DELEN
Zelfredzaamheid

~Je gelooft niet in je zelfredzaamheid doch je bent te groot gegroeid om nog gedragen te worden~

 

De nieuwe groep en de oude groep  over de kracht van de groep

De kracht van eene groep is meer dan een optelsom van hoofden en verdiensten.

Een vergelijkbare uitdrukking: de kracht van de groep is meer dan de som van haar delen.

Deze laatste klopt, maar is niet compleet.

De eerstgenoemde groepskracht is die van de nieuwe groep, deze voelt en begrijpt dat de interactie tussen de hoofden de Liefde is die Leven is en daar door dus ook angst kan uitdrukken. Deze groep beleeft verdiensten als delen, uitwisselen van energie.

De andere groepskracht, van de oude groep,  moet meetbaar blijven: sommen en delen. Angst wordt in 99%  van deze groepen buiten de grafiek geplaatst.

De angst om geboren te worden, om onze veilige cocon te verlaten, om onze diepste angst maar eens aan het licht te brengen. Maar er zijn natuurlijk oneindig varianten op deze oer-angst.

*

Zelfredzaamheid
Zelfredzaamheid

In oudere tijden, waren mensen meer mens.

Wij zijn deel mens – deel mensheid

Een mens kan niet anders dan beïnvloed raken door zijn omgeving – maar daar waar je Universele Zintuig geen scheiding beleeft tussen onmiddellijke, direct, naaste en begrensde omgeving, doe jij dat wel, in je gedachten.

Hierdoor komt jouw inzicht in de knoop – je innerlijk weten heeft een groter besef van de wereld, dus ook een groter besef van je grootsheid in dat geheel. Je gedachtenwereld raakt hierdoor behelsd met angst, waardoor de angst ook in je eigen hart gaat leven.

**

Je innerlijk weten kan je zien, als het kosmische wezen dat je in je essentie bent.

Moeder Aarde heeft van zich laten horen, en door die luide en nadrukkelijke roep is het machtigste geheim van de mensheid boven tafel gekomen, voor een ieder om te horen die de oren heeft om Gehoor-zaam te zijn. Deugdzaam te zijn – in  jouw unieke beleving van Gehoor-zaamheid en Deugdzaamheid.

Het geheimste geheim over de aard van het menselijke zintuig: dat de mens het zintuig vormt!

Het vleselijke lichaam, het energetische lichaam (aura’s & chakra’s) en het lichte lichaam (je bronwezen, godsvonk) , om het beestje maar ene naam te noemen, vormen het Universele Zintuig van het kosmische wezen dat je in essentie bent.

google.nl : zintuig definitie [zoeken]

Opzoeken: Zintuig

 

**

Onze mogelijkheid om als mensheid vandaag de dag meer mens te worden, om als al onze voorouders van Oude Dagen vol in verbinding geboren te worden, creëren we door allereerst weer als mensheid samen te komen.

De Slavernij,

De Mishandeling,

De Vernieling,

De Bureaucratie,

De Corruptie,

en terug naar De Slavernij:

de grootste gaten die de mensheid in de mens geslagen heeft.

Anno 2011 is de mensheid haar puberteit onoverkomelijk ontgroeid: de tijd is aangebroken om volwassen te worden, we zijn nu rijp om deze wonden op globaal niveau te helen

Vergis je niet: ik doel hier niet specifiek op een individueel, persoonlijk level! Als je het jouw pad is moedig ik je van harte aan, maar het is nooit een vereiste. De enige wet in de hemelen luidt niet voor niets:  Ieder mens bepaalt zijn eigen pad, zijn eigen ritme en zijn eigen tempo aan de hand van zijn eigen wil.

Als we als vrienden, familie, vereninging en  uiteindelijk als samenleving deze situaties bespreekbaar en behapbaar kunnen maken, op een concreet en een persoonlijk platform – zouden we dan in het moment kunnen zijn en delen met elkaar? Wat is geweest, hoe dat is geweest, en hoe dat verder vorm gaf aan je leven, en we voelen en we luisteren, we vertellen over  onze passie en onze visie.  We vullen de diepte in onze verbinding op en zien elkaar ten volle staan.

*

Dan is onze samenleving bezield, in de saamhorigheid van de jeugd en in de zelfredzaamheid van de volwassen, door die samen te brengen en te delen om te creëren.

We creëren eenheid in diversiteit.

Niekie

www.cosmicpilgrim.wordpress.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in