verandering
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Wil je verandering?

 • wil jij ook zo graag dat de wereld verandert?
 • wil jij ook zo graag dat de ander verandert?
 • waarom deze kracht tot verandering niet zelf opeisen?

Als je alles laat afhangen van de ander zal je waarschijnlijk nog lang kunnen blijven wachten. Dit is volkomen logisch want het is onmogelijk om direct in te grijpen in de buitenwereld of bij de ander.

Hoe komt dat?

Het aardse concept is heel wetmatig opgebouwd. De buitenwereld is gevormd door de som van alle unieke, autonome individuen. Het leven van het individu wordt gevormd door de zichtspunten en keuzes van dat individu. Als metafoor kan je stellen dat het leven je lichaam is en dat de individuen je lichaamscellen zijn. Samen vormen ze je lichaam. Wanneer de mens functioneert vanuit zijn zielepotentieel zal de cel gezond zijn. Maakt de mens echter “foute” keuzes door te handelen vanuit zijn angstig ego, zal de cel ziek worden en daarmee kan het hele lichaam verziekt worden.

Het is bijgevolg logisch dat verandering verwachten van de buitenwereld zinloos is en dat het onmogelijk is om de buitenwereld of de ander te veranderen. Het wachten op verandering en transformatie is tijdverspilling en zorgt enkel voor frustraties, ongenoegen, ongemak en een gevoel van machteloosheid.

Wat kan je dan wel doen als je verandering wil?

Je kan enkel beginnen bij de basis, de cel (jezelf), waaruit het lichaam (het leven) opgebouwd is. Als jij zelf terug gezond wordt door je angsten los te laten en vanuit je zielegevoel en intuïtie te leven zal je merken dat JOUW wereld zal veranderen. Ook de ander zal anders op je reageren en het zal het lijken alsof die ook met je mee verandert.

Vandaar dat de enige oplossing ligt in het worden van de verandering die je wil zien.

Voorbeeld: je wil dat je partner/baas zachter/respectvoller met je omgaat.

Dan is het belangrijk om te kijken hoe jij met jezelf omgaat, want:

 • jij kan maar omgaan met de ander zoals jij met jezelf omgaat
 • je kan ook maar toelaten wat jij aan jezelf geeft

Je kan alleen maar omgaan met de ander zoals jij met jezelf omgaat.

De meeste mensen staan hier niet bij stil maar het is een heel belangrijk gegeven. Je handelt altijd vanuit gekende gegevens opgeslagen in je onderbewustzijn, die je kan zien als je automatische piloot. Als jij jezelf niet vertrouwt is er geen herkenningspunt in je hersenen voor vertrouwen. Je zal dus automatisch,onbewust handelen vanuit wantrouwen. Je kan wel denken dat dit niet zo is maar op subtiel, onbewust niveau zal zich dat spiegelen in het timbre van je stem, je lichaamshouding, je bewoording, je handelingen. De ander zal dit onbewust oppikken en terugkaatsen of spiegelen naar je. Dat houdt in dat je uiterlijke wereld een spiegel is van je innerlijke wereld. En dat is een geschenk want dat wil zeggen dat de macht tot verandering in je eigen handen of beter gezegd in je eigen denken ligt.verandering-graffiti

Je kan ook alleen maar toelaten wat jij aan jezelf geeft

Neem nu dat ik je een heel waardevol van fijn mens vind en dat ik je dit zeg. En jij hebt het idee dat jij waardeloos en moeilijk bent, dan zal jij NOOIT kunnen/willen aanvaarden dat ik anders naar je kijk of anders over je denk. Liefde en aandacht zal jij afwijzen en je zal jezelf verder wegcijferen en klein maken. Zo komt het dat je onbewust mensen zal aantrekken die je op die manier willen behandelen want je kan maar accepteren wat voor jou waarheid is. Tot op het ogenblik dat jij bereidt bent liefde en zelfwaardering toe te laten bij jezelf, zal jij nooit kunnen aanvaarden dat een ander je met andere ogen bekijkt of je iets anders geeft dan dat wat jij wil zien bij jezelf.

