Wij zijn spirituele wezens met een menselijke ervaring. Jij was, bent en zal altijd zijn. Door een goddelijke vonk is je hart gaan kloppen in de buik van je moeder. Iedereen is geboren met een doel, een functie in het grotere geheel. Ook al ben je één van al de miljarden mensen in deze enorm grote wereld toch ben je een belangrijke radar in het grote geheel. Je bent onderdeel van een ‘groter plan’. Dit plan is zo groot dat we het nooit zullen begrijpen. Daar is ons brein te klein en te beperkt voor. Het is ook niet belangrijk om te weten, wat wel belangrijk is, is dat we ZIJN.

Je bent geschapen om hier te ZIJN

Jij werd geboren met vier instrumenten. Je hersenen waarin je kennis en ervaringen opslaat en wat je helpt te presteren. Je lichaam waardoor je kunt bewegen en genieten. Je emoties zodat je blij en verrast kunt zijn of verdrietig en boos. Zodat je kunt voelen dat je leeft. Je intuïtie die je waarschuwt voor gevaar en je helpt keuzes te maken. Al deze instrumenten heb je gekregen om een volwaardig leven te kunnen leiden. Een leven zoals deze bedoeld is voor jou en iedereen. Er is geen gebruiksaanwijzing meegekomen bij je geboorte die je vertelt hoe met deze instrumenten om te gaan. In plaats daarvan hebben we elkaar gekregen. We zijn elkaars spiegels en elkaars steun.

Wie of wat zijn we in essentie?

Jouw  ‘ZIJN’ mag deze instrumenten gebruiken om uit te groeien tot een gelukkig en volwaardig mens.

Je hebt een lichaam, dit ben je niet. Je hebt misschien een prachtig slank en afgetraind lichaam maar dit ben je niet. Je hebt hersenen die je kunt gebruiken voor je werk, om te redeneren en af te wegen. Je hebt misschien wel de universiteit gedaan en enorm ontwikkelde hersenen maar dit ben je niet. Je hebt gedachten en meningen over alles en niets. Je hebt deze maar bent deze niet. Je hebt emoties; boosheid, verdriet, geluk, teleurstelling, blijdschap et cetera. Dit ben je niet. Ook al zeg je; ’ik ben verdrietig of ik ben blij’ in werkelijkheid is dit slechts een periode welke voorbij gaat en niet die jij van oorsprong bent. Je hebt intuïtie, ook wel innerlijke wijsheid genoemd. Deze intuïtie helpt je de keuzes te maken die bij jou passen en is soort innerlijk kompas die je de goede kant opstuurt. Je bent deze intuïtie niet.  Al deze instrumenten zijn belangrijk  om te ontdekken wie je echt bent , wat het doel is van jouw ZIJN hier op aarde.onze mooie aarde

Wat gebeurt er als je een instrument negeert?

Alle instrumenten zijn belangrijk. Als je een instrument negeert raak je uit balans. Het negeren van emoties kunnen bijvoorbeeld tot overbelasting van de psyche leiden omdat je dan teveel in je hoofd zit. Het negeren van je intuïtie kan betekenen dat je in vervelende situaties terecht komt. Het luisteren naar je  instrumenten helpt je in balans te ZIJN.  Alle instrumenten  hebben  invloed op elkaar. Als je bijvoorbeeld stress hebt kun je dit in je lijf voelen en kun je merken  dat je niet goed kunt nadenken. Door de rust te nemen en de stilte op te zoeken kun je bij jezelf nagaan of je in balans bent of waar je uit balans bent. Mediteren is onder andere een mooi hulpmiddel om je lichaam en geest te scannen en de eventuele disbalans te herstellen. In balans zijn zal leiden tot een rustig, tevreden, liefdevol gevoel en een kalme geest. Balans geeft ruimte op alle vlakken. Op die manier kun je zelf totaal ZIJN en dat zorgt ervoor dat je er ook voor je medemens kan zijn.

 

7 REACTIES

 1. Je hoeft niets te ‘doen’ om te ‘zijn’. Het enige dat je hoeft te beseffen is dat je kunt kiezen te stoppen met denken! Dat lijkt moeilijker dan het is.

  Op het moment dat je het punt tussen de gedachten kunt bereiken, bereik je de stilte. Op dat moment heb je de wereld uitgeschakeld en bevind je je in het ‘zijn’. Hier, in deze stilte, is God. Het enige dat je hoeft te doen is stoppen met denken.

