Zielsrelatie

Je leeft gewoon je leven. Misschien heb je een relatie, een huwelijk, kinderen, misschien ook niet. Misschien ben je volmaakt tevreden met hoe jouw leven eruit ziet, maar misschien verlang je eigenlijk diep van binnen wel naar iets anders. Of jij je er nu bewust van bent of niet, je ziel besluit dat het nu tijd is voor een ontmoeting. En niet zomaar een ontmoeting, maar met een zielsrelatie die je innerlijk leven volledig op zijn kop zal zetten.

Heb jij dat wel eens ervaren? De ontmoeting met iemand waar je vanaf het eerste moment van voelde: ‘Jou ken ik, jou ken ik helemaal. Ik heb geen idee wie je bent, maar ik ken je ziel’. Wat een liefde voel je dan! Wat een totale open verbinding is er tussen jullie. De energie bruist en stroomt. Het voelt overweldigend en als de meest bijzondere ontmoeting die je ooit hebt meegemaakt. Liefde op het eerste gezicht.

Zielsrelatie

In het artikel Relaties op zielsniveau: je zielspartner toelaten beschrijf ik hoe je reis met jouw zielsrelatie begint en hoe turbulent deze relatie kan voelen. Het is niet alleen een prachtige vriendschap of een wonderbaarlijke liefde, het is een achtbaanritje die ook naar jouw diepste schaduwdelen leidt. Die je confronteert met alles in jou wat je liever niet ziet. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het stelt je in staat om enorme sprongen te maken in jouw spirituele ontwikkeling.

Juist doordat jij je helemaal openstelt voor de ander en de ander zich helemaal openstelt voor jou, zie je alles van elkaar. De prachtige kanten van jullie beiden, de kracht, de schoonheid, de puurheid en de onvoorwaardelijke liefde. En ook de pijn, het verdriet, de jaloezie, de angst en waar je nog niet kan voelen dat je het waard bent om van te houden.

Jullie nodigen elkaar steeds weer uit om alle beperkende overtuigingen die je hebt over wat (zelf)liefde is aan te kant te zetten. Je kunt niet anders dan uit de denk- en gedragspatronen breken waar je jezelf in vast hebt gezet. Je confronteert elkaar met ieder innerlijk deeltje waar pijn of angst op zit. Het wordt allemaal naar de oppervlakte gebracht zodat jij het kunt erkennen, doorvoelen en uiteindelijk vrijlaten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Innerlijke blauwe plekken

Dat zijn geen makkelijke processen. Het gaat om overtuigingen en patronen die heel diep verstopt zitten in je persoonlijkheid. Het gaat over innerlijke blauwe plekken waar je niet aan wil komen omdat ze zo’n pijn doen. En waarvan je wellicht vergeten bent dat ze er zaten omdat ze zo lang niet zijn aangeraakt.

In de meeste relaties zijn we gewend om deze innerlijke blauwe plekken bij elkaar te vermijden. Wanneer je elkaar leert kennen, leer je ook elkaars gevoeligheden kennen. Bewust of onbewust leer je welk gedrag van jou pijn of verdriet bij de ander oproept. Omdat je van elkaar houdt, zorg je dat je langzamerhand steeds minder deze plekken aanraakt. Dat heet rekening met elkaar houden.

In een zielsrelatie gaat dat niet. Het is helemaal niet de bedoeling om teveel rekening te houden met elkaars gevoeligheden. Het in stand houden van deze gevoeligheden houdt jou immers af van je innerlijke groei. Je hebt samen een enorme basis van liefde en vertrouwen nodig, om juist door je verschillende persoonlijkheden de innerlijke blauwe plekken te kunnen aanraken en uiteindelijk helen.

Helen

Dat kan heel intens zijn. Om de liefde te voelen en tegelijkertijd dat de ander alles in jou overhoop haalt, je confronteert met van allerlei oude rommel en steeds maar op jouw blauwe plekken drukt. Het zorgt voor prachtige kansen om al die oude blauwe plekken voor eens en voor altijd te helen. Als jij weet waar jij nog niet van jezelf houdt, je nog niet begrepen en geliefd voelt, de ander nog nodig hebt om je gelukkig te voelen of jezelf te waarderen, enzovoort, dan kun je al die liefde aan jezelf gaan geven.

De grootste valkuil is om de ander te zien als de veroorzaker van de blauwe plek. Zo lang jij het gedrag, de woorden, de aandacht, van de ander ziet als voorwaarde voor jullie liefde, verzorg jij je eigen blauwe plekken niet. Het gaat er niet om dat de ander jouw liefde gééft, het gaat erom dat hij of zij jou helpt om alles op te ruimen wat het ervaren van onvoorwaardelijke liefde in de weg staat. En hij of zij helpt door de blokkades zichtbaar te maken. Aan de jou te taak om op te ruimen en te helen.

Wanneer er een innerlijke blauwe plek geraakt wordt, keer dan naar binnen. Haal zo mogelijk alle gedachten aan de situatie eraf. Het gaat helemaal niet over wat er nu gebeurt, het gaat over oud zeer, oude kwetsuren. Voel zonder oordeel waar je geraakt wordt, waar de blauwe plek eigenlijk over gaat. Erken, doorvoel en laat vrij. Zo heel je oude pijn, doorbreek je gedachtenpatronen en maak je in jezelf ruimte om liefde in al haar onvoorwaardelijkheid te ervaren.

