De bijkomstige schoonheid van je pijn
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Laatst las ik een heel leuk Arabische gezegde met diepe wijsheid: “Vertrouw op de hogere macht, maar bind wel je kameel vast.“

Eenvoudig maar heel treffend beeldend weergegeven. Als ik tijdens mijn coaching het thema ‘vertrouwen’ aanreik, dan zie ik telkens weer een verbouwereerd gezicht met de eeuwige vraag: “ Maar Isabelle, hoe doe je dat eigenlijk, vertrouwen hebben?” Omdat ik wel van een grapje hou, durf ik wel eens te antwoorden : “Precies het tegenovergestelde doen van wat je nu doet! 😉 ”. En de klanten kunnen dit grapje wel smaken. Het helpt hen ook om het verkrampte proberen en moeten los te laten en te relativeren.

Sommigen zeggen me:” Isabelle, ik heb daar al mee geoefend hoor, maar dat werkt niet. Als ik gewoon de teugels loslaat en me van niks meer aantrek, dan voel ik me nog slechter”. Nou, wat is vertrouwen dan wel?

Wat is vertrouwen?

• Vertrouwen is een ja zeggen tegen wat jij voelt en dit blindelings volgen
• Vertrouwen is je voelen als kompas inzetten om jouw leven richting te geven.
• Vertrouwen is juist wel de teugels stevig in eigen handen nemen en houden.
• Vertrouwen draait om bewust keuzes maken gestoeld op je gevoel van wat je vreugde geeft.
• Vertrouwen draait om durven beleven en ervaren, het ‘moeten’ switchen in ‘mogen’
• Vertrouwen is het tegendeel van de teugels loslaten en je van niks meer aantrekken.

Vertrouwen is een bewuste keus, een actie die jij onderneemt om het maximum aan vreugde in je leven aan te trekken, met je gevoel als leidraad.

De denktrant van : “Ooh leuk; ik moet nu niks meer zelf doen, ik moet enkel vertrouwen hebben en het komt wel goed”, is inderdaad de snelste denkweg naar problemen, rampen, irritaties en onbegrip.

Sta nu eens bewust stil en geef je over aan je gevoel als je het woord vertrouwen leest. Voel wat dit doet in je lichaam. Je zal merken dat je lichaam zich als het ware opent.

Lees nu de zin: ik moet niks meer zelf doen, ik moet enkel vertrouwen hebben, het komt wel goed. Merk nu hoe je lichaam zich terug sluit. Een eerste stap naar vertrouwen is dan ook alle ‘moeten´ vervangen door ´mogen´. Wanneer je ´mogen´ gebruikt, kom je weer terug op twee denksporen. Want als je het ene mag, mag je automatisch ook het tegendeel. De kracht van het woord ´mogen´ is dat de keus volledig bij jou blijft.

Je bent de spil van jouw leven

Belangrijk om te onthouden is dat er maar één spil is in JOUW leven en dat ben JIJ. Wanneer je de lading van het woord ´leven´ voelt, voelt dit aan als zowel een zelfstandig naamwoord ALS een werkwoord. Met de term ´leven´ wordt bedoeld: ”het geheel van ervaringen die jouw potentieel verfijnen en versterken. Maar leven betekent ook het actief ontdekken door de keuzes die je maakt.”

Bestaan, er zijn en leven is een actief gegeven met als enige vaste waarde de constante verandering. Jij bent niet meer de persoon die jij 2 seconden geleden was. Vanaf dat je wakker wordt, begin je te denken en popt je wereld als het ware op. Elke gedachte is een verandering van energie.

ZONDER JOUW DENKEN BENOEM JE NIKS EN IS ER NIKS.

Je denken bestaat op 3 niveaus:
– ziel/ hogere macht
– ego/persoonlijkheid
– lichaam/materie

Als je vertrouwt op je hogere macht of je intuïtie, weet je dat je de juiste keuzes zal maken in jouw leven. Je kameel, hier symbool voor je ego/persoonlijkheid dien je echter vast te binden (= leiden) of het zal zijn eigen pad willen bewandelen, los van de leidraad van je ziel.

Dit binden staat ook symbool voor het rekening houden met de materiële wetten van deze aardse schepping. Je lichaam is beperkter dan je geest. Wil je je vrij als een vogel voelen, dan kan je niet denken: “ ik vertrouw op de hogere macht, spreid mijn armen en vlieg.” De wetten van de materie zijn dan onverbiddelijk, je zal te pletter storten en je lichaam verliezen.

De meest voordelige manier om keuze te maken

Wat is de beste manier om de voor jou goede keuzes te maken in jouw leven? Volg je gevoel, namelijk: dat gevoel dat voor je eerste gedachte komt. Je ziel of hogere macht, zal je altijd leiden naar dingen die je vreugde bezorgen. Als een persoon, ding of situatie je tegenstaat, is het je ziel die je laat weten dat deze trilling niet bij je past. Deze verbinding zal uitdraaien op een voor jou onprettige ervaring.

Angst is een niet verbonden zijn met je hogere macht. Angst is je laten leiden door je beperkte persoonlijkheid die je zal laten lijden in plaats van dat je geleid wordt. Hiermee heb je een volstrekte garantie dat je onprettige keuzes zal maken.

Bij angst dien je je aandacht van je zonnevlecht (net onder je middenrif) naar je hart te verplaatsen, en 7 keer diep tot in je buik te ademen. Bevestig dan voor jezelf dit contact met je hogere zelf en weet dat als je vanuit dit punt keuzes maakt, je erop mag vertrouwen dat ze de juiste zijn. Dat is vertrouwen op je hogere macht vanuit een bewuste keuze, rekening houdend met je beperkingen als fysieke persoonlijkheid.

Ik wens je veel plezier op je levenspad vol vertrouwen.

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in