helen van de womb

De Womb, het fundament van onze persoonlijke kracht

Terwijl we individueel en collectief ontwaken, zijn we begonnen met de taak om bewust opnieuw contact te maken met twee vitale energiecentra die ons in staat stellen om uit de dualistische geest naar onze intuïtie en ons vermogen tot liefde te gaan. Dit zijn de pijnappelklier of het Derde Oog en het Hart. Als we bepaalde spirituele oefeningen omarmen, inclusief bepaalde vormen van meditatie, yoga en sjamanistisch medicijnwerk, ondersteunen we onszelf om deze twee centra te openen en te helen.

geschreven door Diana Beaulieu

Deze verschuiving naar ons intuïtieve, hart-gecentreerde bewustzijn opent voor ons een weg naar multidimensionale werkelijkheden, vormt onvoorwaardelijke liefde voor onszelf en elkaar en doet onze diepe verbinding met het verenigde bewustzijnsveld, ons universum, opleven. Dit is al een grote sprong voor de mensheid.

Echter voor sommigen van ons ontbreekt er een belangrijk puzzelstukje in het verhaal van onze ontwakingsreis. Dit puzzelstukje is een dieper krachtcentrum in ons dat ik de ‘Womb’* noem. Bij vrouwen van wie het orgaan aanwezig is, is de Womb een centrum van energie en bewustzijn dat de frequentie van de geslachtsorganen en de fysieke baarmoeder omvat. We hebben echter allemaal een energetisch bewustzijnscentrum dat we de Womb kunnen noemen. Vrouwen die geen fysieke baarmoeder meer hebben worden hier ook bij meegerekend. Bij mannen is de Womb bekend als de Hara (een Japanse energieterm).

De Womb, als een centrum van bewustzijn, vertegenwoordigt het fundament van onze persoonlijke kracht gedurende ons leven op aarde. De frequentie van de Womb is relatief zwaar en ligt heel dicht bij de trilling van ons fysieke lichaam. Een energetisch gezonde en sterke Womb zie je rechtstreeks weerspiegelt in onze lichamelijke gezondheid en in het bijzonder de gezondheid van onze geslachtsorganen en de diepe emotionele structuren van het bekken, inclusief de psoas (bekend als de spier van de ziel).

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het helen van de wombHeldere en gezonde Womb-energie draagt bij aan een diep gevoel van gronding en verbinding met ons fysieke lichaam. Voor degenen die hun intuïtie al hebben ontwaakt en meer vanuit hun hart leven, is de Womb de volgende stap naar hun essentie: de terugkeer naar het volledig bewonen van ons lichaam en ons gevoel van diepe emotionele veiligheid en geaardheid in het dagelijks leven. De geheelde Womb bevat goddelijk gebalanceerde seksuele energieën, die de bron zijn van onze creativiteit en inspiratie.

Kort samengevat, laten we zeggen dat als het Derde Oog en Hart hier zijn om ons te openen voor de waarheid van het multidimensionale universum en er verbinding mee te maken door middel van liefde, de Womb de sleutel is tot ons vermogen om diepere niveaus van persoonlijk welzijn te ervaren in ons lichaam en in het dagelijks leven van de mens.Door het belichamen van de Womb zijn we in staat om onze spirituele waarheid vertalen naar echte en gegronde acties, die de mensheid en de aarde naar hun hoogste potentieel zullen herstellen.

Individueel en collectief trauma

Het probleem is echter dat velen van ons zijn gescheiden van dit essentiële krachtcentrum. Hier zijn veel redenen voor, maar een van de meest fundamentele redenen is dat de Wombverschillende wonden heeft opgelopen op individueel, historisch en collectief niveau. Deze wonden hebben ertoe geleid dat we ingebedde trauma in onze Womb-energie hebben. En op een psychologisch niveau is de definitie van trauma juist dat het een gebeurtenis is die ons verder brengt dan ons vermogen om ermee om te gaan.

Veel van ons hebben een Womb-trauma opgelopen door bijvoorbeeld:

 • Seksueel geweld en misbruik, of scheve en niet-geliefde seksualiteit
 • Moeilijke bevalling, abortus, miskraam en daar uit voortvloeiend trauma en rouw in de baarmoeder
 • Slavernij (historisch gezien feodale boerenslavernij en nu schuldenslavernij en kantoorslavernij) die leidt tot diepe overlevingsstress en de angst om niet genoeg te hebben

Onze Womb houdt ook collectieve littekens van vroeger vast.We zitten namelijk allemaal negen maanden in de baarmoeder van onze moeder en in deze periode ontvangen en slaan we we haar trauma’s op en die van haar (groot)moeder. Aangezien dit van de ene generatie op de andere is gebeurd, helemaal terug tot in onze voorouderlijke lijn, bezitten we uiteindelijk lagen van historische trauma’s uit een ongelooflijk gewelddadige periode uit de menselijke geschiedenis waarin verkrachting, militaire verkrachting, seksuele marteling, oorlog en slavernij (en in veel plaatsen zijn nog steeds) alledaags en genormaliseerd was.

Wanneer we dieper in de Womb gaan, ontdekken we de herinnering aan het oorspronkelijke trauma van de mensheid. De herinnering dat we ontworteld zijn van onze rechtmatige soevereine en overvloedige relatie met de aarde en met elkaar (zie “The Fall: The Insanity of the Ego in Human History and the Dawning of A New Era “door Steve Taylor Ph.D voor een uitgebreidere historische beschrijving van dit trauma). De Womb herinnert zich dit en deze herinnering is opgeslagen in ons lichaam op een cellulair niveau.

