creatiekracht

Stel je eens voor dat alles mogelijk is…

Wat houdt je dan nu nog tegen om voor je optimale levensomstandigheden te gaan?

Zelf ben ik ervan overtuigd dat alles, werkelijk alles mogelijk is. Als we kijken naar de natuurkundige principes, zijn alle atomen van welke stof dan ook, opgebouwd uit dezelfde deeltjes. Ze bewegen op microscopisch niveau alleen op een verschillende wijze.
Maar wist je ook dat de beweging van deze elementaire deeltjes, die de materie opmaken, beïnvloedbaar zijn door degene die er naar kijkt. ( Joe Dispenza; the observer effect)
Best schokkend nietwaar?

Het is al lang bewezen dat iedere stof beïnvloedbaar is en zich als het ware gaat ‘gedragen’, gaat vormen, naar het beeld dat de waarnemer verwacht. En dat kan in je dagelijkse leven op verschillende manieren voor je uitpakken.

Om een voorbeeld te noemen: Herken je het ook dat je als kind met een broer/zus of ander kind in dezelfde situatie zat, maar aan het eind van de dag het volledig anders herinnerde? Dat jij zeker wist dat het spel op een bepaalde manier verlopen was, terwijl de ander ook heel zeker wist dat het anders verlopen was.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vanuit jouw eigen waarneming zal je altijd jouw waarheid zien en ervaren.

Jouw waarheid berust op dat moment op de waarheid die je brein aankan. Want zo is het maar net. Als jij bepaalde gedachtes hebt over wat volgens jou wel en niet kan en iemand die jij lief hebt doet iets wat volgens jou echt niet kan, dan bestaat de kans dat je het wel waarneemt, maar je brein het anders registreert. Omdat je helemaal niet wilt weten dat degene die je zo lief hebt iets doet waar jij niet achter kunt staan.
Je creëert op deze manier een veilige manier van de wereld waarnemen, een overlevingsmechanisme.

Een heel ander voorbeeld van hetzelfde idee:
Ken je ook van die mensen die het altijd voor de wind lijkt te gaan? Leuke baan, gelukkig, gezond, altijd lijkt alles gemakkelijk te verlopen en krijgen ze precies datgene dat ze voor ogen hebben.
Hoe kan het nou dat sommige mensen het zo makkelijk af lijkt te gaan, terwijl andere mensen overal voor lijken te moeten strijden? Je kunt het op de vicieuze cirkel gooien; als je niet gezond bent, kun je geen leuke baan vinden en kun je ook niet gelukkig worden.creatiekracht

Je kunt er ook voor kiezen om te geloven in jouw creatiekracht!

Stel je eens voor dat alles om ons heen, zelfs ons lichaam, opgebouwd is uit dezelfde structuren. En dat deze structuren iedere willekeurige vorm aan kunnen nemen die je maar kunt bedenken/toestaan. Kun je je voorstellen waar de beperkende factor dan ligt? Precies!

De beperkende factor in jouw creatieproces is puur jouw mogelijkheid in je denken; het toestaan van bepaalde vormen in jouw leven.

Veel mensen zeggen wel dat ze gelukkig willen zijn, gezond willen zijn, echt veel geld willen verdienen, of een leuke partner aantrekken. Maar kun je dat wel helemaal aan?

Ben je bereid om toe te staan dat je rijk, gelukkig bent en een leuke partner naast je hebt staan?
Initieel zeggen we allemaal luid ‘Ja!’. Maar bij heel veel mensen zit er (on)bewust een oordeel, nare associatie of een rem op bepaalde mogelijkheden in hun leven. Want je brein denkt misschien naast alle voordelen van rijk zijn ook wel: ‘Rijk, dan ben ik een rijke stinkerd en dan vindt mijn familie daar iets van’. Of ‘gelukkig zijn, dan zien mensen me staan. Dan heb ik geen andere mensen meer nodig, dus dan ben ik alleen’. Of ‘dan maken mensen gebruik van me, omdat ik rijk ben’.
Het lijken hele kromme associaties, toch zijn ze veel voorkomend. En als het niet veilig voelt om anders te zijn als de rest, kan het soms makkelijker zijn om niet voor je gewenste mogelijkheden te gaan.

