“Je hele leven lang denk je dat je je lichaam bent. Sommigen van jullie denken dat je je geest bent. Het is pas wanneer je sterft dat je weet Wie Jij Werkelijk bent.”

(Neale Donald Walsch- Gesprekken met God, boek 1

Heb je je ooit afgevraagd wie je werkelijk bent? Ik bedoel echt bent? Ik praat niet over een toevallige gedachte hier of over iets waarover je snel eventjes nadenkt bij een snelle kop koffie. Het is beter om dit soort vragen te stellen als je aan het strand wandelt bij zonsopgang, of wanneer je op een rots zit met je voeten in een rustig bergriviertje. Als je begint tijd te maken voor deze vraag kan er een andere vraag in je gedachten komen. En die is bijna net zo belangrijk als de eerste en beiden gaan hand in hand. “Wat die ik hier op deze planeet?”

Een nuttig beginpunt is nog een derde vraag die ons dichter bij huis brengt. En toch zijn er maar weinig mensen die er vandaag aandacht aan geven. “Ben ik meer dan mijn lichaam?” Het is zo gemakkelijk om te geloven en te voelen dat we ons lichaam zijn omdat we ons er altijd in bevinden. Meerdere keren per dat krijgt het honger, andere keren doet het pijn of voelt het plezier. Het kan zelfs leven creërn en meerdere lichamen! Dan wordt het oud en de pijn vertelt ons dat het zijn werk niet meer doet als voorheen. Uiteindelijk gaat het heen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ons lichaam is zo natuurlijk voor ons omdat we ons geïdentificeerd hebben met zijn fysieke vorm en met de materiële wereld waar het in functioneerde voor eeuwen. We hebben in meerdere lichamen geleefd gedurende alle voorafgaande levens die we ervaren hebben op planeet aarde. Na de vele periodes te herhalen van leven, dood en terug leven, zijn we vergeten wie we werkelijk zijn en waar we vandaan kwamen. We zijn verloren in een manier van lieven die onze hoger besef afstompt en ons heeft weggenomen van onze God-kern. De tijd is uiteindelijk gekomen voor ons om onze aandacht te herconcentreren en het ego, de angsten en het wiel van leven en dood te verlaten. Maar er zal niets van dit alles gebeuren totdat wij onze rechtmatige kosmische afkomst en goddelijke erfenis terug opeisen. En zo is het nodig om te antwoorden op de vragen die kwamen in het begin van deze pagina en wakker te worden voor onze ware spirituele natuur.zoektocht naar liefde

Laat ons terug in de tijd reizen naar een punt waar nog geen tijd en ruimte was zoals we die vandaag kennen. Het is een plaats die nu nog bestaat, maar een plaats die we lang vergeten zijn, hoewel de mystici en de wijzen het beschreven hebben voor ons in hun heilige lessen. Ze zeggen dat er voor ons lichamelijk universum gecreëerd was niets was dan het Niets, het Absolute, met daarin de onbegrijpelijke geest van Al dat Is. In het Absolute, kon God alleen dingen weten maar het was onmogelijk om ze te ervaren of te voelen.

De Vader/Moeder God verlangde om liefde te delen op een meer betekenisvolle en vervullende manier. Als resultaat werden wij geschapen en Alles Dat Is had ontelbare kinderen (zielen) om van te houden, om voor te zorgen, en onvoorwaardelijk verwant te zijn voor eeuwig.

In het Niets waren we allen EEN, allen een deel van God. Er was niets dan de meest onbeschrijfelijke vreugde, geluk, harmonie en vrede. En toch, er ontbraken nog steeds twee dingen: ervaring en voelen. Zie je, in het Absolute is er enkel EENheid, geen afgescheidenheid, geen vergelijkingen, geen oordeel en geen tegenstellingen. Alles is gewoon EEN.

