Nieuwetijdskind.com-grid-healing-afstand

Wat is een kristal grid?

Een ‘grid’ is een raster, een structuur waarin iets wordt geplaatst. Als we het hebben over een ‘kristal grid’ dan hebben we het over het bewust en met aandacht plaatsen van kristallen op een specifieke plek. De meest voorkomende plek waar je een grid zou plaatsen is in (of om) het huis. Dit kan met als doel het huis te beschermen tegen negatieve of zware energie, het zuiver houden van de ruimte(s), de doorstroom van liefdevolle energie in tact te houden en om van je huis een plek te maken die overvloed op elk niveau ontvangt.

Dat zijn in ieder geval de doelen waar ik zelf mee werk als ik een kristal grid plaats in mijn eigen huis of na een huisreiniging in het huis van een client.

Wat kun je ermee en hoe maak je het?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

 Huis grid

Alle soorten kristallen hebben een eigen trillings-frequentie, energie en werking. Dus kun je juiste kristallen kiezen die passen bij het doel van je grid. Bovenstaande doelen om een grid in je huis te plaatsen zijn samenvattend; bescherming, zuiverheid, liefde en overvloed. In dat geval kun je kiezen voor de kristallen Pyriet of Borniet voor de bescherming, Bergkristal voor zuiverheid, Rozenkwarts voor de liefde en Citrien voor overvloed. Dit is een goede basis om een grid in je woning te plaatsen.

Voordat je begint met het plaatsen van je grid is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis eerst schoon is. Dan heb ik het niet over de afwas en een laagje stof maar over de energie. Door bezoek van mensen buiten je gezin of door ruzies of heftige emoties die binnen het gezin plaatsvinden kan het zijn dat er gaandeweg zware energie in huis gaat hangen. Of natuurlijk als je net bent verhuist; dan wil je de energie van de vorige bewoners er graag uit hebben zodat er plaats is voor jouw energie.

Het is dus fijn om eerst je huis te reinigen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld salie te branden en met de rook kamer voor kamer de energie te reinigen. Het is de intentie die telt en zoals met alles; volg je gevoel in hoe je het doet. Uiteraard zijn er meerdere manieren om je huis te reinigen, dat is een artikel op zich waard.

Nadat je huis weer schoon in energie is begin je met de ‘grensbewaking’; pak een paar kleine Bergkristallen (ik gebruik er meestal 5) en leg deze op plekken aan de grens van je huis, langs de muur of in een hoek, die goed voelen voor jou. Doe dit met de intentie dat je de zuiverheid na de reiniging hiermee verankert en een bescherming plaatst zoals je ook fysieke hekken om je tuin zou plaatsen bijvoorbeeld. Nu staat de basis en in principe is dit voldoende. Daarna kun je met het ‘echte’ werk beginnen; het plaatsen van een filter voor energie, het aantrekken van liefde en overvloed.

Het filter voor energie kun je plaatsen bij de deur. Hiervoor kun je een Pyriet of Borniet gebruiken. Door deze bij of naast je voordeur te plaatsen zet je een filter neer die ervoor zorgt dat alle energie die binnen komt (met mensen mee door de deur heen) gefilterd wordt van zwaarte en negativiteit. Op deze manier blijft de ‘bagger’ die iemand meeneemt, of jijzelf na een zware dag, buiten.

Daarna kun je de ‘liefdes-hoek’ van je woning opsporen. Ik benoem altijd de hoek vanaf de voordeur gezien het verste weg en meest rechts als liefdes-hoek. Dat is de hoek in je huis waar je de Rozenkwarts (of andere liefdes-steen) plaatst. Staat daar toevallig een kast of iets dergelijks? Leg hem dan op de kast. Het luistert niet zo nauw en wederom; volg je gevoel.

Als laatste kun je de overvloed in je leven en huis gaan aantrekken. Gebruik daarvoor een natuurlijke Citrien. De hoek van overvloed is degene vanaf je voordeur gezien het verste weg en meeste links.

Pas je grid aan al naar gelang hoe je huis is ingericht. Ik heb in een huis gewoond waar de handigste plek voor de kattenbak de overvloeds-hoek was. Niet echt overvloed- aantrekkend leek me. Daar heb ik bewust een extra grote Citrien neergezet voor de balans.

Met deze hoeken en thema’s heb je een heel stevige basis te pakken! Natuurlijk kun je altijd nog verder gaan door bijvoorbeeld een altaar in huis te plaasten en dáár weer een grid op te bouwen.

