ieders rol in het verhogen van het bewustzijn: zaadjes planten

Deel jij jouw kennis en inzichten met mensen die zich nog niet bewust zijn van de veranderingen waar we als mensheid voor staan? Of houd je je stil? Mijn gidsen lieten mij weten hoe belangrijk het is om juist zaadjes van bewustzijn te planten, want transformeren doen we samen.

Er is een groeiende groep (hooggevoelige) mensen die de noodzaak begrijpt van het loslaten van zwaarte. Dit helpt ons groeien naar een nieuw bewustzijn. Tegelijkertijd is er een meerderheid die zich nog niet zo bewust is van de veranderingen waar we als mensheid voor staan. Het is aan ons om onze kennis en inzichten met hen te delen. Mijn gidsen lieten mij weten dat het belangrijk is om zaadjes te planten.

Tijdens het uitlaten van de hond liep ik Henk tegen het lijf. Een joviale zestiger met het hart op de goede plek. Hij geniet van zijn welverdiende pensioen na jarenlang hard werken voor het spoor.

Het gesprek kwam op het verschil in generaties. Vroeger werkten mensen met hart voor de zaak. En dan dat deeltijd werken, dat begreep hij al helemaal niet. Toen hij aan een kennis vroeg waarom ze niet koos voor een voltijd baan, antwoordde deze dat ze toch ook aan zichzelf moest werken. Het ongeloof spatte van zijn gezicht. Waarop hij tegen mij zei: “je moet toch werken voor je auto en je huis?!”.

Ik denk dat iedereen wel een Henk kent. Lieve mensen, met de beste bedoelingen van de wereld. Maar geen idee hebbend van de veranderingen waar we als mensheid voor staan. Ze kijken met weemoed naar vroeger tijden, toen het leven nog eenvoudig was en vooral bestond uit werken en zorgen voor je gezin.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Kennis en inzichten delen

Omdat ik weinig tijd had, besloot ik het erbij te laten. Ik bedacht me dat het niet zo veel zin had om het uit te leggen aan Henk. Eenmaal thuis voelde ik een aanwezigheid van een van mijn gidsen als een soort tikken op mijn schouder. Ik voelde de boodschap dat het van groot belang is om juist wél mijn kennis en inzichten te delen met mensen die nog niet bezig zijn met het veranderend bewustzijn van de mensheid en de transformatie die we doormaken.

Vrijwel gelijk kwamen ook ingevingen binnen wat ik zou kunnen vertellen, op een manier die wellicht bij hem aansluit. Ik zou Henk kunnen uitleggen hoe de tijden zijn veranderd. Vorige generaties konden hun trauma’s parkeren en doorgaan met het leven van alledag. Omdat we nu groeien naar een hogere trilling, is het noodzakelijk om onze ballast wél los te laten. Zie het als een luchtballon. Je kunt onmogelijk opstijgen met zandzakken aan boord.

Evolueren naar een hogere trilling

We hebben niet alleen de taak onze eigen trauma’s te helen, maar ook die van onze voorouders en het collectief. Het is nogal wat, wat er op ons bordje ligt. Regelmatig zie ik in sessies hoe zwaar de energie kan zijn die afkomstig is van voorouders. Vaak komt deze in beeld als een rots of enorme steen. De thema’s die hiermee verbonden zijn, variëren van familiegeheimen tot seksueel misbruik en onverwerkte rouw. Het is onmenselijk hoe weinig hulp onze (voor)ouders tot hun beschikking hadden. Pijn en zwaarte die niet wordt geheeld, komt bij latere generaties terecht. Tot iemand in de familielijn in staat is om dit alsnog los te laten en te transformeren.

Zaadjes planten: transformeren doen we samen

Kosmische en aardse invloeden

De groep mensen die al langere tijd bezig is met spiritualiteit, weet haar weg te vinden via talloze websites, boeken en video’s. Maar het overgrote deel is nog in het ongewisse. Velen voelen de onrust in de wereld, maar begrijpen niet het grotere plaatje. Hoe fijn zou het zijn als ook zij begrijpen wat zich op kosmisch niveau afspeelt, zodat zij de onrust kunnen plaatsen:

het feit dat we als planeet door een fotonengordel reizen en daarmee als het ware gebombardeerd worden met hoogfrequent licht. De Schumann resonantie, de frequentie van moeder aarde, die steeds meer verandering laat zien. Ook verandert onze trilling onder invloed van de zonnevlammen. Met hun hoge frequentie brengen ze onze oude pijn aan de oppervlakte, zodat we kunnen transformeren naar een groter bewustzijn.

Het lukt niet meer om vanuit doorzettingsvermogen door te bikkelen op de bekende weg. Onze wilskracht mag steeds meer veranderen in zielskracht. Voor velen misschien nog een brug te ver, maar wie weet wordt er op zielsniveau iets aangeraakt. Hoe meer informatie hen bereikt, vanuit verschillende mensen, hoe gemakkelijker deze zich kan verankeren in hun bewustzijn.

De makkelijke weg

Eerlijk is eerlijk, ik had me in de loop der jaren in een comfortabele positie geplaatst. Ik vind niets fijner dan praten over bewustzijn, vorige levens en de energetische wereld. Maar ik beperkte dit tot de mensen die hier affiniteit mee hebben. In het verleden ben ik op zoveel onbegrip, afkeuring en stilzwijgendheid gestuit, dat ik zorgvuldig ben met wie ik bovenstaande deel.

Mijn hoger Zelf en mijn gidsen laten mij weten dat het tijd is dat ik mijn comfortzone verlaat. Het idee van ‘zaadjes planten’ is hierbij essentieel: ook al reageert de ander niet of afkeurend, je weet nooit wat je in gang zet. Het mag beknopt en ik hoef niemand te overtuigen. Nu hoort Henk een stukje van mij, een andere keer wellicht van een oud-collega of schoondochter. Zo blijkt maar weer: transformeren doen we samen!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

  1. Wat een mooi artikel! Ook ik loop al jaren tegen hetzelfde aan. Hield spirituele kennis (o.a. ook over het ascentie proces) voor mijzelf. Zeker sinds ik hypnotherapeut ben, leg ik zaadjes “in de week” bij mensen. Negen van de tien keer blijkt dat mensen toch geïnteresseerd zijn en zoekende zijn, omdat ze voelen dat er meer is en dingen niet meer bij het oude kunnen blijven. Dit stimuleert mij dan weer nog meer zaadjes rond te strooien!

    • Hoi José, wat fijn dat je jouw ervaring deelt. Dit is voor ons allemaal bemoedigend .
      Lieve groet, Susanne

  2. Mooi voornemen Susanne. Eens heeft iemand me eens vertelt dat als 3x vanuit verschillende richtingen en personen iets horen de kans groot dat ze het gaan geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in