zielsgelukkig

Zielsgelukkig zijn. Deze woorden impliceren onze natuurlijke staat van zijn. Heb je deze woorden weleens goed doorvoeld? Wat gebeurt er met je als je deze woorden laat inwerken? Bij mij wekt het direct een lichte staat van euforie op, een gevoel van gelukzaligheid. Alsof mijn ziel mij heeft gehoord, heeft verstaan en ontspringt in dit gevoel. Precies zoals het moet zijn. Zoals wij zijn. Geluk, liefde en licht. Onze essentie.

Het is opmerkelijk hoeveel mensen tegenwoordig op zoek zijn naar dit geluk. De vraag is eigenlijk meer: zijn we dit geluk ooit kwijtgeraakt? Of is ons geleerd dat geluk maakbaar is? Denken we ons dit toe te kunnen eigenen, via allerhande placebo’s? Welkom in de illusie. In feite zijn we daarin continu op zoek naar onszelf. Onze ziel is in essentie al gelukkig. Maar als mens of gedurende meer incarnaties zijn we dit vergeten of zijn er rimpelingen of rafelingen op onze ziel gekomen. Krassen op de ziel. We belanden in de illusie dat we onszelf weer heel kunnen maken door geluk, fortuin en liefde aan te trekken, terwijl de ware bron van dit alles binnenin onszelf ontspringt en al lang en breed aanwezig is. Juist daarom is het essentieel contact te leren maken en leren samenwerken met je ziel, en daarover gaat dit artikel.

Wat is de ziel?

In mijn optiek is de ziel een pakketje heel hoog frequent licht, noem het ‘een lichtbundel’; vibrerend op een hele sterke frequentie en met een geheugen (bewustzijn). Het is net zoiets als een computer. Een computer heeft een besturingssysteem en voor de mens is dat de ziel. Al zijn veel mensen zich dat niet bewust. De lichtfrequentie van een ziel kan variëren. De ziel is als een ‘database’ met ervaringen en herinneringen, ook aan vorige levens.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hoe meer levens een ziel heeft gehad, hoe hoger de trillingsfrequentie van de ziel. Het uitgangspunt hiervan is dat alles energie is. Een ziel die meer ervaringen en lessen heeft opgedaan, heeft een sterker licht en een groter bewustzijn ontwikkeld en daarmee een hogere of grotere trillingsfrequentie. Het doel van de ziel is middels re-incarnatie (opnieuw geboren worden) te ervaren en te leren. Ervaringen opdoen, daar gaat het dus om. Hoe ervaar jij jouw ziel? Heb je er weleens op afgestemd? Iedere ervaring is goed. Zolang dat voor jou werkt.

Ik wil mijn ziel leren verstaan

Onlangs had ik een cliënt in de praktijk. Hij vroeg mij: “Marije, kun jij mij helpen mijn ziel te verstaan, of liever… mijn ziel te leven?” Mijn hart (of eigenlijk ziel) maakte een sprongetje, wat een mooie vraag! Het zette me ook direct aan het denken… Deze meneer had geen idee, geen idee hoe hij zijn ziel zou moeten zien, benoemen, lokaliseren, voelen en ervaren maar wilde wel graag snel naar de oplossing, de samenwerking, en vooral: wat kom ik hier nou doen, op deze aarde? Deze meneer had haast… de tijd verstreek. Het was nu of nooit. Als mens hebben we constant haast, de ziel heeft nooit haast. De ziel geeft precies datgene waar jij aan toe bent op het juiste moment. Het was nu zijn moment, hij zat bij mij in de praktijk. Zijn begin was gemaakt. Hulde.

Van contact maken met je ziel naar samenwerken

Een van de eerste keren dat ik bewust contact maakte met mijn ziel, was mijn leerweg naar verdiepende en verstillende meditatie. Ik leerde op het ritme van mijn adem te verstillen, mijn aandacht daar te richten en te ervaren en voelen in neutrale observatie van wat zich aandiende. Een gevoel van puur aanwezig zijn, in mijn hart. De diepte van de ervaring bereikte ik pas jaren later toen ik bij heel oud verdriet kon, onverwerkt verdriet, dat zich aandiende als onverwerkte en zelfs gestolde rouw.

Enkele jaren later kwam ik bij de angel. Een zielenpijn, vaker is dit een veel diepere pijn, noem het oerverdriet of een sterke pijn in het lichaam, die steeds maar aan de bel trekt.  Pijn die soms hangt aan een thema, zoals ‘ik voel me verlaten’, ‘ik voel me verstoten’, ‘ik sta er altijd alleen voor’ of ‘niemand begrijpt me’. Thema’s die soms vele levens teruggaan, en nu geheeld mogen worden. Met bovenstaande schets ik de complexiteit en diversiteit van verschillende soorten trauma en pijn, maar vooral ook de wijze waarop het zich door de jaren heen kan aandienen. Na opschoning ontstaat ruimte en dus ruimte voor de ziel. Het verstaan van de ziel wordt makkelijker. De taal van de ziel wil nu vaker gehoord worden, dit is onze intuïtie. Van daaruit wordt de samenwerking met de ziel makkelijker.

Op zoek naar spirituele verlichting?

Je hoeft geen leven lang te zwoegen om spiritueel verlicht te worden. In de basis en kern zijn we allemaal al spiritueel verlicht. Zo word je geboren. Karma of niet, je begint ieder leven opnieuw, maar je hebt al zoveel geleerd. Iedere keer dat je een traan wegwerkt in plaats van wegdrukt, krijg je weer toegang tot die spirituele verlichting. Deze verlossing en inlossing kan snel gaan. Zolang je je wil overgeven. Leren contact te maken met je ziel kan op veel verschillende manieren, ik noem er hierboven slechts twee, maar er zijn veel fijne oefeningen, meditaties of visualisaties.

