trump
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Trump president van Amerika…

Spontaan kwam een heel erg ´trumpse´ gedachte aanzetten: “what the fuck ….” Dat beloofd 😉 als dit zijn insteek zal zijn.

Maar ik heb alvast geleerd dat elke trilling er is met een reden, meer nog zelfs nodig is. Misschien heeft de wereld wel zo een “grove” ziel nu nodig om de verandering te kunnen doorvoeren? Het is alvast mijn ervaring dat de kosmos geen fouten maakt en dat er voor alles een reden is. Maar die is in het begin altijd onzichtbaar voor onze beperkte menselijke kijk.

De spreektaal geeft vaak kleurrijk weer hoe de dingen in elkaar zitten. Hier in Vlaanderen kennen we de volgende  uitdrukking: “Er met de grove borstel doorgaan”. Dat wil zeggen: niet te nauw kijken als je iets doet. Of er met de grove bijl in hakken; het brutaal en brut aanpakken.

Zit de mensheid, wereld of America nu zo vast, dat een botte Trump bijl nodig is?

Tja misschien is zoiets nodig om de mensen wakker te schudden en op de been te krijgen om voor zichzelf op te komen?

Spontaan kwam de kaart de toren uit de tarot  bij mij op toen ik naar het waarom vroeg aan de kosmos.

De toren symboliseert dat, wat in eerst instantie als een ramp aanzien wordt door onze kleine menselijke oogjes, achteraf een noodzaak bleek te zijn. In nood situaties zijn soms harde maatregelen nodig.

De ramp is het feit dat onze vertrouwde, veilige situatie zal wegvallen. Maar als wijzelf of het collectief totaal van ons pad afraken, kan dat wat we in eerste instantie als een ramp aanzien, ons weer doen terugkeren naar ons levensdoel/ ware pad.

Deze gebeurtenis komt aan als een blikseminslag met als gevolg dat de mens uit zijn ivoren toren wordt geslingerd. Zo worden we geholpen om beperkende gedachten of handelingen los te laten.

Het oude stort ineen, de tijden veranderen, een nieuw leven bloeit op uit de puinhopen.
Friedrich von Schiller, Duits dichter 1759-1805, Wilhelm Tell (1804)

We willen verandering maar o zo weerbarstig de weg der verandering te gaan

Trump zal de wereld laten kijken naar het vastgeroeste patroon waarin het zit, naar dat wat krampachtig vastgeklampt wordt. Is het tijd om oude financiële structuren neer te halen?

Boeiend zal het waarschijnlijk wel worden, of het aangenaam zal zijn zal, een ander paar mouwen.

Dus hup met de geit(ebok), hij zal in elk geval een duidelijke spiegel zijn voor het grove aardse dat in elk van ons leeft.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

7 REACTIES

 1. Misschien beter een botte boer dan een gladde jongen, in dit geval meid maar toch een halve man, met sluwe praatjes.
  Misschien past die Trump ook wel bij de 'Trumpet'-geluiden, die te horen schijnen te zijn.

 2. chaos komt voor vernieuwing zei Mary Burmeister….. en heb je blik op de harmonie. Ik geloof heilig dat liefde alles overwint….

 3. Ja…was het wel schrikken wat ik deed?Nee ik had er wel rekening mee gehouden dat Trump het zou worden:De nieuwe president van Amerika.Inderdaad,.
  hij hanteert de botte bijl maar breekt het gezwel van <onvrede> open.
  Het Universum maakt geen fouten…De nieuwe Aarde wordt verwelkomt.

 4. Zoals Dr. Ron Paul ook al vaker heeft gezegd, het gaat niet om welke clown er nu weer de poppenkast mag vertegenwoordigen. We zijn zo gewend om steeds maar voor antwoorden naar buiten en naar hoger op te kijken. "De volgende regering zal het vast beter doen", "dat staatshoofd zal nu echt voor wereldvrede zorgen", "als we daar op stemmen zal het wel goed komen", en nog meer van dat soort onzinnigheden.

  De stem voor Trump symboliseert een middelvinger richting alle coruptie, het geld boven mensen, en het oh zo schadelijke buitenlandse beleid van de VS. Het gaat niet om de persoon Trump, alswel om een duidelijk signaal dat men er genoeg van heeft. En daar is waar de echte macht ligt, bij de ploeterende middenklasse, bij de gewone man en vrouw in de straat, bij de bakker om de hoek, en in de vriendelijke lach van de postbode.

  Het staat zonder meer vast dat de wereld in beroering is sinds enkele jaren, ik voel de hogere frequentie ook, en met mij vele anderen. Een al dan niet nieuw leidend systeem is niet het vaartuig door woelige wateren, dat zijn wijzelf. Geheel los van religie, regering, en cultuur, zijn wij vrije mensen. Vrij om zelf en met elkaar in onze kracht te staan om de wereld van morgen mee te helpen inluiden. Met al wat wij voelen, al onze dromen, en ook de vele mooie artikelen op deze site, staan geheel los van religie, regering en cultuur, en dat is ook mijn punt. De sleutel ligt op straat, voor een ieder wie zoekt en wil.

  • zo is het idd tim……..ik snap wat je bedoelt met de sleutel ligt op straat, idd het ligt bij het middenpunt en het middenpunt is de mens zelf ………en de gewone man met de pet is de straat omdat hij in de zeer overgrote meerderheid is……..hoe vast moeten we niet zitten dat 3% de hele wereld regeert………als dat een knipoog is naar hoeveel wij maar gebruiken van onze werkelijke kracht/macht dan staat er ons nog een heel boeiende nieuwe wereld te wachten

 5. Ben het helemaal met je eens Isabelle. Alles heeft een reden en gebeurt op de juiste tijd…. inderdaad een enorme schok, deze hurk als president… en toch is het nodig om eindelijk de verandering te krijgen .
  Eerst met de botte bijl , later komt de nuance wel…De kosmos helpt ons hierbij .Ik zie de komende tijd met een positieve blik tegemoet. Steeds je omringen met het licht , in denken/ doen/ spreken doet de schaduw/ negativiteit afnemen en gaan we met z`n allen naar een liefdevolle betere wereld. Kom maar op president Trump. ergens ben je nu "nodig" om deze rol te spelen in het wereldgebeuren.
  Ik zie met een gezonde spanning je daden tegemoet en de reactie`s daarop……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in