Ieder van ons heeft een zielengroep waarmee we spiritueel zijn verbonden, net dat beetje meer dan we verbonden zijn met het collectieve bewustzijn. Een groep die bedoeld is om ons mee te verbinden zowel in de geestelijke wereld, als hier door keuze in fysieke vorm. Dit is onze zielengroep. Je leest hier wat dit voor je betekent en hoe je iemand van jouw zielengroep kan herkennen.

De groep bevat jou, en een andere persoon of meerdere personen. Onze spirituele gidsen maken ook deel uit van onze zielengroep.

Mensen uit onze zielgroep komen in ons leven op schijnbaar willekeurige momenten, maar in feite  werden deze ontmoetingen door ons afgesproken in de geest, voordat we hier kwamen.

We spreken af ​​om verbinding te maken en elkaar in staat te stellen om een ​​les of veel lessen te leren, afhankelijk van hoe lang we hebben geregeld om in elkaars leven te leren. Dit is de reden waarom sommige mensen alleen vluchtig, maar intens betrokken zijn bij ons leven, en dan verder gaan.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Misschien heb je een verbinding gevoeld als je iemand voor de eerste keer ontmoette, een gevoel alsof je ze altijd gekend hebt, “een onmiddellijke verstandhouding?”

Zelfs het gebruik van het internet heeft geleid tot het vinden van zielengroepen, dus het gevoel een verbinding te hebben met iemand aan de andere kant van de wereld is niet zo vreemd.

Maar, iemand te ontmoeten op hetzelfde pad is niet helemaal hetzelfde als iemand te ontmoeten van je zielengroep,  er is een verschil in intensiteit van het gevoel.

Hoe kunnen we iemand van onze zielengroep herkennen?

 • Een ander ziel groepslid spreek dezelfde geestelijke taal. Wij herkennen hun energie, niet hun uiterlijk.
 • Het voelt alsof je die persoon al ergens ontmoet hebt (maar je weet dat dit niet het geval is).
 • Het kan zijn dat je elkaars zinnen afmaakt, of uit het niets dezelfde ideeën hebt op hetzelfde moment, over hetzelfde onderwerp.
 • Verbale of andere vormen van communicatie overlappen vaak, bv. telefoontjes, e-mails …Telepathie
 • Vaak voel jij je aangetrokken tot die persoon, die de  emotionele verbinding overtreft die je mogelijkerwijs zou kunnen hebben opgebouwd in de korte tijd dat je ze hebt gekend. Het is belangrijk om te onthouden dat het gevoel altijd wederkerig is als ze een echt lid van dezelfde zielengroep zijn. Dit is geen excuus voor fixatie op iemand die hier duidelijk niets van wil weten!
 • Je bent je bewust als je bij deze persoon bent, dat je samen iets belangrijks doormaakt wat je nog spiritueel bewuster zal maken wanneer die reis tot een eind komt.

Herken je iemand in je leven nu of in het verleden, die behoort tot je zielengroep? Denk na over de mensen die deze gevoelens in je los hebben gemaakt, en zelfs als ze nu niet meer in je leven zijn, denk dan na over wat je dit keer geleerd hebt van hen, en wees dankbaar.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Dank je voor de verduidelijking… heeft me meer inzicht gegeven. Ik leef ernorm ‘naïef’ en impulsief zonder verwachting maar daarmee ook veel zonder besef van deze mooie rijkdom van het ‘heelheid’ delen met iemand door aardse angsten voor binding terwijl hier mijn hunkering ligt.

 2. Wanneer je hooggevoelig bent kun je ook het idee hebben dat iemand tot je zielgroep hoort omdat er speciale signalen en verbindingen zijn die je dit idee geven. Door je hooggevoeligheid stem je af op de energie van de ander, zie je de ander als een licht. Het is wat je van nature doet. Omdat je sterk telepathisch bent, reageert de ander op jouw gedachten, jouw innerlijke verbinding en jouw weten, wat zich beweegt in de antimaterie tussen tijd en ruimte. Het is echter jouw eigen vermogen om de ander te voelen waar de ander op reageert en wat kan overkomen als toevalligheden in gelijke gedachten, acties en wensen. Het verschil met leden van je zielengroep en anderen is aanvankelijk heel subtiel.

