spiritueel ontwaken
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Beperkende overtuigingen

Wij mensen hebben vaak beperkende overtuigingen die ons belemmeren in het creëren van wat wij werkelijk willen in het leven. Vaak zijn die beperkende overtuigingen onbewust. Een beperkende overtuiging kan van alles zijn, bijvoorbeeld ‘je moet hard werken voor je geld’ of ‘ik ben het allemaal niet waard’. Een beperkende overtuiging kan iets zijn wat wij onszelf hebben aangeleerd, maar we kunnen het ook overgenomen hebben van onze ouders of grootouders.

Wanneer je aan de slag gaat met de wet van aantrekking, dan loop je geheid tegen beperkende overtuigingen aan. Dit merk je wanneer je bewust bezig bent met een creatie en je je ongeduldig, gefrustreerd of zelfs depressief begint te voelen. Je creaties willen maar niet uitkomen en ondertussen heb je niet door dat je niet meer in lijn bent met jezelf.

Kom weer in lijn met jezelf zodat je kunt gaan creëren vanuit je hart

Tijdens mijn jaren van het creëren en het gebruiken van de Wet van Aantrekking ben ik er achter gekomen dat er fases zijn waar ik door heen ging als ik niet meer in lijn was met mijzelf en iets probeerde te creëren waar ik een beperkende overtuiging over had. In dit artikel wil ik jou bewust maken van de fases die je tegen kunt komen tijdens het creëren en geef ik tips voor als je in één van deze fases zit.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Om te voorkomen dat je steeds verder aan het wegrennen bent van jouw creaties is het belangrijk dat je opmerkt waar je (on)bewust mee bezig bent en in welke ‘fase’ jij verkeerd. Zodra je weet in welke ‘fase’ jij je bevindt kun je de juiste stap nemen om weer op het pad te komen en vanuit jouw hart te creëren.

‘Fase’ onbewuste beperkende overtuigingen

Als je een beperkende overtuiging hebt over een creatie, dus dat je zelf wel gelooft dat het gaat lukken, maar een aanname over het onderwerp (on)bewust jouw creatie tegenhoudt, dan kan de Wet van Aantrekking het niet naar jou toe laten komen. No worries, we hebben ze bijna allemaal! We krijgen beperkende overtuigingen door ons verleden, wat we meegemaakt hebben en wat ons aangeleerd is. Ook bouwen we overtuigingen op in het nu of over de toekomst, waar we zelf soms geen vertrouwen in hebben.

Een voorbeeld uit mijn situatie is dat mijn Opa mij altijd zei dat als je veel geld wilt hebben er hard voor gewerkt moet worden. Deze beperkende overtuiging heeft mij belemmerd in het creëren, mijn overtuiging dat ik iets moest doen voordat ik geld kon ontvangen. Toen ik hier bewust van werd, kon ik beginnen om mijn overtuiging over dit onderwerp te accepteren en die van mijn opa los te laten. Ik vond het lastig om deze overtuiging los te laten omdat ik het hem niet kwalijk wou nemen. Aangezien mijn Opa een speciaal plekje heeft in mijn hart. Toch is het belangrijk dat jij je eigen overtuigingen hebt over elk onderwerp/voorwerp die je wilt creëren.

Hoe merk je op dat je een beperkende overtuiging hebt? Dit merk je op wanneer je telkens maar weer er achter komt je creaties op een bepaald gebied niet uitkomen. Veel gehoorde kreten in een beperkende overtuiging zijn: Zo ben ik nu eenmaal of ik weet niet beter. Het zijn overtuigingen die niet in lijn liggen met het gene wat jij wilt creëren. Het belemmert jouw creaties!

Wanneer je in een vroeg stadium opmerkt dat je een beperkende overtuiging hebt, dan kun je ongeduldig worden en frustraties over jouw creaties voorkomen.

Wat kun je doen als je dit opmerkt:

Allereerst kun je opschrijven wat jouw overtuigingen zijn over jouw creatie en waar je denkt dat dit vandaan komt. Komt dit uit een gebeurtenis uit jouw verleden, is dit omdat iemand jou verteld heeft dat je bijvoorbeeld niet goed genoeg bent of is dit omdat je zelf vindt dat je het niet waard bent om deze creatie te hebben? Ga voor jezelf uitzoeken waar dit vandaan komt en wees eerlijk tegen jezelf!

Zodra je er achter bent waar jouw overtuigingen vandaan komen, vraag dan jezelf af of je het hiermee eens bent en of je dit los kunt laten. Als je ervan overtuigd bent, dat je het los kunt laten. Neem dan een aantal diepe en bewuste ademhalingen en laat het los. Ook kun je de vragentechnieken gebruiken uit het blog ‘3 vragen die je helpen om vervelende gedachtes en gevoelens los te laten’

Schrijf nu voor jezelf op, wat jij wel gelooft over dit onderwerp en beantwoordt deze vraag alleen als je zeker weet dat dit jouw antwoord is en niet een antwoord die beïnvloed is door iets of iemand anders. Zodra je duidelijkheid hebt over jouw creatie en de beperkende overtuiging hebt omgezet/losgelaten, focus je op een hoge vibe* en laat jouw creaties over aan het Universum. *Je kunt je vibe verhogen op verschillende manieren bijvoorbeeld door: slapen, sporten, de natuur in, muziek luisteren, focussen op iets leuks, douchen… etc. Je weet vaak zelf wel wat jou weer vrolijk maakt en hoe jij weer dichter bij jezelf kunt komen.