Je mag er vanuit gaan, dat als jij je leven niet volledig als optimaal ervaart, je jezelf tegenhoudt om andere vormen in jouw leven toe te staan. Misschien ervaar je gebrek aan ondersteuning, kracht of liefde, maar als jij die kunt toelaten in jouw leven, kan het leven je weer in zijn volledigheid ondersteunen. De enige beperkende factor ben je zelf.

Uiteraard kan ik me voorstellen dat veel mensen deze woorden als beledigend of misplaatst kunnen ervaren, vooral met betrekking tot bijvoorbeeld kinderervaringen. Hoe kun je nu bepaalde ervaringen hebben gecreëerd als kind?
Toch ben ik er ook daar van overtuigd, dat iemand in zijn onbewuste overtuigingen kan hebben staan dat hij liever slachtoffer is, als krachtig te moeten zijn. Of hele jonge kinderen kunnen bepaalde ervaringen naar zich ‘toe trekken’, omdat ze ‘slachtoffer-overtuigingen van hun ouders over hebben genomen, of omdat het misschien hun manier is om een ouder tevreden te houden op een zelfopofferende manier.
Dit zijn maar mogelijkheden en geen antwoord, noch goedkeuring voor alle nare ervaringen die je als kind hebt ervaren. We leven in een quantumwereld waar vele werkelijkheden en waarheden tegelijkertijd waar kunnen zijn.

creation_of_stars_by_edo555-d5f07s1
creation_of_stars_by_edo555-d5f07s1

Stel je eens voor. Zou het niet heerlijk zijn als kinderen in de toekomst zich zo jong mogelijk bewust mogen worden van hun kracht?
Iedere gedachte draagt een bepaalde (elektrische) lading. Op natuurlijk wijze zal deze lading zijn energie om willen zetten of over dragen; een reactie in de omgeving is het logische gevolg.
Dus als kinderen heel jong al leren dat iedere gedachte een reactie teweeg brengt in hun directe leefomgeving en lichaam, leren ze al heel jong bewust te worden van hun creatieve kracht. Besef je, dat als kinderen dit al heel jong aanleren, ze ook veel bewuster bepaalde gedachtes wel of niet aandacht leren geven.

Mijn punt is dat mensen zich bewust mogen worden van hun creatiekracht. Omdat die op dit moment onbewust gebruikt wordt en niet altijd voor de meest optimale vorm van de persoon zelf. Opoffering en lijden is niet nodig. je mag jezelf echt aanleren dat het veilig is om in je kracht te staan en jezelf het beste te gunnen, zonder dat je daarmee anderen tekort doet!

Soms kunnen er angsten naar boven komen van ervaringen die je nog niet volledig verwerkt hebt en die voorkomen dat je vooruit kunt gaan. In dat geval raadt ik je altijd aan ondersteuning te zoeken bij iemand die gedachtevormen kan leren omzetten en angsten uit jouw systeem halen. Bijvoorbeeld met: Theta Healing, NLP, Hypnose therapie, EMDR er zijn uiteraard verschillende andere mogelijkheden.

Als een gedachte, overtuiging of angst je tegenhoudt om te genieten en optimale situaties te creëren in jouw leven, kies er dan voor om hem los te laten. Hij heeft je misschien een hele tijd gediend, door je te beschermen tegen pijn of eenzaamheid. Maar die koppeling die je brein destijds heeft gemaakt, mag je ook weer omzetten. Kies ervoor om nieuwe koppelingen aan te nemen en weet dat alle mogelijkheden je gegund zijn.

De vraag is:Gun jij jezelf die mogelijkheden?

