Zielsmissie, Verandering en de Wet van de Aantrekkingskracht
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Mensen komen niet alleen op aarde om te leren. We komen ook om wat te brengen, onze zielsmissie. We hebben allemaal in vorige levens lessen geleerd en talenten ontwikkeld en niet zelden komen we juist op plekken waar wat wij neer kunnen zetten waardevol is.
Er zijn twee mogelijkheden. Je kunt komen om iets  belangrijks in stand te houden. Zoals genezing brengen, om of mensen iets te leren.
Of je kunt komen om verandering te brengen. Als je verandering komt brengen betekent dit dat wat jij komt brengen er nu nog niet is. In plaats daarvan is er iets wat beter kan, of zelfs helemaal weg kan.  Alleen, de meeste mensen zien dat niet. Maar hoe werkt dat dan? Met de Wet van de Aantrekkingskracht.

Verandering en de Wet van de Aantrekkingskracht

Als je geboren wordt om een bepaalde verandering te brengen, kan dat werken op verschillende manieren. Je kunt komen op plekken waar je opgroeit in een overvloed die je op andere plekken ziet ontbreken. En dat kan een verlangen in je wakker maken om wat jij hebt te helpen verspreiden.

Als je bijvoorbeeld komt om een milieuprobleem op te lossen, kan een warm nest en volop mogelijkheid om te studeren een prima springplank zijn om later je zielsmissie te vervullen. Je ziet het probleem, en vanuit je stevige basis kun je al je talenten gaan gebruiken om bij te dragen aan een oplossing.
Maar het kan ook zijn, dat je ergens geboren wordt waar je zelf direct met milieuvervuiling te maken hebt. Bijvoorbeeld omdat je astma hebt en de lucht die je inademt je ziek maakt. Dat kan een verlangen wakker maken om hier iets aan te gaan doen. En daarvoor zul je je talenten in gaan zetten.

Verandering brengen doe je samen

Soms is het een bepaald maatschappelijk systeem dat verandering nodig heeft. Dit soort veranderingen worden meestal door verschillende opeenvolgende groepen in gang gezet. Honderd jaar geleden bijvoorbeeld, waren er rond deze tijd grote veranderingen: het algemeen kiesrecht. Van een systeem waarin alleen de rijkste mannen mee mochten beslissen gingen we via steeds meer mannen die mee mochten doen naar een systeem waarin iedere volwassene een stem had.

Dat is natuurlijk niet zonder slag of stoot gegaan. Voor dit soort processen zijn mensen nodig die kunnen kijken naar het systeem waarin ze opgroeiden en zien dat het beter kan, in plaats van klakkeloos te accepteren hoe het is. Meerdere mensen, die allemaal een stukje kunnen zien, die bij elkaar kunnen komen om elkaar te voeden met hun zielsenergie om zo de verandering die ze komen brengen samen vorm te geven.

Veranderingen trekken veranderingen aan

Soms komen mensen om diepere maatschappelijke structuren te veranderen. Ons onderwijs bijvoorbeeld, is nog steeds erop gericht om brave fabrieksarbeiders af te leveren. We zien op dit moment een hele beweging rondom onderwijs. Van mensen die op andere manieren les willen geven tot mensen die op zoek gaan naar scholen waar kinderen wel tot hun recht komen. Er zijn ook mensen die binnen het systeem manieren vinden om kinderen echt te bereiken en hen te laten voelen dat ze waardevol zijn ongeacht hun toetsuitslagen of schooladviezen.

Maar hiervoor was deze beweging al bezig in de alternatieve geneeskunde: kijken naar de hele mens in plaats van naar een deelgebiedje.  En zo zien we steeds meer gebieden waar mensen zien dat het anders kan. De energie van vrijheid en respect voor het individu die vaak afwezig is in grote systemen trekt mensen aan die die energie meer en meer willen verspreiden. Een energetische invloed op de maatschappij die steeds meer kracht krijgt en kan groeien naarmate meer mensen zich aansluiten.

Je doet het samen met je zielegroep

Samen sta je sterk. Om met je zielegroep je missie te gaan vervullen is het wel nodig dat je elkaar tegenkomt.  Je komt terecht op plekken waar wat jij komt brengen nodig is. En dat betekent dat het er dus nu niet is. En dat veel mensen zich niet realiseren dat er iets aan de hand is. Of menen dat er toch niets kan veranderen. Dat is dus het overgrote deel van de mensen tussen wie je geboren wordt. Dat kan heel alleen en eenzaam voelen.

Maar als je goed bij jezelf blijft, straal je de energie van je missie uit als een baken. Dat betekent dat je herkenbaar bent voor anderen die ook op die golflengte zitten. Zo kun je elkaar ontmoeten en ontdekken wat je verbindt.

Elkaar tegenkomen

Je kunt elkaar letterlijk overal tegenkomen. Jullie kunnen collega’s zijn, of moeders op het schoolplein. Je kunt elkaar herkennen bij sport. Of vrienden van vrienden. Het maakt niet uit. Als je ervoor openstaat, ga je elkaar ontmoeten en zul je ineens merken dat je op plekken waar je het totaal niet verwacht een zielsverwant tegenkomt.

Want alleen kun je het niet. Als je een boodschap zendt, heb je ontvangers nodig. Als jouw talent inspiratie is, heb je mensen nodig die met die ideeën concreet aan de slag gaan. Kom je genezing brengen en werk je in de alternatieve sector dan is het wel zo fijn om anderen om je heen te hebben die daarin ook werken, zodat je elkaar kunt voeden en steunen. Samen, allemaal op onze eigen individuele manier.

foto credit: vait_mcright / Pixabay

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Gerry Damen
Mijn naam is Gerry Damen. Ik ben expert op het gebied van hooggevoeligheid en energiewerker. Hooggevoelig zijn is ontzettend leuk en een prachtig talent, mits je ermee om kunt gaan. Ik ben ervan overtuigd dat juist hsp-ers de wereld heel veel te bieden hebben. Daarom is het belangrijk om als je hsp-er bent goed op aarde te komen en in je kracht te zijn, zodat je je zielsmissie kunt gaan realiseren. Ik help mensen omgaan met hun hooggevoeligheid en met hun zielsmissie waarmaken. Hierbij werk ik o.a. met de Wet van de Aantrekkingskracht.
Vorig artikelWorden we beter in onszelf genezen?
Volgend artikelHoe je je jouw zielendoel kunt herinneren (in 7 stappen)

3 REACTIES

  1. Hier is het ingeslagen als een bom!! Ben er helemaal emo onder. Dank je, je hebt een deur geopend voor me, en ik zie hem….!!

    Ik moet niet blijven schoppen en vechten maar dat uitstralen wat ik wil en mensen ervan vertellen ipv gefrustreerd raken en met modder gooien!!

    Dank je wel!!!
    In Spirit
    Barbara

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in