toekomst of verleden
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

door Selacia / www.Selacia.com

toekomst of verleden
toekomst of verleden?

Er is geen moment beter geschikt om te vergeten en het verleden te laten gaan, dan nu. Meer dan in enige andere periode, is de tijd nu van cruciaal belang om oude wrok en gevoelens van geslachtofferd worden los te laten. Mensen moeten dit doen, landen moeten dit doen.

De muren die je ooit hebt opgericht bestaan alleen in je geest. Deze muren moeten ontmanteld worden voor de nieuwe met licht gevulde Aarde kan materialiseren.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Als je 100 jaar later zou leven en zou kunnen terugkijken op deze periode nu, zou je weten hoe belangrijk deze momenten nu zijn voor jou en toekomstige generaties. Je zou in staat zijn om de keuzes te zien die op tafel liggen en de beslissingen die dienen genomen te worden. Je zou een helder inzicht hebben over het enorm potentieel dat de mensheid nu bezit om te verschuiven naar een bestaan gebaseerd op liefde. Je zou ook de alternatieve keuzemogelijkheden zien, met hun akelige gevolgen.

Je innerlijke wijsheid – volledig verbonden met je spirituele zelf- ziet dit alles al. Dat wijze stuk van jou hoeft geen 100 jaar te wachten om een meer vollediger kijk te hebben. Het weet het nu al, en geeft je regelmatig een duwtje om je kwetsuren over te geven, zodat je heel kan worden.

Hoogstwaarschijnlijk heb je een gevoel opgemerkt dat je dringend moet healen, iets dat stuk aanvoelt in verband met je verleden. Het kan pijnlijk zijn om stil te staan bij deze dingen. Als je bent zoals de meesten, heb je leren omgaan met de mechanismen om om te gaan met de pijn: kwaadheid, beschuldigingen, ontkenning, wraak, of verdringing. Geen hiervan zal je natuurlijk healen, maar dit is hoe je geconditioneerd was. Beschuldig jezelf niet om dit geleerd te hebben, maar beslis vandaag dat je geen tijd meer wil verliezen.

Tips voor vergeving

Jezelf en anderen vergeven is de sleutel tot vrijheid.

Je bent gebonden wanneer je een wrok tegen iemand vasthoudt, onafgezien of je verkeerd werd behandeld. Dit geldt ook wanneer de persoon die je kwetst, dat ook van plan was. Dit heeft ook te maken met je eigen zelf-sabotage. Vergeef jezelf dat je niet beter wist en dat je je volop aan het ontwikkelen bent. Pas liefde en vriendelijkheid toe op jezelf en anderen. Dat is de remedie.

Vergeving is een keuze.

Het is een beslissing die je kan maken. Wacht niet tot anderen jou eerst vergeven. Wees diegene die het hogere pad van spirit kiest – het pad van loslaten, vergeven en goedheid zien in anderen. Hoe langer je wacht om dat pad te kiezen, hie meer je zal lijden.vergeef

Om te vergeven moet je je aangeleerde slachtofferschap uitbannen.

Je bent een goddelijke veranderingsmaker, die gecodeerd is om verantwoording te nemen over je leven, en om een bewuste medeschepper te zijn van de wereld die je ervaart. Wanneer je je een slachtoffer voelt, neemt je ego het over, en probeert het je te overtuigen dat je geen kracht hebt. Je taak is nu om te leren de stem van je ego te herkennen, en te weigeren om hem aan het stuur te laten van je auto, in je reacties op je leven.

Beslis dat je niet zal toelaten dat giftige familierelaties je spirituele vooruitgang blokkeren.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk, omdat familiekwetsuren van vroeger vandaag even actueel kunnen aanvoelen als toen je een kind was. Wat houdt ze in leven? Ze blijven leven wanneer je het verleden in je geest opnieuw afspeelt en wanneer je dysfunctionele familiepatronen niet volledig hebt onderzocht en geheald.

Jouw familieleden kunnen nog leven en nog in je leven zijn, of misschien heb je je losgemaakt van hen.

In elk geval zal je die familiebagage bij jou dragen, als je niet vergeeft en loslaat, en dit zal je beïnvloeden in hoe je voelt over jezelf, andere mensen en je totale potentieel.

Het vraagt moed en doorzettingsvermogen om je verleden te healen, maar je kan het.
ik-vergeef-je

Neem wat tijd voor jezelf vandaag, en beslis dat je alert zal zijn op je innerlijke dialoog in verband met familie, wees gefocust in het nu, en sta open voor alle healing die nog nodig is om het volledig te laten gaan.

Vergeving betekent focussen op jou.

Je kan oude wonden niet loslaten wanneer je geobsedeerd bent over andere mensen, pijnlijke situaties, en hoe gemeen anderen zijn. Vergeving heeft niets te maken met anderen te veranderen, of het verleden te veranderen. Laat het verleden het verleden zijn.

Neem verantwoordelijkheid voor je rol en besef wanneer je jezelf toestaat om je een slachtoffer te voelen. Laat dat gedrag los- het is niet écht. Je bent goddelijk. Je bent een krachtig spiritueel wezen, dat een reeks menselijk ervaringen had, met de bedoeling om te evolueren. Je herinnert je hoe lief te hebben en de liefde te zijn die je bent.

Op je verdere ontdekkingsreis van je goddelijke aard, omringen we je met onze liefde en zegeningen.

Wij zijn de raad van12

Selacia

Vertaling  Fran Tielemans

vitaal water
vitaal water
vitaal water

2 REACTIES

 1. Grappig, gister stond ik onder de douche en begon er ineens een complete discussie los te barsten in mijn hoofd. Ja maar hij… en zij hebben toen dit… en ik ging toen dat.. en nu gaan ze niet meer… en ik kan er niets meer aan doen… Oude onafgemaakte stukjes kwamen voorbij drijven. Ik ben een wandeling gaan maken van 2 uur met mijn gezicht in de zon en heb al die mensen voorbij laten komen. Gezegd wat ik wilde zeggen. Afgevraagd wat ik nog af wilde vragen. Waarom ik me er nog zo bij voel bijvoorbeeld. Het waren dingen die zich járen geleden hebben afgespeeld.
  De angst dat ik zelf niet goed gehandeld heb in die tijd, dat ik terecht zo ben behandeld, kwam voorbij. Het enige wat ik steeds wilde zeggen was: vergeef me. Vergeef me dat ik niet anders heb kunnen of willen handelen. En ik merkte dat het als een boemerang bij me terugkwam. Het kwam er uiteindelijk op neer dat de “vergeef me” ging over mezelf. Ik heb me vergeven… Voor naïviteiten, niet luisteren naar mijn gevoel, het niet volwassen op kunnen lossen, het laten overmannen door emoties etc etc. Ik vergeef me… Mooi! 🙂

 2. Mooi artikel.
  Wat mij steeds weer helpt is:
  De eerste stap naar vergeven is stoppen met hopen dat het verleden verandert.

  Wat ik lastig vind zijn mensen die in de war raken van de keuze om innerlijk te helen en te vergeven.
  Dan doe je iets dat zo ver ‘out of their box’ is, voor hen is een ‘pijnverbinding’ veilig geworden.

  Als je zulke patronen loslaat in je leven moet je eigenlijk hulpverlener en betrokkene tegelijk zijn.

  Ik ben wel benieuwd hoe anderen daar mee omgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in