DELEN
de energie van augustus

De wil en een creatieve geest… twee elementen waarmee je creëert in een continue stroom, dikwijls zonder het in de gaten te hebben. Het is alleen vervelend wanneer er steeds dingen gebeuren die je niet zelf lijkt te hebben gewild. Je ondergaat die werkelijkheid, maar voelt je dan niet de schepper ervan. Tegenslagen en obstakels manoeuvreren je naar een ander spoor, waar je situaties wachten die je niet zelf zou bedenken. Het rare is dat dat in veel gevallen – hoewel dat vaak pas achteraf blijkt – situaties zijn die je als een zegen beschouwt. En dat terwijl je eerst dacht dat je iets was verloren.

door Nino Michielse

Wie heeft die situaties voor je gecreëerd?

Het is soms maar moeilijk te geloven dat je het allemaal zelf doet. Het is een perspectief om dat zo te zien, waar ook andere perspectieven tegenover staan die zeggen dat we niets zelf doen, omdat universeel bewustzijn alles doet. Deze vraagstukken zijn echter wel het laatste wat je bezighoudt in een periode waarin die krachten zo voelbaar op je wereld inwerken. Wat je als waar ervaart, ligt besloten in hoe je het ervaart.

Wie bepaalt wat er gebeurt?

Er is een dynamiek tussen de eigen scheppingskracht en die van een hoger principe, vanuit je ziel. Je kunt daarmee werken op twee manieren: tegenwerken of meewerken. Om tegen te werken hoef je niets te leren. Het volstaat om het niet eens te zijn met wat er gebeurt. Je kunt ervoor kiezen om het lijdzaam te ondergaan of het te ontlopen. Maar vaak blijkt dat de pogingen om situaties te ontlopen, zinloos zijn.

Kan ik mijn eigen werkelijkheid dan niet creëren?

Er zijn tal van populaire manifestatie methodieken, door middel van bijvoorbeeld visualisaties of vision board. Het specifiek maken van de wens is iets waar menigeen moeite mee heeft. Het gewenste gaat in vervulling, maar bezit tevens diverse ongewenste eigenschappen. Het is een veel besproken neveneffect dat vaak wordt gezien als een gebrek aan precisie in de doelstelling. Maar is dat wel zo? Het lijkt eerder alsof er twee effecten uit het proces voortkomen. Het energiewerk wat op gang wordt gebracht doet blijkbaar nog andere dingen naast het realiseren van het beoogde doel.

Wanneer de wens niet in balans is met het spoor van je ziel, dus met jou, verschijnt meteen of enige tijd later een tegengesteld element. De man of vrouw van je dromen wordt heel jaloers of gaat er vandoor met iemand anders. Het huis dat je kocht blijkt niet naast de fijnste buren te liggen. Het succes van de onderneming geeft je kopzorgen en stress. Wat niet in balans is en in deze wereld verschijnt, wordt door een hoger principe in balans gebracht. Deze wereld is daardoor altijd in balans. Extremen worden beantwoord met extremen. De wereld waar jij en ik dagelijks naar kijken toont voldoende bewijs daarvoor.

Wat wil het leven van mij?

Deze vraag brengt je dichterbij het essentiële. Stel je deze vraag in meditatie of ontspanning, dan komen er altijd antwoorden. Als je dit regelmatig en in alle oprechtheid doet, ontstaat geleidelijk een nieuwe kijk op wie je bent en waar je staat. Zo raak je meer verbonden met de perfectie waar je onderdeel van bent. Het leidt tot een andere beleving. Zelfs zonder iets te doen gaat het leven met jou in een richting. Meewerken is dus simpelweg “ja” zeggen tegen hetgeen zich aandient.

Als het begrip van die perfectie dieper indaalt, is je wil er dan niet al mee versmolten? Hier raken we een fundamenteel punt. Wil je zelf nog wel creëren als je je in lijn voelt met het gecreëerde? Dat mag je voor jezelf bepalen, maar vaak valt die “eigen” wil weg in het licht van een meer omvattend perspectief. Door je zuiverder geworden afstemming zul je minder snel geneigd zijn iets te scheppen wat daarvan afwijkt. Je bent dan niet meer zo eigenwijs. Ironisch genoeg worden mensen die dit pad volgen – dat van hun hart – juist eigenwijs genoemd.

Is bewust visualiseren en manifesteren dan nog wel praktisch?

Het gekke is, dat gevisualiseerde beelden altijd vermengd raken met bekende gevoelens. Het is immers onmogelijk om je een nieuw gevoel voor te stellen. Voelen komt eigenlijk uitsluitend voort uit ervaring. Gevoelens projecteren op de toekomst leidt dus altijd tot bekende ervaringspatronen in nieuwe situaties. Dan rijst misschien wel de belangrijkste vraag om te stellen.