‘Fase’ ongeduldig over de uitkomst

Zodra je begint te merken dat jouw creatie nog niet uitgekomen is en je het eigenlijk al wel hebben wilt, omdat het moment dat je het nodig hebt wel heel dichtbij komt. Als we op dit punt zitten, worden wij vaak ongeduldig, beginnen te twijfelen aan onszelf en vragen wij ons af of het Universum deze creatie nog op ons pad laat komen.

Vaak heeft ongeduld te maken met het niet 100% vertrouwen dat het komt. Als je namelijk zeker weet dat de creatie uitkomt op de juiste tijd, dan zal je niet ongeduldig zijn en weet je dat het goed komt. Ook al is dit op de laatste seconden voordat je het nodig hebt. 100% vertrouwen is iets wat je vaak niet van de één op de andere dag hebt. Ook is het vertrouwen op jouw creatie, de Wet van Aantrekking en het Universum, lastig als je in je hoofd zit en constant verleid wordt door gedachtes die jouw vibe naar beneden halen.

Wanneer je opmerkt dat je in de ‘fase; het ongeduldig zijn’ bent, waar de meeste mensen bewust worden dat hun creatie niet verloopt zoals ze gehoopt hadden, kun je het nog voorkomen dat je gefrustreerd raakt en dat je begint te vechten tegen je creaties; eigenlijk ‘vechten tegen jezelf’.

Wat kun je doen als je dit opmerkt:

Wees dankbaar dat je het teken van jouw lichaam hebt opgevangen, je lichaam vertelt je niet voor niets dat je niet helemaal in lijn ligt met jezelf. Wees dankbaar dat je het merkt, voordat je in de frustratie en het vechten beland.

Hoe weet je nou waarvoor je de ongeduld voelt? Ga voor jezelf na welke creaties je wilt, waar jij je de laatste dagen mee bezig bent(voornamelijk in je hoofd). Schrijf dit op als je niet zo goed weet welke gedachten gang zorgt voor het ongeduld. Nu je voor jezelf duidelijk hebt waar jij je mee bezig gehouden hebt de laatste dagen kun je één voor één gaan invoelen hoe jij je voelt over het onderwerp. Nu komt de creatie of onderwerp vanzelf naar voren.

Nu je weet waarvoor jij de ongeduld voelt in jouw lichaam kun je het accepteren en realiseren dat je ongeduldig bent geworden. Nu weet je ook dat er ergens een overtuiging zit in jouw geloofsysteem die aandacht nodig heeft en kun je rustig gaan invoelen in het onderwerp van je ongeduld en gaan kijken naar jouw beperkende overtuigingen.

‘Fase’ frustratie en vechten

Zodra we in het stukje vallen van ‘geen vertrouwen’ beginnen we vaak te vechten, zoeken en forceren. Zoeken naar mogelijke oplossingen voor het Universum om er op te reageren. Vechten tegen de negatieve emoties en het proberen te forceren om ons weer goed te voelen. Als we bezig zijn met het Universum tegemoet te lopen, zal je merken dat je eigenlijk alleen maar verder aan het wegrennen bent.

Als je opmerkt dat je frustratie voelt en dat je aan het vechten bent tegen jezelf, voel jij je vaak niet fijn, heb je een lage energie, irriteer jij je aan alles en iedereen en vraag jij je af waardoor dit komt. Gelukkig ben je nog op tijd om te voorkomen dat je depressief raakt van je eigen frustraties.

Wat kun je doen als je dit opmerkt:

Laat het los en stop met het forceren van jouw creaties. Laat jouw creaties achterwege en begin eerst met je goed voelen en jouw vibe te verhogen. Dit kan op verschillende manieren bijvoorbeeld door: slapen, sporten, de natuur in, muziek luisteren, focussen op iets leuks, douchen… etc. Je weet vaak zelf wel wat jou weer vrolijk maakt en hoe jij weer dichter bij jezelf kunt komen.

Voel jij je weer goed en ben je gestopt met het forceren en vechten tegen jouw creaties, dan kun je terugkijken naar jouw situatie en om welke creatie jij gefrustreerd werd. Waarom werd je ongeduldig en welke overtuigingen heb je?

