Home Spiritualiteit Zie jij ook 11:11 overal? Wat is de betekenis van 11:11?

Zie jij ook 11:11 overal? Wat is de betekenis van 11:11?

Zie jij ook 11:11 overal? Wat is de betekenis van 11:11?

Het is 11:11! Doe een wens! Dat gezegde ken je vast nog wel, en misschien gebruik je het vandaag de dag nog wel. Het is de enige tijd per dag (op een digitale klok) dat de alle eenheden op de klok hetzelfde zijn. Waar komt dit gezegde vandaan? Is het de moeite waard dan een wens te maken? Wat is er zo belangrijk aan deze tijd en wat is de betekenis van 11:11?

Het fenomeen

Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen overal 11:11 ziet, en zelfs Hollywood valt het op; het concept neemt de hoofdrol in films als I Origins. In deze film begint een wetenschapper op veel plekken 11:11 te zien en wordt hij door de nummers geleid tot hij uiteindelijk een spiritueel meisje ontmoet en hun persoonlijkheden botsen. Het is een fascinerende film over reïncarnatie en zet de kijker echt aan het denken.

Maar terug naar 11:11!

Waarom zien zo veel van ons dit tegenwoordig? Is het gewoon een biologische eigenaardigheid, dat onze lichamen de gewoonte aanleren om op een specifiek moment op de klok te kijken? Zo ja, hoe zit het dan met wanneer we het getal willekeurig blijven zien, ook op klokken die helemaal niet goed staan?

Ik zie overal 11:11

Voor mij persoonlijk, toen ik begon te ontwaken, zag ik dit nummer overal. Na een tijdje begon ik te merken dat er een soort spirituele connotatie vastzat aan de nummers 11:11. Soms ging ik door fasen in mijn leven waarin ik wekenlang dit nummer twee keer per dag op de klok zag, en vervolgens zag ik het ineens bijna nooit. Wat betekent dit allemaal? Ben ik meer verlicht als ik het wel zie? Probeert mijn ziel of het universum iets belangrijks te zeggen?

Theorieën achter 11:11

Er bestaan meerdere theorieën die pogen uit te leggen waar dit fenomeen nu echt om draait. De meest gangbare theorie stelt dat, als je deze nummers ziet, je gewoon een wens moet maken en dat die wens uit zal komen. Sommige mensen beweren dat als je dit nummer ziet, het betekent dat er een soort raam opengaat in je leven en dat je hulp moet vragen aan je ‘engelen om erachter te komen wat het is. Andere theorieën zeggen dat er iets belangrijks gebeurt op dat moment en dat je moet letten op wat er in je omgeving gebeurt. Eén van mijn favoriete beweringen is dat, als je 11:11 ziet, je simpelweg moet stoppen en de significantie van het moment moet erkennen.

Betekenis 11:11

Als je 11:11 ziet, of het nu op een klok is, een nummerbord, je bankafschrift, of waar dan ook, is dat een vriendelijk klein teken van je ziel, bron, hogere zelf, God, of het hele Universum – hoe je het ook wilt noemen – dat alles op elkaar afgestemd is en dat je precies bent waar je moet zijn, precies hier, en precies nu.

Volgens de numerologie bezit het nummer 11 de kwaliteiten van geduld, eerlijkheid, spiritualiteit, gevoeligheid, intuïtie en idealisme. Eén bron die ik tegenkwam suggereerde dat je het zien van 11:11 kunt interpreteren als een glitch in de matrix, en dat het een zeer echte manier is waarop het hiernamaals met ons communiceert. Ik weet niet of we er ooit achter zullen komen wat het precies betekent, maar ik denk dat je wel voor jezelf kunt beslissen wat het voor jou betekent. Ik weet dat ik altijd een glimlach krijg als ik het zie; het laat me zeker weten goed voelen en ik deel het dan ook graag met anderen, ‘Hey kijk! Het is 11:11’!

Lees hier de betekenis van 11:11 als engelengetal

Bewaar voor later op Pinterest:

Zie jij ook 11:11 overal? Wat is de betekenis van 11:11?