En toch, Alles Wat Is en we willen ervaringen en gevoelens (emoties) op doen. Maar om dit te kunnen, moet er een plaats geschapen woorden waar tegenstellingen bestaan. Dat is waar warmte is ook koude kan zijn, waar vreugde is ook verdriet is, waar mannelijk is ook vrouwelijk bestaat, waar ziekte is ook gezondheid, waar boosheid is vergeving en ga zo maar door. Als je erover nadenkt, hoe kan er ervaren en gevoeld worden als er geen tegenstelligen bestaan?

In een grootse daad van Gods geest werd het fysieke universum zoals wij het kennen gevormd. Het was een plaats van dualiteit, waar we konden ervaren en voelen. En we werden uitbreidingen van Alles Wat Is binnen dit universum zodat God dit alles door ons kon ervaren en voelen.

God gaf ons twee onvoorstelbare gaven om te genieten in dit universum: de vroue wil om te doen wat we willen en de kracht om te scheppen wat onze geest kon voorstellen. We verlieten de Ruimte als deeltjes of uitbreidingen van God en onze geest kwam in de fysieke wereld om te genieten van de talloze geschenken en die te waarderen. Door dit te doen echter namen we afstand van de herinnering van wie we werkelijk zijn.

Dat is jouw erfenis. Je bent een prachtige schepping van God. Je bent perfect op elke manier. Je bent krachtiger dan je je kan voorstellen. Je bent een stuk van Alles Wat Is die onvoorwaardelijk van je houdt. Je bent begaafd door je Schepper met onbeperkte mogelijkheden. Je bent niet geboren met zonde, maar met pure, Goddelijke onschuld. En je bent het meest merkwaardige en schitterende wezen dat God ooit geschapen heeft.

Wat doen we hier op planeet Aarde? De geschiedenis vertelt ons dat er jaren en jaren geleden toen onze familie of zielegroep door het universum zworven, ze deze planeet van verfijnde schoonheid ontdekten. Hoewel haar vibratie en die van ons niet dezelfde waren. Maar toch wilden we ervaren en voelen hoe het zou zijn om van de vele wonderen te deze planeet van verfijnde schoonheid te genieten en die te beoordelen. We wisten ook dat er gevaar zat in het verlagen van onze vibratie. Daardoor zou onze God-kern bedreigd worden.

Ondanks het risico dat het meebracht voelde we dat we het voor een korte periode konden doen. Dus een groep van ons daalde af in het 3-dimensionaal energieveld van de Aarde. Gedurende de tijd verloren we de richting en onze God-kern doordat we ons totaal gingen identificeren met de materiële genoegens die deze planeet aanbood. In dit proces moesten we blijkbaar onze mannelijke-vrouwelijke eenheid opsplitsen in twee helften. En over de jaren werden deze twee delen gezien als tweelingzielen.

En zo waren we hier, als groep van zielen die meer en meer in de val kwamen van het Aardse omgeving. Andere zielen van dezelfde familie, die onbedorven overbleven in de Geest kwamen naar de Aarde om ons te helpen. Maar velen van hen verloren ook hun doel uit het oog.

Een deel van de prijs die we betaalden door de afscheiding van God is de leven-dood reïncarnatiecyclus en ziekte, pijn en ellende die met het 3-dimensionale bestaan komt. Dit is op geen enkel gebied bedoeld als straf. Het is eerder een manier om onze weg terug te vinden, naar wie we werkelijk zijn. Maar we moeten het zelf doen. God zal ons helpen als we het vragen. Maar de rest is aan ons.de kracht van hooggevoeligheid

Hier zijn we nu, vele eeuwen, vele leven-dood cyclussen en vele levens verder. Ons doel is wakker worden en ons onze spirituele natuur en erfenis herinneren. Uiteindelijk zullen we het doen! En als we het doen zullen we deze mooie planeet verlaten en de ervaringen die we hadden zegenen, en terugkeren naar de Bron die we lang vergeten waren.