Intentie grid

Op je altaar kun je bijvoorbeeld een intentie grid bouwen. Een intentie grid is een manier om een specifieke intentie kracht mee te geven. Je kunt geen fouten maken in het bouwen van grids. Hoe vaker je het doet en hoe meer je durft te spelen, experimenteren en zelf ervaren wat er gebeurt hoe handiger je er in wordt.

Een mooi voorbeeld van een intentie grid is het grid wat ik voor mezelf had gemaakt toen ik door een emotionele en onzekere fase ging. Ik heb met aandacht de kristallen uitgekozen waar mijn oog op viel met in gedachten het doel mijn emoties te verzachten en zelfvetrouwen te bevorderen. Op mijn altaar (een altaar kun je zien als weerspiegeling van de eigenaar) had ik in het midden een persoonlijk voorwerp gelegd wat symbool stond voor mijzelf. Daarom heen, in een mooie dubbele cirkel legde ik de gekozen kristallen uit. In de binnenste cirkel kwamen de kristallen die stonden voor warmte, zelfliefde en koestering. In de iets grotere cirkel daaromheen plaatste ik de kristallen die zelfvertrouwen, kracht, moed en daadkracht symboliseerden. Zelfvertrouwen en daadkracht kan immers het best manifesteren op een basis van liefde en warme koestering voor het zelf.

Dit grid gaf mij werkelijk een steun in de rug. Het maken er van was al helend maar ik voelde ook de kracht er van als ik er langs liep of even met mijn altaar bezig was.

En zo kun je met elke intentie (nieuwe woning of baan aantrekken, eigenschappen in jezelf bevorderen, heling of loslaten) een grid maken om dát te versterken waar jij je intentie op zet.

Persoonlijk grid

Je kunt ook op je persoon, of van een ander,  een grid plaatsen. Voor persoonlijke heling bijvoorbeeld. Dan kun je denken aan kristallen die op de persoon en diens behoefte zijn afgestemd welke je om de persoon heen kan leggen alsook óp de persoon. Hier zijn ontelbare manieren voor maar zoals met alles; volg je gevoel. Als voorbeeld; een dame heeft erg last van liefdesverdriet en worstelt daardoor met onzekerheid, slaaptekort en een laag energie-peil. Wat betreft kristallen kun je dan kiezen voor Rozenkwarts of een andere ‘liefdessteen’ om de zelfliefde te bevorden, Carneool om de emoties tot rust te brengen, Celestien om te zorgen voor kalmte in het hoofd en goede nachtrust en een Jaspis-soort om het energie peil weer omhoog te brengen.

Als de persoon ligt, leg de kristallen dan op de plekken die goed voelen. Overleg dit ook met de persoon in kwestie en durf dingen uit te proberen. Je kunt kijken hoe het voor haar voelt om de Rozenkwarts om het hart te leggen, de Carneool op de buik, Jaspis bij de voeten en Celestien bij het hoofd. Voelt het teveel voor die persoon? Leg ze dan (verder) van het lichaam af of kies voor kleinere exemplaren. Als je het gevoel hebt dat ze juist nog méér heling en energie nodig heeft kun je je grid versterken met Bergkristal. Bergkristal versterkt andere kristallen en geven in het algemeen een ‘boost’ aan de energie.

Genoemde kristallen zijn een fijne basis voor persoonlijke grids maar dit kan met alle soorten. Om iemand, of jezelf, specifiek te helpen met een kristal grid kun je kijken welke kristallen daar nog meer voor in aanmerking komen. In de Kristallengids van Judy Hall bijvoorbeeld kun je in een overzicht op klacht zoeken welk kristal daar bij past. Maar heb je geen gids of geen zin in een gids? Volg dan je gevoel en durf te experimenteren.

Net als bij het plaatsen van een grid in huis is het ook hier fijn om de persoon en de ruimte waarin je werkt eerst te reinigen met bijvoorbeeld salie zodat je ‘fris’ aan je grid begint.

En vooral; veel plezier!

Met bovenstaande informatie heb je een goede handleiding om actief met je kristallen aan de slag te gaan. Natuurlijk staan ze ook gewoon mooi, en doen ze hun werk, in je vensterbank of op je nachtkastje maar actief werken met kristallen verrijkt je wereld en geeft je de mogelijkheid krachtig te manifesteren. Zodra je merkt (zoals ik dat zelf heb ervaren) dat de liefde krachtiger stroomt nadat je een nóg mooiere steen in de liefdes hoek heb gelegd of dat je nooit meer blut bent sinds je Citrien gebruikt voor overvloed dan begin je er echt lol in te krijgen. En dat geldt wat mij betreft voor alle magische bezigheden; lol hebben. Maak het in je huis en je leven nóg leuker voor jezelf en ga met je kristallen aan het werk. En vooral; heb veel plezier!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Hoi hoi lieve mensen,
  Moet de voordeur dan achter me zijn als ik mijn steen rechts wil plaatsen? Of voor me..

