Ik zie ik zie wat jij niet ziet

Het boek ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet‘ is speciaal geschreven voor hoogsensitieve kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het boek behandelt onderwerpen zoals hooggevoeligheid, paranormale begaafdheid en hoe je daar als kind/tiener je voordeel mee kan doen in de dagelijkse praktijk.

Door de duidelijke taal en de eenvoudige indeling van de hoofdstukken en onderwerpen, kan het boek ook door jongere kinderen gelezen worden, eventueel samen met een ouder of begeleider. Niet alles zal relevant zijn voor het jongere kind, maar het boek is zo opgezet dat je het niet vanaf het begin tot het einde hoeft te lezen. Je kunt het lezen zoals het voor jou goed voelt.

Vooral de vele speelse oefeningen die in het boek staan, zullen jong en oud aanspreken. Daarom is het boek ook interessant voor ouders, begeleiders, leerkrachten en hulpverleners. Het staat vol met leuke en leerzame opdrachten en daarnaast staan er prachtige praktijkvoorbeelden in, die door kinderen zelf zijn geschreven.

Het in contact komen met je innerlijke kracht en je gevoeligheid zien als een geschenk, staat in dit boek centraal. Zonde als je een gave hebt en je jezelf daar van afsluit, want dan raak je een stukje van jezelf kwijt. Het is dus belangrijk dat je leert om te gaan met je hooggevoeligheid, dan haal je beste in jezelf naar boven en kan de diamant in je stralen!

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

De onderstaande onderwerpen worden kort en krachtig behandeld in het boek:

 • kwaliteiten van hoogsensitieve kinderen
 • eigen verantwoordelijkheid
 • omgaan met eigen energie
 • negatief en positief denken
 • paranormale ervaringen
 • werken met energie
 • de aura en chakra’s

De auteur van het boek had voorafgaand aan het schrijven van dit boek een aantal inspiratiedagen georganiseerd voor kinderen en jongeren, waarin de thema’s van dit boek aan bod kwamen. Graag deel ik onderstaand een paar voorbeelden van uitspraken en ervaringen die in het boek zijn verwerkt.

Bram, 11 jaar
“Ik weet van mezelf dat ik hele rake antwoorden kan geven. Ik ben gewoon eerlijk en zeg precies wat ik denk en voel. En ik voel heel veel en ik weet heel veel. Hoe ik sommige dingen weet, snap ik niet helemaal, ik weet het gewoon. Soms beledig ik mensen door iets eerlijks te zeggen, terwijl het absoluut niet mijn bedoeling is. Vroeger toen ik drie jaar was, moesten mensen nog weleens lachen om wat ik zei. Maar nu ik wat ouder wordt, zijn de reacties anders. Ik wil daarom ook leren om de situatie beter te begrijpen en te letten op mijn antwoorden.”

Maud, 8 jaar
“Mijn broer kan engelen zien en heeft contact met het universum. Ik kan dat niet. Hij geeft negatieve energie aan de engelen, ik vind dat eigenlijk wel een beetje gek. Mijn moeder zei tegen mij dat ik ook mijn negatieve energie aan de engelen kon geven. Maar ik had geen idee hoe ik dat moest doen. We zochten naar een andere manier voor mij om de negatieve energie kwijt te raken en mezelf weer op te laden. Ik ga nu op de buik liggen met m’n armen wijd en maak contact met Moeder Aarde door mijn ademhaling. Deze oefening werkt voor mij heel goed.”

Maaike, 16 jaar
“Omdat ik mezelf nog niet goed kan afschermen voor negatieve energie, weet ik dat ik soms beter voor mezelf kan kiezen. Ik heb namelijk de neiging om altijd klaar te staan voor anderen als ze niet lekker in hun vel zitten. Wanneer ik dat doe, heb ik daar soms dagen last van. Maar niet helpen voelt ook niet goed. Ik leer nu steeds beter om voor mezelf op te komen. Ik leg de ander uit waarom ik niet kan helpen en dat begrijpen ze heel goed. Het geeft mij een fijn gevoel, want ik hoef geen smoesjes te bedenken, ik heb er verder geen last van en ik ben eerlijk geweest.”

Je kunt het boek Ik zie ik zie wat jij niet ziet voor € 14,95 hier bestellen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Kan je dit zelf gebruiken als volwassene, ik bedoel kan je jezelf, je jonge kleinkind van bijna 3, zijn mama mijn dochter mee ‘helpen’ ? Samen wijzer worden en evolueren ?
  Vriendelijke groet,
  Marie-Ange Deleersnyder

 2. Het is een zeer inspirerend boek met handige tips. Ook mijn zoon van 10 is hoogsensitief en wordt continue geprikkeld. Door herkenbare verhalen van kinderen van zijn leeftijd weet hij dat hij niet de enige is en helpt het hem bij zijn zoektocht naar zichzelf.

 3. Via het boek kwam ik erachter dat mijn zoon hoogsensitief is en ikzelf ook! ik wist het al wel maar hoe fijn als alles nu beschreven staat waar je last van hebt en hoe er beter mee om te gaan, jezelf te beschermen en elkaar beter te begrijpen….
  Mijn zoon is ook dyslectisch en ik heb discalculy, vraag me af of daar ook een relatie is met hoogsensitiviteit en deze leerstoornissen??? Ben benieuwd wie daar ervaring of zicht op heeft. Dankjewel Claudia

 4. ben erg benieuwd naar het boek. 'Toevallig' vertelde mijn zoon van bijna 8 vandaag onderweg naar voetbal dat hij met alles om zich heen kan praten… Eerst was het een vogel op de weg, later alle andere dieren, ik kan zelfs met de auto praten vertelde hij mij. En toen ik de auto neerzette, zei hij dat de bomen ook veel te vertellen hadden. Hij moest er een beetje om lachen. Het wordt me een beetje te veel, zegt hij vervolgens, ik zet even het knopje uit hoor. Die had ik vannacht in mijn droom gezien, ik dacht dat het eerst gevaarlijk was, want het knopje was rood, maar ik heb er toch op gedrukt. Ik kan er alles mee uitzetten! Mooi hè!

 5. Ik ervaar hypersensitiviteit als een geschenk. Daardoor functioneer ik anders EN vooral beter.. Merci, Lutje

 6. Ik heb het boek gekocht en kan het echt iedereen aanbevelen wiens zoon of dochter hoogsensitief is, of als je denkt dat dat zo is. Mijn zoon van 9 had veel moeite om zich te concentreren op school. Alles wat om hem heen gebeurde kwam heel direct binnen en verstoorde zijn aandacht voor de lesstof. Door samen met hem de oefeningen uit het boek te doen, kan hij zich nu veel beter afschermen voor sommige signalen. Dat zorgt voor betere concentratie en veel rust. Mijn zoon is nu veel rustiger en blijer!

  Het boek ligt beneden in de boekenmand, en regelmatig pakt hij het er weer bij om er stukjes uit te lezen of oefeningen te doen.

  Groet, Bertram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in