Is het in het belang van jezelf om je te laten voelen wat je al hebt ervaren?

Het kan zijn dat er een goede reden is voor een “ja” op deze vraag. Misschien heb je even adempauze nodig met ontspanning en de bloemetjes buiten. Maar de rode draad van wat je hier komt ervaren gaat toch vooral om nieuwe gevoelens of, andere recepten met bestaande. Het hogere bewustzijn van je ziel weet wat daarvoor nodig is en zal werkelijkheden orchestreren die je die mogelijkheid geven. Sta je hiermee in contact, dan ben je helder, is het waarom der dingen duidelijk en voel je het spoor waartoe je wordt uitgenodigd. Je gaat er automatisch al heen. Precognitie van nieuwe gevoelens kunnen zelfs gaan optreden in meditatie en soms wellicht spontaan. Enige tijd later komt die nieuwe ervaring en vraag je je af of je het zelf hebt gecreëerd. De perfectie van deze cirkel… het maakt de schepper onzichtbaar… het maakt jou tot één.

13 REACTIES

 1. top artikel, je kunt niet alles in je leven manifesteren. je bent hier om aarde om te leren van de lessen die je voor jezelf hebt gekozen. De kunst is om te ontdekken wanneer je ego spreek, of je ziel spreekt , dan pas kun je echt manifesteren wat bij je past.
  nogmaals een top artikel , dank je wel.

 2. "Zo raak je meer verbonden met de perfectie waar je onderdeel van bent. Het leidt tot een andere beleving. Zelfs zonder iets te doen gaat het leven met jou in een richting."
  .
  Wil je zelf nog wel creëren als je je in lijn voelt met het gecreëerde? Dat mag je voor jezelf bepalen, maar vaak valt die “eigen” wil weg in het licht van een meer omvattend perspectief. Door je zuiverder geworden afstemming zul je minder snel geneigd zijn iets te scheppen wat daarvan afwijkt. Je bent dan niet meer zo eigenwijs.
  .
  "Zelf manifesteren of het leven laten vloeien: altijd maar eigenwijs".
  .
  Uiteindelijk zal het je (de mind) niet meer bezig houden, de grens van 'zelf/eigen' is opgelost in het 'vloeiende leven/Nu'.

  Zeerak speaks to what happens when we become fully aware and surrender to the vibration within, that same vibration that lies at the heart of creation.
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=Rjt4rDzJpAk&list=PLC2C13D7F1C75DC19&index=10

   • Dank je wel Aart voor het delen van deze video. Mooie uitleg van het oversteken van die grens tussen wat ego wil en wat de oorsprong door jou wil manifesteren. Hier wordt ook gesproken over die seksuele drive en de kunst om er diep in door te dringen, zonder de ervaring van het hoogtepunt steeds na te jagen. Hier is de grens tussen ego en oorsprong het scherpst, de valkuil het diepst maar de kans eruit te ontstijgen het grootst. Was hierover al aan het schrijven. Toeval? Nogmaals, bedankt Aart (Y) !

 3. Wilde al eerder reageren maar sinds de nieuwe site lukt dat niet meer op mijn tablet, dan wordt ik na invullen ineens eruit gegooid. Zal ook een reden hebben , haha.

  Ik vindt dit een heel goed artikel. Want ik wordt soms erg moe van mensen die denken dat alleen jijzelf invloed heb op het leven rondom jouw, door visualiseren/ de secret etc, je dingen voor elkaar kan krijgen. Op sommige gebieden werkt dit maar bv in relaties niet altijd.Natuurlijk hebben wij een grote invloed, maar het ligt niet altijd aan je instelling of gedachten die je uitzend, soms moet je dingen ervaren, dat wil je ziel, een levensles. Als je steeds tegen hetzelfde -negatieve- aanloopt kan je wel weglopen en denken, tja dat wil ik niet, daar kies ik niet voor, alleen is het beter het een keer wél aan te gaan, en daarbij zuiver in gedachten te blijven en kijken wat er gebeurd, want er is iets wat je ervan moet leren, er is iets in je ziel wat gezuiverd moet worden zodat je beter in je kracht kan staan.

  • "Als je steeds tegen hetzelfde -negatieve- aanloopt kan je wel weglopen en denken, tja dat wil ik niet, daar kies ik niet voor, alleen is het beter het een keer wél aan te gaan, en daarbij zuiver in gedachten te blijven en kijken wat er gebeurd, want er is iets wat je ervan moet leren, er is iets in je ziel wat gezuiverd moet worden zodat je beter in je kracht kan staan." Mooi Angel!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in