DELEN

In 2008 kwam de film ‘Indigo‘ uit in Rusland. De film gaat over het fenomeen van de nieuwe soort mensen met speciale gaven, de Indigo kinderen. Deze kinderen vertonen een verhoogde gevoeligheid en bijzondere talenten. Meer en meer ouders en leraren komen naar voren met verhalen over hun Indigo kinderen. De filmmaker’s zijn van mening dat het wijd verbreide Indigo fenomeen getuigt van een nieuw soort mens dat de rest van de mensheid naar de 22e eeuw zal leiden.

Baby’s met briljante ogen

Natalya Mikhaylovskaya, psychologe en lid van de Europese Psychiatrische Associatie zegt: “De afgelopen 10 jaar worden er baby’s geboren die anders zijn dan gewone baby’s. De verschillen openbaren zich al wanneer de baby’s slechts enkele maanden oud zijn. Doctoren staan versteld van de volwassen ogen van deze baby’s. Gewone baby’s hebben nog moeite met het focussen van hun ogen, maar de Indigo baby’s hebben een zeer intensieve manier van kijken. Hoe ouder ze worden, des te meer ze gaan verschillen van hun leeftijdgenoten.”

Ouders zijn verward en wenden zich tot doctoren voor advies over de opvoeding van hun Indigo kinderen. Ze hebben moeite met hun kinderen te communiceren. De kinderen willen niet leren, studeren of spelletjes spelen zoals hun vrienden. Ze luisteren niet naar autoriteiten en brengen veel tijd in hun eentje door.

Dit lijkt een bekend verhaal. Er zijn altijd al probleemkinderen geweest. In het verleden was de psychologische diagnose dan ADD (Attention Deficit Disorder) of hyperactiviteit en werden kalmeringsmiddelen voorgeschreven. Kinderen die last hebben van hyperactiviteit echter, zijn niet in staat zich langere perioden te concentreren op één activiteit. Ze zijn door het minste of geringste afgeleid en niet in staat de aandacht vast te houden.

Indigo kinderen aan de andere kant, zijn prima in staat zich te concentreren op activiteiten die ze interesseren en worden hierbij niet door moeilijkheden gehinderd. Integendeel zelfs. Door obstakels worden ze juist sterker gemotiveerd te slagen in hun doel. Indigo kinderen bereiken veel in korte tijd. Ze zijn volhardend en geconcentreerd totdat hun nieuwsgierigheid bevredigd is. Denk bijvoorbeeld aan Einstein die als jongetje als geestelijk gehandicapt bestempeld werd.

“Lange tijd bestond er geen naam voor dit soort kinderen”, vertelt Mikhaylovskaya. “In Rusland worden ze ‘kinderen van het nieuwe millennium’ genoemd, of ‘kinderen van het licht’.” In Frankrijk staan ze ook bekend als Teflon kids omdat geen enkele stereotype aan ze blijft kleven. In Engeland worden ze Cyborgs genoemd omdat ze meer naar hun hoofd dan naar hun hart luisteren.

Indigo kinderen beginnen al vanaf hun 3e of 4e levensjaar met computers te werken. Dit in tegenstelling tot hun leeftijdsgenoten. Ze zijn technologisch geavanceerd. Het is daarom aannemelijk dat de technologische vooruitgang in de komende 10 jaar sneller zal gaan dan voorheen voor mogelijk gehouden werd. Indigo kinderen zullen de deur openen naar een wereld waar mensen met hun hoofd in plaats van met hun handen werken.

De term “Indigo” die in de VS gebruikt wordt om deze kinderen mee aan te duiden, vindt zijn wortels in het werk van psycholoog Lee Caroll. Caroll heeft deze unieke kinderen vele jaren bestudeerd en begon later ook hun aura’s te bestuderen. Caroll’s onderzoek is discutabel aangezien het concept van aura’s niet door de gehele wetenschappelijke gemeenschap wordt aanvaard. Meerdere toonaangevende wetenschappers echter, nemen het veld wel serieus en ontwikkelen methodes om de energetische krachten rond objecten te bestuderen. Deze krachten staan ook bekend als aura’s.

Caroll deed metingen van de aura’s van de bijzondere individuen, de omvang, de kleur, de vorm en intensiteit. Hij ontdekte dat hun aura’s helder violet zijn terwijl het bij de meeste mensen geel of groen is. Caroll demonstreerde ook dat de kinderen met een helder violet aura hun leeftijdgenoten en ouders qua intellect en kennis voorbijstreefden.

