouw profielfoto gebruikt, is het belangrijk om te beseffen dat je daardoor de kinderen opzadelt met een grote verantwoordelijkheid. Kinderen zijn kinderen en kunnen niet de verantwoordelijkheid dragen voor de acties en/of de emoties van volwassenen. Maar dat krijgen ze wel energetisch opgelegd, door de energie-uitwisseling die plaatsvindt via de foto.

Koppel de juiste energie aan de foto

Waarschijnlijk hebben de mensen die op deze manier de foto gebruiken, dus de foto van hun kinderen of de gezamenlijke foto van zichzelf met de partner hier totaal geen weet van. Ze willen hun kinderen of hun partner niet onnodig belasten. Ze willen vaak juist het tegenovergestelde doen: Ze willen laten zien hoe trots ze zijn op hun kinderen of hun partner. Daarom is het goed om te weten dat je je trots beter op een andere manier naar buiten kunt brengen. Dat kun je doen via het delen van de foto in een fotoalbum op je account. Daarmee koppel je weer een hele andere energie aan de foto.

Kiezen van de juiste profielfoto

Voor het kiezen van de juiste profielfoto kun je gebruik maken van de volgende checklist:

 • vraag jezelf af wie je in de wereld neer wilt zetten
 • wie de vertegenwoordiger en daarmee de verantwoordelijke is van jouw account en jouw leven
 • wat je naar buiten wilt brengen (is het zakelijk of privé, welke kwaliteiten of sterke punten wil je van jezelf naar voren laten komen, voor welke rol of functie gebruik je je account, welk signaal wil jij van jezelf afgeven etc.)
 • wie jij de verantwoordelijkheid voor jouw (inter)acties en jouw wilt leven laten dragen
 • Wil jij jezelf krachtig(er) neerzetten in de wereld en de verantwoordelijkheid zelf dragen voor jouw (inter)acties en jouw leven, treed de wereld dan vol vertrouwen tegemoet door het kiezen voor een profielfoto die volledig jouw energie draagt en je vertegenwoordigt in wie je NU bent.

Heb jij de juiste energie gekoppeld? 

Ben jij, na het lezen van dit artikel, anders naar je profielfoto gaan kijken, of heb je je profielfoto zelfs veranderd? Ik ben benieuwd!

vitaal water
vitaal water
vitaal water

8 REACTIES

 1. Naar mijn gevoel is dit artikel te weinig doordacht en veroordelend, dat wil u toch niet?
  Ik zet ook geen profielfoto, en ik heb daar 3 gegronde, weldoordachte redenen voor:

  1) Ik ‘ontvang’ al mijn ganse leven meer dan genoeg twijfelachtige energie van alle soorten mensen van overal en ik WIL geen extra ballast te voelen van mensen op de sociale media.

  2) Negatieve manipulatie is mogelijk via een foto ‘en face’, ik kende vroeger een zwart magiër waarvan ik dacht dat hij ‘goed’ was… tsss… wat hij kon doen op afstand met alleen een foto!

  3) Van mij geen foto meer waar reclame-misbruik van kan worden gemaakt, no thx.

  4) Hm, ik vertrouwde vroeger de hele wereld, was ervan overtuigd dat niemand echt grondig slecht kon zijn…hahahaaa… even checken?
  Check ‘falun gong’ in China, check de > 79 natuurartsen die vermoord werden in de US omdat ze onderzoekingen deden naar allopatische vaccins en medicijnen. //

  Mijn mening: Dit artikel over de profielfoto is niet zo goed als veel andere echt wijze teksten die hier gepubliceerd worden, hier ontbrak empathie en wijsheid.
  Niet erg, perfect is boring. 🙂

 2. Totaal geen behoefte om een profielfoto neer te zetten….. ik word al zat gezien en mensen die me kennen, weten wie ik ben ….. het is wel heel erg zwart wit om te zeggen dat ik daardoor niet gezien wil worden omdat ik geen accountfoto heb haha en dat ik mezelf daardoor onderken en geen vertrouwen heb in mezelf en mn kwaliteiten….. Nee hoor , ik werk heel graag tbv de mensheid en nieuwe aarde achter de schermen in stilte en in rust, en daar voel ik me prettig bij , ik hoef niet letterlijk gezien te worden idd 🙂 en een heleboel mensen fotoshoppen hun foto sterk, want hoe belangrijk is het he, de buitenkant ?!…… 😉

 3. De recente schandalen van Facebook hebben voor een deel mijn angst om mezelf op de foto te zetten, bevestigd. Buiten het feit dat het misschien wel klopt dat ik niet echt veel zelfvertrouwen heb, zou ik niet graag hebben dat mijn naam aan mijn gezicht gekoppeld, voor andere doeleinden zou gebruikt worden zonder mijn toestemming.
  Dit artikel geeft me wel enige stof tot nadenken.

 4. Hoe mooi geschreven..zo waar! Nooit eerder een profielfoto van mezelf geplaatst, nu ineens een close-up foto en een foto waarop ik bij een mooi lief wit paard sta met 2 kleine meisjes (niet mijn eigen 2 dochters) die niet in de camera kijken! Nu ik zo goed voel dat ik in mijn eigen Hart zit onbewust deze 2 foto’s geplaatst als profielfoto. Heel bijzonder om dit artikel nu te lezen. Dank vanuit mijn Hart voor deze mooie inzicht!

 5. Ik heb mijn voeten als profielfoto omdat ik die mooi vind
  Ik wil daarmee niet zeggen dat het mijn voeten uithangt… of misschien toch

 6. Wow, wat een mooi artikel!
  Vond het wel heel confronterend, want heb mijn profielfoto al drie jaar niet meer gewijzigd.
  Dit komt idd dat ik sindsdien niet meer lekker in mijn vel zit en dus een beetje ben blijven hangen in het verleden.
  Met andere woorden…klopt als een bus!
  Dankjewel, dit artikel heeft mij een spiegel voorgezet en weet wat mij te doen staat. 😉

 7. Ik heb geen foto als profiel. Ik heb een vlinder. Ik heb mijn foto nooit willen publiceren. Ik voel me een vlinder die de vrijheid steeds opnieuw zoekt en ontwikkel. Draag al jaren een vlinder op mijn keel chackra.. Ben ook een oude ziel.

 8. Wat een leuk artikel!
  Er is zoveel te lezen aan de hand van een profielfoto. Naast de keuze uit welke foto je kiest (partner, kind, huisdier etc.) hoe je een foto van NU van jezelf gebruikt. Is het een natuurlijke pose, is de foto gemaakt met behulp van filters, zwaar bewerkt waardoor het eigenlijk jou niet meer vertegenwoordigd en nog veel meer.

  Kortom een foto zegt meer dan dat het oog ziet..
  ik probeer altijd een foto te kiezen van mijn innerlijke wereld en empties op dat moment of in die periode juist weerspiegelt maar dat is lastiger gedaan dan gedacht 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in