Het geschenk van zelfbeslissingsrecht

Zo komen we bij de mogelijkheid om dingen te veranderen. Je kan maar iets veranderen als je de dingen in jezelf veranderd. En met die dingen bedoel ik: je kijk op het leven, je denkpatronen die je keuzes aansturen. Onthoudt heel goed dat enkel jouw keuzes zorgen voor wat gebeurt in je leven. Niemand anders kan keuzes maken in jouw plaats want jij bent de enige die akkoord gaat of niet akkoord gaat met de ander. Je kan wel zeggen: “ja maar ik kon niet anders” dan zeg ik je:”jawel had je je angst losgelaten had je anders gekozen”.

Je hebt ALTIJD de keus tussen :

– ja ik wil

– nee ik wil niet

Wil je verandering? Kijk dan wat je wil veranderen, kijk heel eerlijk en zonder oordeel welke gedachtepatronen jij als waarheid aanvaard hebt. Weet dat enkel jij die macht hebt om je waarheid te veranderen en dat je dat elke seconde van de dag kan doen.

Maak regelmatig 5-10 minuutjes voor jezelf vrij waar je kan stilstaan bij wat jij echt wil, wat je een goed gevoel geeft en wat je energie schenkt. Durf bij de sturen, je gedachten en kijk op de wereld te veranderen en wees niet bang voor afwijzing als je van gedachten veranderd. Je hebt het volste recht om JOUW leven bij te sturen.

Isabelle Lambrecht   www.isahealing.eu

vitaal water
vitaal water
vitaal water

15 REACTIES

 1. Prachtig mooi artikel. Het is niet gemakkelijk om voor jezelf te kiezen. Ik zie sinds kort pas alles anders en wil zeker veranderingen doorvoeren maar idd angst is daarvan een grote boosdoener. Ik heb in mijn leven vele keuzes gemaakt met mijn verstand en wil nu echt eens naar mijn hart gaan luisteren alleen vergt dat veel lef. Iets wat ik nog aan het opbouwen ben. Ook is er angst om er alleen voor te staan. Al met al een niet gemakkelijke weg. Het bekende van wat je nu hebt de pijn en verdiet is bekend en je weet niet wat er komen gaat zodra je naar je hart gaat luisteren.

 2. dank michèle en ja zolang de mensen vechten ipv voor zichzelf te kiezen en niet bereidt zijn de verantwoordelijkheid bij zichzelf te zoeken zeker inzake zingeving voor het leven, zullen we nog een tijdje geplaagd zitten met terroristen ………..zovelen zijn terroristen in hun eigen leven ……..de buitenwereld is een spiegel van de innerlijke wereld en ik merk bij heel veel mensen nog zinloosheid en chaos

 3. Fijn artikel maar zoals je schrijft je hebt altijd keuze en jij beslist altijd. Vriendelijke groet, Lutje

 4. Zeker een pracht artikel Michéle

  Op de een of andere manier heb ik Weinig problemen gehad
  tijdens werk of ergens anders dat mensen niet aardig deden tegen mij .
  Of ik negeer het , want er zijn zoveel verschillen in mensen .
  Ik probeer een ander nooit te veranderen . waarom zou ik .
  Ieder individu is uniek . dat is zeker . laat ze .
  Misschien straal ik iets uit wat de ander weer oppikt .
  Ik probeer altijd vriendelijk te zijn. ook al is een ander dat niet .
  Ik besef ook heel goed dat mensen zijn zoals ze zijn.
  Toen ik jong was heb ik wel veel moeten leren over mijzelf dat zeker..
  Daar kom ik later op terug.
  Ik kwam een jaar of wat terug bij arts met mijn man in Amsterdam .
  Mijn schoon fam . die kwam er ook .
  Ze hadden het er over dat die arts geen woord sprak tegen hun . alleen noodzakelijk .
  Ik was verbaast . want tegen mij sprak hij dus wel . hij legden mijn uit wat hij met mijn
  Mans rug ging doen . hij tekende alle wervels uit op zijn rug ..
  Ik weet het niet hoe het zat . maar volgens mijn man krijg ik een boom aan het praten.
  Misschien omdat ik geïnteresseerd was in zijn werk . dat de man dat waardeerden .
  Het komt ook denk . omdat ik tegen niemand opkijk . we zijn allemaal gewoon mensen.
  Dat voelt men . al is het iemand van koninklijke bloede . maakt mij niks uit . een mens is een mens.
  Ik heb ook mensen ontmoet trouwens die zichzelf waardeloos vonden . en totaal geen eigenwaarde bezitten . Ik heb zo vaak op ze ingepraat om ze op te krikken en ze een boost
  te geven . het is zo jammer een ander met verdriet te zien.
  Maar als ze niet willen inzien dat ze even waardevol zijn als een ander is het erg moeilijk .
  Dan zeggen ze b v ja jij heb zulke leuke kleren . jij sta met alles . dat staat mij niet .
  Dan zeg ik meestal dat het de grooste onzin is die ze uit uit kramen .
  Ze willen gewoonweg niet . ik heb mijn kleding gewoon bij de kringloop vandaan . dat vindt ik
  erg leuk . en het kost weinig . maar ik dring ze niks op zou niet durven .
  Het is maar een voorbeeld . het gaat niet alleen over uiterlijkheden.
  Je bent alles waard . als je dat maar inziet . ik heb er ook aan moeten werken .
  Ik was als jong meisje ook niet zo zeker van mijzelf . en voelden mij enorm onzeker .
  Maar als je niet wilt veranderen , blijft alles bij het oude . de wereld draait gewoon door zonder jou
  Je moet gewoon zeggen tegen je spiegelbeeld . ik kan de wereld aan . Ik ben het waard.
  Het is zo zonde van alle mooie dingen die je mist . een coach is misschien ook wat .