“Indigo kinderen zijn slim en ontwikkeld. Ze passen niet in de reguliere stereotypen die op kinderen van toepassing zijn.”, aldus Mikhaylovskaya. Ze zijn begaafd en hebben een compleet ander idee over waar het heen moet gaan met onze planeet. Hun gemiddelde IQ is 130, wat normaal is voor 1 op de 100 mensen. (Het gemiddelde IQ is 100).

16 REACTIES

 1. 1 op de 10.00 met een IQ van 130 of > moet zijn 1 op de 100 mensen….ach..een klein verschil, verwaarloosbaar…

 2. hallo allemaal, dit keer een andere reactie, het artikel beschrijft hoe het was, achterhaald… we kunnen ons beter richten op nu, de vrijheid die we nu hebben i.p.v achteruitkijken, herkennen. Maar dat hebben we toch eigenlijk wel gehad toch…? gr. Jacky

 3. Idd, geen excuses voor het per abuis plaatsen hoor.
  Het blijft prettig te lezen wat je al zolang weet.

  en:
  http://www.imdb.com/title/tt1246587/

  Ik weet even niet of ik blij ben met deze film. Een wetenschappelijk onderbouwde docu was me meer welkom geweest. Maar zelfs het stukje youtube was vreemd bekend.

  • @Dennis, Lee Carrol heeft samen met Jan Tober (researcher) een boek geschreven “de Indigo kinderen tien jaar later” waarin ook wetenschappelijk , door leraren, onderzoekers, psychiaters en andere hulpverleners in wordt gegaan op het verschijnsel (sommigen noemen “ons” een theorie 😆 ) Indigo. Hij zelf geeft aan dat de mediaberichten waar alleen wordt ingegaan op de paranormale aspecten of andere zogenaamde spectaculaire aspecten eerder schadelijk zijn.
   Hij pleit ervoor om naar de feiten te kijken.Cijfers, rapportages van hulpverleners etc.

   Een andere Amerikaanse film over indigo’s is de Indigo Evolution, nog steeds op You tube te vinden (in 7 delen),in slechte kwaliteit, dat wel, en ik zie hem nu alleen nog maar in het Duits . De vraag daarin is “What is an Indigo child?” . Er worden wildvreemde mensen gevraagd of ze weten wie en wat de Indigo Kinderen zijn.En er wordt met ouders, leraren en indigo’s zelf gesproken. En ook met Doreen Virtue en Neale Donald Walsh
   Het is de documentaire die mij definitief wakker maakte (schudde)
   Ik heb hem thuis als filmbestand… (hij is nog steeds als torrent te vinden)

   • @Gordon, Als torrent? Zit jij illegaal te downloaden? Foei.
    Ik ga zeker kijken. Ik heb gewoon niet zo heel veel tijd…
    Leuk om op vakantie te gaan vóór, en als iedereen terug is hoor, maar het is die tijd ertussen in hè…

    Heb je een ISBN nummer voor me?

    • @Dennis, Ik heb het boek in het Engels, die zijn namelijk meestal goedkoper en eerder op de markt.Maar check BOL :AuteurLee Carroll , Jan Tober Taal Engels
     ISBN 1848500777

     Zie geen Nederlandse vertaling trouwens…

     Ik illegaal downloaden? ik kijk wel uit…, maar mocht ik dat willen doen dan zou ik op de site BTjunkie.org kijken om daar de Indigo Evolution te vinden… Maar aangezien dat niet mag, doe ik dat natuurlijk niet.En ik raad het niemand aan ook!

 4. Hey Gordon,
  Is het “toevallig” dat dit artikel weer geplaats is ?
  Toeval bestaan namelijk niet he 🙂 haha.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

  • Ach, een luchtig verhaaltje tussendoor. Ze zijn er namelijk echt wel mee bezig in voormalig Rusland. enorme spirituele geschiedenis daar. Sjamanen, Healers etc.

   tijd niet gezien.. fijne vakantie gehad?

   • @Gordon,

    De vakantie in Griekenland was super 😛 Heel veel gedaan, maar bij thuiskomst werd dit plezier al iets minder.

    Mijn vader had een blindedarmontsteking en het minder erg doen lijken toen ik op vakantie was. Ik zou eigenlijk diezelfde dag doorreizen naar Kroatië, maar dit heb ik uiteindelijk niet gedaan. Reizen is leuk, maar je pa is belangrijker 🙂

    Hoe staat het met jou?

 5. Hoi Raymond. Om eerlijk te zijn had ik dit artikel verwijderd omdat ik het niet zo sterk vond, maar door een vergissing is het weer geplaatst.

 6. Er wordt naar mijn inziens een beeld geschetst dat niet volledig correct is. Daar wordt namelijk gesproken over de laatste 10 jaar en dat proces lijkt me al veel langer bezig?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in