Vergeet noit dat je een prachtig kind en schepping bent van God. Je bent een Lichtwezen. Al wat je moet doen is je dit herinneren.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

18 REACTIES

 1. Hoi!

  Geen idee of je dit zal lezen ja of nee, aangezien dit bericht al aardig oud is.
  Ik ben een meisje van 16 jaar en heb al aardig wat mee gemaakt in het leven. Momenteel ben ik bezig met mezelf te zoeken en wie ik werkelijk ben. In mijn familie hebben we allemaal wel wat met wat te maken heeft met spiritualiteit. Ik hou mij er nu wel mee bezig en ben nog maar kort begonnen. Ik ben er wel van bewust wat ik aan het doen ben. Ik vind het alleen wel erg moeilijk omdat ik niet weet waar ik mee moet beginnen. Ik krijg vaak de opmerking over mijn ogen. Omdat ze erg helder zijn. Sinds vandaag zijn ze iets lichter geworden zei mijn oma. Maar ik zit bomvol met vragen die ik wil gaan uitzoeken. Ik wil alleen eerst weten hoe alles zit en wie ik nou werkelijk ben. Waarmee moet ik beginnen?

  Ik hoop dat dit wel gelezen word. Het zal wel niet zo zijn maar ik had het gevoel dat ik hier antwoord op zou krijgen, dat ik dit kon doen.

  Met heel veel vriendelijke groeten,

  Amber, een meisje van 16 jaar.

 2. Wooooow, wat kan jij mooi rijmen 🙂 🙂
  Nou dat laatste wat jij schrijft
  Dat is idd waarom jij hier toch blijft 😉
  Dankbaarheid, een gebaar, een vriendelijke lach, een luisterend oor
  Dat is echt waar JIJ voor bent terug gekeerd hoor 😉
  Dat missen we hier nog op aarde voor een groot deel
  En jij bent dat sprankelende licht wat zorgt voor dat wat ontbreekt nog grotendeels in het geheel…… 😉

  Dag lieverd…een hele fijne zondag nog! Knuffel♡♡♡♡♡

  • ❤️Jeminee Sabine , wat wordt ik opgehemeld .
   Ik mag wel oppassen dat ik echt niet ga opstijgen.

   ❤️Bedankt kerstengel ❤️

   Liefs Jannie .

 3. Ik lig hier momenteel met erg veel pijn te schrijven.
  Slapen lukt niet.
  Ik weet niet zo goed wie ik ben en als ik het zo lees was het aangenamer
  voordat we op deze aarde kwamen.
  Al wil ik niet alleen maar klagen, ik heb ook veel goeds gekregen van God
  in mijn leven en ben Hem zeer dankbaar.
  Ik heb nog veel te leren denk ik.

  • Lieve galadriel

   Ik denk je best wel weet wie je bent galadriel .
   Kijk maar in de spiegel dan zie je een bijzonder mens.
   Misschien dat je door de pijn niet kan zien wat je wil zien.
   Maar aan je reactie lees ik dat je ondanks je tegenslag
   Toch dankbaarheid weet te aanvaarden.
   Dan weet je al meer dan je zelf denk.

   ❤️Liefs Jannie ❤️

   • Lieve Jannie,d at is waar. Soms zie je de dingen tijdelijk wat minder
    helder door pijn of een tegenslag.
    Maar het komt wel weer.
    En als er helemaal niets meer te leren was dan werd het ook maar saai.
    Ik waardeer de kleine mooie dingen in het leven extra.

 4. Ik ben mij bewust dat ik hier ben om ervaringen op te doen.
  Welke weg ik nog moet afleggen, geen idéé. ik geef mij volledig over aan het lot.
  Ik weet niet hoe vaak ik nog terug keer op aarden.
  Zelf denk ik dat ik nog lang niet klaar ben.
  Maar tevens geniet ik van het leven met volle teugen.
  God doet de rest. ik volg zijn pad.

