Zes mannenvalkuilen waar je als vrouw niet in wil vallen

Ook al zijn in Nederland mannen en vrouwen min of meer gelijk, op systeemniveau is er sprake van mannelijke dominantie. Maar omdat we allemaal in die mannelijke waarheid zijn opgegroeid, wordt hij nauwelijks herkend. Vrouwen zijn daarom veel te mannelijk, en we hebben het niet eens door. Val jij ook in de masculiene valkuil? Hieronder vind je er zes.

Eilandsyndroom

Vrouwen werken hard om alle ballen hoog te houden. Werk, missie, gezin… Ze zetten hun schouders eronder, en ervaren weinig support. Natuurlijk is dat niet. Kerk, religie en Verlichting hebben er namelijk werk van gemaakt om vrouwen af te scheiden. Van zichzelf en van elkaar; hun lichaam werd zondig, hun spirit een mannending, van de personificatie van de oerkracht degradeerden ze tot het zwakke geslacht en andere vrouwen werden mensen om te wantrouwen en jaloers op te zijn. De oplossing is verbinding. Waar het mannelijke principe afscheidt (en in een gezonde vorm is dat nodig), draait het vrouwelijke principe om verbinding. Daarom baarde je vroeger met vrouwen aan je zijde, bracht je gezamenlijk kinderen groot en trok je je samen terug om weer op te laden. Je was niet in je eentje verantwoordelijk voor alles, en je voelde dat je deel was van het geheel.

Uitputting

Masculiene systemen (corporaties van oorsprong geleid door mannen) trekken de aarde leeg. Een oneindige plundering van grondstoffen is gaande. Vrouwenlichamen zijn eeuwenlang misbruikt en ontheiligd. En ooit bedacht waarom we koeien uitmelken en stieren doden? Het komt allemaal op hetzelfde neer. De aarde is echter onze moeder, en ze symboliseert ook het lichaam van de vrouw. De oplossing is regeneratie en voeding. Op persoonlijk niveau betekent het dat je je energie aanvult als je leeg bent, zowel fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Op grote schaal betekent het: eren van de heilige natuur van de aarde en het lichaam en geven nog vóór je hebt ontvangen.

Bewijsdrift

De mannelijke kracht is de ratio, de vrouwelijke kracht gevoel. En we hebben ratio en wetenschap ver verheven boven gevoel en intuïtie. Vrouwen doen keihard hun best om even slim, opgeleid en daadkrachtig te zijn als mannen, en dat leidt vooral tot overkwalificatie (die niet wordt erkend) en heel veel innerlijke druk. Mannen hoeven minder hard te werken om zichzelf serieus te nemen of serieus genomen te worden. De oplossing: ga naar binnen, zak in jezelf, en ontdek (via je pijn en weerstand vaak) hoeveel wijsheid, liefde en kracht er al zijn, waar je nooit voor hebt hoeven studeren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Focus op structuur

De mannelijke kracht is structuur, de vrouwelijke kracht is de flow. Ons leven is zo gesystematiseerd dat veel vrouwen nauwelijks ruimte hebben in hun agenda of hun hoofd om te ervaren wie ze echt zijn, namelijk de flow, levendigheid, vreugde en andere gevoelens; de stroom van het leven of de rivier binnen de bedding. We worden wakker met to-do-lijsten in ons hoofd en uiterlijke structuren lijken zo echt en serieus, dat we ons echte leven ervoor opofferen. De oplossing: zet je levendigheid centraal. Heb plezier, wat je ook doet.

Mannenseks

Het vrouwenlichaam werkt anders dan het mannenlichaam. In de seksualiteit lopen veel mensen daar tegenaan. Maar niemand weet nog hoe een vrouwenlijf (feminiene energie en fysiologie) werkt. Veel vrouwen hebben seks op een mannenmanier: vurig, snel, actief. En in langere relaties leidt dat bij zowel vrouwen als mannen tot onvrede. De oplossing: herinner je weer dat de vrouwelijke energie het water is. Vertraag, zak in je lijf, en geef je over aan de flow. Want elke keer dat je naar een orgasme toewerkt, heb je geen aandacht voor alle fantastische, subtiele sensaties die er tussen dit moment en dat orgasme in liggen.

