zielenliefde

Coulisse

Vanuit mijn ooghoek

zie ik je verschijnen

in de coulisse van mijn leven.

Wat heeft de Regisseur in scène gezet,

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

welke rol kom jij vorm geven?

Voel jij je vrij om hier in te acteren

of is ruimte nog beperkt

om wat te improviseren.

Mijn innerlijk oog heeft waargenomen

welk potentieel schuilgaat in dit script.

Ik heb mijn lessen wel geleerd!

De mise-en-scène is in potlood opgeschreven.

Al wat daadwerkelijk

in het licht

zal worden uitgespeeld,

staat pas dan levens-echt

in kleurrijk inkt gepenseeld.

©Patricia Akkermans

De afgelopen jaren ontmoet ik meer mensen die een zielenliefde tegenkomen. Een zielenliefde bedoel ik hier als een overkoepelende term voor een zielsverwant, een zielenmaatje (soulmate) of een tweelingziel. Het onderscheid vind ik soms moeilijk te maken.

De ontmoeting is vaak heftig en emotioneel, van een ongekende hoogte en diepgang. Er is sprake van herkenning, diep gevoelde verbondenheid of versmelting. Daarnaast veel verwarring. Vooral als een van beide of beiden in een huwelijk of relatie met een ander verbonden zijn.

Het is echter niet automatisch zo dat een ontmoeting met een zielenliefde altijd leidt tot een relatie in het persoonlijke leven. Soms blijft de zielenliefde op zielenniveau omdat een van beiden in het persoonlijke leven de zielsverbondenheid niet herkent of niet erkent.

Het moeten loslaten van een zielenliefde omdat wederzijdse herkenning er niet is of omdat het niet mogelijk is om samen te zijn, kan een van de ergste pijnen zijn die je kunt voelen. Zielenpijn gaat door merg en been, het snijdt door je hart.

Het lijkt dan ook niet altijd de bedoeling dat het tegenkomen van een zielenliefde in de driedimensionale wereld tot een relatievorm moet komen. Dan is de ontmoeting voor iets anders bedoeld. Bijvoorbeeld om een dieper gevoel van liefde of onvoorwaardelijke liefde te leren ontwikkelen. De ontmoeting met een zielenliefde kan jou de diepte van je eigen ziel laten zien en voelen. Het kan je vermogen om lief te hebben vergroten.

Je kunt ontmoeting met een zielenliefde ook beschouwen als een spiritueel potentieel of een mogelijke werkelijkheid die in het universele gridwork aanwezig is. Waarvan niet zondermeer bepaald is dat de liefde zich in het persoonlijke leven daadwerkelijk manifesteert, in welke vorm dan ook.

Energetisch zie je soms iemand vanuit je ooghoek naderen of voel je iemands zielenenergie om je heen nog voordat je iemand persoonlijk ontmoet. Wacht rustig af, voel en volg wat zich voor je ontvouwt. Probeer de ander of het gevoel niet gretig vast te grijpen. Denk niet te snel dat je hét al wel weet of dat je het be-grijpt. Volg het proces eens een tijdje. Neem een ontvangende houding aan en laat de natuurlijke loop der dingen zijn gang gaan. Dat kan een hele uitdaging zijn voor daadkrachtige mensen.

Verbreek niet te snel bestaande verbindingen om bij een zielenliefde te zijn. Er kunnen soms hele andere lessen in de ontmoeting verborgen liggen dan je in eerste instantie denkt.

Patricia Akkermans

Als je een vraag of een reactie hebt naar aanleiding van dit artikel en dit liever persoonlijk wilt doen dan kun je mailen naar Patricia@dankh.nl

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Het is idd heel moeilijk. Het mooiste wat er is maar ook het moeilijkste. Een van de twee hedie heeft vaak ook niet door dat het een tweelingliefde is terwijl die het wel voelt. Voor de ander kan dit heel pijnlijk zijn omdat het gewoon niet kan samen. Maar op zielenniveau voelt t zo goed zo magisch. Terug naar de bron gevoel. Maar karma moet vaak nog uitgewerkt worden

 2. Ik weet inmiddels dat dit artikel klopt. Ook alleen een hand gegeven en diep in zijn ogen gekeken. Had al 11 jaar (inmiddels 12) een beeld van hem en geloofde echt dat hij in mijn leven zou komen. Inmiddels weet ik dat hij vader wordt van zijn huidige veel jongere vriendin. Mijn God wat heeft dit proces een pijn opgeleverd. Moest aan de medicatie om hiermee te kunnen dealen….