En als je ergens heel blij van wordt, een fijne boodschap van je geliefde krijgt, een ervaring, een knuffel, wellicht iets groters zoals een nieuwe job, het gevoel dat je hart een sprongetje maakt, is er al contact met je ziel. Bovengenoemde cliënt had vooral de overtuiging dat zijn omgeving en ook het universum hem allang in de steek hadden gelaten, voorkomend uit oude ervaringen. Dit bleek zijn zelf gecreëerde realiteit, die hij ergens graag in stand hield. Deze ervaringen kunnen als ingang dienen tot heling en uiteindelijke opschoning en diepere connectie met de ziel.

Hoe onderscheid je de roep van je ziel (intuïtie) van je gedachten?

Dit is een kwestie van ervaring en oefenen. Veel intuïtieve (ziels) ervaringen of inzichten, zijn ervaringen die heel snel tot je komen of je worden ingegeven. Nog sneller dan je gedachtes, vaker nog voordat een gedachte zich gaat aandienen. Tevens zijn ze vaak energetisch zachter vloeiend en positief ingekleed, positieve berichten, bekrachtigingen, fluisteringen of juist koers wijzigingen. Dit is de taal van de ziel, ofwel je intuïtie. We zijn als mens echter vaak geconditioneerd om dat snelle inzicht te verwaarlozen en het te overstemmen met gedachtes en twijfels, heb ik dat echt gevoeld, is dat wel zo?

Hoe kun je diep geluk ervaren door contact te maken met je ziel?

Eenheidservaring en zijns-ervaring
Neem een moment in de natuur of thuis, ergens waar je een rustige plek hebt. Het moment dat ik zelf in de natuur ben, in het bos (of een verlaten strand), de wind voel, de zon voel in mijn gezicht, de kleuren van de bomen zie, de rust voel, het zand onder mijn voeten en het geluid van een vogeltje, is voor mij geregeld een eenheidservaring. Het gevoel dat ik onderdeel ben van alles wat is, ik voel me verbonden. Gedachtes, emoties en stress vallen weg of vervagen. Die eenheidservaring is een zielservaring.  Dat gevoel van verbondenheid, geluk, gelukzaligheid en vrede heeft een hele hoge energetische trilling, die bereik je middels deze staat van zijn. Creatief bezig zijn of dansen werkt natuurlijk ook! Maar in de natuur heb je wellicht geen afleiding. De oefening ernaartoe, zal je makkelijker in het geluksgevoel brengen. Alle ervaringen of wensen waar je heel blij van wordt, je hart maakt een sprongetje. Dat is ook een zielservaring. Je bent letterlijk helemaal in je element, dicht bij jezelf.

Intuïtieve ontwikkeling en visualisatie
Iedere intuïtieve ervaring, zoals een woord in je gedachtes, een liedje met een tekst passend bij een ervaring in dat moment, een beeld, het zijn allemaal manieren waarop je ziel met je communiceert. Dit kan spontaan gebeuren, als je ziel het wenselijk of noodzakelijk vindt, maar je kunt het ook als dagelijks gegeven in je leven integreren door je op een hogere frequentie af te stemmen. Zoals de alphastaat, meditatieve, rustige staat, zeg maar een hogere frequentie, waardoor je ontvankelijker bent voor intuïtieve inzichten. Door met je intuïtieve vermogens aan de slag te gaan zal je uiteindelijk door een verdiepend contact met jezelf meer geluk ervaren. Visualisatie kan je helpen beeldend je wensen in gang te zetten. Wat wil je aantrekken?

Lichaamswerk en meditatie
Lichaamswerk (zoals yoga, reiki of massage) en meditatie leiden vaker tot een energetische verschuiving waardoor het gemakkelijk wordt contact te maken met je ziel en ermee te werken.

Rust en aanwezigheid
Wanneer je goed aanwezig bent in jezelf en in het nu, voel je je overwegend beter geaard en dus gelukkig(er). Het nu is het enige moment dat telt, daar verblijven, zonder gedachtes over tijd, druk en moeten, creëert meer gelukzaligheid en verbondenheid met jezelf en je lichaam. Oefen dus op aanwezig zijn. Geef jezelf ruimte, gun jezelf tijd, rust, een adempauze. Geluk vaart goed op aanwezig zijn, en echt aanwezig zijn gedijt op ruimte, tijd en rust. Je zult je ziel beter kunnen verstaan en daarmee je geluksgevoel vergroten.

Richting en doel
Door het frequent contact maken met je ziel creëer je, naast patronen inzien en oplossen, op de langere termijn richting en doel. Het antwoord op de vraag: wat kom ik hier doen? Waar ligt passie of zelfs missie?

Oefenen in het verhogen van je trillingsfrequentie, bewustzijn en daarmee geluk- het gelijke trekt het gelijke aan 
Een hoge frequentie trekt een andere hoge frequentie aan. Dit is de wet van aantrekkingskracht. Zodra jij je regelmatiger in dit hogere trillingsveld kunt bevinden, zul je mensen en situaties aantrekken die daarmee corresponderen. Daarmee creëer je feitelijk je eigen geluk. Je hoeft eigenlijk niet eens perse te geloven in de aanwezigheid van een ziel om bovenstaande te kunnen beoefenen. Je kunt je ziel ook zien als een hartje, vorm of pakketje licht waarmee je oefent. Je kunt je aandacht daarop richten, en hiermee mediteren. Voel maar hoe dat voor jou werkt. Geluk is jouw natuurlijke staat, je hoeft het je alleen nog maar te herinneren.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Wat een onwijs mooi en goed artikel van Marije de Ruijter! Ik bewandel het juiste pad, als ik dit alles zo lees. Mijn Zielenpad. Dank Marije…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in