nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

advertorial

Het bijzonder waardevolle edelmetaal zilver heeft door de millennia heen altijd een magisch allure gehad. De toepassingen van zilver nu en in de bekende en minder bekende geschiedenis zijn altijd veelzijdig en zeer belangrijk geweest voor het welzijn van de mensheid. In dit artikel willen wij je graag meenemen op een reis door de tijd en samen verkennen wat zilver voor de mensheid betekend heeft en waarom het vandaag de dag, zo eindeloos waardevol is voor onze gezondheid en ons welzijn.

Al letterlijk eeuwen geleden erkenden de oude beschavingen van onze planeet de eindeloze kwaliteiten van het element zilver. Ver voordat onze hedendaagse maatschappij al haar toepassingen begon te ontdekken. Het werd ook wel “het element van de maan” genoemd en stond bekend om haar kracht om te genezen, het vermogen om gevoelens te balanceren, om intuïtie en waarneming te versterken en te beschermen tegen negatieve invloeden en energie. Niet verwonderlijk dus, dat zilver in het Oosten ook verbonden werd aan het zesde chakra. Op deze manier zien we zilver overal in de geschiedenis terugkomen en werden er de meest bijzondere eigenschappen aan toegekend. Waarom is dit? Wat is er zo bijzonder aan zilver dat het de tand des tijds zo glorieus heeft weten te doorstaan en waarom ontdekt de hedendaagse wetenschap steeds meer bijzondere toepassingen?

Zilver in de oudste beschavingen

In de oudste geschriften ooit gevonden, de Sumerische kleitabletten, werd al veel geschreven over kù-babbar, dat “wit briljant” betekent.1 In een Sumerische hymne wordt bezongen hoe Gibil, de god van het vuur, goud en zilver zuiver maakte en aan de Sumeriërs gaf. De oudste overlevende snaarinstrumenten ooit gevonden zijn dan ook de Gouden en de Zilveren Lieren uit het oude Mesopotamië. Deze instrumenten, die rond 5000 jaar geleden werden begraven in het gebied dat wij nu kennen als Irak, laten heel mooi zien (en horen) hoe zilver al op waarde geschat werd. Het is zeer tot de verbeelding sprekend om een replica van de Zilveren Lier te horen spelen in onderstaande video. (Geniet ervan terwijl je verder leest)

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

In vele geschriften van het oude Egypte wordt de maangodin Hathor ook de godin van het zilver genoemd. De godin Hathor is in de Egyptische geschiedenis de Moeder van de Goden en  vertegenwoordigt liefde en affectie en als deel van Dendera was zij de godin van de wedergeboorte en vruchtbaarheid. Er zijn door de eeuwen heen vele rituelen bekend die gewijd zijn aan Hathor. Deze rituelen spreken van de helderheid en verhoogde intuïtie die de maan en haar zilveren licht zouden schenken.

Colloïdaal Zilver

De oude Grieken, Persen, Romeinen en Macedoniërs

De voorliefde voor zilver door de eeuwen heen blijkt ook uit de vele ontdekte vondsten en geschriften. Het edelmetaal werd veel gebruikt in amuletten en rituelen.2  De Griekse historicus Herodotus schreef in zijn reisverslagen hoe Perzische koningen, wanneer deze ten strijde trokken, hun eigen voorraad drinkwater in zilveren flacons met zich mee vervoerden om dit op de lange tochten goed te houden.4 De Macedoniërs gebruikten zilveren platen om betere wondgenezing te bewerkstelligen. De bronnen die spreken over de positieve en heilzame werkingen van zilver zijn werkelijk eindeloos.

Hippocrates – Vader van de hedendaagse geneeskunst

De oude beschavingen waren er sterk van overtuigd dat er een beschermende werking uitging van zilver en dat was ook de overtuiging van de vader van de hedendaagse geneeskunde, Hippocrates. Deze schreef in zijn Colloïdaal Zilverwerken al over de antibacteriële en ontstekingsremmende werking van “het fijnste zilverpoeder”. 3

Van toen tot nu

Het moge duidelijk zijn dat de krachtige werking van zilver, op vele gebieden, al duizenden jaren bekend is en gebruikt wordt. Wanneer we een sprong maken naar het heden dan zien we dat het gebruik van zilver, anders dan voor sieraden en in de elektrotechniek, in vergetelheid geraakt is. Tot 1999 werd het gebruik van colloïdaal zilver, een oplossing van minuscule zilverdeeltjes in water, door de Amerikaanse autoriteiten gezien als een “pré-1938 medicijn” en mocht het als zodanig verkocht en gebruikt worden. Maar met de komst van patenteerbare, chemische, anti-bacteriële en anti-virale middelen werd het gebruik van het natuurlijke zilver langzaam maar zeker in de ban gedaan. Tegenwoordig is het zelfs zo dat de reeds millennia bekende gezondheidsvoordelen van (colloïdaal) zilver niet meer commercieel mogen worden verspreid omdat deze zogeheten gezondheidsclaims niet op farmaceutische wijze zijn getest en “bewezen”. Omdat deze testprocedures enorm veel geld kosten en het gebruik van zilver als gezondheidsmiddel niet enorm winstgevend is zal dit ook niet snel gebeuren. Dus mag over (colloïdaal) zilver niet meer gezegd worden wat Hippocrates en vele andere deskundigen hierover wisten en toepasten.

