Zet je intenties en verander je leven!

Je intenties beïnvloeden je leven, op verregaande en vaak onnavolgbare wijze. Want energie volgt intentie. Dat is een energetische wet. Wat zijn intenties? Wat doen ze? En hoe zorg je dat de energiewet voor je werkt en niet tegen je? Je leest het hier.

Ik houd ervan: leven met intenties. Ze houden je in beweging. Ze zorgen dat je stap voor stap verandert en groeit en manifesteert wat bij je hoort. Heldere intenties helpen je, als innerlijke richtingaanwijzers, steeds weer bepalen en voelen wat de juiste keuze is. Vaak genoeg zetten ze echter ook je leven op zijn kop. ‘Be careful what you wish for’ snijdt dus echt hout. Niet dat je bang hoeft te zijn dat je dromen uitkomen, want daar valt best mee te leven. ‘Careful’ slaat eerder op de opoffering die er vaak aan voorafgaat. Je hebt nooit controle over hóe het universum je intentie besluit te ondersteunen. Want dat is het verschil tussen een voornemen en een (bewuste) intentie: bij de laatste nodig je een groter energieveld uit (van je ziel, gidsen, god, en/of het universum) om je te ondersteunen bij de realisatie.

Ooit was mijn intentie ‘werk zonder deadlines’. Gevolg: alle opdrachten droogden op. En een andere goeie uit mijn collectie: ‘goddelijke seks’. Nog geen maand later viel mijn huwelijk uit elkaar. Meestal worden mijn intenties wel gemanifesteerd, dat zeker, maar als ik de keuze had, regelde ik (mijn ego) het toch liever anders.

Met dit in je achterhoofd kan je eigenlijk twee wegen bewandelen. Eén: je maakt je intenties niet al te groot, want dan zijn de consequenties te overzien. Of twee: je maakt ze heel groot, zodat ze de opoffering en het bijbehorende gedoe waard zijn. Zelf kies ik altijd voor de laatste optie.

Positieve intentie

Het universum is een en al energie, vibratie, frequenties en resonantie. Jouw energieveld communiceert met het omringende veld. Een intentie die vóór je werkt, is positief geformuleerd, in de tegenwoordige tijd, verbonden met het verlangen van je hart, en gericht op voorwaartse beweging en groei. Dus niet: ik wil niet meer in de steek gelaten worden. Maar: ik ben met iemand die me lief heeft.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Een krachtige intentie omvat behalve een heldere visie en een doel, ook gevoel. Je ervaart hem in je lijf. Om daar te komen, kan je je volledige verbeeldingskracht gebruiken: zie, voel, hoor die liefde, en programmeer die gevoelens in je lijf. Voel de vibraties van de liefhebbende persoon om je heen, de dankbaarheid voor zijn aanwezigheid, de vreugde van het samenzijn. Ervaar diep vanbinnen dat hij er al is. Verbind vervolgens je intenties met de woorden die je spreekt. Deel je ze met anderen. Schrijf ze op. Leg ze op je altaar. Woorden hebben scheppende kracht.

Intenties als katalysator

Het is niet eenvoudig om vervuld te zijn van al die liefdevolle gevoelens als je eigenlijk eenzaam bent of boos. Maar ook dan werken intenties; ongeacht het resultaat zijn ze een katalysator voor je innerlijke transformatie. Er speelt namelijk altijd een andere wetmatigheid mee: zolang je niet krijgt wat je wenst, heb je werk te doen in je binnenwereld.

Zo wilde ik een kind en mijn man (heel lang) niet. Uiteindelijk kwam ze er. Een paar jaar later dan ik zelf had bedacht, tot mijn grote frustratie. Maar in de tussentijd zat ik niet stil. Ik ging door mijn proces, leerde de controle loslaten en ontmantelde de angst die tussen mij en de realisatie van de droom in stond; dat had iets te maken met mijn eigen geboortetrauma.

Negatieve intenties

Behalve positieve intenties zijn er ook negatieve. Het universum maakt geen onderscheid. Ze hebben allebei dezelfde kracht. Negatieve intenties komen voort uit je verwonding en gaan uit van afscheiding, stagnatie en in stand houden van de status quo. Ze zijn verbonden met je dieper gelegen angst voor schaarste, onveiligheid, afwijzing, of met je boosheid, gierigheid, jaloezie, etc. Ook deze intenties resoneren met je buitenwereld en geven vorm aan je leven. Dus je kan een nieuwe man of vrouw wensen, maar als je gelooft dat je de liefde eigenlijk niet waard bent, dan is dat je boodschap. Je positieve intentie wordt ondermijnd: je ziet de juiste mensen niet, wijst anderen af, wantrouwt liefde of herkent hem niet… Eigenlijk is het universum heel direct: de buitenwereld reflecteert wat er vanbinnen leeft.

Zorg daarom dat je zowel je positieve als negatieve intenties helder krijgt, ín je bewustzijn. Doorvoel de pijn onder de negatieve en laat ze los. Laat de positieve meebewegen met je leven, geef ze een plek in je hart of baarmoeder, en bied de kosmos de ruimte om je leven in lijn te brengen met je dromen en verlangen, in plaats van andersom. Soms wordt eerst een oude structuur afgebroken die nu je nieuwe vorm nog in de weg staat. Probeer dan mee te bewegen. Het leven bepaalt. Controle houden op bestaande situaties voorkomt dat grotere realiteiten geschapen kunnen worden.

Praktisch werken met je intentie

Tot slot deel ik alvast één manier waarop ik mijn intenties soms ondersteun en plant in het universele energieveld (volgende week maandag volgen er meer). Toen ik begon aan het schrijven van het boek ‘Mijn vader lijkt op Barbapapa, zocht ik dertig nieuwetijdskinderen, dertig kinderen met energetisch bewustzijn, die zouden willen praten over hun ervaringen met aura’s, engelen, gidsen, healing etc. De kinderen waren niet zomaar te vinden natuurlijk en dan moesten hun ouders ook nog willen meewerken. In die tijd gebruikte ik regelmatig mijn drum om mijn intentie te ondersteunen en als het ware de kosmos in te trommelen. Elke week ging ik een of twee keer zitten in meditatie en tijdens het drummen stelde ik me voor dat mijn oproep in de wereld van de energie werd neergelegd en vervolgens zijn weg vond naar de kinderen. Het werkte. Voor de deadline had ik ze bij elkaar.

In deel 2 lees je meer over de energie achter een krachtige intentie, hoe je er praktisch mee werkt en hoe snel je je doelen eigenlijk bereikt.

Leestip:

Moeder Aarde kaarten, spirituele lessen uit Indiaanse tradities – Jamie Sams

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Intenties kan je positief formuleren en tegelijkertijd wens je dat alle eventuele blokkades oplossen. Je wenst vertrouwen en je kunt beginnen met simpele dingen die snel en makkelijk gaan waardoor je vertrouwd krijgt in het proces. Voor wie wil zijn er diverse Intentiesessies te vinden op het YouTube kanaal van Happy View.

  2. Inderdaad heel mooi…..maar ook heftig…..vooral de negatieve intenties…..
    zoals ik vind nooit meer een partner met mijn beperkingen enz enz…..