  Misschien lijkt het makkelijk voor mij . maar geloof mij . ook ik heb een lange weg afgelegd .
  Ik heb ook diverse angsten moeten loslaten , om te komen waar ik nu ben . dat meen ik.

  ❤️ Mijn dank Isabelle voor jou artikel .

  Liefs Jannie .

 5. Leuk artikel, maar niet meteen "nieuw". Hier bestaan ook heel wat boeken over. Jammer dat je je bronnen niet vermeldt. Dan konden we allemaal aan de slag. Het thema/ gegeven voelt immers erg "juist" aan. Groetjes!

  • hallo sophie, het is blijkbaar een belangrijk thema voor je. Als ik je antwoord lees dan komt in me op dat jij excuses zoekt om nog niet aan de slag te gaan, om nog niet op je gevoel te vertrouwen. Het gegeven voelt juist aan maar toch duw je het van je af. De bronnen die jij noemt zijn oa mijn vele gelezen boeken (een kleine greep vind je op mijn site) maar eigenijk schrijf ik gewoon vanuit eigen ervaring.

   Wat houdt je tegen om al aan de slag te gaan met de info van mijn artikel en met de kennis die je al hebt? Herlees het een paar keer en toets dan eens af waar jij in jezelf toepast wat hierboven staat. Het leven is wat het is, en al de zelfhulpboeken en artikels herkauwen hetzelfde tot het doordringt. Ieder geeft er zijn unieke klemtoon aan zodat het eindelijk kan doordringen.

   Het grappige is dat dit artikel handelt over beslissingsmacht en dat jij je macht weggeeft aan bronnen buiten jou.

   Wie weet kan je nu wel aan de slag 😉

 6. Zeer verhelderend artikel. Ter aanvulling: "Wanneer je altijd in dezelfde richting blijft lopen, kom je uiteindelijk je eigen voetstappen tegen".

  • dank, ik denk nog eventjes na over je stelling op de één of de andere manier klopt dit niet voor me…….zolang je blijft lopen is er hoop maar dat je je eigen voetstappen terug tegenkomt dat denk ik niet want dan zou je achteruit moeten lopen ……….langs de andere kant is de materie eindig en afgebakend dus als je lang genoeg blijft lopen hmm misschien wel ……..weer iets om over te mijmeren vandaag 🙂 fijne dag nog

    • jazeker maar aangezien de enige constante de constante verandering is is niks nooit hetzelfde, dus moet er op de een of de andere manier een kleine afwijking zijn, ondanks dat de wereld rond is ……….als ik nu verder mijmer, als je lang genoeg (eeuwen) blijf lopen ga je mss uitkomen in een punt en ontmoet je terug jezelf ……..of als je dezelfde richting blijft lopen (hiermee bedoelen ze je gevoel volgen) ga je je eigen voetstappen weer tegenkomen waarmee je ziel bedoelt wordt ……nu snap ik waarom de zin me triggerde, weer mooie inspiratie, dank .

 7. Schitterend artikel. Meer mensen zouden dit moeten lezen, zeker met alles wat er nu gebeurt in deze wereld. Heb het dan ook op mijn tijdlijn gezet !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in