elektromagnetische straling

Een waarschuwing voor alle ouders, gesteund door de Wetenschap:  Wat Wifi, Mobiele telefoons en meer écht doet met onze gezondheid.

Dit artikel vertegenwoordigt slechts een zeer klein deel van het onderzoek naar de gevaren van deze apparaten. We raden u van harte aan hier verder uw eigen onderzoek op los te laten, en willen u alleen maar voorzien van een basis om u te laten weten dat het iets is waar meer mensen aandacht aan zouden moeten besteden.

Wist u dat het brein van een kind veel meer straling absorbeert dan dat van een volwassene?

Dr. Martin Blank (link: http://www.physiology.columbia.edu/MartinBlank.html), Ph.D., van de afdeling Fysiologie en Cellulaire Biofysica van de Universiteit van Colombia, heeft zich aangesloten bij een groep wetenschappers afkomstig vanuit de hele wereld, die een internationale oproep doen aan de Verenigde Naties over de gevaren die in verband gebracht worden met het gebruik van verschillende apparaten die elektromagnetische straling uitstoten, zoals mobiele telefoons en WIFI.

Hieronder een video van hem, waarin hij de verschillende gevaren die met deze apparaten in verband gebracht worden, toelicht.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Meerdere studies hebben onthuld dat straling van een mobiele telefoon kanker kan veroorzaken. Wist u dat het Internationale agentschap voor onderzoek naar kanker (the International Agency of Research on Cancer (IARC)) in 2011 radiofrequente velden (inclusief die van mobiele telefoons) geclassificeerd heeft als een mogelijk kankerverwekkende stof? (bron).

De gevaren van het gebruik van de mobiele telefoon kregen veel meer geloofwaardigheid toen de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2011 toegaf dat de straling van een mobiele telefoon kanker zou kunnen veroorzaken. Deze verklaring was gebaseerd op een gezamenlijke beslissing, genomen door een team van 31 geleerden uit 14 verschillende landen, na bewijs te hebben verkregen dat dit had gesuggereerd. Je kunt er hier meer over lezen.

Het is vrij opzienbarend nieuws, aangezien de hersenen van een kind veel meer straling absorbeert dan die van een volwassene. De eerste generatie met mobiele telefoons groeit nu op, dus als je een ouder bent, geeft dit je hopelijk iets om over na te denken.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

14 REACTIES

 1. De meesten van ons zullen niet direct last hebben / maar als ik dan lees over een meisje met EHS (extreem gevoelig voor elektrostraling)die het op school niet kon ontlopen & simpelweg niet geloofd werd – dusdanig dat ze het niet meer aankon .
  Word ik toch verdrietig & boos dat er dan ook zo weinig begrip is / zeldzaam allergisch of niet .

  http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/2541568/2015/11/30/Tiener-hangt-zich-op-na-zeldzame-allergische-reactie-op-WiFi.dhtml

 2. Was niet serieus bedoelt, gelukkig kon je erom lachen;). de veilige bedding moet ieder gewoon zelf creëren. E nummers, straling, gerotzooid met voeding, medicijnen..etc. Het is nog maar het topje van de ijsberg..

 3. QUOTE steef: "bovendien heeft de overheid het beste met ons voor..Die gaan echt niks doen wat schadelijk is voor je gezondheid.. Stel je voor zeg…"

  Heb even gelachen. Om maar één voorbeeld te noemen: "de E-nummers" die zwaar schadelijk zijn en gewoon toegestaan worden. Als je gelooft dat de overheid het goed met je voor heeft dan ben je echt heel naïef. En ja natuurlijk moet je dat lekker geloven 🙂 ignorance is bliss.

  Gelukkig is het meestal heel rustig in mij, want ik doe zo veel mogelijk dat wat ik denk dat goed is voor mij en mijn geliefden, en zij die het ook willen horen/uitzoeken, daar steek ik nog energie in.

  En ja, de overheid zou eerlijker moeten zijn over wat schadelijk is voor de mensen, en wat er allemaal gedaan mag worden enkel en alleen voor de winst van bedrijven die allemaal een vinger in de pap hebben. Want het gaat echt niet om jou en mij. Het gaat om het geld. Altijd. En ik kan je niet vertellen waarom want je kan het echt niet meenemen als je dood gaat.

 4. Verder lijkt het wel, alsof de 500000 stralings bewust gevoelige mensen niet gehoord worden. Dan is er nog een groot deel van de bevolking, dat continu moe is, hoofdpijn heeft, en andere vage klachten.. Terwijl ze gezond leven…. maargoed…het is een kwetsbaar onderwerp..

 5. Het lijkt wel of stralings apparaten een soort gemeengoed zijn geworden in Nederland.. Sinds eind jaren 90.. Ik heb veel gereisd en nog nooit een land gezien wat zo vol staat met zendmasten, zelfs op daken van woningen. Ook nergens is de energie zo zwaar als in Nederland.. Niemand ziet het want niemand kijkt meer om zich heen. De gevaren waren al in 1970 bekent, maar nergens en ook niet op internet word er echt over gesproken. En dan hebben we het nog niet eens over de sociale vervreemding..Echt rare dingen aan de hand, en typisch struisvogelpolitiek om te doen als of er niks gaande is..

 6. Helemaal alle straling ontlopen zal niet lukken ,zelf werk ik dan met een netwerkadapter setje ( dat het signaal door de elektriciteitsleidingen stuurt & niet zozeer door de lucht / zit ook een eindje bij het modem vandaan )
  Verder bel ik minimaal , maar besef ook : dat we overal omringd worden door straling 🙁 .

