WombfulMama Pregnancy Retreat
Advertorial

Je werkt hard. O zo hard. Zo hard dat je niet eens meer doorhebt dat je eigenlijk ontzettend moe bent. Je lichaam heeft behoefte aan ontspanning, aanraking, verbinding, oplading… En eigenlijk ben je al een beetje vergeten hoe dat voelde. Een uitgerust lijf en een uitgeruste heldere geest. Door de gebroken nachten ben je door de maanden of misschien wel jaren heen in een neerwaarts lopende spiraal terecht gekomen. Je slaapt onrustig en kort, waardoor je overdacht te weinig energie hebt, waardoor je wellicht niet altijd even gezond eet. ’s Avonds, als je kindje dan eindelijk slaapt, plof je uitgeput op de bank neer en kan je niks anders doen dan naar een beeldscherm staren. Wetende dat dit ook niet de oplossing is voor meer ontspanning en tijd voor jezelf. Maar dat momentje in de avond, dat is je heilige moment en dat wil je gebruiken om even op jezelf te zijn. Als je partner dan bij je komt zitten en verbinding zoekt, is dat eigenlijk al te veel voor je. Even niemand aan je lijf. Schuldgevoel ligt op de loer. Kind(eren), partner, huishouden, werk… Je sociale leven begint er bij in te schieten. Je werkt hard. O zo hard. En op dit moment, terwijl je deze woorden van herkenning leest, kan je er voor kiezen om je ogen heel even te sluiten en je te richten op je ademhaling. Voel… Dit ben jij. Wat heb je nodig?

De bovenstaande zinnen is het verhaal van veel (jonge) moeders. Af en toe ook mijn eigen verhaal. Als moeder van vier jonge meiden weet ik als geen ander hoe veel energie het kost om de hele dag door bezig te zijn voor het gezin, het leven! Ik neem structureel tijd voor mijzelf. Tijd om te doen waar alleen ik blij van word. Dingen waar ik weer energie van krijg en een nog leukere moeder kan zijn voor mijn kinderen. Dingen waar mijn basis steviger van wordt. Want ik ben het fundament waar mijn gezin op kan bouwen. Als ik wankel, wankelen wij allen. Als ik sprankel, sprankelen wij allen.

Om mij heen zie ik zo veel jonge moeders die het ouderschap heel intens ervaren. Ze zijn niet alleen (over)vermoeid, maar genieten ook nog eens minder van hun kind(eren) dan ze zouden willen. Dit is zo jammer! Kinderen brengen zo veel vreugde, liefde en speelsheid. Als je een uitgerust lichaam en geest hebt, ontvang je dit veel beter en kan je hun vreugde en liefde ook weerspiegelen en je dieper met hen verbinden. Hoe zou je je dan als moeder voelen?

WombfulMama Retreat: een verwenweek voor moeders

Vanuit mijn eigen ervaring en de wens om meer moeders te inspireren om ook beter voor zichzelf te zorgen zijn de WombfulMama Retreats ontstaan.  Van 10 tot 14 september 2018 vindt de eerstvolgende retraite plaats in De Lutte. Een midweek lang wordt jij ’s ochtends verwend met yoga, massage, coaching en tijd voor jezelf, terwijl liefdevolle oppasvrouwen met je kindje(s) knuffelen. In de middag heb je ruimte om samen met je kindje te genieten van de natuur of een activiteit zoals mama&kind yoga of een klankconcert. ’s Avonds als je kindje slaapt is er nog een programma gericht op de verbinding, inspiratie en bekrachtiging. De hele week wordt er voor jou en je kindje gekookt en kan je zelfs de afwas laten staan. Je slaapt in een bedsteekamer met eigen douche. Deze week is er op gericht om jou in de watten te leggen, zodat je dichter bij jezelf kan komen. Jij en je kindje gaan opgeladen, uitgerust, geïnspireerd en gevitaliseerd weer naar huis.

Marjolein Vos
Marjolein Vos

De retreat wordt begeleid door Marjolein Vos, moeder van 4 meisjes, doula, inspirator & coach rondom zwangerschap, geboorte en moederschap. Bovenal ze ervaringsdeskundige.

Ben jij toe aan een moment zo’n moment voor jezelf? De kosten voor deze midweek zijn €997,-

Hier voor krijg je:

 • – 4 overnachtingen in een bedstee kamer met wastafel en douche
 • – biologische en vegetarische maaltijden voor jou en je kindje
 • – een openingscirkel voor jou en je kindje
 • – 3 yogasessies
 • – liefdevolle en natuurlijke opvang (affiniteit met Vrije School, Attachment Parenting en Montessori) voor je kinderen in de ochtend en ’s avonds wanneer jij nog meedoet aan het avondprogramma
 • – lichamelijke verwennerij naar keuze: massage, gezichtsbehandeling of pedicure
 • – 2 avondbijeenkomsten: Sacred Womb Circle en een Dansworkshop
 • – workshop babymassage of ouder&kind yoga (afhankelijk van de leeftijd van je kindje)
 • – snacks & fruit
 • – ongelimiteerd kruidenthee
 • – gebruik van handdoeken, bedlinnen en yogamat
 • – een welkomstgeschenk
 • – een afsluitingscirkel (zonder kindje)
 • – een coachingsessie en meditaties
 • – klankconcert voor jou en je kindje

Lezer van Nieuwetijdskind Magazine krijgen €50,- korting als ze zich aanmelden voor 10 augustus 2018. Meer info & aanmelden via www.wombfulness.nl

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in