  Iemand van je zielengroep is niet in staat om je naar een lagere frequentie te trekken, ondanks dat je misschien teleurstelling of anders kan ervaren, wat in feite je eigen proces of reactie is. Pijn, angst en verdriet is er echter niet. Wanneer het contact met je zielsverwant is verbroken omdat ieder het eigen pad moet vinden en je komt elkaar weer tegen, is er geen negatief verleden, enkel een hele diepe ervaring van kosmisch bewustzijn op zielniveau, vreugde, spontaniteit en bijzondere toevalligheden. Op het juiste moment is er weer contact en gaat gewoon fris en fruitig verder. Er is geen vergeven, geen verleden met vervelende herinneringen, want er is niets te vergeven. Beiden weet je dit en voel je dit. De verbinding is nooit weg, ook al zie je elkaar niet. Je beweegt om elkaar heen als een unieke heelheid.

  Mensen waarvan we denken dat ze tot de zielgroep horen, zijn wel in staat om je naar een lagere frequentie te trekken. Vaak zijn ze energetisch in staat tot bepaalde vermogens zoals het ontvangen van (jouw) collectieve energie/gedachten, zijn ze (schijnbaar) gericht op ontwikkeling van het zelfbewustzijn en een positieve verandering van de wereld waardoor we geloven dat dit zo is. Door ons eigen invoelend vermogen en wensgericht denken zien we wat we willen zien en ervaren we wat we willen ervaren… telepathie en verbinding op zielniveau.

  Het is echter niet Echt, niet intrinsiek gemotiveerd; er is eerder sprake van imitatie en manipulerend gewenst gedrag om in jouw energie te verblijven. Deze relaties creëren een soort sluier om je heen en uiteindelijk kun je ook een soort burn-out ervaren. Groei ankert niet.

  De ander kan je het gevoel geven dat je zielsverwanten bent, omdat de ander je licht wilt ervaren, en het voor de ander voelt als begrepen en gezien worden; een vervulling van leegte in het Zelf. De vraag is of je werkelijk verbonden bent als één bewegend geheel, of dat het jouw illusie is omdat je het zo wilt ervaren en wat je eigenlijk zelf allemaal doet, omdat jij je beweegt in de ander en de ander daardoor meebeweegt met jou.

  In aanraking met een ware zielsverwant ervaar je een diep intense leegte/heelheid in tijd, ruimte; een weten, een oeroude kosmische verbinding en evenwicht. Kippenvel, verwondering, magie, vreugde, co-creatie, inspiratie, verhevenheid en het beste van/in jullie beiden.

  • Cora, op het moment dat jij dit hier schreef leerde ik iemand kennen waarmee ik echt dacht verwantschap te voelen. Tot op de dag van vandaag heeft dat contact bestaan, maar gelukkig werd ik er grotendeels van de tijd niet van. Nu ik jouw verhaal lees vallen er (eindelijk!) kwartjes; het was van zijn kant uit niet Echt, ik werd om reden die jij noemt aan een lijntje gehouden, oftewel ik Liet mezelf aan een lijntje houden (omwille van de vermeende verwantschap en omdat ik erg geneigd ben naar het goede te blijven kijken). Pffffff….ga nu eindelijk echt loslaten, want ook die ‘sluier’ herken ik maar al te goed!!!

  • Hoi Cora,

   Ik vind je schrijven moeilijk te interpreteren. Zoals het op mij overkomt breng je het als algemene waarheid maar is het niet je eigen ervaring geweest. Welke van de twee is het?

   Je gebruikt ook verschillende termen. Zielsgroep
   Zielsverwant

   Wat is het verschil of bedoel je voor beide hetzelfde

   Ook weet ik soms niet of je in je schrijven op vriendschap relaties of liefdesrelaties. Voor mijn gevoel haal je dit ook een beetje door elkaar of heb ik het helemaal mis?

   Groetjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in