 3. Hoe kan zo een les toch voedzaam zijn voor je leven….het ontmoeten van je tweelingziel, het samen zijn, het samen op gaan in een wereld die hier niet bestaat, alles voelen, alles ervaren in volledige puurheid.

  De mooiste en meest verschrikkelijke ervaring van mijn leven…

  Elkaar los laten, aantrekken, los laten en zo maar door. Uiteindelijk voelen dat het hier en nu onze relatie geen kans biedt maar tegelijkertijd voelen dat zij de meest overweldigende uitwerking op mij heeft en andersom. Tegen elkaar zeggen dat je ontzettend veel van elkaar houd en daarna afscheid nemen.

  Hoe vergeet je haar en hoe kom je los van dit gevoel van gemis en eenzaamheid? Hoe kan iemand anders ooit een plaats in je leven nemen als je dit hebt gevoelt?

 4. Men mag in de eerste plaats niet vergeten dat vooreerst al het karma (zowel individueel als collectief karma) tussen de zielenpartners moet worden uitgewerkt alvorens deze fysiek kunnen samenzijn… Op het collectief karma (vb. familiekarma) kan en mag niemand vat hebben. Immers, ook het negatieve moet kunnen gemanifesteerd en uitgewerkt worden alvorens men het positieve kan bereiken. Zonder de uitwerking van dit karma kan de wereld niet verder en blijft iedereen in een illusie leven met stilstand van de wereld als gevolg hiervan.

 5. Dank voor dit artikel.
  Veel herkenning, ik zit al langere tijd in dit proces en het zijn diepe dalen met hoge toppen.
  Hoe in hemelsnaam zeg je de ander dat je onvoorwaardelijk van hem houdt? Is dat wel te bevatten? Liefde zonder enige voorwaarde, hij is perfect zoals hij is. Ik voel me leven als we samen zijn. Ik voelde me thuiskomen toen ik met hem in contact kwam. Het is een heel heftig proces waar je grotendeels alleen doorheen gaat. Maar ondanks alle pijn en verdriet die het meebrengt, zou ik het nooit willen missen. Het is het mooiste dat ik ooit heb gevoeld. Waar het naartoe gaat in de toekomst weet ik niet en hoef ik niet te weten. Ik vertrouw erop dat dit geleid wordt en dat alles gebeurt op het perfecte moment. I trust in spirit.
  Ik heb hem een lange brief geschreven die recht uit mijn hart komt. Daarin vertel ik wat ik voel. Het was de bedoeling deze brief te verbranden maar misschien geef ik hem op een dag toch aan hem.
  Liefde en licht aan iedereen die hier ook mee bezig is!

 6. Bedankt! Ook voor mij een artikel dat die zielenliefdes in een ander perspectief plaatst.
  En bevestigt wat ik momenteel aan het doen ben: eigenlijk niets. Me niet vastklampend aan één of andere positieve dan wel negatieve uitkomst.

 7. Dank dank dank!
  Sinds september sta ik in vuur en vlam… na één ontmoeting.
  Een hand en elkaar diep in de ogen kijken, meer was het niet.
  Maar man wat kwam hij "binnen"
  Sindsdien ben ik een beetje wiebelig…

  Het leek me al niet echt een daad van liefde om mijn huwelijk en drie kleine kinderen vaarwel te zeggen.
  Ik zie heel duidelijk wat mijn man en ik van elkaar te leren hebben. Soms is dat niet makkelijk, maar wij zijn zeker niet klaar met elkaar en het is echt de bedoeling dat wij samen zijn.
  Jouw stukje bevestigt voor mij dat ik mijn daadkrachtige zelf even moet parkeren 😉

  En het is inderdaad heftig….
  Ik baal wel een beetje van de timing van de kosmos ha ha
  Weet je hoe MOOI het had kunnen zijn?????

  Ach wie weet in een volgend leven……..
  Voor nu in ieder geval ontzettend bedankt!

 8. Een hele goede uitleg over zielenliefde ..
  Ik heb meer artikelen hier over gelezen
  maar deze spreekt mij erg aan .
  Ik lees vaak de reacties van andere mensen .
  Een hoop mensen interpeteren het niet goed.
  Het is ook niet makkelijk moet ik toegeven .
  Iedereen heeft het maar over zijn of haar soulmate .
  Terwijl er een veel diepere betekenis aan ten grondslag ligt .

  Mijn dank Patricia voor jou artikel .
  ❤️Liefs Jannie .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in