‘Fase’ depressie

Als je een tijd(je), voor ieder persoon verschillend, gevochten hebt en je jezelf in een verkeerde richting duwt om het voor elkaar te krijgen en geprobeerd hebt te creëren en hier erg gefrustreerd van geraakt bent, kun je op het punt komen dat je; je hoofd, ziel en lichaam uitgeput hebt. Je energie is op en bent klaar met de strijd die er is tussen de verschillende aspecten van jouw lichaam. We zijn nu terecht gekomen in een ‘fase’ van depressie.

Als je in de ‘fase’ depressie zit, is niks goed en alles wil je het liefst stoppen of volledig vernietigen. We denken vaak dat we er niet meer uitkomen en dat dit het einde is van al het moois. We willen het liefste weg van alles wat ons lief is.

Maar mijn ervaring is, dat dit niet het eind van al het mooie in het leven is maar juist het begin. Mijn depressie was het begin van zelfliefde, een geweldig leven, vrijheid, onafhankelijkheid en geluk. Doordat we op het punt staan dat we klaar zijn met alles en iedereen, ten einde raad zijn en niets ons tegen kan houden. Is dit een moment dat we stappen durven te nemen. We zijn niet bang voor bankroet, verliezen van mensen of een baan, gelukkig zijn we niet en we houden al helemaal niet van onszelf.

Met andere woorden, we denken dat er niets meer te verliezen is en we willen alleen nog maar liefde, datgene wat ons blij maakt en ons gelukkig voelen. Als je in deze situatie zit, is het tijd voor jou om bij jezelf te komen en te kiezen voor wat jij wilt. Mijn advies: ga voor de keuze die jou gelukkig maakt, zoals je las heb ook ik in deze situatie gezeten en heb ik de keuze gemaakt voor het stoppen van mijn baan, zonder uitzicht op iets nieuws. Ik wilde alleen nog maar doen wat ik echt leuk vind. Ik koos voor geluk, liefde en alleen nog maar dingen te doen die mij vrolijk maken. Nu ik terugkijk was dit de beste keuze ooit!

Wat kun je doen als je opmerkt dat je in de ‘fase’ depressie zit:

STOP! Doe eerst even niets, laat je creaties achterwege, haal diep adem en probeer weer bij jezelf te komen. Het bij jezelf komen kan voor de één twee dagen duren, maar voor de ander een jaar. Ook dit is persoonsafhankelijk. Mijn ervaring is, dat ik een half jaar dag in dag uit op de bank gelegen heb met niets doen, echt helemaal niets. In tussentijd weet je voor jezelf, waar je echt maar dan ook echt klaar mee bent: baan, relatie, huidige woonsituatie, opleiding, sport enz.. Maak de keuze om er mee te stoppen en doe dit. Het is niet voor niets dat jij je zo voelt over dit onderwerp. Het is moeilijk om je beter te gaan voelen, als je nog in de energie hangt van het gene waar je echt klaar mee bent.

Na enige tijd, dit voel je zelf, krijg je weer meer energie en begin jij je weer iets beter te voelen (nog niet super, maar je merkt dat er vooruitgang in zit). Zodra je meer energie krijgt, ga voor jezelf een lijstje maken met wat echt belangrijk voor jou is. Denk aan geluk, vrijheid, liefde, een bepaalde soort baan, een locatie waar je altijd al hebt willen wonen enz..

Maak de keuze om hiervoor te gaan en maak met jezelf een afspraak om nooit weer te belanden waar je nu bent. Dit was een leermoment alleen vanaf nu ga je alleen maar doen wat goed voelt. Voelt het niet meer goed, doe het niet. Ga voor deze keuzes en verhoog je vibe (zoals eerder uitgelegd bij ‘fase’ frustratie & vechten).

Zodra je vibe weer hoog is en je merkt dat je meer energie krijgt, ga dan voor jezelf kijken waarom je in deze depressie bent gekomen en waar het allemaal begonnen is. Het belangrijkste is: word bewust van jouw gevoel en merk zo snel mogelijk op wanneer je niet meer in lijn bent met jezelf om deze situatie de volgende keer te voorkomen. Voel jij je nog niet goed, ga dan nog niet terugkijken! Hierdoor voorkom je om je weer slechter te gaan voelen.

Elke creatie kan zijn eigen ‘fase’ hebben en kan totaal los staan van de andere creatie! Probeer dan ook jouw ‘fase’ aan jouw passende creatie te linken! Toen ik begon met creëren, merkte ik bij mijzelf dat ik in het begin moeite had om het op te merken als ik in een betreffende fase zat en werd ik er pas bewust van wanneer ik mij depressief voelde over mijn creatie/leven. Met de tijd word je steeds meer bewust van je leven en jouw creaties en is het opmerken in welke ‘fase’ je zit steeds makkelijker. Je merkt steeds sneller op, wanneer iets jou van jouw ‘pad’ afwijkt en kunt dan gelijk weer kiezen om verder te gaan op jouw weg.

Enjoy the route and be kind for yourself!

Liefs,

Maurice

Wil je deze fases + advies in een makkelijk en overzichtelijk overzicht hebben. Klik hier en download gratis een pdf met de informatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in