youLieve Jennifer: Een van de thema’s waarmee ik worstel, zeker in relaties, is omgaan met schuld of de zondebok zijn. Ik heb het moeilijk gehad om dingen af te sluiten of afsluiting te krijgen, zeker in relaties waarin ik de verantwoordelijkheid opneem voor mijn fouten en misvattingen, en probeer assertief te zijn wanneer ze aflopen. Toch krijg ik altijd de schuld van de fouten, misvattingen of projecties van anderen. Ik weet niet goed waarom dit nu zo’n belangrijk thema is voor me, en ik zou willen weten hoe ik deze zielskwetsuur van de schuld te krijgen van anderen kan healen. En hoe raak ik over dat gevoel van ‘geslachtofferd’ worden?

Ik weet dat ik niet noodzakelijk geslachtofferd word, maar het wordt zulk een belangrijk thema wanneer ik me onrechtvaardig beschuldigd voel.victim

Jennifer’s antwoord: Anderen toestaan dat ze je beschuldigen, jou de schuld geven, hun kwaadheid op jou projecteren, of je gebruiken als zondebok, komt vanuit een diepe zielskwetsuur die een reactie is op een of twee situaties. Ofwel was jij in een vorig leven iemand die anderen misbruikte, en sta je nu toe dat je vroegere slachtoffers je nu misbruiken. Ofwel was jij toen een slachtoffer, en slachtoffer je nu jezelf door je vroegere aanvallers de kans te geven om hun gedrag aan te passen. In beide gevallen is er slechts een weg uit die situatie, en dat is door jezelf te vergeven. Je kan leren assertief te zijn, maar eerst moet je zelf stoppen met in dergelijke situaties verzeild te raken zodat je meer vervullende relaties kan aantrekken of betere, vredevollere en dramavrije verbindingen hebben.

Niemand heeft macht over jou zonder dat jij hen zelf jouw macht schenkt. Wanneer jij een vroegere misbruiker was, en ook al kan het moeilijk zijn jezelf in dit leven nu zo te zien, toch hebben we allen vele verschillende soorten ervaringen gehad doorheen al onze levens, en probeer je boete te doen voor het misbruik dat je op anderen pleegde, door hen jou nu te laten misbruiken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Dat is één manier waarop we denken de cyclus te moeten stoppen, door anderen toe te staan met ons te doen wat we ooit met hen deden. Het is een thema waarover ik het heb in mijn boek ‘Ascending into Miracles – The path of Spiritual Mastery’, dat je hier kan verkrijgen. Dit is een vorm van boete, of straffen, waarmee we terug in Gods gratie proberen te komen, door nu zelf het misbruik te ervaren dat we anderen aandeden.

Maar wanneer we dit doen, ontkennen we hun eigen verantwoordelijkheid bij hun eigen ervaringen, en ontkennen we ook dat ze hier ook op zielslevel aan deelnamen, als deel van hun karmische reis. Jezelf vergeven is hoe jij jezelf uit dergelijke situaties haalt.

Het andere voorbeeld van dit soort uitwisseling is de zondebok zijn, en je vroegere misbruikers de kans te geven hun gedrag te veranderen. En zo stel je jezelf op als slachtoffer in verschillende situaties, en nodig je hen uit jou niet te misbruiken.

Maar anderen misbruiken is een deel van het pad en de karmische cyclus die ze hebben gekozen. De les voor jou is jezelf te bekrachtigen om boven de overtuiging uit te stijgen dat jij het verdient om misbruikt te worden. Dus leidt de weg uit die cyclus naar boven, door jouw vibraties zodanig op te tillen dat je meer vervullende en krachtige relaties voor jezelf kan creëren, met mensen die je liefhebben, eren en respecteren. Deze zielskwetsuren zijn gecreëerd als resultaat van trauma uit vorige levens, en de enige manier om ze te healen is er boven uit te stijgen, door een verschuiving in je overtuigingen, waardoor je vanaf nu de dingen anders gaat doen. Dat proces houdt vergeving in, maar voor je kan vergeven, moet je op de energetische vibratie raken die maakt dat je vergeving als optie ziet. En de overtuiging loslaten dat, als je iemands keuzes kan veranderen, je leven er anders zal uitzien.download

De waarheid is, als je jezelf verandert, dan kan je leven anders zijn, omdat je dan zal stoppen met verbinding te maken met mensen wiens doel in je leven is je te leren hoe je boven de behoefte om geslachtofferd te worden uit te stijgen. Al wat er nodig is, is een heel kleine verschuiving in overtuigingen, om slachtoffer naar overwinnaar te gaan, van misbruikt worden en je verantwoordelijk voelen voor de keuzes van de misbruiker, naar erkenning dat iedereen soeverein is in zijn leven, en keuzes maakt volgens zijn eigen healingbehoeften.

Vele van deze trauma’s uit vorige levens komen nu op de voorgrond, en dat is omdat we in dit leven een eind komen maken aan karma, dus leven we nu met al onze karmische lessen, zodat we ze kunnen oplossen.

Dit was een bewuste keuze, en ook al voelt het alsof we worstelen zonder doel, het ware doel is ons te helpen bereiken wat we nooit eerder konden, karma loslaten en onszelf, de familie der mensheid en de aarde naar hogere dimensies brengen.

Karma is een 3D-constructie, en kan in hogere dimensies niet bestaan, dus krijgen we nu de kans om ons karma te healen en los te laten, en dat gebeurt door onszelf te vergeven, wat een energetisch proces is, en geen emotioneel. Vergeef jezelf en je zal dit trauma en het karma ervan healen, zodat je kan genieten van vervullende, liefdevolle, respectvolle en vreugdevolle relaties met mensen die niet op je karmisch pad zijn.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. De laatste tijd komt het woord karma steeds weer bij me op, alsof het iets wil zeggen.. Hoe ik dit moet plaatsen weet ik eigenlijk niet en hoe het vorige leven of levens voor mij geweest zijn ook niet. Maar dat de wereld geroepen wordt om bewuster te gaan worden, word me steeds duidelijke en ook dat ik hier een bijdrage in mag leveren… Bedankt voor het plaatsen van dit artikel, is weer n stukje bevestiging! Namaste… Hannah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in