Ian Graham

‘Perfect Love casts out Fear.’

Petra Maartense heeft in samenwerking met Ian Graham een dvd gemaakt, waarop diverse interviews met White Bull te zien zijn. White Bull is een ‘teacher’ die vanuit een andere dimensie tot ons spreekt. Zij vertelt hier over haar eigen indrukwekkende ervaring met White Bull en legt uit wat voor haar de reden was om deze dvd te maken, in de hoop dat veel mensen er baat bij hebben.

white bull via Ian Graham
Ian Graham, White Bull’s “instrument”

‘I am White Bull’, vult opeens een bulderende, indrukwekkend warme stem de ruimte. ‘Hello my friend and welcome. We bring you a warm and very loving greeting. I’m very happy to be with you. I come into your presence with one desire, which is to serve you and I hope the fruits of that service will leave you with feelings of deeper peace, richer clarity, better understanding and a little bit of reassurance of that is also required.’

White Bull is een oude, wijze, allang overleden Indiaan, die via Ian Graham, een bescheiden (dus helemaal geen bulderende) Schot met je communiceert. Alleen de metamorfose van Ian Graham naar White Bull is al een avontuur om mee te maken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

‘Ofcourse I can not do that on my own, so I’m working now with a part of you, we call your higher self. It is the all wise, all knowing, all loving part of you and together we combine our love and wisdom to serve you in this moment.’

Hij vraagt of ik het begrijp. Onder de indruk van dit warme bad, dat me omringt, zeg ik ‘yes’.

‘So, let’s get down to bussinness!’

Ik grinnik.

‘The first question I claim for myself: How are you?’

‘Oooo, I don’t know’, zeg ik met een lach, die mijn twijfel bevestigt.

‘O, dear, what is the confusion?’ vraagt hij bezorgd.

‘Sometimes very good, sometimes very bad.’

Een omzichtige manier om te zeggen: ‘Nu gaat het even helemaal niet goed.’ Dat zeg ik namelijk nooit… Het moment waarop ik opeens bij Ian Graham uitgenodigd werd, was spectaculair ‘toevallig’. Hij zou eigenlijk nog in Engeland zijn. Ik had z’n antwoordapparaat ingesproken, omdat iemand opeens ontdekt had dat hij in Zutphen woonde en mij zijn nummer gaf. Ik was nieuwsgierig, want ik had z’n boek gelezen met de geweldige titel: ‘God is nooit te laat, maar ook nooit te vroeg.’ Je zou het de bijbel van nu kunnen noemen, zoveel wijsheid vind je erin. Ian Graham belde me op een dag dat ik het allemaal even helemaal niet meer zag zitten. Ik had een levensgroot probleem en wist niet hoe ik het op moest lossen. En normaal weet ik altijd hoe ik alles op moet lossen, dus het maakte me laaiend en moedeloos dat dit niet lukte.

‘So, als het niet goed gaat, wat gebeurt er dan?’ vraagt White Bull liefdevol en behulpzaam.

‘Soms weet ik niet hoe ik de problemen op moet lossen,’ zeg ik.

‘Perhaps that is because the problems are able to solve themselves!’

Aha, zo had ik het nog nooit bekeken.

Hij vervolgt: ‘Als je een stuk touw hebt met een knoop erin en je probeert die knoop eruit te krijgen, trekt de knoop vaak strakker. Het beste is om het weg te leggen en dan kan je er later naar teruggaan, dan is de knoop losser en kan eenvoudig ontrafeld worden.’ Een wijsheid om je dagelijks te herinneren.

Ik kreeg een cd met het hele gesprek – van ongeveer een uur – mee en iedere keer als ik ernaar luisterde hoorde ik weer nieuwe dingen. Grapjes ook, die ik de eerste keer helemaal niet opgepikt had. White Bull maakt je heel bewust van wat je ‘echte’ zelf is en wat bijvoorbeeld je ‘inner judge’ is, je ‘onechte’ zelf, die steeds de boel probeert te verstoren. Wat ik vooral geleerd heb van White Bull is te vertrouwen op mijn ‘innerlijke stem’ en ernaar te luisteren. Die stem is er altijd, maar wordt meestal overstemd door (ondermijnende) gedachten. Je eigen innerlijke stem vind je in de stilte, je eigen stilte. Eindelijk leerde ik goed te onderscheiden wat ‘mind’ en ‘ego’ is en zodra je die kunt waarnemen, kun je ook ontsnappen uit die gevangenis. Het ego is bang ontmanteld te worden en zal er alles aan doen jou klein te houden, bang te maken en bezorgd te laten zijn. “Als je denkt dat het zo is, dan is het ook zo,” begreep ik. De kracht van gedachten, waarmee we onbewust van alles in sand houden. Als je denkt dat iets ongezond voor je is, dan is dat ook zo, bijvoorbeeld. En: Iemand kan nog zo verantwoord en biologisch eten, maar als je gestressd bent en daar heel ‘hyper’ over doet, zal al het gezonde voedsel zich in je lichaam onmiddellijk omzetten in giftige stoffen. Het is belangrijker innerlijke rust en vrede te voelen. Het mooie is, daar baad je in als je een tijdje in de White Bull energie verkeert.