Minderwaardigheid

Op een diep niveau voelen vrouwen zich vaak onzeker of niet goed genoeg. Dat leidt tot overcompensatie enerzijds, of zichzelf klein houden anderzijds. De oplossing is beseffen dat ons leven masculiene vormen heeft aangenomen en dat de Creatie bestaat uit de masculiene en feminiene polariteiten. Het is zaak om de vrouwelijke pool weer te gaan herkennen, toe-eigenen en leven. Onderzoek je eigen disbalans, en breng zowel je mannelijke en vrouwelijke kracht vanbinnen in liefdevolle verbinding met elkaar.

Oneindig zelfonderzoek

Veel vrouwen hebben de afgelopen tien jaar ontzettend veel gedaan aan zelfonderzoek en heling. Het percentage mannen dat die weg naar binnen aflegt is vele malen lager. Bij veel vrouwen leidt dat zelfonderzoek tot nog grotere aanpassing of verwarring. Ze wijten hun gebrek aan impact op de buitenwereld (die niet verandert) en gebrek aan innerlijke vervulling aan zichzelf; alsof hun hart nog niet ruim genoeg zou zijn om alles zonder oordeel te omarmen. Oplossing: mannen moeten eindelijk hun huiswerk gaan doen! Ga naar binnen, en kom in contact met je feminiene kant; je gevoeligheid, intuïtie, verbinding en onverwerkte pijn. We zullen je eeuwig dankbaar zijn.

P.S. Natuurlijk ligt het allemaal veel genuanceerder (over 2000 jaar geschiedenis valt vast meer te schrijven dan 900 woorden). Dit verhaal gaat niet over mannen en vrouwen per se. Er zijn bijvoorbeeld genoeg mannen die wel de weg naar binnen afleggen. Maar dit is mijn waarneming: de masculiene waarheid staat als een huis en systemen domineren over leven. Die dominantie haalt vrouwen uit hun kracht en snijdt mannen af van hun hart en intuïtie. En daar heeft alles en iedereen last van.

Heb jij ook last van de toenemende polarisatie?

Polarisatie Polariseren betekent: de verschillen benadrukken om de spanning te vergroten.
We zien het overal en voortdurend.

Ervaar je spanning en angst, en lijd je hier persoonlijk onder?
En, wil je leren om de polariteiten juist in je voordeel te gebruiken?
In jouw voordeel en dat van de wereld?

Polarisatie zorgt voor strijd tussen mensen die elk aan een andere kant van het gehele spectrum van mogelijkheden en waarheden staan.
Het maakt de kloof tussen mensen groter, en verergert lijden.

Maar je kunt uit het conflict tussen de tegenpolen stappen, sterker nog: je kunt de polariteiten gebruiken voor je eigen ontwikkeling, zodat je steeds weer terug kan keren naar je hart.

Healers, zieners en leraren hebben altijd al geweten dat transformatie juist plaatsvindt via die polariteiten. Door de tegenstellingen tussen masculien en feminien, licht en donker, aarde en hemel, liefde en haat, etc. te leren kennen, voelen en integreren, word je heel, compleet, jezelf.

Wil je jezelf helen, en op elk moment harmonie, liefde, vreugde en zin kunnen ervaren, ondanks deze intense tijd en te midden van de vele conflicten?

Doe dan mee aan ons gratis webinar op 11 mei, van 19.00-20.00 uur.
Inclusief energetische activatie van het hart!