Of misschien toch?

Maar er is hoop. De afgelopen jaren is er namelijk een techniek op de markt gekomen die zeer succesvol en efficiënt legionellabacteriën in waterleidingen en -installaties kan bestrijden. Deze techniek heet “koper-zilver ionisatie” en wordt tegenwoordig al in vier Nederlandse ziekenhuizen gebruikt om al het gebruikte water, dus ook het drinkwater, te ontdoen van legionella en zo weer veilig te maken voor patiënten en personeel. Wanneer alle andere methodes falen is de koper-zilver ionisatie dé manier om het water weer zuiver en gezond te maken. Zoals de naam al doet raden werkt koper-zilver ionisatie met colloïdaal zilver als één van de twee zuiverende bestanddelen. Bij deze techniek wordt er zowel van ionisch koper als ionisch zilver gebruik gemaakt. Omdat het gebruik van koper-zilver ionisatie zo goed werkt, heeft de wetgever onderzoek moeten doen naar de veiligheid hiervan en er ook regelgeving over moeten opstellen.5 Daaruit is naar voren gekomen dat koper-zilver ionisatie, bij vastgestelde koper en zilver gehaltes, veilig is en dat er geen reden is om aan te nemen dat er enig negatief effect is voor mens en natuur. Langzaam maar zeker keert de bekendheid van de positieve effecten van colloïdaal zilver (en andere edelmetalen) terug. Het zal niet lang meer duren voordat het weer algemeen bekend is wat de enorm uiteenlopende veilige en doeltreffende toepassingen van deze prachtige natuurlijke elementen zijn.

Wat is colloïdaal zilver en hoe werkt het?

Colloïdaal zilver is een oplossing van microscopisch kleine zilverdeeltjes in een vloeistof (meestal water). Deze deeltjes zijn elektrisch geladen en stoten elkaar af waardoor ze in het water blijven zweven. Deze zogeheten zilverionen (deeltjes met een elektrische lading) hebben een anti-microbiële werking omdat zij de (zuur)stofwisseling van bacteriën, virussen en andere micro-organismen kunnen stoppen waardoor deze gedood worden.7 Dit blijkt ook al uit vele onderzoeken en wordt inmiddels dan ook op veel gebieden zeer succesvol ingezet. Er worden op dit moment veel onderzoeken gedaan naar zowel uitwendig als inwendig gebruik. Over de positieve resultaten van inwendig gebruik kunnen wij in dit artikel niets vermelden omdat dit door de wetgever kan worden uitgelegd als een zogeheten gezondheidsclaim waar een boete op staat vanaf €30.500,-. Over het uitwendig gebruik of gebruik als zuiveringsmiddel kunnen wij wel uitspraken doen en zeggen dat het, zoals je ondertussen zult begrijpen, zeer goed werkt tegen ziekmakers als bacteriën, schimmels, etc. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik als deodorant, het reinigen van de huid of bij het schoonmaken van huidaandoeningen of wondjes. Ook voor uw huisdier is Colloïdaal Zilver ideaal om op natuurlijke en veilige wijze infecties en andere ongemakken te behandelen.

Het Colloïdaal Zilver van Meditech Europe

Bij Meditech Europe leveren wij al tientallen jaren hoogwaardig Colloïdaal Zilver. Duizenden klanten over de hele wereld hebben ons gevonden en gebruiken onze colloïdaal zilver producten met veel plezier. In ons assortiment hebben wij het bekende ionische Colloïdaal Zilver 10ppm en ons paradepaardje de Colloidal Silver Essence. Naast deze producten stellen we eenieder ook in staat om zelf colloïdaal zilver te maken met de Elektrolyser. Hiermee kan iedereen zelf het zilvergehalte bepalen en zo een volledig gepersonaliseerd product maken naar eigen behoeften. Mocht je geïnteresseerd zijn in onze producten kijk dan op deze pagina van onze website.  Of kijk op de website www.colloïdaalzilver.eu waar je ook meer informatie kunt vindenColloïdaal Zilver over de historie en werking van onze producten.

Bronnen

  1. Studies in Ancient Technology Volume VIII (R.J. Forbes), pagina 203
  2. https://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080316124416.htm
  3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2935806/
  4. Grier N. Silver and its compounds. In: Block SS, ed. Disinfection, Sterilization and Preservation. Philadelphia. Lea & Febiger, 1968:375–398.
  5. https://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Wetenschappelijk/Rapporten/2012/oktober/Effectiviteit_van_beheerstechnieken_voor_legionella_in_drinkwaterinstallaties

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Vorig artikelWat is een lichtwerker?
Volgend artikelIntuïtie: 8 stappen om je zesde zintuig te ontwikkelen
Meditech Europe
Sociaal, innovatief en zuiver: dit zijn onze kernwaarden waar wij ons dagelijks voor inzetten! Bij Meditech Europe zijn we ervan overtuigd dat iedereen de vrijheid en mogelijkheid moet hebben om keuzes te maken waardoor de in eenieder besloten liggende natuurlijke gezondheid zich kan uiten. We zijn ons ervan bewust dat in onze industriële wereld deze natuurlijke gezondheid verstoort en daarom werken wij dagelijks aan het beschikbaar stellen van producten die een iedere in staat stellen de gelaagde, persoonlijke gezondheid terug in harmonie en balans te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in