De manieren waarop we ons trauma tot uiting kunnen brengen, kunnen zijn:

 • Ongezonde of verkeerde seksuele relaties en een lage seksuele of fysieke stroom en zelfrespect.
 • Te veel in je hoofd leven, intellectueel gedreven zijn of “spaced out” en niet-geaard zijn.
 • Fysiologische aandoening in de baarmoeder, inclusief (bij vrouwen) fibromen (vleesbomen), endometriose en (bij mannen) prostaatkanker.

Hoe we onze Wombtrauma kunnen loslaten

De pijn in de Womb kan zo diep zijn we dit onbewust ontwijken. Het voelt onveilig om te zakken in dit diepe centrum van bewustzijn en kracht, omdat het de doos van Pandora aan onopgeloste emoties en energieën kan openen. We kunnen zonder dat we het doorhebben allerlei tactieken gebruiken om onze trauma’s te vermijden en ons gebrek aan creatiekracht en gronding te versterken. Deze tactieken zijn onder andere:

 • Spirituele oefeningen doen die je gecentreerd houdt in je”hogere” bewustzijnscentra, maar losgekoppeld zijn van je fysieke lichaam
 • Jezelf onderdompelen in informatie, theorieën en ideeën of verslaafd zijn aan beeldschermen en technologie
 • Belangrijke kwesties in je leven vermijden, waaronder je fysieke gezondheid, seksuele relaties en overvloed

In mijn praktijk heb ik slechts een paar mensen ontmoet die van nature bewust in contact zijn met hun Womb.Door hun geaarde verbinding met hun seksualiteit, hun lichaam en de aardeen kunnen zij hun volledige creatieve kracht benutten. Ik heb het trauma van de Womb op veel verschillende manieren gezien bij zowel vrouwen als mannen op alle leeftijden en uit alle lagen van de maatschappij.

Het is tijd om onze Womb te genezen

Het goede nieuws is echter dat er nooit een beter moment is geweest om onze trauma’s uit het verleden, waaronder de pijnen in de Womb, te genezen. De individuele en collectieve wonden die ons in dit leven misschien hebben overweldigd en ook in ons zijn ingebed vanuit onze voorouderlijke lijn komen nu naar de oppervlakte – niet om ons opnieuw te traumatiseren – maar om te worden genezen. We kunnen de kracht van onze harten en hogere zelven gebruiken, onze diepe liefde en wijsheid, om onze diepste wonden te verzachten.womb- Het helen van de baarmoeder

Uiteindelijk begint de Womb te helen als we een duidelijke intentie hebben om de trauma’s die ze vasthoudt op het fysieke, emotionele, mentale en energetische niveau, op te schonen. Hoe ongemakkelijk die reis ook mag zijn, we hebben onze vastberadenheid nodig om dieper in onze Womb te kunnen zakken. Het vraagt van ons dat we de oude pijn, vervorming en ontkoppeling erkennen waar we al duizenden jaren op deze planeet onder hebben geleden.

En wanneer we in onszelf zijn gedoken en onze Womb trauma hebben kunnen helen, zijn de beloningen enorm en eindeloos. We zijn gezegend met een vitaal gevoel van belichaming en kracht in ons leven. We herprogrammeren onszelf in onze seksuele en intieme relaties. We beginnen onze ware creatieve gaven te gebruiken. We maken opnieuw verbinding met ons gevoel van basis veiligheid en hier op aarde ons thuis te voelen.

Het genezen van de littekens van de Womb en het verdiepen in dit krachtcentrum is de volgende beslissende stap in de richting van het verklaren van onze menselijke soevereiniteit als scheppende wezens. Omdat als we onze hogere visie en onze liefde voor het leven eenmaal leren te omarmen, wij daarna genezing en verandering kunnen creëren waar dit het meest nodig is. Namelijk hier en nu in onze dagelijkse leven op het fysieke aarde van onze geliefde planeet.

*Voor de duidelijkheid: in dit artikel noemt de schrijfster de‘Womb’het energetische centrum van bewustzijn van het baarmoedergebied.Elke verwijzing naar het fysieke orgaan noemt ze baarmoeder. Wanneer de schrijfster over Womb spreekt, bedoelt ze niet het tweede chakra, ook al valt de baarmoeder en het tweede chakra samen. Womb verwijst naar de baarmoeder als een diep en organisch bewustzijnscentrum dat op meerdere fysieke, mentale, emotionele en energetische niveaus werkt.

Meer over de Womb:

Over de auteur:

Het helen van de baarmoeder
Diana Beaulieu

Diana Beaulieu studeerde Menswetenschappen aan de Universiteit van Oxford en heeft 20 jaar professionele ervaring in antropologie, muziek, verhalen vertellen, sjamanisme en energiegeneeskunde.

Diana is de oprichter van Sacred Woman Awakening, een baanbrekend leer- en helingsprogramma voor vrouwen die hun diepe vrouwelijke wonden willen helen en op een echte, tastbare en ervaringsgerichte manier hun authentieke en belichaamde kracht willen betreden.

https://www.sacredwomanawakening.com/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. En is het soort van een vereiste om eerst in contact te staan met je hart en derde oog? En wat wordt daar dan concreet mee bedoeld? Dat je in staat bent om grotendeels je gevoelens met liefde te omarmen? Want dat is ook al een doel op zich. En dat je verbonden bent met je intuïtie of spiritualiteit oftewel zoals ik soms met mediteren heb in een bepaalde rust kunt blijven? Ik hoor het heel graag.

 2. Hallo,

  met veel aandacht en inspiratie heb ik zojuist je verhaal gelezen over het herstellen op zielsniveau via je baarmoeder. Ik heb geinteresseerd in meer info over persoonlijke coaching en healing op dit stuk. Kun jij mij verder helpen?

  Hartelijke groeten, Daniella