wereldvrede

De ‘waarheid’ is allang niet meer buiten ons te vinden, lieve lezer. Dit werd mij voor corona al steeds duidelijker, maar de energie van deze hectische tijd maakt het onmogelijk nog echt vertrouwen te hebben in die buitenwereld. Ik denk werkelijk dat we uitgenodigd worden om het anders te doen!
We worden geroepen om moedig te zijn en onze innerlijke waarheid te vertrouwen, en zo collectief te ontdekken dat de vrede die we in de wereld zoeken allang aanwezig is, namelijk IN onszelf.

Innerlijke vrede

Sinds een jaar of 3 ervaar ik het als een innerlijke roeping om het zelf te gaan ervaren, zodat ik het ook kan overdragen. Steeds meer koos ik om heel bewust mijn energie zo dicht mogelijk bij mijzelf te houden, zodat ik kan luisteren naar wat er IN mij nodig is. Wat ik ermee doe is: heel bewust continu afgestemd blijven op liefde en daarmee innerlijk in vrede blijven tot de hoogste prioriteit maken.
Soms kan het voor een ander voelen alsof ik mijn kop in het zand steek omdat ik mij niet te veel met alles wat ‘buiten’ speelt bezighoud, maar geloof me, zorgen dat je energetisch in de vibe van liefde blijft is op dit moment heel hard werken.

Ik ben blij dat ik al voor corona begonnen ben met het ‘oefenen’ om dichtbij mezelf te blijven en dat ik ervaren heb hoe ik (en ook jij) in de kern liefde ben. Zolang het mij lukt om me daarop af te stemmen, voel ik veiligheid, berusting, vrede. De basis om ook vreugde, plezier en geluk te voelen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als ik me wél meng met de wereld buiten mij, lukt dit afstemmen soms niet meer. Het resoneert dan niet met mijn energie en in mijn hoofd kan ik er niet bij. We zijn omringd door informatievormen en als ik dat toelaat, kan van zoveel kanten informatie tot mij komen. Het maakt niet uit over welk onderwerp het is, alles wat je wilt weten ligt voor het oprapen. Of het nou over corona gaat of over hoe bewust we met z’n allen aan het worden zijn of hoe bang we zijn dat de coronamaatregelen een verborgen veel diepere betekenis hebben. Of, of, of…

Ik ervaar op het moment heel sterk dat ieder thema op de meest negatieve of overdreven positieve manier uitgelicht wordt. En dit maakt mij eerder wantrouwend dan dat ik er vredig van word!

We worden overgeïnformeerd

Wat we nu veel zien: we delen met z’n allen massaal onze kijk op de realiteit. Onze mening waar bewust of onbewust te vaak een oordeel in zit. We lezen massaal alle berichten en ieders perspectief. We worden er boos of blij van, of voelen enorm de behoefte om erop te reageren.

Strijders in ons worden wakker

We trekken als het ware ons zwaard en gaan in de aanval of verdediging. Door alle jaren evolutie heen keren we als het onzeker wordt, altijd weer terug naar onze oer-manieren. Weliswaar steeds in een andere vorm, nu trekken we geen zwaard maar gebruiken we (social) media, maar in de kern doen we hetzelfde. Nogmaals, we worden nu geroepen om het anders te doen. Om het IN onszelf te zoeken en vrede innerlijk te vinden door het gesprek met de traumadelen IN onszelf aan te gaan. Vanuit een geheeld wezen, afgestemd op jouw essentie (liefde), is strijden niet de oplossing tot vrede. In strijder zit strijd en waar strijd is kan nooit vrede heersen!
Als iedereen zijn innerlijke strijd prioriteit maakt, kan collectief heling ontstaan.

Kortom: als niemand het zwaard trekt, hoeft ook niemand zich te verdedigen.

Als je op het punt bent dat je beseft dat strijden met de buitenwereld de oplossing niet is, dan geeft dit verlichting. Echter, de behoefte om je gevoel te verdedigen, is daarmee nog niet ook meteen weg. Hiervoor heb je als oplossing heel veel vertrouwen in dichtbij jezelf blijven nodig en dat vergt moed. Vergis je niet, we zitten nog maar aan het begin van de transformatie naar van binnenuit gaan leven; als jij het begint te doen dan leef je anders dan het merendeel van de bevolking op aarde. Dit is niet altijd makkelijk en kan heel eenzaam voelen.

Vredelievende handvatten zijn ook de buitenwereld

Omdat het niet makkelijk is, neig je toch om steeds uit te reiken naar iets buiten jezelf om IN jezelf te te geloven en je intuïtie te vertrouwen. We volgen cursussen en lezen boeken over allerlei verschillende methoden die ontwikkeld zijn om ons meer in contact met onszelf te brengen. Om onszelf beter te begrijpen. We zoeken houvast aan iedere vorm die bestaat om te leren ons thuis te voelen in dit leven, denk bijvoorbeeld aan: ‘wellicht komt het door de maanstand of een energetische poort die geopend is, waardoor ik mij zo voel?’

