DELEN
zonne-storm

Dana MrKich 2014: DE LOTUS KOMT TEVOORSCHIJN UIT DE MODDER Dana MrkichDoor Dana Mrkich

Goede vraag van Dan:

‘Verliezen we geen energie wanneer we aannemen dat we overgeleverd zijn aan de grillen van die energieën? Zou je liever niet geloven dat je meester bent van je eigen bestemming en schepping?’

Mijn antwoord daarop:

Ik zie het zo dat we niet afgescheiden zijn van invloeden rondom ons, bijvoorbeeld relaties, globale gebeurtenissen, bewegingen op de zon of op de aarde. Ik zie ons allen als druppels in een enorme oceaan – beweging en activiteit in één deel van de oceaan heeft invloed op andere delen van die oceaan.

Deze visie zet me meer in mijn kracht, in plaats van dat ik er energie aan verlies, want wanneer we weten waarom er iets gebeurt, kunnen we nog meer verantwoordelijkheid opnemen voor hoe we erop willen reageren. We zijn inderdaad scheppers van onze bestemming, maar ik voel dat het belangrijk is te erkennen dat we mede-scheppers zijn, die werken in een grote hoeveelheid soep die nog vele andere ingrediënten bevat.

Je niet bewust zijn van die andere ingrediënten kan maken dat we soms ‘blind koken’, om het zo te zeggen. Het is wanneer we niet weten waarom er iets gebeurt, dat we energie kunnen verliezen, dat we ons moe, gestresseerd of wat dan ook voelen om redenen die we niet kennen, en dat is wanneer mensen zich in de war beginnen te voelen en extreem wanhopig, alsof er iets echt mis is met hen en geen enkele traditionele reden dat kan verklaren.

zonne-storm
zonne-storm

Ik ben de laatste om te roepen ‘oh, daar komt er weer een zonnevlam, je gaat je echt slecht voelen, blijf gewoon in bed’ (alhoewel dat echt oké is wanneer je voelt dat je dat moet doen, er is niets mis met rusten wanneer dat nodig is). Ik zie elke invloed als een activering van kansen om nog meer bewust te worden – en dat is de sleutel om echt meester van je eigen bestemming te worden.

Ik ben het helemaal met je eens dat, wanneer we ons overgeleverd voelen aan uiterlijke energieën, zonder onze kans daarin te zien om die energieën voor ons hoogste goed te gebruiken, dat ons inderdaad in een slachtoffers-mentaliteit brengt, en onze energie dan weg vloeit, dus ik wil duidelijk maken aan de mensen dat ik die energieën gebruik om ons te bekrachtigen, niet om slachtofferschap aan te moedigen.

Dana Mrkich

www.danamrkich.com

vert. Fran Tielemans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in