  • Ik dacht ook altijd van alles Jannie 🙂
   NU……niet meer…geef me maar over, net zoals jij schrijft 😉
   Dus lieve schat, dan ben je er toch al!!!!!Alleen je "denkt" van niet… het zijn onze gedachten/ gevoelens/ buitenwereld / maatschappij/ de verhalen etcetera die ons van alles wijsmaken om ons te laten denken dat we nog van alles moeten doen en leren om daadwerkelijk te kunnen ZIJN. Eerst je halve leven zoeken naar wie je bent, om vervolgens te denken dat je van alles moet doen hiervoor, wat je dan ook gaat doen (praat nu voor mijzelf hoor)om er uiteindelijk achter te komen dat je nooit wat hoefde te doen 🙂 🙂 🙂 maar juist niet…..hahaha vind 't wel humoristisch eigenlijk. Maar das natuurlijk ook niet zo eenvoudig als 't lijkt 🙂 trap er af en toe ook nog in hoor! Maarja wat ik eigenlijk wil zeggen naar jou is Jannie. …Jij bent er al hoor♡♡♡knuffel van mij

   • Ha ha Sabine .
    Zoeken , zoeken , zoeken , in alle hoeken waar is Jannie.
    Ben ik het nou wel of niet .
    Was ik al gearriveerd . alleen ik beseften het niet . nou moe.
    Ik dacht al Sabine . wat is het een eind , die weg die ik moest afleggen.
    ik had namelijk het gevoel dat ik het al eens had meegemaakt .
    Ben blij puff dat ik niks meer hoef en eigenlijk alleen maar hoef te zijn.
    Neem ik dan alles voor zoete koek Sabine ??? ( heb net een halve taai pop op)
    En meer pepernoten op dan goed voor mij is.
    Sabine ik geniet zo van jou mailtje . echt een 5 dec cadeautje . ❤️

    Liefs ❤️❤️Jannie.

    • Hahahaha. …grappigeJannie 😉
     Zoeken, zoeken in alle hoeken
     Waar is Jannie nou gebleven?
     Is ze soms naar boven gezweven
     Naar het licht
     Of is ze naar een gesticht?
     Nee hoor Jannie is al verlicht
     Ze weet het zelf alleen nog niet
     Wat doen we daar aan zei Sint tegen zwarte piet
     Niks zei Sint…er komt een moment dat ze het zelf ook zo ziet.

     Rijmen is niet mijn sterkste kant 🙂 🙂 maar hoop dat je de boodschap begrijpt ; ) ♡
     LIEFS EN EEN DIKKE KNUFFEL VAN MIJ XXXXX

    • Ha ha Sabine . Nee nog geen gesticht maar wel bijna naar het licht.
     Maar ik voelden mij toch verplicht om naar aarden terug te keren
     Omdat denk ???? Nog veel moet leren.
     Om verlicht te zijn moet je alles en iedereen kunnen vergeven-
     Daarom ben ik toch nog maar even gebleven.
     Dat heb ik nog niet helemaal onder de knie. wat wie vergeeft wie?
     Toch nog maar even bij de lessen blijven voor ik naar de hemel op
     Kan stijgen.
     Alle gekheid op een stokkie sabientje ik snap je wel hoor en
     ik ben echt onderweg geweest naar het licht.
     Dat was zo overweldigend dat ik niet terug wou.
     Daarom denk ik waarom werd ik terug gestuurd . dat heeft
     Een rede gehad.
     Ik vergeef ook gauw hoor , vindt het zonde om boos te blijven om
     dingen die het niet waard zijn om boos om te worden.
     Maar ik hou van humor en lachen , zou ik daarom terug gestuurd zijn ??
     Omdat er te veel chagrijnen op aarde waren . Hi hi hi

     Ik zeg niet pluk de dag . maar pluk de lach.

     ❤️❤️,Liefs Jannie . ❤️❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in