DELEN
zielsliefde

Zielsliefde is een levenveranderend fenomeen

Zielsliefde is een fenomeen dat je met iemand kunt ervaren; een combinatie van een ultieme liefde en ultieme confrontatie die beiden ervaren. Het fenomeen is vooral bekend onder de noemer ‘soulmates’. De diepe liefde voelt als ‘thuiskomen’ en als ‘het mooiste wat mensen mee kunnen maken’, volgens degenen die het ervaren hebben. Het is de diepste liefde die op aarde mogelijk is zeggen velen, liefde die over levens heen gaat.

Zielsliefde is eeuwige liefde.

zielsliefde
Tweelingzielen hebben ook dezelfde ervaringen als als bij zielscontact en bij zielsverwantschap maar dan vele malen intenser. Een tweelingziel heb je in principe maar een, hoewel bij uitzondering mensen wel twee van deze ervaringen hebben. Een ontmoeting of relatie met een tweelingziel is zeldzaam en veranderd meestal onomkeerbaar hun leven

De ultieme confrontatie met elkaar en het typische gelijktijdige aantrekken en afstoten is om heel snel, heel veel te kunnen leren. Zo’n intense confrontatie is vaak alleen te doorstaan als er ook een mooie kant aan zit; namelijk die diepe liefde. Deze liefdeskant van zielsliefde is veelbesproken en het is een wens van velen om een soulmate te ontmoeten. Het zijn van soulmates van elkaar gaat echter niet zo zeer over romantiek. Door het enorme contrast van de heftige confrontaties in combinatie met de diepe liefde en de keuzes die daarmee samenhangen is een snelle en grote bewustzijnsgroei mogelijk.

De omgang met elkaar is meestal tijdelijk en varieert vaak van een periode van enkele weken tot enkele jaren. De ontmoeting is veelal een levensveranderende ervaring, die de personen meer in verbinding met zichzelf brengt waardoor ze weer dichter bij hun oorspronkelijke levenspad zijn. Je krijgt de ultieme verleiding om te kiezen voor de ander maar het doel van een zielsliefde ervaring is juist om weer te leren kiezen voor jezelf en diezelfde diepe liefde weer in jezelf te ervaren.

Herinneren, hervinden, herenigen

Zielsliefde is intense liefde over levens heen en staat los van persoonlijkheid. Heel diep van binnen kennen we allemaal zielsliefde. Sommingen kunnen het zich weer herinneren uit vorige levens of uit de periode tussen vorige levens. Sommigen hervinden zielsliefde in dit leven en mogen het in dit leven opnieuw ervaren (met alle liefde en commotie die daar vaak mee gepaard gaat). Zielsliefde is niet te creeren, niet te begrijpen, alleen maar te voelen en te ervaren. Het is er of het is er niet. Je zou kunnen zeggen dat je het alleen kunt ‘hervaren’. Of je in dit leven nou wel of niet een zielsliefdesrelatie mag hebben, ooit ben je toch weer bij elkaar, wordt je weer herenigd en versmelt je samen weer tot een. Zielsliefde is de diepste liefde op aarde, liefde die over levens heen gaat. Zielsliefde is eeuwige liefde.

Soulmates, zielsverwanten, zielscontacten

Zielsliefde kun je ervaren met verschillende intensiteit. Wanneer je iemand ontmoet kan het zijn dat je een sterk gevoel hebt dat je elkaar al lang kent en zelfs dat het voelt dat je al veel dingen van elkaar weet (herinneren). Dit wordt vaak zielscontact genoemd en soms ervaar je dit wanneer je een sterk oogcontact hebt. Zielscontact kun je met veel mensen hebben. Zielscontact wordt meestal korstondig ervaren, en ieder gaat weer zijn eigen weg.

Zielverwanten hebben dezelfde ervaringen als bij een zielscontact maar zijn vaak op een bepaalde manier verbonden met elkaar, bijvoorbeeld als vrienden of familie of misschien als collega. Ze hebben een meer langdurige verbintenis, vaak om elkaar te helpen met hun ‘spirituele’ ontwikkeling of om van elkaar te leren (hervinden). Wanneer ze elkaar genoeg geleerd hebben verdwijnt hun verbintenis weer maar ze zoeken elkaar soms weer op in volgende levens. Zielverwantschap wordt meestal maar met een paar mensen ervaren.

Tweelingzielen hebben ook dezelfde ervaringen als als bij zielscontact en bij zielsverwantschap maar dan vele malen intenser. Een tweelingziel heb je in principe maar een, hoewel bij uitzondering mensen wel twee van deze ervaringen hebben. Een ontmoeting of relatie met een tweelingziel is zeldzaam en veranderd meestal onomkeerbaar hun leven. Tweelingzielen ervaren een oneindig diep en onvoorwaardelijk liefdesgevoel voor elkaar. Zij zijn een deel van elkaar en voelen zich samen één (herenigen). Het is bijna altijd een bijzonder heftige confrontatie met jezelf en met elkaar. Zo’n heftige confrontatie vaak dat die meestal grote veranderingen in je leven te weeg brengt. Meestal willen tweelingzielen bij elkaar blijven maar vaak lukt dat in de praktijk moeilijk vanwege de heftige confrontaties.

Diepe zielsverwantschap of tweelingzielen worden worden vaak soulmates genoemd. Niet te verwarren met de Amerikaanse interpretatie waar de term soulmate soms al wordt gebruikt als je elkaar voor het eerst gezoend hebt op een date. De amerikaanse term voor tweelingzielen is ‘twinflame’.

 

4 REACTIES

 1. Mooi artikel en alles klopt behalve…dat de ontmoeting tijdelijk is voor enkele maanden of jaren. Elke ervaring bij iedereen is anders, dus waar wordt dit op gebaseerd??? Apart om te lezen. Tweelingziel liefde is mooi om bij jezeyte komen, maar je bent en blijft voor altijd 1 als je je lessen kan leren en alles in liefde blijft doen

 2. Zielsliefde is een concept of denkbeeld, niet een op zichzelf staand verschijnsel. Denkbeelden kun je niet ervaren. In al je relaties – tot mensen, dieren, voorwerpen, etc. – kun je alleen jezélf ervaren.

 3. Heel herkenbaar , en het grappige is dat er hierboven reklame staat van Sunjets over Kroatie en mijn zielsliefde …inderdaad is van Kroatie ….

 4. Mooi!Ontzettend herkenbaar .. Ik heb een nicht 20 jaar ouder als ik zelf, waar ik dit dus mee ervaar.
  Vaak het moeilijke is de familie om ons heen, die haar erg afstoot en mij erg aantrekt.
  Dit maakt het voor mij erg moeilijk uit te leggen wat het nu is wat ons zo sterk verbindt.
  Er zijn al enkele confrontaties geweest tussen ons beide en tussen ons en andere familieleden..
  Wij 2 vergeven elkaar bewijze van net zo snel als dat de situatie ontstond.
  Kwetsen kunnen wij elkaar niet, omdat door alles heen altijd die diepe liefde voor elkaar te voelen is.
  Zij(mijn nicht/soulmate) noemt het vriendschap die niet verbroken kan worden.. en ik ben het daar mee eens..
  Want vaker is gebleken.. ruzie, even boos, een tijdje geen contact, een ontzettend gevoel van missen alsof je letterlijk een deel van jezelf kwijt bent..
  Weer compleet voelen als er weer contact is.
  Heel bijzonder!
  Soms ook erg verwarrend!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in