nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
WombfulMama Pregnancy Retreat
Advertorial

Zwanger zijn en moeder worden zijn een van de meest bijzondere momenten die je in je leven kan meemaken. Wanneer jij jezelf en het kindje in je buik de aandacht geeft die jullie nodig hebben, je zwangerschap bewust en vol vertrouwen ervaart en de bevalling ontspannen tegemoet treedt, dan zal de overgang van vrouw naar moeder een bekrachtigende ervaring voor je kunnen zijn.

Toen ik voor de eerste keer zwanger was stond ik nog als beginnend docente Nederlands voor een klas stuiterende pubers. Het was nogal een stressvolle omgeving voor mij en de eerste maanden van mijn zwangerschap waren dan ook helemaal niet fijn. Ik was maandenlang misselijk en op een gegeven moment kreeg ik zelfs onderhuidse ontstekingen op mijn scheenbenen. Voor mij was dit een overduidelijk teken dat ik echt rustig aan mocht gaan doen. Gelukkig liep mijn tijdelijke contract als docent af en besloot ik een tijdje te ‘unpluggen.’ Een maand lang las ik geen boeken of kranten, keek ik geen films, stond mijn telefoon en computer uit en zocht ik de stilte in mijzelf op. Al vrij snel ben ik toen begonnen met het visualiseren van de bevalling en mijn beelden vervolgens te gaan schilderen. Het was een ontzettend fijne tijd, waarin ik diepe verbinding maakte met het kindje in mijn buik, mijn eigen lichaam en een onmetelijke bron van vertrouwen. Na deze maand ‘off line’ te zijn geweest was ik volledig ontspannen en vol vertrouwen. Mijn eerste dochter werd thuis in bad liefdevol geboren, net zoals ik dit wekenlang heb gevisualiseerd.

WOMBFULMAMA PREGNANCY RETREAT
Marjolein Vos

Inmiddels heb ik vier dochters vol zachte aandacht op de wereld mogen zetten. Ik heb aan den lijve ontvangen hoe belangrijk het is om tijdens de zwangerschap voldoende ruimte te maken om te ontspannen, goed voor jezelf te zorgen en om bewust te kijken naar alle keuzes die je kan maken omtrent je zwangerschap en bevalling. Omdat ik mijn bevallingen ook echt helemaal op mijn manier heb kunnen doen, zoals ik het wenste, ongeacht wat anderen er van zouden vinden, werd er een enorme kracht in mij losgemaakt. Ik voel me open, dicht bij mijzelf, trouw aan mijn intuïtie en ervaar de wereld als mijn spiegel. En eigenlijk is dit helemaal niks bijzonders en ben ik er van overtuigd dat als ik dit kan ervaren, meer vrouwen het kunnen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Daarom heb ik van mijn ervaringen mijn werk gemaakt. Ik creëer met de WombulMama Pregnancy Retreat een veilige en heilige ruimte voor zwangeren waarin zij zich mogen gaan herinneren wie zij in essentie zijn. Daarnaast worden ze een heel weekend heerlijk verwend met een aanbod van massage, yoga, voetenbad, meditatie, womb healing, een gespreid bedje en super gezond eten. Deelname aan deze retraite is een lichamelijke, geestelijke en spirituele voorbereiding voor de bevalling, zowel voor jou als voor het kindje in je buik. Hij/zij zal zeker meegenieten van alle gelukshormonen die door je lijf stromen na de yoga en de massage en natuurlijk van de fijne voedingsstoffen die hij/zij via de super eten ook proeft. Een uniek moment voor moeder én baby in de buik.

De WombfulMama Pregancy Retreat is voor alle (aanstaande) mama’s die behoefte hebben om te ontspannen, de drukte van alle dag een weekend los te laten en het verlangen hebben om bewuster stil te staan bij hun zwangerschap en bevalling. Idealiter is de zwangere mama tussen de 25 en 37 weken zwanger. Uiteraard kan je ook korter of (iets) langer zwanger zijn: belangrijk is dat jij je fit en vitaal genoeg voelt om deel te nemen aan dit weekend. Overigens zijn alle onderdelen van de WombfulMama Pregancy Retreat niet verplicht. Jij bepaalt zelf waar je aan meedoet. Het is een weekend voor verlichting en geen verplichting.

De retraite zal plaatsvinden op een prachtige boerderij net buiten Warnsveld in Gelderland. De boerderij is omgeven door groene en glooiende uitzichten. Vanuit de tuin loop je in 2 minuten het bos in. Je overnacht in een tweepersoonskamer samen met een ander deelneemster.

Het weekend wordt begeleid door Marjolein Vos, moeder van 4 meisjes, doula, inspirator & coach rondom zwangerschap, geboorte en moederschap. Bovenal ze ervaringsdeskundige. Het eten wordt bereid door Celine Muller, mama van twee kindjes, die je zal betoveren met haar smakelijke en kleurrijke gerechten. Overigens is ze ook jouw yogajuf voor dit weekend.

De kosten voor de retreat zijn €497,- Hier voor krijg je:

 • 2 overnachtingen in een gespreid bed
 • biologische en vegetarische maaltijden
 • een openingscirkel
 • 2 yogalessen
 • een weldadige massage
 • 1 x yoga nidra (slaapyoga)
 • een sessie zwangerschapsdans
 • womb healing/blessing
 • creatiecirkel
 • snacks & fruit
 • ongelimiteerd kruidenthee
 • gebruik van handdoeken, bedlinnen en yogamatjes
 • prachtige natuur
 • een onvergetelijke ervaring

Praktisch:

Datum: 22 t/m 24 juni (in oktober wordt er weer een retreat georganiseerd) Locatie: Rezonans in Warnsveld

Tijd: vrijdag 16 uur t/m zondag 16 uur

Meer informatie en aanmelding: www.wombfulness.nl

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Vorig artikelAandacht is alles – zeker voor een kind
Volgend artikelDe rammelende pottekes en PMS
Wombfulness
Wombful leven is een leven waarin je je laat leiden door je intuïtie, je heldere weten, je passie en toewijding aan het leven. Je staat met beide voeten stevig op de grond, in je kracht en met een liefdevol en zacht hart. Niets en niemand weerhoudt jou er nog langer van om te gaan stralen. Je neemt volledig de verantwoordelijkheid over jouw leven en deinst nergens meer voor terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in