De nieuwe vrouw is in diep contact met haar lichaam en intuïtie. In de keuzes die ze maakt, laat ze haar hart spreken. Doordat ze een innerlijke balans heeft gevonden, kan ze zich laten leiden door haar intuïtie. Ze is in staat om ‘out of the box’ te denken, voelen en handelen en staat met beide benen op de grond. Die gronding is onder andere zo sterk omdat zij in contact is met haar seksuele energie. Ze is sensitief en krachtig tegelijk en deinst er niet voor terug te laten zien wie ze is.

Mogelijk herken jij jezelf hierin. Of heb je misschien het gevoel dat je nog wat werk te doen hebt? Hier liggen enkele thema’s die om maatschappelijke aandacht vragen.

Daarom pleit ik voor een volgende stap in bewustzijn onder vrouwen, in het dieper toe-eigenen van de eigen seksualiteit en in het herkennen en bevrijden van subtiele onderdrukking. In dit artikel ga ik verder in op deze thema’s.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Divine feminine

Ik begin met het vrouwelijke spirituele en met mijn eigen zoektocht naar verbinding tussen spiritualiteit en seksualiteit. In vorige levens ben ik meerdere keren een non geweest en ik heb ook levens gekend waarin ik bedreven was in de temple arts en in het activeren van de kundalini-energie bij mannen en vrouwen.

De non in mij maakte dat ik mij een groot deel van mijn huidige leven richtte op spiritualiteit, het vrouwelijk/mannelijk goddelijke en het multidimensionele bewustzijn. De vrouw die thuis is in temple arts en een krachtige kundalini energie heeft, werd in mij in eerste instantie onderdrukt door een angst om niet zuiver te zijn in mijn werk met anderen.

In dit leven werk ik als lichaamsgericht therapeut. Ik ervaar het als mijn essentie en keuze om het goddelijke en het lichamelijke volledig met elkaar te verbinden en om spiritualiteit te gronden in het lichaam. Deelnemers uit mijn workshops over multidimensionaliteit geven mij terug dat ze meer zichzelf zijn en zich meer gegrond voelen.

Ik had vijf jaar geleden zelf niet aan zien komen dat tantra op mij wachtte als een volgende stap. In de tantra werd ik uitgenodigd een nog diepere connectie met mijn lichaam te maken. Ik ervaarde dat er nog veel meer lagen van gronding zijn dan ik dacht. Het effect was dat ik een ander perspectief in mijzelf ontdekte ten aanzien van seksualiteit en spiritualiteit. Beng, die twee kwamen samen in mij. Dat gaf een enorme bevrijding, kracht, sensitiviteit en vrouwelijkheid.

En sindsdien voel ik in alle lagen van mijzelf de essentie van de divine feminine.

Shakti

Shakti is een oorspronkelijke kosmische energie die door het universum beweegt. Shakti is ook de basisenergie van seksualiteit en brengt je in contact met je eigen levensenergie. De Shakti-energie beweegt door ieder individu als vuur, kracht, impuls en authentieke levensenergie. Het is de energie of krachtbron die iemand in zichzelf aan kan spreken en die de eigen seksuele energie activeert.

Het is bekend dat mannen en vrouwen seksualiteit verschillend ervaren. Voor mannen is opwinding heel dichtbij en voor hen is het gemakkelijk om contact te maken met hun seksualiteit. Voor vrouwen is intimiteit in het seksuele contact belangrijk. Deze intimiteit ontstaat door bijvoorbeeld zachte aanraking en diep voelen en ervaren wat die aanraking met je doet. Dat lijkt bijna in tegenstelling met de meer ongerichte Shakti-energie, waarmee een vrouw ook diepgaand contact maakt met haar eigen seksuele plezier, inclusief alle beweging en klanken die dat in haar genereert.

In de nieuwe vrouw zijn beide kanten aanwezig en geïntegreerd in wat wij noemen ‘sacred sexuality’. Zij kan zowel subtiel zijn, als haar vurige Shakti-energie laten stromen. Tenminste, als de Shakti uitgezuiverd is van lust en schaduwaspecten, zoals de spin die het mannetje op wil eten of de slang die wil verleiden. Vrouwen die zich identificeren met hun spiritualiteit hebben mogelijk moeite om zich hun eigen Shakti toe te eigenen, uit angst dat ze deze schaduwaspecten in zichzelf tegenkomen. Maar wij zijn alles: licht en donker, subtiele energie en pure kracht.