  • Marco, wees ervan bewust dat het Hoogfrequent signaal dat via jouw elektriciteitsleiding stroomt, tot ruim 100 meter in je omgeving straalt op de korte golf. Dit komt doordat jou leidingen niet zijn afgeschermd, zoals dat bij coax kabel wel het geval is. Het signaal is overigens geheel onschadelijk voor je gezondheid, evenals wifi.

   • Hey Nico, dank voor je reactie…

    wifi onschadelijk? Volgens mij is dat niet perse onschadelijk gezien de tests met planten gedaan door Deense scholieren. Los daarvan geloof ik voor geen meter dat het onschadelijk is.. Ik zet mijn wifi uit wanneer mogelijk

 7. Dag allemaal, Je kunt terdege wel iets aan de straling ( in je huis en telefoon) doen. Ik heb mijn huis en telefoon ontstoord met apparatuur van Memon. Dit is geen reclame maar een mededeling. Ik was hartstikke ellendig van onze WIFI. Tot ik er achter kwam dat de WIFI de boosdoener was. Dus snachts de wifi uit in eerste instantie.Stuit op weerstand bij de kinderen die willen downloaden. Toen Memon aangeschaft en nu kan alles rustig aanblijven zonder dat ik er last van heb.

 8. Oud nieuws en bangmakerij waar wij, gewoon volk, niks aan kunnen doen!
  Onze apparaten de deur uit doen heeft geen nut, zoals in het filmpje uitgelegd, het stikt overal van de straling, zet maar 1 stap naar buiten…

  Waarom zeg ik dat wij toch niks kunnen doen?
  Hier in Helmond hebben we een mooie splinternieuwe wijk Brandevoort. Hier overheen hingen hoogspanningskabels (nota bene ook boven een basisschool). De wijkbewoners hebben jaren gevochten om deze te laten opschuiven, weg uit de wijk. (waarom gingen ze er dan in eerste instantie een huis kopen, maargoed)
  Nu kort geleden is er een uitspraak van een rechter geweest die heeft verklaard dat de hoogspanningsmasten blijven staan waar ze staan. Punt! Einde verhaal, doodlopend spoor. Je wint het niet van de grote mannen (bedrijven)….

  Dus leg mij maar eens uit, wat kunnen wij hieraan doen?
  Meneer zegt wel mooi dat er veiligheidsrichtlijnen moeten komen voor deze bedrijven, maar kom met een werkelijke oplossing! Ik heb m niet, want het is mijn vakgebied niet, ik weet er niks van.

  Dus daarom vind ik het vooral bangmakerij, want iedereen weet hier al lang van, maar kunnen er gewoon niks aan doen!

  • Miranda, dat is dus ook hetzelfde wat ik denk als ik dit filmpje zie. Al zet ik mijn eigen draadloos internet uit bijvoorbeeld als ik ga slapen, door mijn huis heen stralen altijd nog de andere netwerken (soms log ik in en zie ik "8 netwerken beschikbaar"), die van de buren. Je hebt nog wel een keuze hoeveel tijd je met een mobiele telefoon aan je oor wilt doorbrengen en dat kun je nog met een headset doen, maar verder, het is gewoon overal en het is zo geintergeerd in ons leven inmiddels, hoe zou het dan anders moeten?

   Met de electriciteitsmasten, ja als die eenmaal op hun plek staan staan ze, die gaan ze echt niet verleggen, kost veel te veel geld. Dit is wel iets waarin de planning rekening mee kan worden gehouden door er geen huizen onder te bouwen maar gewoon een zone vrijhouden, maar ja dat is een keuze vooraf. Maar dan nog je hebt ook een electriciteitsmeter in huis die ook straling afgeeft.

   Het is gewoon onderdeel van ons leven, van onze samenleving en ja nou ja binnen het beperkte wat mogelijk is, er gewoon maar in leven.

   • Precies wat ik bedoel. Je ontkomt er toch niet aan. En ach we bellen al steeds minder, we appen voortaan meer, dus scheelt weer qua foon aan je oor….
    Ik vind het plaatsen van zulke berichten op een pagina, waar vooral mensen zitten die zich nogal veel aan kunnen trekken van dit soort dingen vanwege hun gevoeligheid, daarom ook onnodig en alleen maar bangmakerij…. Totaal geen meerwaarde qua informatie ofzo

    • precies….bovendien heeft de overheid het beste met ons voor..Die gaan echt niks doen wat schadelijk is voor je gezondheid.. Stel je voor zeg…En als het schadelijk is, wat dan…moeten ze dat toegeven? En dan word er dus paniek gezaaid….

     Dus lezen we dit liever niet… Mensen die echt al bewust zijn van stralings ziektes, zal je vaak niet meer horen via internet, verhuizen naar rustigere plekken, of gaan de grens over..
     in de meeste landen vind je nl nog geen zendmast om de 500 meter.. Hier in de grote stad is het inmiddels al normaal dat ieder kind turend naar een beeldscherm, weg uit het hier en nu door de stad fietst.. Iedereen houd zit samen in stand, je kan ook gewoon kabel nemen, en dect vrije tel..dat scheelt al een hoop..maargoed..
     Mss moet er eerst economische crash komen, en nog veel meer zieken, door (electro) stres, voordat mensen echt wakker worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in