Wat ik na mijn eerste bezoek nog niet wist, is dat die energie ook over te brengen is via beeldmateriaal. Ik had wel gemerkt dat als ik opnieuw naar de cd luisterde, diezelfde prettige, warme energie voelbaar de ruimte vulde. Maar dat je zoiets ook kon filmen en op die manier doorgeven, daar kwam ik pas later achter. Ian vond het een goed idee om White Bull eens te filmen. In verschillende sessies, verspreid over zo’n anderhalf jaar, deed ik vier of vijf interviews met White Bull. Ik stelde vragen, waarvan ik vermoedde dat iedereen er iets aan kon hebben. ‘Wat is God?’ bijvoorbeeld. ‘Ik kan een ander niet vertellen hoe hij of zij God zou moeten zien. Dat is een hele persoonlijke beleving,’ antwoordde hij. ‘Maar de beste manier om God te ontmoeten is om ‘m te zoeken in een ander. Wie de God in de ander kan zien, ervaart ook de God in zichzelf. ‘It takes a God to see a God.’’

Probeer altijd het beste in een ander te zien. Ook je gedachten over anderen en over de wereld hebben namelijk kracht. Alles is energie. Met boze of gefrustreerde gedachten over anderen of over hoe de wereld in elkaar zit, hou je ongewenste situaties juist in stand. Een mooi voorbeeldje, dat overigens niet op de dvd terecht is gekomen, is het verhaal van de man die op koninginnedag die aanslag pleegde. ‘Het is te gemakkelijk om dat met z’n allen te veroordelen,’ zei White Bull. Deze persoon handelde – heel onbewust natuurlijk – vanuit een frustratie, die groter was dan alleen van hemzelf. Hij uitte een veel grotere algemene frustratie, omdat hij daar gevoelig voor was. We zijn allemaal verantwoordelijk voor wat er in de wereld gebeurt.

Als wij de boosheid, de angst en de frustratie in onszelf helen, heeft dat ook een groter effect op de wereld dan we denken. Dat kan en dat is niet zo moeilijk. ‘Perfect Love casts out fear,‘ zegt White Bull. En ‘Perfect Love’ is wat wij in wezen zijn.

Daarom heb ik deze dvd gemaakt. White Bull geeft je inzichten, oefeningen en richtlijnen om het makkelijker te maken. Maar nog veel belangrijker en effectiever: Je wordt meegenomen naar die diepere laag in jezelf, zodat je de vrede, de rust en de warmte kunt voelen en dat heeft automatisch een transformerend effect. White Bull spreekt tot je hart. Je kunt zelf voelen of dat resoneert met je eigen – diepere – waarheid.

Ian Graham, White Bulls instrument

Toen ik voor het eerst kennis maakte met Ian Graham en de door hem gechannelde White Bull, was ik verbaasd dat Ian ‘instrument’ werd genoemd. Dat klonk me wat denigrerend in de oren. In een interview met Ian vroeg ik hoe dat voor hem was. ‘O, ik ben er aan gewend,’ zei hij. ‘That’s what I am. And you are one. We are all just instruments, if we are really on our path, to serve the highest, we give ourselves over as instruments… for God, for spirits, to act through us. We are all in a way on our path to become instruments of good in the world.’

De rest van het verhaal is nog interessanter, want het grote voordeel van ‘fungeren als instrument’ en het streven daarin zo puur en helder mogelijk te zijn, is dat er voor je wordt gezorgd. Op een wonderbaarlijke manier is bij Ian alles wat hij nodig had om z’n werk te kunnen doen ‘geregeld’. De zogenoemde ‘ego-needs’ waren voor z’n eigen rekening. Daar mocht hij zelf mee stoeien.

Meer informatie: www.mankindkindman.org

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

2 REACTIES

 1. Op zondag 20/02/10 zal Petra Maartense bij ons thuis te Erembodegem (Belgie) een voordracht geven over haar ontmoeting met White Bull. Voor meer informatie zie onze website.

  Wij hebben ook al een channeling mogen meemaken met hem en het is absoluut een aanrader. Het raakt je ziel.

  Lieve groetjes,

  Inge

 2. Wonderfull to hear and to see!
  Thank you for sharing, please Whithe Bull I invite you to my garden so we can spread the word.
  Whenever you come to the Netherlands be welcome!!!
  I invite you in my home, My house is yours, The garden is OUR garden!.
  with love and grace
  edmee schepens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in