Home Spiritualiteit Wie kleeft er aan jouw aura? Energetische koorden herkennen

Wie kleeft er aan jouw aura? Energetische koorden herkennen

Wie kleeft er aan jouw aura.-energetische koorden

Energetische koorden herkennen

Vanuit energetisch oogpunt bekeken, zijn er drie dingen die een integraal onderdeel vormen voor het behoud van een gezond lichaam en een vredige gemoedstoestand: 1) er stroomt voldoende energie naar binnen. 2) onnodige energie wordt weer vrijgegeven. 3) de juiste energiestroom. Wanneer één van deze drie uit balans is, kan dat leiden tot een aantal energetische storingen.

Wanneer onze energie niet goed stroomt, zal een deel van jou zich ‘gevangen’ voelen – alsof je vooruitgang tot een halt is gekomen, en wat je ook doet, het voelt alsof je geen stap meer kunt zetten, je met je rug tegen een muur staat.

Als dit je bekend voorkomt, zou het kunnen dat je het energetische verschijnsel dat “energetische koorden” wordt genoemd ervaart. Een energetisch koord werkt enigszins als een lijn tussen jou en een situatie, omgeving, herinnering of een persoon dat je energetisch verbonden houdt. Het koord is het gevolg van een waargenomen noodzaak verbonden te zijn.

Er is een aantal verschillende soorten energetische koorden, elk met een unieke reden. In feite doen alle soorten koorden hetzelfde: ze houden je op een negatieve manier gehecht aan iets of iemand. Wanneer energetische koorden worden ontdekt, geheeld en vrijgegeven, heeft dat tot gevolg dat je meer vermogen krijgt om in het leven gemakkelijker vooruit te komen.

Hieronder worden drie manieren beschreven om te weten te komen of energetische koorden je tegenhouden:

1. Het gevoel dat je niet kunt bewegen na een scheiding.

Energetische koorden herkennenEr zijn vele redenen te noemen waarom we koorden vormen met een ex-partner. Door jezelf of de ander de schuld van de scheiding te geven, het gevoel dat je de ander nodig hebt in je leven, spijt of schaamte over de relatie te hebben of jaloezie op te wekken, kunnen negatieve koorden tussen jou en de ander ontstaan. Deze koorden maken je het moeilijk verder te gaan met je leven en zuigen alle energie uit je weg. Je hebt twee mensen nodig om een koord te vormen, maar slechts één om het door te snijden. Om jezelf van een relatiekoord te bevrijden, is het belangrijk je eerst af te vragen waaróm het koord is gevormd, welke emoties eraan kleven en jezelf toestemming te geven verder te gaan en deze persoon achter te laten.

2. Een ander, een gebeurtenis, een situatie de schuld geven van je huidige toestand.

Jezelf in de slachtofferrol plaatsen veroorzaakt koorden, omdat je op een bepaalde manier geen eigen verantwoordelijkheid wilt nemen voor jezelf. Wanneer je dit doet ontkracht je jezelf en laat je je figuurlijk gijzelen door een bepaald persoon of een gebeurtenis. Bijvoorbeeld je baan of je partner de schuld geven van jouw miserabele gevoel, in plaats van zelf de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk. In een dergelijke situatie is de enige manier om jezelf van het koord te bevrijden effectief omgaan met het trauma als gevolg van de relatie of gebeurtenis en verantwoordelijkheid nemen voor alles wat je denkt en doet, zodat je de herinneringen eraan kunt vrijgeven.

3. Energetische koorden kunnen zorgen voor “Over-geven”, tot uitputting toe.

Twee personen met aura en ondelinge inwerking van Chakra's
Twee personen met hun aura en ondelinge inwerking van Chakra’s

Dit is pas ècht martelaarschap. Het weggeven van overmatige hoeveelheden energie aan anderen zonder iets aan jezelf terug te geven is absoluut de beste manier om energetische koorden te máken. Wanneer je een “geef, geef, gééf”-mentaliteit hebt zonder “terug te pakken” om het evenwicht te bewaren, zullen een heleboel mensen bij jou op schoot komen zitten om al jouw energie af te pakken zonder iets terug te geven. Wanneer je dergelijke vampiers ontmoet, onthoud dan dat je ze zèlf hebt aangetrokken. Ze zijn er als gevolg van jouw verlangen tot “over-geven”, net zoals de koorden tussen jou en de ander. Om van dergelijke koorden af te komen dien je bereid te zijn tot gedragsverandering en in vrijheid jezelf te zijn, door “nee” te zeggen tegen degenen die over je heen lopen en alleen datgene te geven waar je zelf blij van wordt, energie van krijgt. Het kan zijn dat het nodig is om een punt te zetten achter relatie/loopbaan/situatie indien dat je nog steeds leegzuigt, ook al heb je je gedrag veranderd.

In alle gevallen is het nemen van je eigen verantwoordelijkheid de eerste stap naar het jezelf bevrijden van negatieve koorden. Besef goed dat je op een bepaald niveau zelf het gevoel had een persoon/gebeurtenis/situatie “nodig” te hebben, de reden waardoor het koord werd gevormd. Af en toe hebben we “behoefde” aan een waardeloze baan om ons ongelukkige gevoel te rechtvaardigen of hebben we “behoefte” aan een drama met een ex-partner om ons af te leiden van onze angst verder te gaan met leven. Al die koorden, evenals alle andere vormen van energetische verstoring, ontstaan om ons iets te leren. Dus, als je het gevoel hebt er een paar te hebben die je tegenhouden, neem dan de tijd je emoties over een bepaalde persoon/gebeurtenis/situatie te onderzoeken, om in de eerste plaats te kunnen bepalen waaróm je het nodig vindt jezelf aan die negatieve energie te hechten. Het biedt je een geweldige kans te leren over je angsten, je sterke punten èn de vreugde van het nemen van je eigen verantwoordelijkheid.

Anderen lezen ook:

Energetische banden van een geliefde loslaten

Zo zuiver je je aura van negatieve energie ! 6 effectieve manieren

Bewaar voor later op Pinterest:

Wie kleeft er aan jouw aura? Leer jezelf reinigen van negatieve energieën en bevrijden van blokkades

Energetische koorden herkennen

7 REACTIES

  1. Hallo Kathleen,. De eenvoudigste is het visualiseren van de verbinding en deze met een gevisualiseerde schaar of mes door knippen of snijden. Herhaal dit een aantal malen tot de vervingen verbroken is.

  2. Ja, dat is idd wel het beste…. en tegelijk het moeilijkst te realiseren. Maar niet onmogelijk! 🙂

  3. Jeetje mooi is dat. dat had ik ook met mijn ex. Soms help je mensen beter door ze niet te helpen, dan helpen ze zichzelf.

  4. Als je negativiteit uit je leven verwijdert, komt er ruimte voor vernieuwing. Laat het slechte los, en duik in het onbekende. Zo verbind je je met wat is, en dan komt het goede in gang.

Mobiele versie afsluiten