Vrouwenkracht

Het dieper toe-eigenen van de eigen seksualiteit kan beginnen met het (innerlijk) contact maken met de vrouwelijk lichaamsdelen zoals o.a. de eierstokken, baarmoeder en yoni. Een vrouwenlichaam brengt veel mooie, maar vaak ook heftige thema’s met zich mee. Al die ervaringen hebben hun uitwerking op hoe je je lichaam ervaart en de mate waarin je je lichaam lief kunt hebben. Soms zetten emoties zich vast in je lichaam of is er een lichaamsdeel waar je, soms onbewust, liever geen contact mee maakt, omdat het gerelateerd is aan emotionele ervaringen. Fysieke klachten kunnen hier een gevolg van zijn.

Het mooie van deze tijd is dat alles herschreven en geheeld kan worden.

Ik ervaar dat we in deze tijd eraan toe zijn onze spiritualiteit dieper te integreren in het lichaam. Het is dus niet voor niks dat tantra populair is, het is een belangrijke sleutel in het openen van de seksuele energie. Voor mij is het wel belangrijk om te benoemen dat het een tantra is, gericht op verbinding vanuit het hart, het ervaren van de heiligheid van seksualiteit, op heling en activatie van het divine feminine in iedere vrouw.

Subtiele aspecten van onderdrukking

Er zijn een aantal gebieden waar wij vrouwen onze kracht en zeggenschap meer mogen laten gelden. Als voorbeeld wil ik de ziekenhuizen noemen waar tegenwoordig 80% van alle geboortes van eerste kinderen plaatsvindt. In deze instituten hebben mannen lang de dienst uitgemaakt, waardoor hier ongemerkt veel subtiele onderdrukking van de vrouw plaatsvindt.

Ik ben opgeleid als energetische doula. In die rol ervaar ik dat de natuurlijke wijsheid van het lichaam van de vrouw bij het geboorteproces vrijwel is buitengesloten door alle protocollen in de medische wereld. Ik ervaar het als een bijzonder kip-ei verhaal: vrouwen zijn soms getraumatiseerd door seksueel misbruik of door andere gebeurtenissen, waardoor zij geen goed contact met hun lichaam hebben. Er zijn medische ingrepen uitgevonden, zodat ook wanneer een vrouw niet volledig bij haar positieven is, een geboorte toch veilig plaats kan vinden. Vervolgens heeft de medische wereld deze ingrepen tot normale dagelijkse routine verheven, wat weer als gevolg heeft dat meer vrouwen het contact met hun lichaam kwijtraken bij zoiets essentieels als geboorte geven.

De beeldvorming dat ingrepen nodig zijn, is mogelijk versterkt door de vele dokterscènes op TV waardoor veel vrouwen angst hebben voor pijn bij een bevalling. Wil je als vrouw een natuurlijke geboorte, dan vraagt het een wakker bewustzijn en veel doortastendheid.

Dit is een van die gebieden waar het zo belangrijk is dat vrouwen opstaan en niet de gangbare (ziekenhuis)praktijk aanvaarden als gegeven, maar zichzelf als uitgangspunt nemen en zich hun vermogen opnieuw toe-eigenen om op een natuurlijke manier geboorte te geven. Of we nou moeder worden of niet, het wordt tijd en dit is ook de tijd dat we massaal op gaan staan en de nieuwe vrouw belichamen. In eerste instantie voor onszelf, maar ook voor onze partners, dochters en kleindochters. De nieuwe vrouw is de vrouw van de toekomst.

Welke stap kun jij nu zetten?

Ik roep jou als vrouw daarom op om hieronder te reageren, zodat we met elkaar het gesprek aan kunnen gaan. Zo kunnen we elkaar bekrachtigen en steunen in het veranderingsproces waar we ons in bevinden. Ben je een man? Ook dan heb je misschien een waardevolle bijdrage. Schroom niet om van je te laten horen…

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Mooi geschreven! De Nieuwe Vrouw kan inderdaad op gaan staan. Ik wil er graag een kanttekening bij plaatsen. Christos Sophia (De Ziel) heet niet voor niets CHRISTOS Sophia. Want Christos is de Mannelijke Energie. ‘Zij’ is dus hybride en androgyn. Als we denken dat het ‘enkel’ de Vrouwelijke Energie is, dan kunnen vrouwen pogen op te staan, door de mannelijke yang energie in zichzelf te bypassen of over te slaan. In de dualiteit, zijn er yin en yang. Sophia, schiep op aarde de man, het evenbeeld van de Mannelijke God, met wie zij Een was. Haar creatie tools waren de appel, en de slang, de kundalini energie. Toen zij de appel had gegeten, en Adam ook een hapje nam, kwam de creatie van de mannelijke Adam in de vorm tot stand. Zij ging hem niet voor niets voor met die appel. Want hierin zaten de Kennis en Wijsheid van Divine Creation die de aarde vorm (Adam) schiep.