Indirect is dit een manier om toch nog voortdurend een bepaalde controle te houden op ons leven, strevend naar het gevoel van veiligheid of zekerheid (wat in de kern hetzelfde betekent).

Draai het eens om

Uitreiken naar iets buiten jezelf of steeds nieuwe info tot je nemen, doe je dus doordat je nog niet genoeg op jezelf vertrouwt. Indirect zeg je dan: ik geloof nog niet genoeg in wie ik ben en wat ik nu weet. Ik heb moeite met accepteren hoe het nu is. Ik heb weerstand tegen alles waar ik geen controle over heb. Mijn leven heeft nog niet de samenstelling zoals ik eigenlijk graag zou zien. Kortom, bewust of onbewust ben je bezig met verwerken van je verleden of werken naar de toekomst, waardoor je veel te weinig aandacht kunt schenken aan jouw gevoel in het NU.

In het nu leven gaat om de vibratie van dankbaarheid

Als je helemaal op jezelf vertrouwt, helemaal in het NU je intuïtie durft te volgen, dan word je onafhankelijk van alle tools en informatie van buitenaf. Zolang je daar juist van afhankelijk blijft, zeg je eigenlijk dat je nog niet klaar bent om jezelf helemaal te vertrouwen en daarmee straal je uit dat je niet tevreden bent over jezelf en je huidige staat van zijn.

Dit is het tegenovergestelde van dankbaarheid; dat wat je zou willen vibreren omdat niks krachtiger en vredelievender is dan in het NU dankbaarheid voelen. Als het je lukt om zoveel mogelijk in het NU-moment te blijven door de dankbaarheid voor alles wat je ziet, hebt en bent te voelen, verandert letterlijk jouw realiteit. Jij geeft jouw leven een andere vorm door de focus te verschuiven van ontevreden en hard voor jezelf zijn, naar dankbaar en zacht voor jezelf zijn. In de buitenwereld hoeft er niet eens iets te veranderen, alles mag hetzelfde blijven.
Maar IN jou kies je een andere focus, een andere dankbaarheid en lief voor jezelf zijn-focus.

En het mooiste is; moeiteloos zal de buitenwereld met je mee veranderen. Dit kan namelijk gewoonweg niet anders. Jouw vibratie verandert, dus andere energie zal ermee resoneren! Jij hoeft niet eens hard te werken, je hoeft niet afhankelijk te zijn van een ander om een moeilijke situatie te doorstaan. Maak het jezelf licht door ZELF weer IN JE LICHT TE GAAN STAAN en zie de wereld om je heen mee veranderen!

Het grootste cadeau dat jij jezelf kunt geven in deze hectische tijd, is bij jezelf blijven. In het NU blijven. Jouw gevoel prio #1 maken. Want, zoals je hierboven las, jouw licht kan aan en door dit aan te steken krijgen anderen de ruimte om dit ook te doen. Op deze manier creëren wij collectief VAN BINNENUIT de vrede en veiligheid die we buiten ons zoeken.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Precies wat hier staat ervaar ik ook, in mijn PMS week zijn mijn “onbegrip/angst/verdriet” gevoelens hoog. Dan overzie ik het niet meer en lees/merk/voel van alles.

  Maar ik weet dat ik in het NU moet staan…
  Maar soms is dat zoooo lastig!

  • Hi B,
   Weet je op welke momenten je het moeilijk vind? Wanneer lukt het beter dan de andere keer en wat is er dan anders? Wat mag je jezelf op die momenten geven? Wat heb je nodig?
   Iets wat ook al heel krachtig werkt is om het woord moeten te vervangen met ‘willen’. Ik weet dat ik in het NU WIL staan, klinkt heel anders dan ik weet dat ik het MOET Het is zachter naar jezelf en ook meer vanuit intrensiek willen i.p.v vanuit ego moeten
   Hopelijk helpt het je om het iets vaker te overzien. Ik gun het je! Liefs Sandy

 2. Geweldig artikel. En zo herkenbaar voor mij. Het is wel heel lastig om bij jezelf te blijven als je omgeving er alles aan doet om hun visie op te dringen. Maar ik doe mijn best. Je hebt wel mijn twijfels die ik had weggenomen. Dankbaar daarvoor.

  • Het is al super waardevol en mooi dat je je best doet Doet mij goed om te horen dat ik je twijfels heb kunnen wegnemen waardoor je in een fijn dieper vertrouwen met jezelf kunt komen

 3. Wat een mooi stuk. Geeft me weer het inzicht dat ik nog dichter bij mezelf mag blijven. En alle afleiding hiervan los mag laten. Heerlijk wat een rust. Wat een schijnveiligheid was ik aan het creëren. Bedankt.
  Mayke

  • Wat een bijzonder inzicht, mooi Het raakt mijn hart. Dan kan ik nog dankbaarder zijn dat ik deze woorden voor het artikel gekozen heb Ik wens je heel veel rust & lekker dichtbij jezelf blijven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in