Will Smith

Will Smith is ongetwijfeld één van de meest herkenbare gezichten in Hollywood. Hij heeft ons allemaal aan het lachen gemaakt als de “Fresh Prince of Bel Air”, aan het huilen gekregen in “Seven Pounds” en het leven een beetje meer leren waarderen in “The Pursuit of Happiness”.

Will Smith is naar mijn mening een opmerkelijk acteur, die van nature schijnt te begrijpen hoe je boeiende prestaties moet afleveren, wát de rol of het verhaal ook van je vraagt. Maar wat velen van jullie misschien niet weten is dat Will Smith ook heel inspirerend is als hij niet op het zilveren doek te zien is.

Gedurende het verloop van zijn carrière heeft Will ons gedurende meerdere publieke optredens met enkele zeer diepzinnige woorden van wijsheid verrast. Of hij nu een nieuwe film aan het promoten was, sprak over zijn opvoeding, of deelnam aan een diepgaand persoonlijk gesprek, het lukte hem altijd ons iets mee te geven om over na te denken.

Hier is een krachtige en befaamde compilatie van interviews van Will Smith die je zéker het duwtje kan geven dat je nodig hebt om alles waar je je zinnen op zet te kunnen veroveren:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het begint met houden van het leven

We leven in een werkend menselijk lichaam, op een planeet die bol staat van de kansen en toch haten velen van ons deze ervaring. Hoe kan het zijn dat enkelen van ons besluiten dit bestaan te verachten, terwijl Will Smith, een mens net als wij, in staat is er met heel zijn hart van te houden?
Ik weet dat velen dit al snel zullen toekennen aan sociaal-economische status die een stuk hoger ligt dan die van velen van ons, maar het lijkt er zeker op dat Will deze mindset al bij zich had vóór hij het succes bereikte dat hij nu heeft. Het lijkt er ook op dat dit verschil in mentaliteit misschien juist wel het sleutelingrediënt is die hem heeft gebracht tot waar hij nu is.

Het maakt niet uit hoeveel ontberingen je op dit moment op je pad hebt, je hebt altijd een keuze. Kies je ervoor van het leven te houden met de triomfen én ontberingen die het je te bieden heeft? Of kies je ervoor er een slachtoffer van te zijn, die nooit de controle neemt en het geschenk van het leven dat we allen hebben waardeert?

Krachtige kant en klare uitspraken

Er zitten een aantal krachtige kant en klare uitspraken in deze compilatie, maar hier zijn sommige die er voor mij écht bovenuit staken:

• Grootsheid is geen “Goddelijk” kenmerk, het zit in ons allen
• We hebben de neiging om situaties veel moeilijker te maken dan ze hoeven te zijn ( dit wordt gevoed door de mindset dat “het niet makkelijk kán zijn”)
• Je wordt met een talent geboren, maar het verkrijgen van competenties kost uren en uren werk en inzet om te kunnen beklijven
• Of je nu met veel talent geboren wordt of niet, een ongekende werkethos kan je voorbij het niveau van talent brengen waarmee iemand anders van nature geboren wordt.
• Als je doelen stelt, focus je dan op het proces in plaats van op het einddoel. Focus je er op iedere steen zo perfect mogelijk neer te leggen in plaats van een hele muur te bouwen.
• We hebben allemaal de verantwoordelijkheid om van deze wereld een betere plek te maken.
• Succes vereist een verbeeldende kwaliteit. Je moet kunnen fantaseren tot je bij het punt komt dat jij iets ziet gebeuren dat niemand anders ziet gebeuren.
• Stop ermee jezelf te identificeren met de term realistisch. Het werpt een barrière op. Onthoud in plaats daarvan dat alle grote uitvindingen eens gezien werden als onrealistisch en nu tóch bestaan.
• Kies en het universum zal je uit de weg gaan.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in