16 REACTIES

 1. Ik zie de 11:11 sinds 2010 zeer regelmatig. Twee keer per dag wordt wel lastig, tenzij 23:23 ook als 11:11 telt. De mensen die dubbeltallen of andere ritmische combinaties (13:13, 12:34 etc.) niet zien, zien ze ook, maar vanuit het onderbewustzijn. Ook goed. Ik merk dat de boodschap erachter of de betekenis ervan in het nu richting kan geven zonder daarover concreet of voorspellend te zijn. Als je het nodig hebt om bevestigd te worden zal het niet gebeuren. De engelen bestaan niet, mogelijk wel als metafoor. Ik vermoed dat ons samenzijn met de aarde en kosmos mysterieus, zo niet ondoorgrondelijk is, wel cryptische aanwijzingen geeft. Dat zonder wensdenken aanvaarden, de getallen niet willen duiden. Er was even contact in een zekere vorm. Of ik wel of niet “goed bezig ben” weet of betwijfel ik zonder na te denken, anticiperen of terugblikken. Ik bemerk contact met alles wat is. Voel me verbonden en word er blij van, ben dankbaar inclusief de (half) idiote consensus in de wereld.

 2. De Bijbel is nog meer bijzonder wat getallen betreft. Mega vaak de 7, in vele vormen, ook verborgen. Bv psalm 29. Er staat steeds “de stem van de Here”… en dat herhaalt 7x… 7 x de stem van de Here.

 3. Volgens de numerologie kan men alle negens weg laten. (Denk maar aan de ‘negenproef’.)
  Dus 29 = 2+9 is 2. en 11 is ook gelijk aan 1+1= 2. Die staat voor het spiegelen van de twee zijden van de medaille, die uit de dualiteit de
  Eénheid maakt.
  Volgens ‘Jin Shin Jyutsu’ beduidt ‘9’ een nieuw startpunt: Alles loslaten voor een nieuw begin. Wat aangeraden wordt na een rouwperiode.
  (Wat Sebastiaan Wiedijk ook al schreef!)

 4. Ik zie ‘alle’ getallen op dagelijkse basis, niet alleen 1111 maar ook 1212, 1313, 1414, 1515, 1616 t/m 23:23 en 0000. Ook 111 , 222, 333, 444, 555, 666 en recentelijk zie ik vaak 888 en 8888 , ook ‘spiegel’ nummers als 12:21, 21:12, 13:31, 14:41, 15:51, 1001 2002 etc, etc. Alemaal ‘vol belofte’ aan veranderingen, zoals het getal 88, 888, en 8888 suggereert dat er geld aan zit te komen, en ik zie die nummers nu al maanden. 88 als batterij level op mijn telefoon, ‘precies’ 88 reacties op een youtube bericht of ik zie ‘ineens’ 88cent als prijs van een pakkje koffiemelk.

  De laatste tijd wordt ik ook ‘achtervolgd’ door het getal 22:11, elke avond als ik op mijn klok kijk zie ik dat het 22:11 is, vandeweek stond ik bij de kassa en moest ik precies 22,11 euro afrekenen en zo gaat het maar door. Soms wordt ik er gek van en het houdt maar niet op, en ik weet nog niet zo goed of ik me er ‘gezegend’ door moet voelen of niet. Het geld is nog steeds niet gekomen, ook al zie ik vaak 88, 888 en 8888

  Als je het eenmaal gezien hebt, stopt het niet meer!

  • Wauw , dit heb ik ook al maanden. Ook in deze vorm en ik word er zelf ook een beetje gek van. Niet wetend waar op te focussen of wat er van te verwachten. Dan zoek ik de betekenis op en komt er weer een nieuwe voor me neus. Heb al zo veel opgezocht, vind het nu wel een keertje goed geweest.

   Heel toevallig, terwijl ik dit typ, kijk ik naar de cijfers van de batterij en zie ik 33. Het is ook wat. x]

   • Ik heb dit ook zo erg. Niet normaal. Kan er alleen geen touw aan vastknopen. Ik kom zograag met iemand in contact die dat ook heeft. Hoop wat van je te horen!

 5. Ik ben in numerologie 38 dus een 11. 09-12-1979. Zodra ik 11:11 zie is dat een goed teken. Dan ga ik een nieuwe fase in. Dan heb ik iets losgelaten, ruimte voor nieuwe dingen. 11 heeft volgen mij ook met bewustzijn te maken.

 6. 11:11 is niet de enige, 22:22 is er ook nog.
  En als de digitale klok geen o aangeeft dan heb je 3:33, 4:44 en 5:55.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

We gebruiken verschillende cookies op onze website, om u een optimale ervaring te bieden.


Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined

Liever niet
Accepteren