  Grtjs Yildiz

 2. @Petra, lieve Petra
  Eerst moet ik je nog bedanken voor je hulp, ik voel mij stukken beter.
  Je doet het goed hoor, jammer dat niet iedereen dat ziet en voeld.
  Ook marielle diemel bedankt voor het stukje over stenen.
  Het spreekt mij heel erg aan , daar ik mijn huis er vol mee heb leggen .
  Nu zal ik mij een op een grid toeleggen, ik heb ze op een altaartje leggen
  Bij onze overleden kleinzoon, bergkristal , rozen kwarts en amethist
  Er naast staan twee engelen.
  Op de vensterbanken bergkristal , weer rozen kwarts en amethist. Amethist
  Hoord bij de vissen van maart , dan ben ik jarig .
  Edelstenen horen bij mij leven , ook sieraden met amethist .
  Op het moment draag ik maansteen, ik voelden dat ik die nodig had.
  Ik heb een tijdje geleden een bergkristallen steen gekocht op een markt .
  Eerst gezuiverd voor de eventuelen negatieve energieën.
  Ik heb een mooi boekje over stenen , waar in staat hoe ze te behandelen.
  Maar in het steentje heeft zich een echt hart gevormd , hoe is het mogelijk.
  De steen is voor bij onze kleinzoon, een wonder dat ik het zag.
  De mensen waar van ik hem kocht zagen het niet, het is duidelijk een hartje.
  Vorig jaar heb ik een bergkristal voor op tafel gekocht, met een waxinelichtje
  Erin, ook is deze denk door de warmte , of door ?? Hij is nu een hartvormig
  Lichtje geworden , en hij was vormloos , wel apart dacht ik.
  Op de stoep van de voordeur die niet in gebruik is , liggen ook mooie stenen
  Uit de Alpen, met bergkristal en de andere weet ik niet.
  In mijn tuin ook, gevonden in de natuur.
  Al met hebben stenen een grote plaats in mijn hart en mijn gevoel.
  Ook geef ik ze cadeau aan mense wie ik denk dat ze er vertrouwen in hebben.
  Op de begraafplaats heb ik bij onze kleinzoon roze kwarts geplaatst.
  En bij mijn schoonzusje heb ik bergkristal neergezet.
  Ik beiden een holletje voor een waxinelichtje.
  Stenen horen bij mij leven, ik krijg er energie van.
  Bedankt marielle voor het mooie stukje nogmaals.
  En Petra een dikke knuffel je doet het goed hoor laat je niet van de wijs brengen.

  Liefs jannie

 3. Hallo beste Mariëlle,
  Wat een geweldig artikel is dit.
  Mijn hart sprong op toen ik het las.
  alweer heeft mijn gids goed naar jou geluisterd en mij dit toe gefluisterd.
  Ik wist niet eens wat een grit was, maar heb al jaren kristallen op de ombouw van mijn bed aan de ene kant en amethist aan de andere kant.
  dat wissel ik af en toe voor ons om.
  Volgens mij heb ik wel citrien en zal dit en andere edelstenen gebruiken zoals je dat uitlegt.
  Want ik geloof oprecht in de krachten van de edelstenen en het toeval wil dat ik regelmatig halve edelstenen ergens vind.
  De mooiste is mijn kristallen pendel, hij werkt prima, maar het rare is dat de punten beginnen af te brokkelen.
  Werkt de steen dan nog wel goed?

 4. Dank je Mariëlle voor het delen! Mijn hartje ging springen toen ik het las. Zou zo naar de winkel lopen voor wat kristallen. 🙂

  Begrijp wel de hoeken niet goed. Leg je dan een steen in de linkerhoek aan de gevel van je voordeur een in de tegenovergestelde hoek aan je achtergevel en een in het midden van de rechter verbindingsmuur voor overvloed en het omgekeerde voor liefde? Maar ik wil aan de slag!!

  • @nele, Hoi Nele, dank je wel voor je reactie. Wat betreft de hoeken, vanaf de voordeur gezien de verst verwijderde hoeken. De linker daarvan is dan de overvloed en de rechter de liefde.
   Volg gewoon je gevoel, dan kun je nooit mis gaan. Bestempel je eigen hoeken! 🙂
   Groetjes, Mariëlle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in