  Stoppen met zoeken is beseffen wie je in wezen bent; een geestelijk, onstoffelijk, onveranderlijk, onsterfelijk en daarmee eeuwig en goddelijk wezen.

  Dit besef laat je op een andere manier naar de wereld en jezelf kijken. Stoppen met denken en zoeken is stoppen met je verhaal. Je wordt je door het abrupte afbreken van je gedachten, gevoelens en emoties bewust dat je verhaal één groot spektakel is dat geen enkele eeuwigheidswaarde heeft. Die waarde heeft alleen het onveranderlijke in jezelf en dat is het deel dat vrede, vreugde, liefde en rust ís. Stop het spektakel en je hebt gevonden wat je zoekt. Stop met denken en zie wat er gebeurt. Er gebeurt niets! Je BENT!

  http://www.nieuwespiritualiteit.nl/recensies/auteurs/de-diamant-in-jezelf

 2. Dank je wel Annita. Hoe meer aandacht voor wat we in essentie Zijn, hoe beter.
  Mooi symbolisch plaatje ook van ZIJN in het middelpunt, en de rest die er letterlijk en figuurlijk om heen draait.

 3. Vertrouw erop dat dit grote voorzienigheid een enorme intelligentie in zich draagt die alles op een rijtje heeft. De draagkracht is enorm. Het is het vertrouwen erin dat ons door diepe dalen helpt. Ieder moment is perfect in plaats en tijd. Emoties inclusief. Door in balans te zijn, kun je afstand nemen van je gevoelsleven in kritieke situaties. Dat houdt je overeind, terwijl je wacht op de volgende stap of zo je wilt in tijd uitgedrukt een dag. Dat noemen we geduld. Een deel uit eigen ervaring.

 4. Zeker mooi artikel!
  Laat ik nou altijd gedacht hebben dat de je wel de intuïtie bent 🙂 🙂
  Die komt meteen binnen.
  Das een `heel mooi inzicht Anita!
  Dank je wel hiervoor!

  liefs sabine

 5. (Wie of wat zijn we,een klein radertje in het geheel)

  dat besef ik heel goed , dat we klein en nietig zijn.
  Maar toch kunnen we een prima aanvulling zijn op deze wereld.
  Als we proberen onze intuïtie goed te gebruiken , daar waar het voor bedoeld is.
  Ieder op zijn of haar eigen manier natuurlijk.
  Bij de een werkt het innerlijk kompas , zoals het benoemd wordt in dit artikel
  Beter als bij de ander.
  Ik heb er beter naar leren luisteren in de loop van de tijd. en het werkt wel.
  Je kan er soms nare dingen mee voorkomen of er iets fijn ’s mee doen.
  Emotie’s kunnen soms hoog oplopen, als er veel verdrietige dingen gebeuren
  In een mens zijn leven. een paar weken terug nog, ik werd boos en verdrietig tegelijk.
  En dacht ( waarom bij ons nou weer ) maar ja accepteren en je verdriet een plaatsje geven.
  Wij werden eerst verblijd met een zeer onwaarschijnlijk mooi bericht en konden het amper
  Geloven . Maar soms kan je droom, wreed uit elkaar spatten. dat zijn nou momenten
  Dat emotie’s je kunnen maken of breken.
  Ik heb de keuze gemaakt om toch weer naar de mooie dingen uit te gaan kijken zoals
  De lenten die niet meer lang op zich laat wachten.
  Ik zie de knoppen in mijn camelia en de boom voor ons huis.
  Ik vindt het schitterend om straks de vogeltjes heen en weer zien te vliegen met takjes etc.
  Ja en je Hersens , ik heb geen universiteit maar roei met de riemen.
  Ik ken hoog ontwikkelden mensen zat, maar of die nou hun hersens altijd goed gebruiken .
  Op gebied van kennis misschien maar emotioneel zijn hun Hersen achtergebleven gebied.
  Ja dat vindt ik hoor, eigenlijk mag ik geen oordeel hebben over een ander.
  Ik mag hopen dat ik in balans ben, je kan niet van jezelf denken of zeggen dat jij de ideale
  Combinatie bent. Geen idee.
  Ik hoop in ieder geval dat ik er mag zijn als iemand mijn hulp nodig heeft.
  Maar zal eerst zorgen dat ik zelf alles zo goed als mogelijk op een rijtje heb.

  Bedankt Anita voor je goede artikel.
  Zoals je ziet heeft het heel wat losgemaakt bij mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in