Stop met jezelf te identificeren als zwak, aanhankelijk en ongelukkig
Stop met jezelf te identificeren als bijvoorbeeld beter dan alle anderen en altijd sterk.
Begin eens met jezelf toe te staan, zelf te bepalen hoe je je dag wilt beleven, iedere dag opnieuw.
Begin eens met jezelf toe te staan welke gedachtes je aandacht wilt geven.
Begin eens met jezelf liefdevol toe te staan bewust jouw leven te creëren zoals je het wilt, zonder je vast te willen houden aan wie je nou eigenlijk bent.creatiekracht

Als je eens begint met alle mogelijkheden toe te staan in jouw wereld en jouw waarneming. Geen goedkeuring en afkeuring, je bent precies goed zoals je bent en van daaruit mag je met al je aandacht creëren wat je op dat moment wilt.
Wat zou dat met je doen? Kun je afstand nemen van het lijden in jouw wereld en van jouw identificaties die niet meer bij je passen? Kun je in je kracht gaan staan en kijken wat jij nu eigenlijk wilt? Ieder moment is een moment vol nieuwe mogelijkheden, kun je jezelf toe staan op opnieuw te beginnen?

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

7 REACTIES

 1. Ik begrijp dat dat soms waar kan zijn Grietje.
  Maar bij mij zit het anders.
  Ik heb meerdere ernstige chronische ziekten en die verooraak ik niet zelf, ook niet onbewust.
  Wel kan ik zo goed mogelijk voor mijzelf proberen te zorgen en ervoor zorgen
  dat er zo weinig mogelijk stress in mijn leven is etc.
  Dit zal bijdragen aan een fijner lever, maar het zal mij absoluut niet genezen.

 2. Beste Galadriel,
  Dank je wel voor je eerlijke reactie. Mijn visie op de werking van het menselijk lichaam, is dat het opgebouwd is uit levensenergie. Het lichaam heeft van nature dan ook een zelfherstellend vermogen, iedere cel in je lichaam vernieuwd zichzelf binnen een bepaalde tijd. Als je ziek bent, of je niet gezond voelt, sta je je zelfgenezende vermogen in de weg en kan je lichaam zich niet gezond houden. Ik kan me voorstellen dat dit lastig is om te horen als je veel lichamelijke klachten ondervind, maar het is mijn bedoeling om iedereen bewust te maken, dat je lichaam functioneert zoals jij het 'programmeert'. Als je lichaam traumatische ervaringen 'opslaat', als je jezelf niet toestaat om je natuurlijke ritme te volgen, of jezelf te inspireren op dagelijkse basis, kan je lichaam dit gaan uiten.
  Dit is heel kort door de bocht beschreven, achter iedere klacht gaat een onderkende behoefte schuil. Zie gebrek aan gezondheid als een mogelijkheid om jezelf nog beter te kunnen ondersteunen. Veel mensen hebben lichamelijke klachten nodig om hun grenzen te ervaren en aan zichzelf te mogen denken. Kijk altijd of je jezelf toe kunt staan om gezond te zijn en wat je onderkende behoeftes kunnen zijn.
  Succes met je ontdekkingstocht!
  Liefs, Grietje

 3. Dat heb je heel goed beschreven galadriel .
  Ik maak op jou verhaal op dat gelukkig wil worden,
  Maar dat jou gezondheid in de weg staat.
  Lijkt mij een moeilijke weg meisje.
  Misschien kan je toch nog een stukje geluk vinden in
  iets wat nog haalbaar voor je is.
  Al is het maar een mooi boek lezen of een bijzondere
  Film kijken.

  Houd moed en haal ergens kracht uit.
  Misschien komt er toch een portie geluk en
  een beetje genezing jou kant uit.
  Nooit opgeven.

  ❤️ Liefs Jannie.

 4. Mooi artikel.

  Je schreef:
  "Hoe kan het nou dat sommige mensen het zo makkelijk af lijkt te gaan, terwijl andere mensen overal voor lijken te moeten strijden? Je kunt het op de vicieuze cirkel gooien; als je niet gezond bent, kun je geen leuke baan vinden en kun je ook niet gelukkig worden."

  Maar iedereen wil toch gezond zijn?
  Ik begrijp dat je je mogelijkheden wat moet bijstellen als je niet gezond bent, maar er zijn
  dan dus wel dingen die niet mogelijk zijn door je slechte gezondheid en die je wel graag had
  willen doen wanneer je wel gezond was.
  Het betekent niet dat je ongelukkig bent als je niet gezond bent, maar het kan wel teleurstellend zijn als je bepaalde dingen in je leven niet kunt bereiken door je slechte gezondheid.