Samen of alleen

Dit betekent niet dat je automatisch de hele tijd fysiek bij elkaar moet zijn. Dat is verschillend voor iedereen. Sommige zielsrelaties werken heel goed als romantische liefde, andere weer als bijzondere vriendschap en bij sommige vragen de blauwe plekken die geraakt worden om zonder de ander geheeld te worden.

Het is vrij simpel te zien wanneer we de analogie van de blauwe plekken er even bijhouden. Wanneer de ander jouw blauwe plek aanraakt, doet dat pijn. Wanneer je dat voelt, kun je gaan zorgen voor deze gevoelige, gekwetste plek in jezelf. De ander heeft je even attent gemaakt op de plek en op de gevoeligheid, jij kunt het overnemen en de pijn helen door haar vrij te laten. Daar heb je echter wel wat rust voor nodig.

Wanneer de ander steeds maar jouw blauwe plekken blijft raken, blijf jij steeds maar in die eerste pijnreactie zitten. Je hebt wel de pijn, maar niet de tijd en de rust om de plek te verzorgen. Dan vervult de relatie wel de functie van trigger, maar kun je het proces niet samen afmaken. Wanneer jij alleen maar ‘Au’ kunt ervaren, kun jij je focus nergens anders op leggen. Dan is het tijd om, misschien tijdelijk, even afscheid te nemen.

Dat valt niemand iets kwalijk in te nemen. Gun het jezelf en elkaar om echt ten volle gebruik te maken van jullie ontmoeting en verbinding. De fysieke verbinding is maar onderdeel van je relatie. In energie en op zielsniveau zijn jullie toch wel verbonden, of je nu fysiek bij elkaar bent of niet.

Zorg in dit intense proces van verbinding, heling en spirituele groei goed voor jezelf en elkaar. Gun jezelf en elkaar de vrijheid om echt grote stappen te maken. Gun elkaar je eigenheid en je autonomie en je verbinding. Geef je over aan deze prachtige relatie, vertrouw op jezelf en elkaar. Maak ten volle gebruik van deze prachtige, intense periode in je leven.

Mocht je meer willen lezen over dit onderwerp, ik heb er een boek over geschreven: “Zielsrelaties: de stroomversnelling richting onvoorwaardelijke liefde”. Beschikbaar als boek, ebook en als luisterboek.” Neem voor meer info gerust een kijkje op ZIELSRELATIES

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. Dankjewel!!! Mijn ogen zijn zogroot open gemaakt. Veel is duidelijker voor mij geworden.
  Woorden schieten mij te kort om het uitteleggen. Prachtig!!!

  Veel liefs!

  Lucia.

 2. Als ik dat stuk lees, moet ik denken aan ‘opa’ op de pasar malam. In eeuwen niet gezien. Maar onze ziel was weer samen. Herkenning uit vorige levens met onvoorwaardelijke liefde. Al was het maar voor 3 minuten. De tijd stond stil. Dat niemand ons begreep was niet belangrijk. Er was geen plaats, geen ruimte, geen tijd. Tot we elkaar mogen ontmoeten in een volgend leven.

 3. Je leert mijns inziens het meest van elkaar door gewoon vanuit je eigen hart te zijn met elkaar. Juist niet door elkaar te psychologiseren. Wat mij betreft zit er ook geen vaste vorm aan de relatie. Het is alles en tegelijkertijd past geen enkel label: vriendschap, romance, kameraadschap, enzovoort.

 4. Zielsverwanten

  Tot in iedere vezel van je lichaam zijn ze voelbaar. Afstand onbeperkt.
  Aanraking veroorzaakt dikwijls een heftige inslag. Die zul je voelen, ongetwijfeld.

  Hoewel alles ontzettend vertrouw voelt, ontstaat er tegelijkertijd een angst. Een diepgewortelde angst dit (nogmaals) kwijt te raken. Onbewuste herinneringen aan wellicht vervlogen tijden, stuwen zich naar het oppervlak.

  Wat een verdriet, waar komt dit vandaan?
  Gerelateerd aan de persoon in kwestie. Onverklaarbaar, maar met een duidelijk weten dat dit verder teruggaat dan het hier en nu.

  Verwarring vanwege het rationele aspect van de persoon amper kennen en op gevoelsgebied een helder besef van alles allang weten. Uitwisseling middels woorden gaat vaak niet eens optimaal, omdat onderliggende, jubelende energie voor een verstoorde spreekfrequentie zorgt.
  Derhalve is spreken niet altijd nodig.

  Voelen is slechts het devies in een zielsrelatie. Hoe ver of, of hoe dichtbij.
  Stil zíjn en ervaren.

  Jij een beetje ik, ik een beetje jij.

 5. Bestaat het gevaar niet dat je elkaars psycholoog wordt en uiteindelijk meer een broer zus of kameraad relatie ontwikkelt?

 6. ‘De fysieke verbinding is maar onderdeel van je relatie. In energie en op zielsniveau zijn jullie toch wel verbonden, of je nu fysiek bij elkaar bent of niet.’ Mijn relatie is een jaar geleden verbroken, maar ik voel nog steeds de verbinding met haar.
  Mooi stuk van Manon.

 7. Mooi hoor! Mijn ervaring ook! “Vanuit contact met je ziel en vanuit de onvoorwaardelijke liefde voor de zielsconnecties die je in je leven verwelkomt is alles mogelijk.”