Zelfhealing met elementen en Platonische vormen
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Ruimte ervaren om te doen wat we willen doen, is vaak een hele uitdaging. Plannen maken, dromen, fantaseren over wat er allemaal mogelijk is, is vaak makkelijker dan het idee ook echt realiseren. Je kunt het gevoel krijgen dat er een hele wereld is die je ‘tegenwerkt’. En als je eenmaal in het tekort denken terecht komt, wordt je ruimte om te manifesteren nog kleiner. Want er is ook vaak een reëel tekort: tekort aan tijd, aan geld, aan energie, etc. Hoe kun je toch ruimte creëren? Waar vind je ruimte om in balans en harmonie te zijn, maar ook om je ideeën een goede start te geven voor ze de wereld in gaan?

Zelf bekwaam ik me al jaren in de kunst om beperkingen om te vormen naar kansen, zoals gelukkig heel veel mensen doen. De 3D hobbels verdwijnen of veranderen van vorm zodra je je afstemt op 5D-bewustzijn. Vanuit 5D gezien, mag je eigen ruimte scheppen. Is het zelfs nodig dat je jouw energie op aarde brengt. Een opening maken en de vrijgekomen ruimte innemen met wat je wil creëren. Vaak moet je daarvoor eerst wat angst uit de weg ruimen, of overtuigingen die je ruimte beperken.

Een manier om ruimte te voelen in jezelf is door je chakra’s (de 13 en niet slechts de 7) te verruimen naar de energie die bij jou past. Niet te groot, waardoor je de ruimte niet kunt vullen. Maar ook niet te klein, waardoor het knelt.
In dit blog wil ik je een manier van healen aanreiken om je chakra’s te harmoniseren met behulp van de elementen en de bijbehorende vormen. Ik hoop dat het voor je werkt, want het betreft hier selfhealing! Je hebt daarvoor het vertrouwen nodig dat je dat kunt, jezelf healen en een totaal andere energie in je (energetische) lichaam creëren. Neem nou het zonnevlechtchakra. Stop er vuur in en je verliest je angst. En angst is een energie die je weerhoudt om te manifesteren. Verder transmuteert vuur alle lagere energieën, waardoor je loskomt van oude afspraken, karmische contracten en familiepatronen.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Hoe doe je het?

Als je bekend bent met het verruimen van je chakra’s, ben je al een heel eind. Wat anders is dan je misschien gewend bent, is dat je begint contact te maken met je aardesterchakra onder je voeten. Heb je daar contact mee, dan verhoogt je trillingsfrequentie direct, wat wil zeggen dat de overige chakra’s ‘als vanzelf’ hun balans vinden. zodra je bewust contact hebt gemaakt met je aardesterchakra (op ongeveer 25 centimeter onder je voeten), werk je omhoog naar het basischakra, de alta-minor aan de onderkant van je ruggengraat, het sacraalchakra, de zonnevlecht, het hartchakra (en hoger hartchakra) het keelchakra, de alta-major bij je schedelbasis, het derde-oogchakra, het kruinchakra en het zielsterchakra (op ongeveer 25 centimeter boven je hoofd).

Je kunt mediteren op welk element je meer wilt toelaten in een chakra en visualiseren dat je de corresponderende vorm energetisch in je chakra plaatst. Als dat lastig voor je is, kun je de vormen ook vasthouden of deze op je chakra’s leggen wanneer je ligt. De energie ervan werkt door in je energiesysteem. Dit is een leidraad die je kunt gebruiken om je chakra’s te harmoniseren met een hoger frequent energieveld (een platonisch lichaam) en een element:

platinische lichamen kristal
De relatie tussen Chakra’s, elementen en vormen

Hieronder geef ik je een lijstje van bekende combinaties. er zijn er natuurlijk nog meer mogelijk, zoals werken met de merkaba bijvoorbeeld. Gebruik deze handreiking vooral naar eigen inzicht. Misschien is voor jou een andere combinatie beter.

Aardester – aarde – kubus (hexahedron)
Basis – aarde – kubus (hexahedron)

Alta-minor – aarde – kubus (hexahedron)
Sacraal – water – icosahedron
Zonnevlecht – vuur – piramide (tetrahedron)
Hart (+ hoger hart) – lucht – diamant (octahedron)
keel – lucht – diamant (octahedron)

Alta-major – water – icosahedron
Derde oog – ether – dodecahedron
kruin – idem
Zielster – idem

Zelfhealing

De healing bestaat eruit dat je elk chakra harmoniseert met één van de elementen, bijvoorbeeld in een afstemming of meditatie. Vervolgens kun je je voorstellen dat je in elk chakra een vorm van de platonische lichamen plaatst. De energie van het platonische lichaam zorgt ervoor dat jouw energie terugkeert naar de meest zuivere vorm. Dus als er ergens een verstoring is, zorgt de vorm, dat een hologram is van een veel groter energetische veld, ervoor dat je zelfgenezend vermogen aangezet wordt, verstorende energie wordt afgevoerd en je trillingsfrequenties worden verhoogd. Een dubbelopje dus qua healing, omdat je werkt met vormen en elementen. Voeg daar de werking van kristallen aan toe (als je de platonische lichamen in kristal wilt gebruiken).

Ga ergens rustig zitten en doe een meditatie. Ervaar zelf welk element je laat inwerken op welk chakra. Gebruik een print van de vormen, teken ze na of koop ze in kristalvorm om vast te houden of op je lichaam neer te leggen.

Liefs en mooie healings gewenst! En natuurlijk hoop ik dat je het gevoel van ruimte ervaart wat ontstaat als je met deze healingtools je chakra’s heelt en verruimd.

vitaal water
vitaal water
vitaal water

2 REACTIES

 1. Hallo Fanny,
  Op het plaatje met de Platonische lichamen, zijn twee lichamen verwisselt.
  De Tetraëder en de Octaëder, die moeten net andersom liggen.
  De Tetraëder die bij de Zonnevlecht hoort heeft drie punten.
  De Octaëder die bij de hartchakra/thymus hoort heeft 6 punten, dit zijn 2 tetraëders met de basis aan elkaar.
  Sophia.

 2. zelf ben ik sinds een paar maanden bezig met tekeningen te maken met kleurpotloden ,kleine en grotere ,en voel daar heel mooie energiestroming door ,wat voor mij voelt als healing …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in