Schrijf je in via deze link: https://bit.ly/polaris11

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. Ik krijg de indruk dat jij vooral een stelling wilt poneren en (sorry dat ik het zeg) je gelijk wilt halen. Ik krijg niet de indruk dat je je open wilt stellen voor andere visies dan de jouwe. Daarmee doe je denk ik ook jezelf tekort, want het leven is niet zwart wit, eenduidig of simpel. Het leven kent vele kanten en waarheden. Dat kan beangstigend zijn, voelen als een bedreiging. Maar het kan je natuurlijk ook veel moois bieden, want als “de waarheid” niet bestaat, heb je ook veel ruimte om met het leven te spelen. Dat betekent dat je ook vaak kunt zijn wie je wilt zijn en niet wie je – volgens de zogenaamde “hokjes” waar mannen en vrouwen zo vaak in worden geduwd – zou moeten zijn. Dan kun je de competitie met je collega’s lekker links laten liggen, bijvoorbeeld, of in gesprek gaan met je collega’s over dingen waar je tegenaan loopt in het leven. Je kunt dan merken dat je ten alle tijden verbonden bent met anderen, of je dat nu wilt of niet . Dan kan je ook merken dat het heel fijn is als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat, bij je betrokken is en er voor je wil zijn als het niet zo goed gaat. Dat je merkt dat het oké is om niet alles te weten, niet overal een mening over te hebben, fouten te maken, te twijfelen, de tijd te nemen. Dat het oké is om lief te zijn voor jezelf. Veel mannen zijn niet zo lief voor zichzelf, want ze ontkennen een deel van zichzelf, het zogenaamde vrouwelijke deel. Dat is bijvoorbeeld begrip voor anderen, empathie voor anderen, zorgen voor anderen maar zeker ook zorgen voor jezelf. Door te lachen met elkaar, kwetsbaar te durven zijn, je gesteund te voelen bij elkaar. Door jezelf niet zo serieus nemen, te accepteren dat je niet alwetend bent maar het ook vooral niet hoeft te zijn. Kunnen toestaan dat je van anderen kunt leren, want je kunt altijd veel van elkaar leren en je bent nooit uitgeleerd. Als je meer met een open blik kunt kijken, wordt het leven volgens mij een stuk makkelijker. .

 2. Dus jullie beide aanname is dat wanneer je een cursus of workshop doet je spiritueel ontwikkeld. Dat is de commerciële weg. Misschien zijn er wel een hoop mannen die deze weg echt innerlijk gaan en niet de cursussen bij wonen. Daarnaast rust er een groot taboe op ontwikkelen voor mannen en mannen meer geneigd zij dit in het geheim of zelfstandig te doen.

  • Mijn gedachtegang is gebaseerd op de bezoekers van deze spirituele website en dat dit bezoek inhoudt dat men bezig is met de persoonlijke spirituele ontwikkeling inderdaad Daarnaast heb ik 20.000 klanten gehad op events. Zelfde verhaal! Sowieso zie je wereldwijd dat vrouwen veel meer bezig zijn met spiritualiteit en dat mag je volgens mij gerust koppelen aan de innerlijke weg ja.

 3. Het percentage dat mannen de weg naar binnen minder zijn gegaan dan vrouwen is een behoorlijk aanname en gebaseerd op lucht.

  • In elke opleiding, training en workshop die ik ooit heb gedaan op het gebied van zelfontwikkeling, waren altijd veeeeel meer vrouwen dan mannen aanwezig. Of misschien zaten de mannen in geheime groepjes? Liefs

   • Ooit in je opgekomen hoe groot de stap is voor mannen om een cursus bij te wonen. De bouwvakker die en het erg interessant vind maar niet gaat want wat zullen zijn vrienden wel niet denken of collega’s. Hoe dan ook, die vergelijking zorgt alleen maar voor meer verdeling.

     • Tuurlijk Gordon net als dit artikel en je andere reactie. Daarnaast is het volstrekt zinloos om hier een scheiding in te maken. Wat ik zeg. Verdeling te creëren. En voor een eenzijdige benadering.

      • Ik denk dat Gordon en Hermelijn juist heel zorgvuldig en liefdevol proberen om juist geen scheiding te creëren tussen mannen en vrouwen. Dat ze juist proberen om te laten zien dat we allemaal een zijn en dat we het nog beter kunnen hebben samen door dat in te zien en er ook naar te handelen. Durf je je open te stellen voor andere inzichten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in