DELEN

“Ik ben een drakenrijder.” Hoe raar het ook mag klinken, eigenlijk heb ik het altijd geweten. Ook al zie ik er uit als een gewone, moderne vrouw, die ze  soms zelfs wel ‘schattig’ durven noemen’, diep vanbinnen huist een vuurzee,  een beschermer, een hartevriend en een schat. In mij huist een hele andere wereld, één die werkelijk leeft, die de waarheid kent en die mij voortdurend tracht te bereiken.

door Katrien Van Genechten

Die wereld heet ‘de binnenwereld’ en is verbonden met mijn werkelijke ik, mijn hogere zelf. Bedolven onder lagen van ego-rollen en aangepast gedrag, bleef iets in mijn binnenwereld mij signalen sturen, om mij terug te halen uit de vergetelheid, uit de diepte. Tot dan leefde ik als een ‘levende dode’, zonder sprankeling in de ogen. Ik was uitgeput en futloos en besefte dat ik hulp nodig had. Het lot bracht mij bij “Inanna, huis van Licht en Schoonheid,” waar ik leerde hoe ik mijn levensenergie kon terughalen en me terug verbinden met de goddelijke vonk in mij.

Door mijn droom naar vrijheid en schoonheid werd ik magiër van mijn eigen leven

Het werd het begin van een spetterende ontdekkingstocht die me sindsdien nooit meer heeft losgelaten. Het avontuur, de liefde en innerlijke rust waar ik zo naar verlangde en wat ik altijd buiten me had gezocht, bleken in mij te zitten. Wilde ik werkelijk leven, dan moest ik mijn binnenwereld terug kunnen bereiken. Onbewust had ik jaren geleden mezelf stukje bij beetje hiervan afgesloten, om te voldoen aan de normen en verwachtingen van de buitenwereld – de maatschappij. Ik schraapte al mijn moed bij elkaar en  besloot terug te halen wat ik had weggegeven. Zoals de Godin Inanna leerde ik afdalen in mezelf om mij terug heel te maken.

Ik kon alleen maar binnen en verder als ik puur, eerlijk en zuiver van hart was. De tocht ging niet zonder slag of stoot. Het was de uitdaging van mijn leven. Ik wist toen… “dit is waar ik voor geboren ben!”: mijn pure levenskracht terughalen, genezen en sturen naar ruimte, vrijheid en groei in schoonheid. Vanaf die dag werd ik de magiër van mijn eigen leven en beleefde ik avonturen die alleen maar in Harry Potter verhalen of in Lord of the Rings mogelijk leken. Achter de ogenschijnlijke werkelijkheid zag ik en hoorde ik opnieuw de knipogen van het bestaan, veel meer dan wat enkel met het blote oog te zien is.

Mijn grootste kracht was een zuiver en moedig hart

Hoewel ik natuurlijk snel wilde gaan, kon ik niet anders dan mijn eigen tempo volgen, dat volgens mijn mind veel te traag was. Maar ik kon geen enkele stap overslaan, daar moest ik me bij neerleggen. Het eerste wat ik leerde te doen was mijn eigen levenskracht of drakenkracht wakker maken en eren. En geloof me, werken met levens- of drakenkracht is niet van de poes. Het vereist een zuiver hart van een moedig rijder, en vooral véél geduld en liefde. Het terughalen en eren van mijn drakenkracht was een uitdaging. Er zaten immers jaren van opgekropte gevoelens en emoties op, alles wat er niet had mogen zijn. Als je een rasbloedpaard 5 jaar op stal houdt en deze dan loslaat, dan is het kot te klein. Kan je je voorstellen wat zo’n drakenkracht met je doet!

Jarenlang had ik niet gevoeld en dan plots voelde ik in mij een tsunami van gevoelens, indrukken en pure kracht. Ik werd overspoeld en ik reageerde heftig en instinctief op alles wat bewoog. Ik merkte dat ik niet altijd bij machte was om mijn reacties ‘in schoonheid’ te sturen en ik schrok vaak van mijn eigen power. Het gevolg was dat ik mezelf probeerde te temperen, met energieverlies en frustratie tot gevolg. Ik wilde dat iedereen me graag zag, doch mijn reacties – hoewel puur vaak ook overdonderend – maakten me niet altijd geliefd. Het was geen gemakkelijk proces, zowel voor mij als mijn omgeving niet.  Toch leerde ik vertrouwen in de samenwerking met mijn draak en mijn eigen stuurkracht als rijder, met mijn hart als kompas.

Mijn eigen web van schoonheid weven

Het resultaat is mooier dan ik me ooit had kunnen voorstellen. Wakker zijn doet immers wakker worden. Als 1 schakel van het netwerk beweegt, beweegt de rest mee. In het begin schudt het web als een op hol geslagen trampoline maar ‘in the end’ valt alles netjes op z’n plaats. Het web is in ieder geval sterker dan je zou denken: je overleeft het altijd.

Voor ik dit pad liep, was ik de vlieg in het web, klaar om opgegeten te worden. Nu ben ik de spin, ik weef zelf mijn web, vanuit mijn buik, stap voor stap, met de intentie om alles en iedereen te laten meegenieten van het wondere avontuur dat leven heet.

De Taladoni

Het bezielde pad dat ik leerde bewandelen, is het pad van de Taladoni: de magie van leven vanuit de eenvoud van het onbeschreven blad, en dit in verbinding met een diepe oorspronkelijke oerwijsheid. Het mooie aan de Taladoni is dat ze  geen enkele leer afzonderlijk behelst, maar alle bestaande leren verbindt tot één geheel. Ze brengt samen en verenigt wat altijd al samenhoorde, en is on-af. Dezelfde beweging speelt zich tot op heden af in mij als mens en elke dag voel ik me gezegend dat ik het mag bewandelen.

En zodoende,  werd ik de held van mijn eigen verhaal en beleef ik nog steeds fantastische tochten met mijn drakenkracht, die mijn beste vriend werd. Ik ben enorm dankbaar voor de grote onvoorwaardelijke liefdevolle en dragende kracht van de Bron, die mij en iedereen door alles door blijft dragen en koesteren. Die Bron werkt door alles door, door alle mensen, dieren en  situaties die ik mag ontmoeten. Ze knipoogt naar mij, en meestal … als ik wakker genoeg ben…knipoog ik gewoon terug. Word wakker, het leven is mooi!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in