Jouw waarde in je liefdesrelaties
beeld: Peter Boorsma

Misschien ben jij, net als veel mensen op zoek naar Ware Liefde, ofwel de Ware Geliefde. Naar zielsrelaties, onbelemmerde liefde, vrijheid en intense verbinding. En zoek jij deze Ware Liefde wellicht al je leven lang. En iedere keer dat er een einde komt aan een relatie met een intens geliefde, voel je een diepe teleurstelling. Dit was de Ware Liefde dus niet. Want het duurde niet voor eeuwig en de ander bleek niet de volmaakte aanvulling te zijn die je verwachtte dat het was.

Laat ik je nu direct even geruststellen: ik wéét dat Ware Liefde bestaat. Ik heb haar ervaren. Ik ken haar intiem en intens. Ik ben relaties met en door haar aangegaan. En ik ben haar nooit kwijtgeraakt, zelfs niet wanneer de relatie in haar fysieke vorm verbroken werd. Ware Liefde met een ander is in het moment. Het is de liefde die je ervaart in jezelf door een geliefde die op dat moment volmaakt bij je past. Het is liefde die je laat groeien in jezelf, door middel van die geliefde ander. Dat is geen statische vorm voor de rest van je leven, dat is altijd in beweging en daardoor eeuwig. 

Intens liefhebben

Wanneer ik iemand echt intens liefheb, heb ik diegene met mijn hele hart en ziel lief. Op zielsniveau, op geestelijk niveau en op fysiek niveau. Met alles wie ik ben. Met iedere cel en vezel in mijn lijf. Ik heb groots en innig lief. En in dat moment van intense liefde is het voor eeuwig. Is het altijd al geweest en zal het altijd zijn. Ik wil mij helemaal overgeven aan de liefde, me erin laten vallen, kopje onder gaan. Ik kan ook niet anders dan precies dat doen: liefhebben in volledige overgave aan de liefde, de energie en het proces. 

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ik voel me op zo’n moment helemaal vrij in mijn liefde en in mijn relatie met en tot mijn geliefde. Het mag alle kanten opgaan. De liefde is er. De liefde is tijdloos, roerloos, allesomvattend. De relatie mag nog vorm krijgen. Rustig aan haar eigen vorm aannemen. Wat mij betreft mag alles, kan alles en hoeft er niets. Die ander mag en zal mijn leven op zijn kop zetten. Onvermijdelijk. In overgave aan de verbinding ontstaat er altijd iets wat nieuw en grensverleggend is voor mij. Ik volg de energie gewoon waar zij heen wil en kijk toe welke vorm er wat betreft relatie wil ontstaan.

Ik laat los, geef en ontvang. Ik ontwikkel, verleg mijn grenzen, stap uit mijn comfortzone en kom thuis bij mezelf. Ik leer over mijn patronen, waar ik me wil bevrijden en waar ik me juist heel erg fijn bij voel. Ik leer over de dynamiek in mezelf, en over de dynamiek tussen mij en de ander. Ik voel in ieder moment een schoonmaakproces van oude pijn en nieuwe vreugde. Van het herleven en kunnen vrijlaten van trauma. Dat is wat liefde en relaties met je kunnen doen.

Illusie

De grootste illusie in liefde is dat ze gelijk is aan de vorm van de relatie die ze aanneemt. Dat er pas sprake is van Ware Liefde op het moment dat we een romantische relatie met elkaar aangaan en dat deze romantische relatie voor de rest van ons leven duurt. Wordt de relatie verbroken, dan is ze mislukt. Dan heeft ons huwelijk gefaald. Dan hebben we verloren. Maar dat is niet waar. De Ware Geliefde is er in het hier en nu. Hij of zij is een vertegenwoordiger, een belichaming van Liefde als levenskracht.

De Ware Geliefde helpt ons groeien. Helpt ons aan te kijken wat ont-wikkelt of vrijgelaten wil worden. De Ware Geliefde heeft precies datgene in huis wat wij nu nodig hebben om dat te doen. En misschien helpen we elkaar bij een proces dat de rest van ons leven relevant en zinvol blijft. Dan zal de relatie de rest van ons leven blijven bestaan. Misschien verandert ze in de loop van de tijd van vorm, maar zal die ander op een bepaalde manier in ons leven blijven. En misschien helpen we elkaar in een proces dat kort en intens is. En is daarna de relatie niet meer relevant. Dan verdwijnen we uit elkaars leven om ieder apart weer verder te gaan.

Het een is niet méér Ware Liefde dan de ander. Het zijn beide volmaakte en waardevolle liefdes. En het einde van de relatie is daarmee geen mislukking, want het doel is elkaar helpen om te groeien in plaats van elkaar vasthouden. Het mooie is dat het einde van de relatie daarmee even waardevol als het ontstaan en het bestaan van de relatie is. Want ook (en soms juist) het einde schudt ons door elkaar en leert ons zoveel over het loslaten van oude patronen die ons niet meer dienen.

Zielsrelaties en Ware Liefde

Zielsrelaties zijn relaties die niet zozeer over de vorm van de relatie met je geliefde gaan, maar over het groeiproces dat we openen voor onszelf en elkaar. Het zijn liefdes die een keerpunt in ons leven markeren. Er is een heel duidelijk voor en na. Soms is dat op een enkel moment in ons leven, dan ervaren we dit soort relaties maar een keer. Soms zijn dat meerdere momenten en dan ervaren we dit soort relaties vaker. Soms zijn het verbindingen die tot levenslange relaties leiden en soms leidt het tot relaties die eindigen.

Zielsrelaties en Ware Liefde kennen geen goed of fout. Er is geen sprake van een gelukt of mislukt. Geen vaste vorm die eeuwig blijft. Geen perfecte partner voor de rest van ons leven. Zielsrelaties helpen ons op een bepaald stuk van onze weg. Een belangrijk, soms een cruciaal stuk. Laten we hen eren voor wat ze zijn en stoppen met ze in een bedachte vorm te stoppen waar ze nooit in gepast hebben. Zo kunnen we van ieder moment leren en genieten.

Meer weten en lezen over Zielsrelaties? Hier kun je mijn boek over dit onderwerp bekijken en bestellen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

13 REACTIES

  1. Precies wat ik voel, maar niet kon verwoorden naar mijzelf en anderen toe. Nu kan ik weer verder met mijn fase. En hopelijk die ander ook. Dank je wel.

  2. Ongelofelijk mooi en waar ! Manon je artikelen zijn ondersteunende, positieve bekrachtende eye-openers dankjewel ❤️

  3. Wat heerlijk om dit vandaag te mogen lezen! Gisteren kwam ik namelijk ineens tot dit inzicht en het voelde zo waar en bevrijdend aan. Ik vertelde het aan een vriendin en zij kon het niet zo zien. Om precies dit nu te mogen lezen maakt me heel dankbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in