  Door stoorzenders en akashic records, die ontstonden door de tijdslijden van de mensheid, werd Adam de Demiurge, de halfgod. Hij sloot het vrouwelijke buiten. Hij werd patriarchisch gezien: The Self Made Man. Alsof hij nooit uit een schepping of creatie was gekomen, maar zichzelf had geschapen. Hij volgde de Crystal Method of Christ-all Method of Crystal Meth (wat je ook kan ervaren als je lang tv kijkt of internet). Het voor-beeld van een Christus moest gehaald worden. Let wel: Christos zonder Sophia in deze. De diaman(t) of de dia man (voor-beeldige plaatje, self image) wilde het Diamanten Pad lopen zonder zijn oorsprong te erkennen. Het vishaakje achter het woord diaman(t) is dat ‘he got hooked’ to himself, de narcotische narcist.

  Zoals een diamant onder grote druk in de aarde groeit, en ook symbool staat voor Bestaansangst (velen kunnen diamanten niet aan, omdat als zij deze dragen en niet in balans zijn, deze alle angsten aanraakt). De Adam, die nu Demiruge werd, zette zichzelf onder grote druk om het Voor-Beeld te zijn, zonder erkenning aan het ontvouwingsproces van menswording. Hij wilde voor God spelen en onder grote druk, bleef hij leven in het concept, het voorbeeld van de Christus. Hij bootste de Goddelijke Mannelijke Energie na, waar Sophia haar heelheid had opgegeven door zich af te scheiden van haar Divine Masculine Energy. Die pijn voelde zij en hij vulde ‘het gat in de markt op’. Na vele teleurstellingen over de man, is de vrouw nu veelal bezig om zowel haar wonden te helen als weer als Sophia, haar Christos toe te laten. En je kunt die twee dingen niet echt tegelijkertijd doen. Als dat wel lijkt te werken, hoort dat vaak bij het bewustwordingsproces dat dit uiteindelijk dus niet lukt.

  Je meer afzonderen van de mannelijke aarde man en ook jouw Christos Mannelijke Energie toelaten is de Heelwording van het Vrouwelijke, de Sophia. Daarom is het ook verwarrend als vrouwen enkel denken hun Vrouwelijke Energie toe te moeten laten. Want hierdoor scheiden zij man en vrouw zoals ook gebeurde in de dualiteit op aarde. Als je Sophia toelaat, de Vrouwelijke Energie, zit daar ook de Mannelijke Energie in, beiden Goddelijk. Dus het kan verfrissend zijn, om als je de Vrouwelijke Goddelijke Energie toelaat, ook te beseffen dat de Man ‘meekomt’. Niet zoals in de dualiteit op aarde.

  Als we teveel uitgaan van de Sophia, zonder Christos, de Mannelijke Goddelijke Energie, lijkt het weer verdacht veel op Lemurie, het Matriarchaat. En ook die heeft eonen lang de man overheerst. De mannelijke overheersing is een gevolg daarvan. Zoals poppetjes in een Weer Huisje. Soms kwam de ene naar voren in een tijdperk, daarna weer de andere. groetjes

 2. “ Het is bekend dat mannen en vrouwen seksualiteit verschillend ervaren. Voor mannen is opwinding heel dichtbij en voor hen is het gemakkelijk om contact te maken met hun seksualiteit. Voor vrouwen is intimiteit in het seksuele contact belangrijk “

  Dit klinkt wel heel dogmatisch. Heel erg zwart-wit, wat het mijn inziens en ook in mijn ervaring totaal niet is. Net of het voor mannen niet belangrijk kan zijn dat er sprake is van intimiteit in de seksuele opwinding. En net of vrouwen niet zonder intimiteit en gevoel seksueel actief kunnen zijn. Ik ben zelf een man, of iig heb ik in deze realiteit een mannelijk lichaam, mijn wezen is niet specifiek mannelijk of vrouwelijk zoals wij dat nu hier op aarde ervaren. We zijn niet ons lichaam, en het is belangrijk dat we er ons ook niet teveel mee identificeren. Wel is het belangrijk om echt in het lichaam aanwezig te zijn, mentale krachtige energiën die je in je draagt. Noem het sprituele dan wel seksuele energie.

  • Mee eens, Syl. Het kan net zo goed andersom. We hebben allemaal meer ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ aspecten in ons. Gelukkig is het niet zwart-wit.

 3. Prachtige lieve Joanne! Hier kan ik weer een stukje mee vooruit! Mijn eigen oerkracht weer wakker schudden. Dank je lieverd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in